Frodó

Több
22 éve 5 hónapja #62478 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Frodó
Aman asszem leírta pontosan, miért hívja Frodó Uramnak...de az nagyon hülyén hangzik h:Mr.Frodo! :roll:
ez így volt szokványos...persze lehet, sőt valószínű, hogy miutánb megtisztították a Megyét, és Samu köztiszteletnek örvendő polgármester lett, nem kellett volna már Uramaznia Frodót. De szerintem nem tudott leszokni róla. :D
zsáklaki Zsákos....olyan jól hangzik! :wink:

n8n returns

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62407 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Frodó
Ahogy én Samut ismerem, ha Frodó fel is ajánlotta volna neki, hogy hívja csak simán Frodónak, el sem fogadta volna! Nekem tetszik ez a dolog, hogy így hívja, és a filmben még zavart is, hogy néha nem azt mondta, hogy Frodó úr.
Ez tényleg természetes dolog náluk, és sztem egyikük fejében sem fordult meg, hogy máshogy is lehetne. Egyszerűen így szokták meg már kezdetektől, és szinte már fel sem tűnt nekik, zavaró legalábbis biztos, nem volt. :)

I feel complete when I feel sick inside

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62303 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Frodó
Sziasztok!

Frodó a "zsáklaki Zsákos" nevet viseli és a zsákosokat mindig is nagy tisztelet övezte vagyonuk miatt. (Bár ezt elvesztették a zsáklakiak Bilbó révén! :wink: ) A Borbakok és a Tukok pedig a legősibb hobbit családok közé tartoznak. Egy Csavardi, aki semelyikbe sem tartozik bele persze, hogy urazza őket. Samuban van egy kis "alárendeltségi" érzet.
(Jajj! De kusza! :oops: )

Teljesen igazad van Amanibhavam!

Több
22 éve 5 hónapja #62295 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Frodó
a Megye világa a múlt század eleji vidéki Anglia világa, itt természetes, hogy az urasági kertész uramozza a gazdáját, az lenne a furcsa, ha nem igy tenne. Merry és Pippin pedig mindketten "jó házból való" fiatalemberek, nekik is kijár az úrfizás

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #62271 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Frodó
Hobbitlány:nem hiszem hogy Samu direkt nevezte volna így Frodót.Nameg gondolom Frodó sem így akart fontosnak tünni :wink: .Szerintem egyszerűen ez a bevett szokás a hobbitoknál.Bár az is lehet hogy csak Samu hívta így Frodót szeretetből...

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 5 hónapja #62263 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Frodó
Hobbitleány:
ki tudja,hogy van ez hobbitéknál... :roll:
Most nem ugrik be...:Trufa és Pippin is így volt ezzel???

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 5 hónapja #62251 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Frodó
Persze, hogy szerette, na meg a kertésze is volt. 8O Az viszont engem nagyon zavar a könyvben is és a filmben is, hogy Samu "Frodó úrnak" szólította. :? Frodónak egyszer sem jutott eszébe őt lebeszélni erről? :?: Nem gondolta, hogy ez megalázó lehet? :?: Mármint Samunak.De ez hülyeség, hiszen Frodó is szerette Samut. De hát akkor meg miért? :?: Én tuti nem hagytam volna, hogy a legjobb barátom urazzon. Na ez lehet, hogy azért van, mert lány vagyok. :wink: De a hölgyemet v. asszonyomat sem hagynám. :arrow: Mit gondoltok?

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Több
22 éve 5 hónapja #62192 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Frodó
nem kéne átnevezni a topicot Samura?
Amuy nagyon örült a tündéknek, de nem csak azért indult el Frodoval, mert izgatták a kalandok(egy kis hobbit nak az is nagy kaland ha tölthet egy éjszakát tündékkel) hanem mert szerette Frodot

ui:asszem ez egy kicsit féolreérthetöre sikeredett

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 5 hónapja #62147 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Persze Astragan! Én is így lennék valahogy! :)

Én már számtalanszor megpróbáltam visszaterelni a témát Frodóra, de egyszer sem sikerült :wink: !
Valaki nem próbálná meg helyettem? (Nincs kéznél A Gyűrűk Ura4 :D :wink: :cry: )

Több
22 éve 5 hónapja #62070 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Frodó
ha én tündét látnék, szokásommal ellentétben kuka lennék és mereszteném a szememet, azaz Samu-szindróma...

Több
22 éve 5 hónapja #62023 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Frodó

n8n írta: Off:nem láttátok mostanában Yavannát?

Aki bújt, aki nem itt vagyok! Csak vizsgaidőszakom van! :cry:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #61969 Írta: n8n
akkor sorry, mindenkitől, rosszul emlékeztem.... :oops:
dobjuk fel ezt a topicot!!
Off:nem láttátok mostanában Yavannát?

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #61088 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Persze, hogy Samut lenyűgözték a tündék! Valahogy így fogalmazott (amikor megeröltette magát :wink: ):

- Hát kérem, ha én olyan almát tudnék termeszteni, akkor elmondhatnám magamról, hogy igazán kertész vagyok. De leginkább az énekszó fogta meg a szívemet: Tettszik érteni, ugye?

Tündéket látni először (méghozzá nemestündéket) nagyon különös dolog ez nem abban nyilvánul meg, hogy "Hú! De szeretem a tündéket, így meg úgy!" Nem csoda ha Samu nem tudta megfogalmazni.

Több
22 éve 5 hónapja #61087 Írta: Leana
Leana válaszolt a következő témában: Frodó
Egyetértek Gandalffal, nemrég olvastam A babóban.

"All we have to decide is what to do with the time that's given to us." (Gandalf)

Több
22 éve 5 hónapja #61085 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Frodó
Gandalf mondja, de nem csak Frodóról, hanem Bilbóról is.

Több
22 éve 5 hónapja #61051 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Frodó
Én viszont úgy emlékszem, hogy a könyvben igenis lenyűgözték a tündék, ezt már a Gildorral való találkozáskor ecseteli, és a film az, ahol Völgyzugolyban nyüstöli Frodót, hogy induljanak már vissza. Igen, ott gyakorlatilag annyiban van kifejtve Samu nagy lelkesedése, mikor Vándor közli, hogy Völgyzugolyba mennek, Samu hangját halljuk, hogy húha, tündéket fognak látni, és ennyi.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 5 hónapja #61040 Írta: n8n
hmm....ez Móriánál van, amiko kiderül, hogy Frodó mithril-páncélt visel, nem?
hmm...előpször én is Gandra gondoltam, de aztán...Aragorn, vagy Boromir?
én valami oylasmire is emlékszem a könyvben, hogy Samut annyira nem is nyűgözték le a tündék, mintahogy az várható lett volna...valahogy ez rémlik nekem, de lehet, hogy csak rosszul emlékszem. mert azt tudom, h megkérdezik tőle, hogy na Samu, hogy tetszenek a tründék, scak nem emlékszem mit válaszolt. :oops:

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #60812 Írta: Liang
Szméagol:lehet hogy rosszul emlékszek,de mintha Gandalf lett volna...
Frodó,mint hobbit monthatni"felülmúlja"önmagát.Olyan döntéseket hoz,amire egy"átlagos"hobbit nem igazán lenne képes.Bár amilyen helyzetekbe kerül,nem is csodálom!

Több
22 éve 5 hónapja #60674 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Megint kicsit eltértünk a Frodó témától. Nem? :oops:
De ha nem haragudtok jó Szméagolra fölvetne egy ici-pici megbeszélni valót!
Tehát A múlt árnyéka című fejezet végén, mikor Frodó megérti, hogy a Gyűrű nem maradhat a Megyében..., én akkor jöttem (döbbentem) rá Frodó bölcsességére. Ekkor éreztem igazán, hogy "több van ebben a hobbitban mint kívülről láttszik" (Na, vajon kitől idéztem? :wink: )

Több
22 éve 5 hónapja #60520 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Frodó
Jaj, de rég jártam ebben a topicban.... 8O :D

Egyetértek Dezzel...olyan példa illik ide, ami a mi világunkban is előfordulhat, mégis kicsi a valószínűsége.

Hiszen Samu tudta, hogy léteznek tündék, de mégsem volt felkészülve arra, hogy ilyen hamar ''összefut'' velük.

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 5 hónapja #60517 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Frodó
Azért ez egészen más tészta!
Nem lehet összehasonlítani az ottani és az itteni világot! Inkább egy olyan példát válassz, Shaira, ami azért előfordulhat nálunk is. Például: azért csodálkoznánk, ha egy csapat tibeti szerzetes jelenne meg előttünk. Ennek sem nagy a valószínűsége, de megtörténhet. :wink:
Éppen annyi az esélye, mint egy csapat tündének Hobbitfalván. :)

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 5 hónapja #60515 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Frodó
Most, ha felbukkannának a tündék, azért mi is megdöbbennénk, nem?

Több
22 éve 5 hónapja #60445 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Frodó
Az biztos, hogy Samu sem volt egy átlagos hobbit, de az mindenesetre biztos, hogy nem érhetett fel Frodóval. Szerintem eléggé meg fogták a tündék. Amikor először találkozott tündékkel (Gildor), azt írja Tolkien, hogy Samu soha nem volt képes megfogalmazni azt, amit akkor érzett... Azért mégis megdöbbenthette, nem?

Több
22 éve 5 hónapja #60288 Írta: Hobbitleány
Hobbitleány válaszolt a következő témában: Frodó
Samuban is lehet, hogy csak a kíváncsiság ébredt föl, és semmi más. Aztán volt rá utalás, hogy nem is fogta meg őt annyira a "tünde faj", mint képzelte volna. Meg aztán az is lehet, hogy a többi hobbitot is érdekelték v.mennyire a tündék, csak vagy féltek tőlük, vagy erre a filmben/könyvben nincs említés.

-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.

Több
22 éve 5 hónapja #60225 Írta: n8n
ige, igen, tényleg...
de Samu mégiscsak átlagosabb mint Frodó.
meg az is igaz, h Samu nem volt teljesen átlagos...mennyire is akart tündéket látni...( :idea: és a többi hobbit?)

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #60061 Írta: Liang
Nincs még egy olyan faj,amelyikre ennyire hatással lennének a körölöttük lévő változások.Otthonukban nem is gondoltak olyan dolgokra,amelyek később történtek velük.Egy jókedélyű hobbit is megváltozhat,akár hátrányára is :? .

Több
22 éve 5 hónapja #60051 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

A filmbeli Frodót nem nagyon lehet összehasonlítani a könyvbélivel. Ne értsetek félre! Elijah Wood nagyon jól játtszott, de szerintem pont úgy, ahogy a könyvben senki sem tudta volna eljáttszani! (Ej, de kusza vagyok! :oops: )
A végén valami olyasmit ír Pippinnel és Trufával kapcsolatban valami olyasmit ír, hogy valamivel komolyabbak és szebbszavúak lettek. Ez történhetett Samuval is (-szebbszavúság :wink: :twisted: ). Ebből arra következtetek, hogy a hobbittokra ill. a jellemükre nagy kihatással vannak a külső események és ezek alakítják őket. (Haj :evil: ! Múlik fölöttem az idő :wink: !)

Több
22 éve 5 hónapja #60003 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Frodó

Dez írta: De az, hogy milyen vásottak voltak kiskorukban még összefér a felnőttkori megkomolyodással! Sőt!

Hát igen, ugye Tolkien bácsi is csórt egy-két adag gombát kiskorában... :lol: :wink:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 5 hónapja #59994 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Frodó
Ne felejtsétek el azt sem, hogy a hobbitok is változnak az idővel!
Mint minden gyerek, ők is meséket, énekeket hallgatnak, csak később már nem tartják ezeket olyan fontosnak. Samu szerintem azért nem átlagos hobbit, mert ő talán még Frodónál is jobban szerette Bilbó meséit, és tovább is hallgatta őket, mint a többiek. Ő is költött verset, ami szintén nem nagyon jellemző a hobbitokra. (Persze Frodó, Bilbó kivételek.) Megtanult írni-olvasni is.
De az, hogy milyen vásottak voltak kiskorukban még összefér a felnőttkori megkomolyodással! Sőt!

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 5 hónapja #59948 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Frodó
I. A filmben persze hogy más.
II. Ez az én véleményem, más gondolkozhat másképp is.
III. Gyerekkorában persze mindenki elkövet kisebb-nagyobb csínyeket.
IV. Viszont a filmben is, amikor találkoznak Pippinékkel, és később a nagy menekülésben kigurulnak az útra, Frodó figyelmezteti a többieket.
V. Mivel minden hobbit szereti a gombát, vszeg nem Frodó volt az egyetlen aki megdézsmálta Zsizsik gazda gombáit...

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.585 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére