- Köszönetek: 0
Középfölde földrajza
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maverick
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
s csak gyanú, de melyik pc-s játékből lett csenve?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
pctrs.network.hu/clubpicture/9/9 ... 939286.jpg
Viszont a városok hiányoznak, Mínas Tirith, Minas Morgul, stb
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Encsi írta:
dejóóóAlyr Arkhon írta: ráadásul a felsőbb szintek ahol Szauron létezett szerintem nem is teljesen feltérképezhetőek, mert bármikor változtathatta.
(ez tetszik )
Azért felhívnám a figyelmet a "szerintem" re.
Simán lehet, hogy tévedek.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Encsi
- Nem elérhető
dejóóóAlyr Arkhon írta: ráadásul a felsőbb szintek ahol Szauron létezett szerintem nem is teljesen feltérképezhetőek, mert bármikor változtathatta.
(ez tetszik )
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mandos írta:
Gandalf írta:
De, a Középfölde Atlaszában akad azért egy-két Világtérkép.Metaflora írta: De asszem az Atlaszban sincs sokkal több, mint ameddig A Gyűrűk Ura és A hobbit térképe terjed... de ha ott nincs, akkor valsz sehol (mmint hiteles)
igaz, bár azt írja a térképek szerkesztője (azt hiszem, éppen a szerző) hogy neki is hozzá kellett tennie ezt-azt, pl. Angband helyét is kikövetkeztette a leírások alapján, és úgy helyezte el.
a legjobbak benne a különféle "létesítmények" térképei, még a Zsáklak, a Magányos Hegy meg kedvencként Mória is benne van, bezzeg a Barad-dur kimaradt. Arról tud valaki valamit, van róla "térkép"? (akkor is érdekel, ha nem hivatalos, valami szerepjátékos vagy egyéb cucc, nyugi nem akarom szerepjátékban lemesélni kalandhelyszínként ) Ugyanis képpel tele van a net, de térkép, hogy kb hogy nézett ki belülről, pofás lenne.
Szerintem a Barad-dúr túl nagy ahhoz hogy csak úgy fel lehessen térképezni, ráadásul a felsőbb szintek ahol Szauron létezett szerintem nem is teljesen feltérképezhetőek, mert bármikor változtathatta.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mandos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Gandalf írta:
De, a Középfölde Atlaszában akad azért egy-két Világtérkép.Metaflora írta: De asszem az Atlaszban sincs sokkal több, mint ameddig A Gyűrűk Ura és A hobbit térképe terjed... de ha ott nincs, akkor valsz sehol (mmint hiteles)
igaz, bár azt írja a térképek szerkesztője (azt hiszem, éppen a szerző) hogy neki is hozzá kellett tennie ezt-azt, pl. Angband helyét is kikövetkeztette a leírások alapján, és úgy helyezte el.
a legjobbak benne a különféle "létesítmények" térképei, még a Zsáklak, a Magányos Hegy meg kedvencként Mória is benne van, bezzeg a Barad-dur kimaradt. Arról tud valaki valamit, van róla "térkép"? (akkor is érdekel, ha nem hivatalos, valami szerepjátékos vagy egyéb cucc, nyugi nem akarom szerepjátékban lemesélni kalandhelyszínként ) Ugyanis képpel tele van a net, de térkép, hogy kb hogy nézett ki belülről, pofás lenne.
Vegetáriánus: ősi indián szó, jelentése: béna vadász
- Alew
- Nem elérhető
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Gandalf
- Nem elérhető
Elderane írta: Kérdés, mi van a Gyűrűk Ura elején lévő térképen túl, mert sehol se találtam erről semmit?
Amit Sil ajánl, az ez a könyv:
Karen Wynn Fonstad: Középfölde atlasza. Ciceró Könyvstúdió Kft. 2004.
static.libri.hu/cover/00/e/614490_4.jpg
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Nem, ez az a térkép, amelyik több kort mos össze (szándékosan), valójában így sose nézett ki Arda. Pl rajta vannak a lámpások és Númenor is (ráadásul Númenor elég aránytalanra sikerült, és a csillag alakot sem lehet benne túlzottan felismerni). Hangulatosnak hangulatos, csak épp használhatatlan.Alew írta: Itt egy elég szép, hangulatos fekete-fehér térkép egész Ardáról - igaz, ez még a gömbölyű állapotot tartalmazza Númenorral.
www.girsacrew.it/gdr/varie/mappe/mappa%20arda.jpg
Alew
Maradjunk inkább az Atlasznál, még mindig az a leghitelesebb térképek terén.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Alew
- Nem elérhető
www.girsacrew.it/gdr/varie/mappe/mappa%20arda.jpg
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- Elderane
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Finwe
- Nem elérhető
Kb 2. De stimmel is ha összeveted a könyvbeli adatokat az atlaszéval, kétszeres távolságok vannak.USER írta: Én konkrétan csak élőszóban hallottam nálam olvasottabb emberektől, hogy pl a Gyűrűk urában is simán mérföldnek fordították a league-t, pedig asszem egy league 3 mérföld.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Én konkrétan csak élőszóban hallottam nálam olvasottabb emberektől, hogy pl a Gyűrűk urában is simán mérföldnek fordították a league-t, pedig asszem egy league 3 mérföld.Sötét Úr írta: Finwe, ha jól tudom, Tolkien az eredetiben nem is mérföldben (mile) hanem league-ben adta meg a távolságokat... Egyébként valahol ír is arról, hogy kik mekkora távolságokat voltak képesek megtenni, és elég erős adatokat adott meg. Vagy mi vagyunk azóta nagyon elpuhulva Forrást most ne kérdezz, fogalmam sincs, hogy melyik könyvében olvastam.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Bringacsiga
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Finwe
- Nem elérhető
A Szilmarilokban két helyen is olyan távolság adatot találtam ami enyhén szólva nem egyezik meg az Atlasszal. Ld.: A Narog 80 mérföldet folyik amíg eléri a Siriont, a Gelion és Sirion közötti terület legszélesebb részében 100 mérföld, mindezzel ellentétben az atlaszban kb kétszer ekkora távolságok vannak, ami sokkal hitelesebbnek tűnik, mert így olyan mintha egész Beleriand megközelítőleg magyarország méretű lenne...
Mondjuk ha azt nézzük, hogy Felagund vadászatot megúnva csak úgy átgyalogol majdnem a Siriontól a Talosig ahol találkozik először az ember néppel, akkor a kisebb távolság még hitelesebb is lenne.
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Egyet értekAdanedhel írta: igen egy kicsit tényleg gyors de szerintem jó
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Glorlyg
- Nem elérhető
Íme itt egy kis játék Ardagömb amit gimppel csináltam. Sajna kicsit túl gyors.
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Isilrohir
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Isilrohir írta:
Glorlyg írta: Ímé két tömbszelvény a gondor szintvonalas térképből tákoltam össze.
Fekete fehér
Színes
(nos kissé egyszerűek de most nincs időm térinformatikai programban 3D-t csinálni belőle, tudjátok vizsgaidőszak van)
Sajnos nem működnek a linkek...
Középfölde mennyire volt lakatalan? Engem csak az zavar, hogy például Gondorban is ott a sok tartomány, de persze senki sem lakja őket... És ha Minas Tirith előtt sincsenek szántók, honnan van mit enniük? Egyáltalán, hányan laknak ott? Mert kissé kihalt vidék ez a jókora földrész...
Minas Tirith előtt vannak szántók.
Ne a filmből indulj ki.
Egyébként írtam egy rövid kis írást Középfölde gazdaságáról (amit tervemben áll kibővíteni, jegyzetelni meg minden), olvasd el, abban ha röviden is, de célzok a lakosságra meg effélékre.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Isilrohir
- Nem elérhető
Glorlyg írta: Ímé két tömbszelvény a gondor szintvonalas térképből tákoltam össze.
Fekete fehér
Színes
(nos kissé egyszerűek de most nincs időm térinformatikai programban 3D-t csinálni belőle, tudjátok vizsgaidőszak van)
Sajnos nem működnek a linkek...
Középfölde mennyire volt lakatalan? Engem csak az zavar, hogy például Gondorban is ott a sok tartomány, de persze senki sem lakja őket... És ha Minas Tirith előtt sincsenek szántók, honnan van mit enniük? Egyáltalán, hányan laknak ott? Mert kissé kihalt vidék ez a jókora földrész...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Térképen ugyan még én sem láttam ilyet, de úgy emlékszem, táblára ki van írva a Dunánál, hogy "Duna folyam", vagy valami hasonló.Mornambar írta:
Glorlyg írta: Pl.: Nem írunk úgy egy folyónevet xxxx-folyó, EZT NEM ÍGY ÍRJUK, NEM, NEM ÉS NEM , ez akkora hiba mintha én valakit Gábor-fiúnak hívnék, egy térképen sem láttam még azt, hogy Duna-folyó ÁÁÁÁÁ ez nagyon gáz
de a helyesírási szótár szerint viszont a jelzős folyó- és földrajzineveket kötőjellel írunk... akkor ez a térképészekre nem igaz?
(a Duna mondjuk így kötőjellel télleg elég durva )
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ben
- Nem elérhető
Nem arra gondolt inkább, h a térképre nem írjuk ki külön, h "...-folyó", mert az úgyis látszik h az? Ha más nem, a jelmagyarázat alapján...Mornambar írta: de a helyesírási szótár szerint viszont a jelzős folyó- és földrajzineveket kötőjellel írunk... akkor ez a térképészekre nem igaz?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Mornambar
- Nem elérhető
Glorlyg írta: Pl.: Nem írunk úgy egy folyónevet xxxx-folyó, EZT NEM ÍGY ÍRJUK, NEM, NEM ÉS NEM , ez akkora hiba mintha én valakit Gábor-fiúnak hívnék, egy térképen sem láttam még azt, hogy Duna-folyó ÁÁÁÁÁ ez nagyon gáz
de a helyesírási szótár szerint viszont a jelzős folyó- és földrajzineveket kötőjellel írunk... akkor ez a térképészekre nem igaz?
(a Duna mondjuk így kötőjellel télleg elég durva )
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com