- Köszönetek: 0
Tanulószoba
- Léli
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Fiona írta: Nekem úgy alles zusammen kéne..... az összes olyan tétel, ami ebbe a tételbe tartozik.
Ha leírod, milyen tételek kellenek, akkor tudok csak segíteni. Mármint, nem csak a nevét, hanem ha kimondod a tételt. Akkor (elvileg) el tudom magyarázni.
- Fio
- Nem elérhető
Léli írta:
Fiona írta: Valaki el tudná magyarázni matekból a párhuzamos szelők tételét???, Mert fullra nem értem az egészet. Köszi előre is!
Ha leírod a tételt, elvileg el tudom magyarázni (soha nem tanultam tételeket, így kimondani se tudom őket pontosan De mindig be tudtam bizonyítani )
Nekem úgy alles zusammen kéne..... az összes olyan tétel, ami ebbe a tételbe tartozik.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Léli
- Nem elérhető
Fiona írta: Valaki el tudná magyarázni matekból a párhuzamos szelők tételét???, Mert fullra nem értem az egészet. Köszi előre is!
Ha leírod a tételt, elvileg el tudom magyarázni (soha nem tanultam tételeket, így kimondani se tudom őket pontosan De mindig be tudtam bizonyítani )
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Rabyn
- Nem elérhető
Nagyon nagy szükségem lenne egy Aranyember Olvasónaplóra. A hülye tanár elfelejtte közölni velünk, hogy a szünetben el kell olvasni a művet, de kéri hétfőre az olvasónaplót (legkésőbb.. elvileg már holnapra kéne neki) én viszont addig hótbiztos, hogy nem tudom megírni.. Elolvasom a könyvet, de még életemben nem írtam olvasónaplót azt se tudom hogyan kell (nem volt rá szükség mindig feletettek vagy dogát irattak az olvasmányokból, mert az olvasónaplót lehet másolni másról..) ... Plusz: nagyon nagy szükségem lenne egy olyan egyénre akit éppen nem terhel agyon a vizsgaidőszak és ráérne velem németezni... Megvan az anyag csak el kell magyarázni nekem meg gyakorolni... Mert vizsgázom belőle... Előre is köcc!! (a német gyakorlás asszem feb17ig kell met az egstan vizsgák is akkor lesznek meg mindenfée osztályzó toß) ja és egyet még elfelejetettem. a Követező félévben szükségem lenne egy olyanra aki nagyon otthon van a biokémiában és el is tudja magyarázni, úgy, hogy megmaradjon nekem.. Meg ugy ált a biossszal jóban van... Bár halvány lila gőzőm sincsen, hogy éppen mit veszünk... Mondjuk asszem az osztály többi tajának sem.. (35ből 5en nem állnak bukásra bioszbol...)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ryana
- Nem elérhető
Az elektrosztatika c. anyagban ha előfordul olyan mennyiség, hogy hosszúság (ez ha jól tudom ugye l), akkor ezt milyen képletekben lehet felhasználni? Ilyen alapvető képletekre gondolok (nem, Estel, nem akarok deriválni), amivel más hasznos mennyiségeket lehet kihozni (felszínt pölö).
Hmm?
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Estelio
- Nem elérhető
Csak azt akarom hogy vki törölje már ki onnan, de nem bagózik rám senki.Gyöngyszem írta: [size=9:1tiqrxyg]Estelio: Felagund-mániád van ? [/size]
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gyöngyszem írta: [size=9:3sdajaug]Estelio: Felagund-mániád van ? [/size]
[size=9:3sdajaug]Attól tartok... [/size]
Our knees do not bend easily
- Lora
- Nem elérhető
[size=9:2ft81obr]holnapra kellene, fogalmazást írnom belőle... de a dologról csak ma értesültem [/size]
előre is köszönöm szépen..
msnen lehet keresni: fallen_engel@hotmail.com
[size=9:2ft81obr]Estelio: Felagund-mániád van ? [/size]
Gyöngycem (voltam valaha)
- Telcontar
- Nem elérhető
referencia: Cicafül
30 / 336 9094
Cicaful írta: Magam részéről bármilyen középiskolai matekot bevállalok...referencia Peredhil és az öcsém, akit még innen is ki tudtam segíteni
Tel számom: 30/309-82-91
- Elmoth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Felagund írta: Elmoth: ezt mondd a húgomnak... Második ZH (vagy mi) után már bőven megvolt a pontja, aztán nem tudta beadni az utolsó beadandót, ezért meghúzták...
Hááát én megmondtam, hogy nem túl bölcs dolog a rajzleadást halogatni... Mondjuk én meg lassan szerkesztek, benézek mindent, amit csak lehet, úgyhogy nekem a zhim eléggé elba... De legalább mehetek vizsgázni...
[size=9:34nskgtv]Egyes élősködők képesek hajnalban felhívni, hogy menjek má' be ábrist rajzolni, merhogy szegénykém statikából vizsgázik dec huszadikán (aznap), így meghúzzák ábrisból ha nem segítek. Bementem, megrajzoltam. Más kérdés, hogy ötünk közül csak ő fog átmemmi statikából... Én már a vizsgáig sem jutottam el. [/size]
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Ery írta: továbbá van még négy kivétel, de ezek most nem jutnak eszembe...
a négy kivétel:
imber -is (mas) záporeső
linter -is (fem) csónak
uter -is (mas) tömlő
venter -is (mas) has
ja és:
Ery írta:
GillGolwen Nimrandir írta: 3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?
Igen ezt jól irtad, annyi megkötéssel, hogy az ertős i tövüeknél a sing. abl. is -i re végződik (bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos)
igen, de ezt így is írta, nem?
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Felagund
- Nem elérhető
Estelio írta: Felagund :itscool: Felagund :bounce: Felagund Felagund : Felagund Felagund Felagund Felagund Felagund :biggrin2: Felagund :look: Felagund Felagund Felagund :bawling: Felagund :confused2: Felagund :up: Felagund :hello: Felagund :cheers: Felagund Felagund :crying: Felagund Felagund :cool2: Felagund :sungl: Felagund :tongue: Felagund
:tongue: :tongue: :tongue::tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
Ah,jaj **********************************************
:dead:
:hein:
[size=9:k7yacypz]Gyűlölöm a személyi kultuszt... :nono:
Csak szólok...[/size]
Gandalf: Ötleteim lennének...
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Leginkább a szótári alakjáról. Nincs mese, így kell megtanulni. Az első két Declenatio igen könnyű, a negyedik-ötödik igen ritka. A probléma inkább a harmadikkal van.GillGolwen Nimrandir írta: 1. Miről ismerem fel, hogy egy adott névszó melyik declinatio-ba tarozik?
Huhh. Ezt bizony régen tanultam, de ha jól emlékszem akkor három szabályt kell megtanulni.GillGolwen Nimrandir írta: 2. A III. Declinatio esetén beszélhetünk mássalhangzós, gyengén ill erősen i-tövűekről. Mi alapján tudom megkülönböztetni a három esetet?
i tövű a névszó, ha
1. -es -is végű parisyllaba (vagyis a sing. nom. és a sing. gen. egyenlő szótagszámú)
2. -s -x végű mássalhangzótorlódásos. pl. arx, arcis
3. -e -al -ar végű semleges neműek.
továbbá van még négy kivétel, de ezek most nem jutnak eszembe...
Igen ezt jól irtad, annyi megkötéssel, hogy az ertős i tövüeknél a sing. abl. is -i re végződik (bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos)GillGolwen Nimrandir írta: 3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Hümm hja hát. Asszem, most megfogtál...utána kell néznem a dolognak...Gandalf írta: trinkler, az antropológiai kutatásoknak éppen az a lényege, hogy a megfigyelő belülről is vizsgálja meg az adott csoportot, ne csak kívülről, ezért a szubjektivitás nem feltétlenül akadály!
A szempontjaid csak szociológiai szempontok? Ha van benne szociálantropológia, vagy valami hasonló, átküldhetnél belőlül párat mailben!
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Lenne egy kérésem: valaki tudna nekem segíteni latinban? Nagyon hálás lennék.
1. Miről ismerem fel, hogy egy adott névszó melyik declinatio-ba tarozik?
2. A III. Declinatio esetén beszélhetünk mássalhangzós, gyengén ill erősen i-tövűekről. Mi alapján tudom megkülönböztetni a három esetet?
3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?
A II. szótári alakból a gen. végződést levágjuk és ahoz kapcsoljuk hozzá a különböző ragokat. Ezt jól tudom?
hogy a segítségemre sietőnek ne legyen annyi dolga: Ez így helyes?
mássalhangzós tövűek:
.......... Singularis ....... Pluralis
Nom. ... mater ........ matr-es
Acc. ... matr-em ........ matr-es
Gen. ... matr-is ....... matr-um
Dat. ... matr-i ....... matr-ibus
Abl. ... matr-e ...... matr-ibus
gyengén i-tövűek:
........... Singularis ........ Pluralis
Nom. ... infans .............. infant-es
Acc. ... infant-em ............ infant-es
Gen. ... infant-is ............. infant-ium->ez amiben különbözik elsősorban?
Dat. ... infant-i ........... infant-ibus
Abl. ... infant-e ............ infant-ibus
erősen i-tövűek:
.......... Singularis ....... Pluralis
Nom. ... animal ........ animal-ia ->mert
Acc. ... animal ........ animal-ia ->mert az animal neutrum? egyébként(m és f esetén): plur/nom:es plur/gen: es?
Gen. ... animal-is ........ animal-ium
Dat. ... animal-i ....... animal-ibus
Abl. ... animal-i ........ animal-ibus
A segítséget előre is köszönöm
- Gandalf
- Nem elérhető
A szempontjaid csak szociológiai szempontok? Ha van benne szociálantropológia, vagy valami hasonló, átküldhetnél belőlül párat mailben!
- Csele
- Nem elérhető
Integrálásból szereztem egy jóképű segédletet
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Gandalf írta: Antropológiában jártas valaki?
Kéne egy házi dolgozatot írnom, némi terepmunkával megelőlegezve, úgy 6-8 oldal terjedelemben, tetszőlegesen kiválasztott megfigyelt csoportról. Kapásból az jutott az eszembe, hogy az MTT-ről kéne írnom, így a terepmunka-rész már letudva, eléggé ismerem belülről is a bandát, csak kéne segítség hozzá, szempontok, szemléletmód, támpontok stb. mert ezeket nem kaptunk. A tankönyvünk a Hollós M. - féle Bevezetés a kulturális antropológiába c. könyv.
Ki tudna segíteni ebben?
Hmmm...
Talán én tudnék segíteni; van egy könyvem a szociális csoportmunkáról, és az ugyan a csoportokkal való foglalkozást részesíti előnyben, esik benne szó a megfigyelés szempontjairól, és általában a csoportok felépítéséről (belső vezető, stb.). Vagy még a szociológia jegyzeteimből tudnék felajánlani párat...
Más kérdés (lehet, hogy nem ebben a topicban kéne feltenni...?): Nem félsz, hogy ha az MTT-ről készíted a munkád, akkor nem leszel elég objektív?
- Gandalf
- Nem elérhető
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- gilloth
- Látogató
- Felagund
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: Antropológiában jártas valaki?
Kéne egy házi dolgozatot írnom, némi terepmunkával megelőlegezve, úgy 6-8 oldal terjedelemben, tetszőlegesen kiválasztott megfigyelt csoportról. Kapásból az jutott az eszembe, hogy az MTT-ről kéne írnom, így a terepmunka-rész már letudva, eléggé ismerem belülről is a bandát, csak kéne segítség hozzá, szempontok, szemléletmód, támpontok stb. mert ezeket nem kaptunk. A tankönyvünk a Hollós M. - féle Bevezetés a kulturális antropológiába c. könyv.
Ki tudna segíteni ebben?
Én ma vizsgázok ökológiai antropológiából
Segíthetek valamiben?
Elmoth: ezt mondd a húgomnak... Második ZH (vagy mi) után már bőven megvolt a pontja, aztán nem tudta beadni az utolsó beadandót, ezért meghúzták...
- Estelio
- Nem elérhető
Hívd fel Felagundot, ő antropológus lesz vagy mi. Ő biztos tud segíteni. A telszáma az Tanulószoba első oldalán található. Ja és ha felhívod mond már meg neki hogy azt üzenem, hogy: Halálra aggódom magam miatta. Meg sok sikert a vizsgáihoz.Antropológiában jártas valaki?
Ki tudna segíteni ebben?