Tanulószoba

Több
19 éve 10 hónapja #236783 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Gandi: gépeld be, én meg majd magyarázkodok :D (én NEM bölcsész vagyok :P )

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #236778 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Fio, ha a tétel pontos szövegére, megfordítására, bizonyítására vagy kíváncsi, az le van nekem írva, begépelhetem (sajna ábra nélkül) ide, ha gondolod! Magyarázatot viszont ne várj hozzá tőlem, bölcsész vagyok! 8)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #236771 Írta: Léli

Fiona írta: Nekem úgy alles zusammen kéne..... az összes olyan tétel, ami ebbe a tételbe tartozik.

Ha leírod, milyen tételek kellenek, akkor tudok csak segíteni. Mármint, nem csak a nevét, hanem ha kimondod a tételt. Akkor (elvileg) el tudom magyarázni.

Több
19 éve 10 hónapja #236765 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Léli írta:

Fiona írta: Valaki el tudná magyarázni matekból a párhuzamos szelők tételét???, Mert fullra nem értem az egészet. :oops: Köszi előre is!

Ha leírod a tételt, elvileg el tudom magyarázni (soha nem tanultam tételeket, így kimondani se tudom őket pontosan :) De mindig be tudtam bizonyítani :) )

Nekem úgy alles zusammen kéne..... az összes olyan tétel, ami ebbe a tételbe tartozik.

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
19 éve 10 hónapja #236730 Írta: Léli

Fiona írta: Valaki el tudná magyarázni matekból a párhuzamos szelők tételét???, Mert fullra nem értem az egészet. :oops: Köszi előre is!

Ha leírod a tételt, elvileg el tudom magyarázni (soha nem tanultam tételeket, így kimondani se tudom őket pontosan :) De mindig be tudtam bizonyítani :) )

Több
19 éve 10 hónapja #236728 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Valaki el tudná magyarázni matekból a párhuzamos szelők tételét???, Mert fullra nem értem az egészet. :oops: Köszi előre is!

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
19 éve 10 hónapja #236727 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Tanulószoba
FIGYELEM ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS!!

Nagyon nagy szükségem lenne egy Aranyember Olvasónaplóra. A hülye tanár elfelejtte közölni velünk, hogy a szünetben el kell olvasni a művet, de kéri hétfőre az olvasónaplót (legkésőbb.. elvileg már holnapra kéne neki) én viszont addig hótbiztos, hogy nem tudom megírni.. Elolvasom a könyvet, de még életemben nem írtam olvasónaplót azt se tudom hogyan kell (nem volt rá szükség mindig feletettek vagy dogát irattak az olvasmányokból, mert az olvasónaplót lehet másolni másról..) ... Plusz: nagyon nagy szükségem lenne egy olyan egyénre akit éppen nem terhel agyon a vizsgaidőszak és ráérne velem németezni... Megvan az anyag csak el kell magyarázni nekem meg gyakorolni... Mert vizsgázom belőle... Előre is köcc!! (a német gyakorlás asszem feb17ig kell met az egstan vizsgák is akkor lesznek meg mindenfée osztályzó toß) ja és egyet még elfelejetettem. a Követező félévben szükségem lenne egy olyanra aki nagyon otthon van a biokémiában és el is tudja magyarázni, úgy, hogy megmaradjon nekem.. Meg ugy ált a biossszal jóban van... Bár halvány lila gőzőm sincsen, hogy éppen mit veszünk... Mondjuk asszem az osztály többi tajának sem.. (35ből 5en nem állnak bukásra bioszbol...)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 10 hónapja #236717 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Lenne egy sürgős kérdésem, kedves fizikusok!

Az elektrosztatika c. anyagban ha előfordul olyan mennyiség, hogy hosszúság (ez ha jól tudom ugye l), akkor ezt milyen képletekben lehet felhasználni? Ilyen alapvető képletekre gondolok (nem, Estel, nem akarok deriválni), amivel más hasznos mennyiségeket lehet kihozni (felszínt pölö).
Hmm?

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
19 éve 10 hónapja #236708 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Gyöngyszem írta: [size=9:1tiqrxyg]Estelio: Felagund-mániád van ? :? [/size]

Csak azt akarom hogy vki törölje már ki onnan, de nem bagózik rám senki.

Több
19 éve 10 hónapja #236690 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Gyöngyszem írta: [size=9:3sdajaug]Estelio: Felagund-mániád van ? :? [/size]

[size=9:3sdajaug]Attól tartok... :roll: [/size]

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 10 hónapja #236685 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Tanulószoba
huuuhh, lenne egy sürgős és nagy kérésem. Valakinek nincs Légy jó mindhalálig olvasónaplója, esetleg tartalom?

[size=9:2ft81obr]holnapra kellene, fogalmazást írnom belőle... :roll: de a dologról csak ma értesültem :oops: [/size]
előre is köszönöm szépen..
msnen lehet keresni: fallen_engel@hotmail.com

[size=9:2ft81obr]Estelio: Felagund-mániád van ? :? [/size]

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
19 éve 10 hónapja #235756 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Mikro-és makroökonómiából profi felkészítés felvételire, vizsgára, szigorlatra

referencia: Cicafül :)
30 / 336 9094

Cicaful írta: Magam részéről bármilyen középiskolai matekot bevállalok...referencia Peredhil és az öcsém, akit még innen is ki tudtam segíteni :P
Tel számom: 30/309-82-91

Több
19 éve 10 hónapja #235554 Írta: Elmoth
Elmoth válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Felagund írta: Elmoth: ezt mondd a húgomnak... Második ZH (vagy mi) után már bőven megvolt a pontja, aztán nem tudta beadni az utolsó beadandót, ezért meghúzták... :?

Hááát én megmondtam, hogy nem túl bölcs dolog a rajzleadást halogatni... Mondjuk én meg lassan szerkesztek, benézek mindent, amit csak lehet, úgyhogy nekem a zhim eléggé elba... De legalább mehetek vizsgázni...
[size=9:34nskgtv]Egyes élősködők képesek hajnalban felhívni, hogy menjek má' be ábrist rajzolni, merhogy szegénykém statikából vizsgázik dec huszadikán (aznap), így meghúzzák ábrisból ha nem segítek. Bementem, megrajzoltam. Más kérdés, hogy ötünk közül csak ő fog átmemmi statikából... Én már a vizsgáig sem jutottam el. :evil: [/size]

Több
19 éve 10 hónapja #235450 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ery írta: továbbá van még négy kivétel, de ezek most nem jutnak eszembe...

a négy kivétel:

imber -is (mas) záporeső
linter -is (fem) csónak
uter -is (mas) tömlő
venter -is (mas) has

ja és:

Ery írta:

GillGolwen Nimrandir írta: 3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?

Igen ezt jól irtad, annyi megkötéssel, hogy az ertős i tövüeknél a sing. abl. is -i re végződik (bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos)

igen, de ezt így is írta, nem? :wink:

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Több
19 éve 10 hónapja #235436 Írta: Felagund

Estelio írta: Felagund :itscool: Felagund :bounce: Felagund :D Felagund : Felagund :P Felagund :| Felagund :lol: Felagund :wink: Felagund :biggrin2: Felagund :look: Felagund :cry: Felagund :oops: Felagund :bawling: Felagund :confused2: Felagund :up: Felagund :hello: Felagund :cheers: Felagund :( Felagund :crying: Felagund 8) Felagund :cool2: Felagund :sungl: Felagund :tongue: Felagund :wink:
:tongue: :tongue: :tongue::tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
Ah,jaj **********************************************
:dead:

:hein:

[size=9:k7yacypz]Gyűlölöm a személyi kultuszt... :nono:
Csak szólok...[/size]

Gandalf: Ötleteim lennének... :lol:

Több
19 éve 10 hónapja #235409 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ery: Hűha! Nagyon kösziiiiiiiiii i :D :D :D tényleg!!! Annyira jó ez a társaság! imádlak benneteket :D Mégeccer kösziii. [size=9:20yfdt1z](ha sokat bénázom még kérdezhetek?)[/size]:D :D :D

Több
19 éve 10 hónapja #235097 Írta: Gandalf
Ery, Felagund: Azért nem baj, ha nem a kulturális antropológiát ismeritek, küldjétek el nekem azokat a szempontokat, amiket Ti alkalmaznátok, ha az MTT-ről kéne egy 6-8 oldalas antropológiai tanulmányt írnotok ismereteitek, megfigyeléseitek, tapasztalataitok alapján, hátha fel tudom őket használni! Köszi! :wink:

Több
19 éve 10 hónapja #235067 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Tanulószoba

GillGolwen Nimrandir írta: 1. Miről ismerem fel, hogy egy adott névszó melyik declinatio-ba tarozik?

Leginkább a szótári alakjáról. Nincs mese, így kell megtanulni. Az első két Declenatio igen könnyű, a negyedik-ötödik igen ritka. A probléma inkább a harmadikkal van.

GillGolwen Nimrandir írta: 2. A III. Declinatio esetén beszélhetünk mássalhangzós, gyengén ill erősen i-tövűekről. Mi alapján tudom megkülönböztetni a három esetet?

Huhh. Ezt bizony régen tanultam, de ha jól emlékszem akkor három szabályt kell megtanulni.
i tövű a névszó, ha
1. -es -is végű parisyllaba (vagyis a sing. nom. és a sing. gen. egyenlő szótagszámú)
2. -s -x végű mássalhangzótorlódásos. pl. arx, arcis
3. -e -al -ar végű semleges neműek.

továbbá van még négy kivétel, de ezek most nem jutnak eszembe...

GillGolwen Nimrandir írta: 3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?

Igen ezt jól irtad, annyi megkötéssel, hogy az ertős i tövüeknél a sing. abl. is -i re végződik (bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos)

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 10 hónapja #235036 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Gandalf írta: trinkler, az antropológiai kutatásoknak éppen az a lényege, hogy a megfigyelő belülről is vizsgálja meg az adott csoportot, ne csak kívülről, ezért a szubjektivitás nem feltétlenül akadály! :wink:
A szempontjaid csak szociológiai szempontok? Ha van benne szociálantropológia, vagy valami hasonló, átküldhetnél belőlül párat mailben! :roll:

Hümm hja hát. Asszem, most megfogtál...utána kell néznem a dolognak... :oops:

Több
19 éve 10 hónapja #235031 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Mae Govannen!

Lenne egy kérésem: valaki tudna nekem segíteni latinban? Nagyon hálás lennék. :D

1. Miről ismerem fel, hogy egy adott névszó melyik declinatio-ba tarozik?

2. A III. Declinatio esetén beszélhetünk mássalhangzós, gyengén ill erősen i-tövűekről. Mi alapján tudom megkülönböztetni a három esetet?

3. A III: Declinatio esetében mi a különbség az előbb felsorolt három eset ragozásában?

A II. szótári alakból a gen. végződést levágjuk és ahoz kapcsoljuk hozzá a különböző ragokat. Ezt jól tudom?

hogy a segítségemre sietőnek ne legyen annyi dolga: Ez így helyes?

mássalhangzós tövűek:

.......... Singularis ....... Pluralis
Nom. ... mater ........ matr-es
Acc. ... matr-em ........ matr-es
Gen. ... matr-is ....... matr-um
Dat. ... matr-i ....... matr-ibus
Abl. ... matr-e ...... matr-ibus

gyengén i-tövűek:

........... Singularis ........ Pluralis
Nom. ... infans .............. infant-es
Acc. ... infant-em ............ infant-es
Gen. ... infant-is ............. infant-ium->ez amiben különbözik elsősorban?
Dat. ... infant-i ........... infant-ibus
Abl. ... infant-e ............ infant-ibus

erősen i-tövűek:

.......... Singularis ....... Pluralis
Nom. ... animal ........ animal-ia ->mert
Acc. ... animal ........ animal-ia ->mert az animal neutrum? egyébként(m és f esetén): plur/nom:es plur/gen: es?
Gen. ... animal-is ........ animal-ium
Dat. ... animal-i ....... animal-ibus
Abl. ... animal-i ........ animal-ibus

A segítséget előre is köszönöm :)

Több
19 éve 10 hónapja #234963 Írta: Gandalf
trinkler, az antropológiai kutatásoknak éppen az a lényege, hogy a megfigyelő belülről is vizsgálja meg az adott csoportot, ne csak kívülről, ezért a szubjektivitás nem feltétlenül akadály! :wink:
A szempontjaid csak szociológiai szempontok? Ha van benne szociálantropológia, vagy valami hasonló, átküldhetnél belőlül párat mailben! :roll:

Több
19 éve 10 hónapja #234926 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Stara: köszi, a jog vizsgám jól sikerült!

Integrálásból szereztem egy jóképű segédletet :wink:

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Több
19 éve 10 hónapja #234909 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Gandalf írta: Antropológiában jártas valaki?
Kéne egy házi dolgozatot írnom, némi terepmunkával megelőlegezve, úgy 6-8 oldal terjedelemben, tetszőlegesen kiválasztott megfigyelt csoportról. Kapásból az jutott az eszembe, hogy az MTT-ről kéne írnom, így a terepmunka-rész már letudva, eléggé ismerem belülről is a bandát, csak kéne segítség hozzá, szempontok, szemléletmód, támpontok stb. mert ezeket nem kaptunk. A tankönyvünk a Hollós M. - féle Bevezetés a kulturális antropológiába c. könyv.
Ki tudna segíteni ebben?

Hmmm...
Talán én tudnék segíteni; van egy könyvem a szociális csoportmunkáról, és az ugyan a csoportokkal való foglalkozást részesíti előnyben, esik benne szó a megfigyelés szempontjairól, és általában a csoportok felépítéséről (belső vezető, stb.). Vagy még a szociológia jegyzeteimből tudnék felajánlani párat...
Más kérdés (lehet, hogy nem ebben a topicban kéne feltenni...?): Nem félsz, hogy ha az MTT-ről készíted a munkád, akkor nem leszel elég objektív?

Több
19 éve 11 hónapja #234313 Írta: Gandalf
Ery, Felagund: Nagyon szépen köszönöm, nekem elsősorban kulturális antropológiai szemlélet kellene, de általánosabb dolgokat is bele lehente rakni. Konkrétan terepmunkás megfigyelésekhez milyen szempontokat tudnátok ajánlani, miket szokás ilyenkor megfigyelni, kell-e valami konkrét dolgot keresni, vagy elég a megfigyelt dolgokból következtetéseket levonni, stb. Ilyesmik kellenének. Valami gyakorlati útmutató. S mint írtam, az MTT-ről szeretnék írni. Javaslatok?

Több
19 éve 11 hónapja #234279 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Engem meg lehet MŰVÉSZETTÖRTÉNET és RAJZ dolgaiban zaklatni--utóbbi nyilván egy gyakorlati dolog, tehát nem topikkereteken belül, de tudok segíteni.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 11 hónapja #234274 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Angol esetében nekem is szól6tok, csak télleg privizzetek rám, mer elbambulok és nem veszem észre :oops: , de amúgy szívesen segítek. :)

Több
19 éve 11 hónapja #234250 Írta: Felagund
Megjegyzem én strukturális antropológus leszek (magyarán mérhető dolgokat fogok kutatni az emberrel kapcsolatban, nem csak gondolkozni róla... :P ). Ezzel együtt, ha tudok segíteni, megteszem.

Több
19 éve 11 hónapja #234242 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ha filozófiai antropológiáról van szó abban azthiszem tudok segíteni.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 11 hónapja #234240 Írta: Felagund

Gandalf írta: Antropológiában jártas valaki?
Kéne egy házi dolgozatot írnom, némi terepmunkával megelőlegezve, úgy 6-8 oldal terjedelemben, tetszőlegesen kiválasztott megfigyelt csoportról. Kapásból az jutott az eszembe, hogy az MTT-ről kéne írnom, így a terepmunka-rész már letudva, eléggé ismerem belülről is a bandát, csak kéne segítség hozzá, szempontok, szemléletmód, támpontok stb. mert ezeket nem kaptunk. A tankönyvünk a Hollós M. - féle Bevezetés a kulturális antropológiába c. könyv.
Ki tudna segíteni ebben?

Én ma vizsgázok ökológiai antropológiából
Segíthetek valamiben? :mrgreen:

Elmoth: ezt mondd a húgomnak... Második ZH (vagy mi) után már bőven megvolt a pontja, aztán nem tudta beadni az utolsó beadandót, ezért meghúzták... :?

Több
19 éve 11 hónapja #234118 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Antropológiában jártas valaki?
Ki tudna segíteni ebben?

Hívd fel Felagundot, ő antropológus lesz vagy mi. Ő biztos tud segíteni. A telszáma az Tanulószoba első oldalán található. Ja és ha felhívod mond már meg neki hogy azt üzenem, hogy: Halálra aggódom magam miatta. Meg sok sikert a vizsgáihoz.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.622 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére