Informatikai segítségnyújtás

Több
15 éve 11 hónapja #375066 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Sil írta:

Sötét Úr írta: A zenélő weboldal a Sátán Műve, és mint ilyen, alapjaiban Gonosz, és Kerülendő! (Majd én hallgatok zenét, amit akarok, egy weboldal ne bíráljon felül, és ne kontárkodjon a playlistembe :D )

Ha megnézed, az a blogba épített lejátszó nem indul automatikusan (még csak az kéne), szóval viszonylag jó kompromisszum. Így tud mutatni olyan zenét, amit ő szeret, és meghallgathatod, ha akarod.

Az ilyen megoldás az nem a Sátán Műve, hanem Istennek és nekem tetsző dolog! :D (De tényleg!)

Celebrum: Másold ki a laptop font könyvtárát a PC-re, írd felül a PC-n lévő fontokat. Minden bizonnyal az az oka annak, hogy nem jelennek meg a speciális fontok, hogy régebbi font-fájlokat használsz vagy nem telepítetted a gépre a speciális nyugat-európai betűkészletek támogatását. Ez utóbbi egy Office telepítőlemezzel megoldható a fontok másolása nélkül is, és ez utóbbi esetben a fontok átmásolása nem jelenti automatikusan a sikert.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #375054 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
A Word fontokhoz léteznek bővítések, amiket le lehet tölteni? Azért kérdem, mert a laptopomra felpakolt Word pl. dettó ugyanaz a verzió, mint ami a PC-men vagy a munkahelyi gépemen is van, viszont megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy csomó plussz speciális karakter is van benne a Times New Roman betűtípushoz, pont olyanok is, amiket már égre földre kerestem, és csak körülményesen tudtam megoldani, hogy hozzájuk hasonló karaktereket kreáljak. Pl. idáig a szillabikus l-t csak úgy tudtam megjeleníteni, hogy az l után egy pontot szúrtam be, majd a térközzel játszadozva alászenvedtem, itt már viszont külön karaktere van a szillabikus l-nek (tehát olyan l, ami alatt egy pont van). A gondom ugye nyilván az, hogy ezeket a PC-n lévő Word már nem ismeri fel, és üres kis négyzeteket rak be a helyükbe...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #375048 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Alyr Arkhon írta:

fqqdk írta:

Rabyn írta: milyen progival lehet csökkenteni egy zeneszám (mp3 formátum) méretét? Fel akartam tenni vmit blogra de nem tudtam mert több mint amennyi ott a limit.

De akkor már inkább regisztrálj egy ingyenes tárhelyre valahova, freeweb, ultraweb, stb, töltsd fel oda, és onnan linkeld a blogodra :)

Na igen de a blogba beépített zenelejátszóba így nemtudja betenni...

Akkor beágyaz a bejegyzésbe egy másik flash lejátszót, amit szintén ezen a nevezett tárhelyen tart. Pl ezt .
Egy csokiért beüzemelem. Ez azért is jobb, mint a számot lekicsinyíteni, mert ez kb egyszer macerás, míg ha kevés hely van a blog tárhelyén, akkor a következő számnál, amit linkelni kéne, már a kicsinyítés se fog segíteni.

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 11 hónapja #375047 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Sötét Úr írta: A zenélő weboldal a Sátán Műve, és mint ilyen, alapjaiban Gonosz, és Kerülendő! (Majd én hallgatok zenét, amit akarok, egy weboldal ne bíráljon felül, és ne kontárkodjon a playlistembe :D )

Ha megnézed, az a blogba épített lejátszó nem indul automatikusan (még csak az kéne), szóval viszonylag jó kompromisszum. Így tud mutatni olyan zenét, amit ő szeret, és meghallgathatod, ha akarod.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 11 hónapja #375043 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Azért _annyival_ nem csökken a minősége, hogy a romlás hallható is legyen, úgyhogy sztem az én javaslatom sem rossz. :P :)

Sztem egyébként az sem gáz, ha feltöltöd máshová, és linkként teszed be a blogodba. (Én mondjuk agyfrászt kapok, ha regisztrálnom kell bárhová, de ez az én bajom. :) )

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
15 éve 11 hónapja #375029 Írta: Sötét Úr
A zenélő weboldal a Sátán Műve, és mint ilyen, alapjaiban Gonosz, és Kerülendő! (Majd én hallgatok zenét, amit akarok, egy weboldal ne bíráljon felül, és ne kontárkodjon a playlistembe :D ) Amúgy meg minden MP3 méretcsökkenés a minőség rontásával érhető el, szóval Minerva javaslata nem jelent különösebb megalkuvást. :D

Több
15 éve 11 hónapja #375014 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

fqqdk írta:

Rabyn írta: milyen progival lehet csökkenteni egy zeneszám (mp3 formátum) méretét? Fel akartam tenni vmit blogra de nem tudtam mert több mint amennyi ott a limit.

De akkor már inkább regisztrálj egy ingyenes tárhelyre valahova, freeweb, ultraweb, stb, töltsd fel oda, és onnan linkeld a blogodra :)

Na igen de a blogba beépített zenelejátszóba így nemtudja betenni...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #375011 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

fqqdk írta:

Illetve ajánlom a box.net/ -et, ide kifejezetten zenéket lehet feltölteni és elvileg van kis plugin, amit beágyazhatsz a blogodra. :)

Kārātārānen a áirâë...

Több
15 éve 11 hónapja #375010 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 11 hónapja #375009 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Goldwave. Akkor csökken a mérete, ha rosszabb minőségben mented el.

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
15 éve 11 hónapja #374994 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
milyen progival lehet csökkenteni egy zeneszám (mp3 formátum) méretét? Fel akartam tenni vmit blogra de nem tudtam mert több mint amennyi ott a limit.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 6 napja #374638 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Laurelen írta: ez lassan olyan mint a kötés....egy sima egy fordított... 8)

Ja, ja. És a nagymama hálózatot kábelez a kisunokáknak Karácsonyra! 8) :twisted:

Több
16 éve 6 napja #374621 Írta: Sötét Úr
Erre mondják, hogy az oprendszer kijavítja önmagát? :D (Vagy csak simán képtelen rendesen végrehajtani a hibát...)

Több
16 éve 6 napja #374603 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Cerebrum írta: Na, huszonhatodszori próbálkozásra csak kinyöszörgött a hülye NOD egy ablakot, amin végre engedélyezte közvetlenül törölni a fájlokat, szóval most úgy tűnik megoldódott a dolog...

Úgy látszik, az informatikában működőképes dolog, hogy ha valami nem működik vagy nem megy, nagyon sokszor kell próbálni és egyszer csak menni fog. :P

Több
16 éve 6 napja #374593 Írta: Cerebrum
Na, huszonhatodszori próbálkozásra csak kinyöszörgött a hülye NOD egy ablakot, amin végre engedélyezte közvetlenül törölni a fájlokat, szóval most úgy tűnik megoldódott a dolog...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 1 hete #374565 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Cerebrum írta: Jaj, Istenem, ha egyszer legalább egy hétig, csak egyetlen hétig minden tökéletesen működne ezeken a rohadt számítógépeken! :?

Most ez a hülye NOD kettyült meg. Mikor indul a Windows, már visít, hogy vírust talált, szépen ki is listázza őket, de persze jó NOD módjára mindent a szemnek, semmit a kéznek, törölni már nem engedi őket. (Ez az egyébként, amit igazán rühellek a NOD-ban, mi az hogy azt a k... törlés gombot soha nem lehet ilyenkor kiválasztani?) Jó, akkor futtatok egy teljes rendszervizsgálatot. Semmit nem talál. Újraindítom a gépet csökkentett módban, ismét teljes rendszervizsgálatot csináltatok vele, de most se talál semmit. Újraindítom a gépet, és mivel nyit? A nyomoronc piros NOD-ablakokkal, hogy x db fájl fertőzőtt... :evil:

Most ezek után szerintetek mit lehet csinálni?

Nemtom, amióta a beállításoknál én beállítottam, hogy ha vírust talál, törölje, és törli is.
Mondjuk amíg próbaverzióm volt addig nekem is csak karanténba akarta mindig tenni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 1 hete #374564 Írta: Cerebrum
Nem segít a karantén kitörlése sem, minden újraindításkor újra belekerül az a néhány fájl... Apropó újraindítás. A gép nem hajlandó újraindulni sem azóta. Csak reset-tel.

Ja egyébként mikor csökkentett módban futtatom a NOD-ot, akkor ezt írja ki:

Error occured while scanning operating memory. System memory cannot be scanned (the kennel service is not running or an error occured while loading nod32m1.vxd)

Persze ettől még ő vígan elkezdi átnézni a meghajtókat, csak éppen nem találja meg azokat a fájlokat, amik miatt Windows újraindításkor sírni szokott...

Több
16 éve 1 hete #374563 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
A legjobb ha karanténba teszed őket és később kitörlöd a karantént. Szvsz.

A kábelek leírásánál nem voltam elég világos vagy inkább félre érthető voltam ennél a résznél: "A cross link kábelnél a zöld és a narancs fel van cserélve az egyik oldalon."

Helyesen így van: A cross link kábelnél a zöld és a narancs érpárok fel vannak cserélve a kábel egyik végén.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 1 hete #374561 Írta: Cerebrum
Jaj, Istenem, ha egyszer legalább egy hétig, csak egyetlen hétig minden tökéletesen működne ezeken a rohadt számítógépeken! :?

Most ez a hülye NOD kettyült meg. Mikor indul a Windows, már visít, hogy vírust talált, szépen ki is listázza őket, de persze jó NOD módjára mindent a szemnek, semmit a kéznek, törölni már nem engedi őket. (Ez az egyébként, amit igazán rühellek a NOD-ban, mi az hogy azt a k... törlés gombot soha nem lehet ilyenkor kiválasztani?) Jó, akkor futtatok egy teljes rendszervizsgálatot. Semmit nem talál. Újraindítom a gépet csökkentett módban, ismét teljes rendszervizsgálatot csináltatok vele, de most se talál semmit. Újraindítom a gépet, és mivel nyit? A nyomoronc piros NOD-ablakokkal, hogy x db fájl fertőzőtt... :evil:

Most ezek után szerintetek mit lehet csinálni?

Több
16 éve 1 hete #374515 Írta: Sötét Úr
Látod, Gandalf, mire képesek az agyhullámok, milyen hatalmas a gondolat ereje? Pusztán attól, hogy itt csevegtünk róla, meggyógyult! :D

Több
16 éve 1 hete #374508 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
:lol: hihi :lol: mukodj!!!! :lol:

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
16 éve 1 hete #374507 Írta: Gandalf
Sziasztok!

Most nagyon furcsa dolgot fogok mondani, de... hm. A net megjavult. Csak úgy magától. Nem csináltam vele semmit, kipróbáltam és megy a nagy gépen.

Korábban heteken át próbálkoztam mindenfélével, még újraindítással is többször, mégse működött...

Most, a hecc kedvéért megnéztem, és megy.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Most is az asztali PC-ről írok.

Remélem, megtartja jó szokását, és nem problémázik többet.

Huh.

Nem értem.

Egyébként megnéztem a kábeleket, mindegyik egyenes.

Több
16 éve 1 hete #374481 Írta: Sötét Úr
Köszönöm, Batti, nagy segítség volt! Már mentem is el a biztonságoshelyre!

Több
16 éve 1 hete #374470 Írta: Batti

Sötét Úr írta: Batti, ha még a színeket is odaírtad volna, végre lenne egy normális puskám :D :D :D

Ám legyen. De a szín elméletileg nem számít, a twisted pair/UTP kábelben 4 érpár van. Színek szerint, úgymint : narancs, zöld, kék és barna. minden érpár erei különbözőek az egyik telibe a szín a másik szaggatottan vagy csíkozva.

Van egy elfogadott konvenció amely szerint a színeket kiosztják. Balról jobbra, az érintkezők oldaláról nézve, a csatlakozó tőlünk el mutat.

Narancs csíkos
Narancs
Zöld csíkos
Kék
Kék csíkos
Zöld
Barna csíkos
Barna

Az egyenes kábelnél egyforma a kiosztás mind két végen. A cross link kábelnél a zöld és a narancs fel van cserélve az egyik oldalon. Amint látható a kék középen marad minden esetben. Azért mert azon lehet vezetni a telefont. Takarékossági célból, vagy egyszerűen csak azért mert a strukturált kábelezésnél nem akartak vegyesen kábelezni és mindenhová UTP-t húztak. A rendezőn meg az aljzaton pedig a kék szín a telefoné. Végül is az RJ45 aljzatba (hálózat) be lehet dugni az RJ11 csatlakozót is (telefon) ezért is kell a telefonnak (kék) középre kerülnie.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 1 hete #374445 Írta: Sötét Úr
Gandalf, ha jól értem a gondodat, akkor annak semmi köze a MAC-címhez. A PC-ben lévő hálókártya (főleg, ha alaplapi) egyáltalán nem biztos, hogy tolerálja a fordított bekötést. És igen, a kártya - router - modem útvonalra egyenes- / patchkábelek kellenek. (Volt alkalmam saját bőrömön kitapasztalni, amikor kollégák áttettek egy gépet máshova, és sikerült lecserélniük az oda való keresztkábelt egyenesre, az egyenes helyére meg (máshol) beiktatni a keresztkábelt. Volt vagy három nap, mire rájöttem a megoldásra...)

Batti, ha még a színeket is odaírtad volna, végre lenne egy normális puskám :D :D :D

Több
16 éve 1 hete #374404 Írta: Gandalf

Batti írta: Gandalf: Mintha valami router megvásárlásáról kérdeztél volna nem is olyan régen e helyt.

Hát egen, Szméagol története szomorú história... ez egy másik felvonás már ugyanabban a tragikomédiában, amely anno szeptemberben a monitorkábel körüli problémákkal kezdődött, a szolgáltatókkal való harccal folytatódott, a router-megoldás keresésében tetőzött és most az alap modem-gondokkal adná meg a poént a darab végén. Egyszer majd végigmesélem az egészet, tanulságos.

Jelen gondhoz visszatérve: Az Asus Ee kb. egy-két hónappal régebbi gyártmány, mint az asztali PC (igaz, a régi PC-n se ment a dolog, nem csak az újon), ezért kötve hiszem, hogy egy vadiúj hálókártya ne tudna kezelni egy ilyen jellegű problémát. De majd szépen megvizsgálom otthon, pontosan milyen UTP-kábeljeim is vannak, kösz a tippet!

Google-n utánanézve több lehetséges okot is találtam már, de ha tovább keresek, még többet fogok, ezért inkább nem guglizom tovább. :lol: Olvastam olyanról is már, hogy USB-csatlakozóval kéne próbálkoznom (de abból nincsen 15 méteres), meg olyasmit is, hogy a PC MAC-címét kéne átírnom... :roll:

Végül is csak három hónapja áll elő újabb vicces tréfákkal Béla, a technika balrogja.

Több
16 éve 1 hete #374390 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
ez lassan olyan mint a kötés....egy sima egy fordított... 8)

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
16 éve 1 hete #374389 Írta: Batti
SÚ: ezt a drivert használod verzió szám 175.16 WHQL. Amit leírtál (már korábban is konstatáltam, és nem feledtem) tökéletesen lehetséges. Ugyanis a két kimenetnek két külön kimeneti áramköre van. Ha a DVI-on analóg VGA-t használsz akkor a saját RAMDAC-ját használja ami független a másik kimenetétől. ezért lehetséges a virtuális 2560x1024 felbontás analóg kimeneten.

Gandalf: Mintha valami router megvásárlásáról kérdeztél volna nem is olyan régen e helyt. Egyébként tényleg kezelik (jól-rosszul) az újabb háló kártyák és egyéb eszközök a kábel bekötési eltéréseket. Legjobb tudásom szerint a modem és a router/hálókártya közé egyenes/patch kábel kell. Bár láttam én már karón varjút.

Az egyenes/patch kábel a következő (az érintkezők oldala felől nézve)
1a 1a
1b 1b
2a 2a
3b 3b
3a 3a
2b 2b
4a 4a
4b 4b

A fordító/kereszt/cross
1a 2a
1b 2b
2a 1a
3b 3b
3a 3a
2b 1b
4a 4a
4b 4b

Már csak egy klimpelő fogó kell és mehet a kábelezés. OOlllééé

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 1 hete #374353 Írta: Sötét Úr

Batti írta: SÚ: értetlenül állok az előtt amit írtál. A 2048x1530-as felbontás mondjuk 75 Hz-es képfrissítéssel képtelenül nagy frekvenciát igényel egy analóg kimeneten.

Nem tudom, hogy mennyire támpont, de amíg a régi monitorok voltak a gépen, addig mindkettő 1280×1024-en ment, és az egyik a DVI-re volt kötve konverterrel (a monitoron csak VGA volt), a másik meg D-Subra. A kártya drivere tudja az nyújtott asztalt is, amikor a két monitort egyként kezeli. Hogy ennek van-e működésbeli jelentősége, vagy csak szoftveres trükk, ahhoz lövöldözésem sincs.
A hétvégén nekifutok újra a DVI kérdésnek. Addigra talán tudok hosszabb DVI kábelt is szerezni, mert most egészen oldalra el kell tennem a monitort, hogy a gépig lelógjon a madzag. És közben érlelem az új kártya megvételét.

Gandalf: halovány ötlet: nézd meg az UTP kábel két végén a színsorrendet. Azonos, vagy fordított? (Egyes régebbi hálókártyáknak nem mindegy, hogy kereszt- vagy patchkábel, míg más, újabb eszközöknek meg igen. Az eee eeelég új...)

Több
16 éve 1 hete #374349 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
köszönöm Sil! :)

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.490 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére