Informatikai segítségnyújtás

Több
16 éve 1 hete #374120 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Kösz a tippeket, akkor asszem, NOD lesz a dologból.

Flash ügyben: a Youtube-ról a link elvileg az adobe illetékes aloldalára mutat, tehát elvileg tisztának kell lennie a cuccnak. A fájl teljesen lejött, legalábbis nekem ezt írta ki. No mindegy, még utánanézek, meg próbálkozom.

Kösz még egyszer! :D

Update: Megpróbáltam a flasht úgy telepíteni, hogy minden be van zárva, nem ment. Felmentem minden kör kihagyásával az adobe honlapjára, direkt kétszer megnézve a plugines verziót, kifejezetten firefoxhoz és windowshoz, úgy sem. Megnéztem programoktelepítéseéstörlése alatt, az activex-es verzióról tud, a másikról nem. Gyakorlatilag olyan a dolog, mintha eleve hibás fájl jönne le az oldalukról, ami szerintem eléggé bizarr volna, ha így lenne, de mivel a gépem most túl van egy-két újraindításon is, több ötletem nincs, mit kék' vele csinálni.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 1 hete #374114 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Esgal: esetleg érdemes lenne körülnézni az Adobe háza táján plugin ügyben. Mint a Flash jelenlegi tulajdonosa és fejlesztője, az a legautentikusabb forrás, és ott a legvalószínűbb, hogy nem esel csalás áldozatául (bár ezt a Youtube-ból nem nézném ki).
Ha nem erőmű a géped, akkor valóban a NOD32 tűnik a legjobb megoldásnak. A havonta telepítgetés pedig töréssel kijátszható, de ne tedd, mert jogellenes.
[size=9:1gua2kxv](Mellesleg az ESET, a NOD32 fejlesztője úgy áll a dologhoz, mint a régi szép időkben a Corel a lopott CorelDRAW-hoz: minden egyes illegális kópia is segítséget jelentett a szoftver piaci pozíciójának erősítésében. Persze a Corel egy idő után fordított a dolgon... Mostanában viszont úgy védekezik az illegális másolatok ellen, hogy home jogokkal szinte nevetséges áron lehet teljes X3 suite-hoz jutni (nem éri el a 15000 Ft-ot, vagyis a renndes ár igen kis töredékéért veheted meg jogtisztán).[/size]

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 1 hete #374109 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Esgal: Az IE másmilyen Flash plugint használ, mint az alternatív böngészők (Firefox, Opera, Chrome, stb), már csak azért is, mert az alternatív böngészők nem támogatják az ActiveX-et. Ha megnézed a Programok telepítése és törlése résznél, ott is két bejegyzést fogsz látni (ha már fent van mindkettő): az Adobe Flash Player ActiveX nevű az IE-hez, az Adobe Flash Player Plugin meg a Firefoxhoz, Operához, stb-hez való változat. Ebből adódik a telepítés különbözősége is, bár általánosságban érdemes minden plugint úgy telepíteni, hogy letöltöd a fájlt és telepítés előtt kilépsz az összes érintett programból.
Egyébként biztos, hogy a fájl teljesen letöltődött, mielőtt el akartad indítani?

Vírusirtó, ami nem fogja a gépet, és jó is: NOD32. Ingyenesen is lehet használni, csak akkor havonta újra le kell tölteni és feltelepíteni (de egyébként nem drága, és diákoknak 50% kedvezmény is van hozzá).

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 1 hete #374108 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Jelentem, már nem spanyol a Windowsom :D ennek örömére újra kezdtem rakni rá a dolgokat, és a következő érdekességgel szembesültem.

Explorerrel álltam neki böngészni első körben, és letöltöttem egy adobe flash playert, "get the latest version" alapon, a youtuberól. Aztán kis idővel később feltettem egy Firefoxot, és erre ugyanezzel a módszerrel megkíséreltem a flashplayer telepítését (muszáj volt, mert úgy gondolta, hogy nincs efféle telepítve, hogy le tudjon játszani bármit is). Ámde. Valahogy nem ment a dolog olyan simán, mint az explorernél, ugyanis a fájlt leszedte, de manuálisan, az asztalról kellett volna elindítani (az Explorernél automatikusan alkalmazta magát, és rögtön játszotta is a kért videokat). Ám ahogy rákattintottam a fájlra, azt még megkérdezte, hogy futtatom-e, de utána kiírta, hogy nem tudja alkalmazni, mert sérült, vagy vírusos, vagy a rossebtudja. Kérdésem: hol lehettem valószínűleg hülye? Vagy mi nem stimmel?

Másik, ami inkább tanács kérése: mivel nincs vírusírtóm még, ti melyiket javasoljátok? Kritérium: ne nagyon lassítsa be Emesét (a gépet), mert anélkül is eléggé az, továbbá ingyenesen leszedhető legyen valahonnan.

Köszönöm előre is!

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #374100 Írta: Sötét Úr

Acho írta: Akkor mi van, ha egy USB csatlakozó egyáltalán nem ismeri fel a pendrive-ot? A gépem elég régóta evvel a problémával meg megátkozva...

Az gáz. Van olyan pendrive-om, amit különféle gépeimen meghatározott USB-aljzatok nem ismernek fel, más aljzatokon meg igen. Ugyanakkor a nevezett aljzatok más USB-eszközt (másik, ugyanolyan típusú pendrive-ot) tudnak használni.
A leggázabb, hogy egy hordozható HDD-m egyik pillanatról a másikra felismerhetetlenné vált a megszokott helyén, de egy másik aljzatról (ugyanazon a gépen) működik.
Halovány gyanúm, hogy talán a port feszültsége kevés (merthogy a HUB, ami akkor is van, ha nem tudsz róla, nem megfelelően osztja [???]), és fogalmam sincs, hogy mit lehetne csinálni vele.

Más, USB-témában: egy hozzá való külső USB keretben van egy (két-három... mikor melyik alapon) régi ATA-s HDD. A keret külső tápos. A HDD-t időnként felismeri a rendszer, de inkább nem, és ha felismerte, akkor is van úgy, hogy elveszíti, akár adatforgalom közben is. Eredetileg backup céljára lett volna befogva, de a gépemen lévő 8 USB-port egyike sem kajálja be rendesen. A HDD-t próbáltam masterre, slave-re, sőt, CS-re is állítani, de nem jelentett megoldást. Nem tudtok valami trükköt? KB. 130 GB-nyi feldolgozatlan videófelvételt kellene biztonságba helyeznem...

Több
16 éve 2 hete #374085 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Ulmo írta: Alyr: jobb esetben csak az USB driverrel lehet gond. Megoldása: az alaplapi USB driver újrateleptése (már ha van ilyen az alaplap CD-jén). Előtte esetleg nézd meg, ogy az Eszközkezelő (Start menü/Vezérlőpult/Rendszer/Hadver/Eszközkezelő) mutat-e hibát az USB eszközöknél. Rosszabb esetben fizikai hiba, amit talán szervíz tud orvosolni.

Már legalább kétszer újratettem a gépet mindenestül de a hiba maradt.

Ezek szerint maradt a fizikai, de a legközelebbi szerviz az ahol összerakták a gépet, és hát finoman szólva kissé hanyag munkát végeztek.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hete #374079 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Akkor mi van, ha egy USB csatlakozó egyáltalán nem ismeri fel a pendrive-ot? A gépem elég régóta evvel a problémával meg megátkozva...

Több
16 éve 2 hete #374077 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Alyr: jobb esetben csak az USB driverrel lehet gond. Megoldása: az alaplapi USB driver újrateleptése (már ha van ilyen az alaplap CD-jén). Előtte esetleg nézd meg, ogy az Eszközkezelő (Start menü/Vezérlőpult/Rendszer/Hadver/Eszközkezelő) mutat-e hibát az USB eszközöknél. Rosszabb esetben fizikai hiba, amit talán szervíz tud orvosolni.

nido: nálad 99%, hogy zárlatos az USB port. Kíváncsi lennék, mit mond rá a szervíz, javítható-e.

Több
16 éve 2 hete #374072 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Alyr Arkhon írta: Van egy olyan problémám, hogy ha USB csatlakozós dolgot dugok a gépbe (ha jólemlékszem bármelyik USB portba) van olyan 50% esély, hogy újrainduljon az egész gép, mintha resetet nyomtam volna.

Ezen szerintetek hogy lehetne javítani? (mármint nem az esélyen)

nekem egy gyilkos usb-m van, ha beleteszek pendrive-ot (vagy bármi egyebet), akkor kinyírja az egész gépet. kikapcsolja és elfelejti, amit dolgoztam.
állítólag ez érintkezési hiba és szervízbe kéne vinni a gépet.

Több
16 éve 2 hete #374070 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Van egy olyan problémám, hogy ha USB csatlakozós dolgot dugok a gépbe (ha jólemlékszem bármelyik USB portba) van olyan 50% esély, hogy újrainduljon az egész gép, mintha resetet nyomtam volna.

Ezen szerintetek hogy lehetne javítani? (mármint nem az esélyen)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hete #373664 Írta: Sötét Úr
Köszönöm, Batti! "Természetesen" AGP-s kártyát használok, az elsődleges monitor a DVI-n, a másodlagos analóg VGA-n lóg.
Az ajánlataid igencsak érdekesek, szerintem kereslek majd priviben némi további infóért. :) (Vagy megtalálom magamtól.)
Igazából egyszerre a monitor és a kártya cseréje most nem megy, de az utóbbi is szerepel a középtávú tervek között. (Bár lehet, hogy inkább gépet kellene már cserélnem...)

Több
16 éve 2 hete #373636 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Sötét Úr írta: Most én püffölöm az F1 gombot. Van egy olyan dilemmám, hogy kéne vennem egy új monitort, amit ki is néztem már. Annak van egy 1920×1200-as felbontása, és azzal riogatnak, hogy a jelenlegi videokarim esetleg nem fogja tudni meghajtani. (Friss drivere van, ami tudja ezt a felbontást.) Mennyire vegyem ezt az eshetőséget komolyan? Jelenleg két db. 1280×1024-es felbontású monitor megy rajta Dualview módban (megosztott asztal), de elviszi őket Extended Desktop módban is (megnyújtott asztal). (Oprendszer XP, szóval nem érdekel az Aero felület. A kártya egy Inno 3D GeForce FX5700 256MB RAM-mal

Azt gondolom, hogy nemigen lehet elméleti probléma. A 2D megjelenítésnél a képpontok száma az elsődleges dolog. 1280x1024 esetében 1.304e képpont van(ez esetben két monitor ugye kétszer annyi képpont), 1920x1200 esetében pedig 2.304e. Ami kb ugyan annyi megjelenítendő információt jelent.

De azért én megfontolás tárgyává tenném az új VGA kártya vásárlást. Mert egy régi kártya (bár nem írtad) analóg VGA kimenetén átpréselni (ráadásul egy csatornán) ekkora sávszélességet (felbontás, színmélység, frissítés) már okozhat megjelenítési problémákat. Javasolnám a DVI összekötés használatát, esetleg a HDMI-t.

Samsung 24" 2443BW Wide DVI 3év 24", Wide 16:10 képarány, 1920x1200, 5ms, 20000:1 DCR, 300cd/m2, DVI, Pivot, 170/160, TCO´03, fekete... Garancia: 36 hónap
60.800,- Ft (bruttó 72.960,- Ft)

LG 24" wide W2452V-PF LCD 2 ms HDMI 24", Wide, 1920x1200, 2ms, 10000:1, DVI, F-Engine, Fekete, HDMI, TCO ´03 Garancia: 36 hónap
59.990,- Ft(bruttó 71.988,- Ft)

A fenti két monitor a legolcsóbb amit a megjelölt felbontással találtam 5 perc alatt (but I'm not sure) nagykerben. Esetleg próbáld meg a www.ipon.hu -t

Nem írtad milyen VGA-t használsz (AGP, PCI-E). De 11-12e +/- 2e már nagyon jó kártyát kapsz, mondjuk ATI/AMD csipeset, amelyik 2D megjelenítéshez kitűnő és röccenés mentesen viszi a fenti felbontást. Megjegyzem, hosszú ideje ATI hívő vagyok, már ami a GPU-t illeti. Véleményem (és sokan osztják ebbéli véleményemet), sokkal szebb a megjelenített kép egy ATI/AMD kártya esetén, mint amit egy Nvidia GPU tud.

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 2 hete #373619 Írta: Sötét Úr
Most én püffölöm az F1 gombot. Van egy olyan dilemmám, hogy kéne vennem egy új monitort, amit ki is néztem már. Annak van egy 1920×1200-as felbontása, és azzal riogatnak, hogy a jelenlegi videokarim esetleg nem fogja tudni meghajtani. (Friss drivere van, ami tudja ezt a felbontást.) Mennyire vegyem ezt az eshetőséget komolyan? Jelenleg két db. 1280×1024-es felbontású monitor megy rajta Dualview módban (megosztott asztal), de elviszi őket Extended Desktop módban is (megnyújtott asztal). (Oprendszer XP, szóval nem érdekel az Aero felület. A kártya egy Inno 3D GeForce FX5700 256MB RAM-mal.)

Rabyn: XP driver a nyomtatóhoz

Több
16 éve 2 hete #373616 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Rabyn írta: Cijasztok!

itt van most az ölemben egy lexmark Z33as típusú nyomtató, aminek se kábele se patron bele nincsen. Fogalmam sincsen mit kell vele csinálni meg ilyenek, de otthon volt, és apám szerint jó. Valami számítógépguru tud nekem segíteni, hogy mihez kezdjek vele (használni szeretném ha működik)

shop.gigacity.hu/kompatk.php?pri ... 3&osCsid=9

kábel meg bármelyik szg boltban

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 2 hete #373614 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Cijasztok!

itt van most az ölemben egy lexmark Z33as típusú nyomtató, aminek se kábele se patron bele nincsen. Fogalmam sincsen mit kell vele csinálni meg ilyenek, de otthon volt, és apám szerint jó. Valami számítógépguru tud nekem segíteni, hogy mihez kezdjek vele (használni szeretném ha működik)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 3 hete #373428 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Köszönöm szépen a tippeket.

Több
16 éve 3 hete #373359 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Ulmo írta:

Batti írta:

Cerebrum írta: Ha egy divx-es film kétnyelvű (dual), akkor hogyan lehet kiválasztani, hogy melyik szóljon? Mert ha DVD-n nézem, akkor magától értetődik a dolog, de ha gépen, akkor egyszerre szól a magyar és az angol hang, és sehol nem engedi beállítani, hogy csak az egyik vagy másik szóljon...

A VLC tudja kezelni az ilyet. Csak jobb klikk a filmen és a Hangsáv menüpontnál választasz.

A BSPlayer is tudja kezelni.
A Windows Media Player "okos" módon mindkét hangsávot elkezdi lejátszani.

Köszi! :wink:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 3 hete #373350 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

gillz írta: Orsie:
google account és
picasaweb.google.com/home

gillz, köszi. próbaképp feltettem pár képet, nem is rossz. csak az necces, hogy 1024 MB a tárhely, ami meglepett, mert azt hittem ez is korlátlan, mint a gmail-nél. és így ez elég kicsi...
ha sok képet akarok feltenni egyszerre, akkor is a betallózós módszer működik vagy lehet vhogy ftp-zni esetleg?

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
16 éve 3 hete #373342 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Orsie:
google account és
picasaweb.google.com/home

need more brainz. yourz. now.

Több
16 éve 3 hete #373307 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Batti írta:

Cerebrum írta: Ha egy divx-es film kétnyelvű (dual), akkor hogyan lehet kiválasztani, hogy melyik szóljon? Mert ha DVD-n nézem, akkor magától értetődik a dolog, de ha gépen, akkor egyszerre szól a magyar és az angol hang, és sehol nem engedi beállítani, hogy csak az egyik vagy másik szóljon...

A VLC tudja kezelni az ilyet. Csak jobb klikk a filmen és a Hangsáv menüpontnál választasz.

A BSPlayer is tudja kezelni.
A Windows Media Player "okos" módon mindkét hangsávot elkezdi lejátszani.

Több
16 éve 3 hete #373306 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

"Kane o Keizai Suru"

Több
16 éve 3 hete #373299 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Ha egy divx-es film kétnyelvű (dual), akkor hogyan lehet kiválasztani, hogy melyik szóljon? Mert ha DVD-n nézem, akkor magától értetődik a dolog, de ha gépen, akkor egyszerre szól a magyar és az angol hang, és sehol nem engedi beállítani, hogy csak az egyik vagy másik szóljon...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 3 hete #373298 Írta: Orsie
köszi a tippeket.
gillz, mit takar az, hogy csak netes picasa verzió?
még valaki esetleg egyéb javaslattal?
Aeglos, nekem konkrétan mi bajod volt Photobucket-tal?
amúgy a képek már ott csücsülnek a képtáron, lásd a linket a KÖMT topicban, csak kissé nehézkesen lehet őket megnézni :P

Több
16 éve 3 hete #373295 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
Nekem van galériám a photobucketen és szerintem kezelhetetlen, rossz, és nagyon nem felhasználóbarát.
Sokkal inkább picasa!

És nagyon várom a kömfös képeket!! :D

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
16 éve 3 hete #373282 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás
nemtom, nekek m a picasa bejön, mint képnézegetős, de tény, h a nagy felbontáshoz le kell tölteni hogy teljes képernyős legyen. de van neki csak netes verziója is.

need more brainz. yourz. now.

Több
16 éve 3 hete #373277 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Orsie írta: nekem a photobucket eddig a legszimpibb, arról tud valaki valamit mondani?

Nekem van, az egyetlen gondom vele, hogy nem tud ékezetes mappaneveket. A képeket alapból átkonvertálja egy fix méretre, ha túl nagyok (többféle lehetőség van pixelben, de lehet olyat is választani, hogy max 1MB-os legyen, akkor az 1024x768-nál nagyobbak is felmennek). Nincs FTP alapú feltöltés, de van egy Bulk Uploader, az egész használható sok kép esetén. Lehet videókat is feltölteni (max 100MB, max 5 perc hosszú). Van diavetítésre lehetőség, és újabban vannak skinek is a mappákhoz. A direkt linkeléshez megadja a kódokat többféle formátumban is. Le is lehet jelszavazni az albumokat (bár ezt inkább azok szokták, akik LiveJournal-hoz használják, nehogy idegenek is linkelgethessenek belőle és elfogyasszák a sávszélességet). Ja, és van egy bizonyos sávszélesség (25GB), amit nem léphet túl az adott havi forgalom, de ez rengeteg, elég szokott lenni.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 3 hete #373268 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Orsie írta: nem akaródzik még egy programot feltenni a gépemre csak azért hogy képeket pakoljak fel... (irfanview fan vagyok és xnview-m is van kategorizálni, ennyi bőven elég. egyszer feltettem picasát, és nem is tetszett és rémlik, hogy mintha ki is fagyott volna tőle a gépem, szóval le is szedtem azonnal) mellesleg a picasán is azt vettem észre, hogy bele lehet kattintani a képbe hogy láthasd nagyban, de nem mutatja akor az egészet, csak egy részletet...

Picasát sosem használtam igazából, a sima user szemszögéből javasoltam csak. :) Fotoalbum.hu-val volt dolgom (ld. Sočás képek), én a magam részéről teljesen meg vagyok elégedve vele; Coppermine-nal szintén, ha az ember nem figyeli a magyar helyesírási hibák tömkelegét, használható (bár lehet, h SÚ azokat kiszedte már a képMutatóról, nem figyeltem, őszintén szólva).

Photobucket nekem valahogy nem jött be, de az se rossz végső soron (jobb, mint az xfree szvsz).

Ja, és köszi az átrakást, elnézést az offért. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 3 hete #373265 Írta: Orsie

Metaflora írta:

Orsie írta: nem akaródzik még egy programot feltenni a gépemre csak azért hogy képeket pakoljak fel... (irfanview fan vagyok és xnview-m is van kategorizálni, ennyi bőven elég. egyszer feltettem picasát, és nem is tetszett és rémlik, hogy mintha ki is fagyott volna tőle a gépem, szóval le is szedtem azonnal) mellesleg a picasán is azt vettem észre, hogy bele lehet kattintani a képbe hogy láthasd nagyban, de nem mutatja akor az egészet, csak egy részletet...

Ugyan kiír mindenfélét, hogy ezt majd jól használhatod a gépeden is, de én csak odakattintottam, hogy jól van, töltsd le, hogy tudjak feltölteni, és akkor ment a feltöltés, de amikor épp nem a picasára feltöltögetek, akkor nem áll az utamba a cucc.
A nagyított képméretben tényleg ide-oda kell húzogatni a képet, hogy minden részletét megnézegethesd, viszont az már egy következő lépcső, a kis kép és a nagyított képméret közt ott van a kényelmesen nézegethető félképernyős verzió, amit diavetítésben is lehet nézni.
Nem tudom, hogy a teljes méretű kép megnézhető/leszedhető-e, én se nagyon rég menekültem át a kep.tar.hu-ról :P

Meta, köszi. valahogy nekem akkor se jön be... ne kelljen már scrolloznom egy 1280*1024-es felbontású képernyőn, ha a teljes képet meg akarom nézni... és ne zabálja egy progi feleslegesen a gépem erősforrásait és a vinyóm méretét ha amúgy másra nem használom.

nekem a photobucket eddig a legszimpibb, arról tud valaki valamit mondani?

Több
16 éve 3 hete #373264 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Informatikai segítségnyújtás

Ugyan kiír mindenfélét, hogy ezt majd jól használhatod a gépeden is, de én csak odakattintottam, hogy jól van, töltsd le, hogy tudjak feltölteni, és akkor ment a feltöltés, de amikor épp nem a picasára feltöltögetek, akkor nem áll az utamba a cucc.
A nagyított képméretben tényleg ide-oda kell húzogatni a képet, hogy minden részletét megnézegethesd, viszont az már egy következő lépcső, a kis kép és a nagyított képméret közt ott van a kényelmesen nézegethető félképernyős verzió, amit diavetítésben is lehet nézni.
Nem tudom, hogy a teljes méretű kép megnézhető/leszedhető-e, én se nagyon rég menekültem át a kep.tar.hu-ról :P

Több
16 éve 3 hete #373253 Írta: Orsie
ezt áthoztam ide a KÖMT topicból, hogy ott ne legyen off. ha valaki szeretne / tud anácsot adni, milyen heylre tegyem a képeimet, pls ne habozzon.

Orsie írta:

Tünde írta:

Orsie írta:

Tünde írta: Orsie: azt írja ki, hogy konvertálás alatt, ha kinyitom nagyra akkor is

a nagyobbikra is katt rá, és akkor látod... sorry, a tár.hu egy sz*r. remélhetőleg hamarosan rendbejön.
gondolkozom azon, hogy váltok és átmegyek Photobucket-ra vagy valami hasonlóra, Facebookon csak kicsiben látszanak a képek (lehet, hogy eredeti méretet is lehet nézni de erre még nem jöttem rá, hogyan) és nem tudom ott mennyi a maximum tárhely, így oda csak párat fogok feltenni. (amúgy iszonyat, több, mint 4 órán át ftp-ztem ezt a 430 képet. halál az ADSL-re :P - szóval lehetőleg most ne kérje senki, hogy ezt az egészet csináljam meg újra máshol.)

no ezért nem vagyok ott
ha kell meghívó az xfree-re szólj.. már Kincső és Nóli is ott van

mostanában sokszor sz*r a képtár, amúgy régebben abszolút jól működött... (természetesen mikor feltettem a képeket tegnap éjjel, még nem tudtam, hogy ez lesz :P )
xfree-t nem szeretem, bocsi, de azért köszi. (nem bírom, hogy új ablakot nyit ami teljes képernyős és nem lehet egyszerűen lelőni mert nincs azon az ablakon bezárás funkció, és ha külön képekre kattintok annyiszor nyit újat aztán elveszek a megnyitott ablak illetve ablakfül rengetegben)

inkább Photobucket, vagy vmi hasonló. olyan kell aminél nem kicsinyíti le a képeket hanem ha akarom akkor az eredeti méretet is meg lehessen nézni.

gillz írta: Orsie: Picasa? (elnézést az offért)

Ben írta: nee, xfree-re könyörgöm, neeee. nincsenek normális közepes méretű képek, csak thumbnailek, arra rákattintva meg egy egész élet kivárni, míg betölti, rohadt lassú... bármi mást, picasa, vagy fotoalbum.hu, v kérj SÚ-tól accountot képMutatóhoz, nemtudom. :) (szegény Nólinak ezt párszor már a nyakába zúdítottam, amikor átköltözött. :P )

nem akaródzik még egy programot feltenni a gépemre csak azért hogy képeket pakoljak fel... (irfanview fan vagyok és xnview-m is van kategorizálni, ennyi bőven elég. egyszer feltettem picasát, és nem is tetszett és rémlik, hogy mintha ki is fagyott volna tőle a gépem, szóval le is szedtem azonnal) mellesleg a picasán is azt vettem észre, hogy bele lehet kattintani a képbe hogy láthasd nagyban, de nem mutatja akor az egészet, csak egy részletet...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.504 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére