Informatikai segítségnyújtás
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Gandalf írta: A régi gépen egy 15 colos Belinea monitor van, kb. olyan bumszli csatlakozóval, mint amivel a konnektorba dugod...
De ebbe ne menjünk bele, mert bonyolult sztori, jelenleg 2 helyen lakom, és mindkét helyen több gép van, plusz most is a munkahelyemről netezek.
Viszont átcipelni a másik lakásból egy másik monitort csupán azért, hogy az új gépet leteszteljem vele, elég nagy meló lenne... a bolt, ahol tegnap vásároltam, közelebb van, de őket még nem akartam felhívni, hátha magam is meg tudom oldani a problémát.
A notebook Hannának a pici kis fehér Asus Eee-je volt, és azon volt D-sub, amibe bedughattam.
Jah, "fucking manualt" nem adtak az új monitorhoz, csupán egy papír volt benne, amelyre le volt rajzolva és írva, hogyan kell a monitorra az aljzatot felrakni.
OFF:
Hannának is EEEje van? Lol!!!
ON
Szeretlek Titeket Béláim!!!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Kar'sa: a Hanns-G-ket nem kell átkapcsolni, maguktól választják a bemenetet (legalábbis Apámé igen, és a többiről meg azt mondták). Már csak azért is, mert a DVI-n is a VGA jelet fogják általában (bár ez árfüggő - nem néztem utána, hogy konkrétan ez a típus így tesz-e). (Kevesen szokták tudni, de a DVI analóg jelet is ad a monitor felé, ezért is lehet "konverterrel" használni. Azért az idézőjel, mert a "konverter" ebben az esetben jelet nem konvertál, csak a lábkiosztást "cseréli".)
Amúgy nekem nagyon kellemes meglepetés volt a Hanns. Apámé is 19"-os, és mit mondjak, akkora, hogy térkép kell hozzá És LCD-hez mérten a színei is egész jók, jobbak, mint a jóval magasabb árkategóriába tartozó (igaz, régebbi) AG-Neovom. Ami csak 17"-os... És ráadásul kölcsönbe van... (De sok bajom van a Neovoval... )
Gandalf: a Visegrádiban vetted? Nekem se adtak hozzá FM-t Sőt, eredeti garjegyet sem, azt igérték, postázzák, és azóta jön. Adtak egy sajátjukat, szóval nagyobb kár csak nem ér, legfeljebb némi macera...
- Gandalf
- Nem elérhető
De ebbe ne menjünk bele, mert bonyolult sztori, jelenleg 2 helyen lakom, és mindkét helyen több gép van, plusz most is a munkahelyemről netezek.
Viszont átcipelni a másik lakásból egy másik monitort csupán azért, hogy az új gépet leteszteljem vele, elég nagy meló lenne... a bolt, ahol tegnap vásároltam, közelebb van, de őket még nem akartam felhívni, hátha magam is meg tudom oldani a problémát.
A notebook Hannának a pici kis fehér Asus Eee-je volt, és azon volt D-sub, amibe bedughattam.
Jah, "fucking manualt" nem adtak az új monitorhoz, csupán egy papír volt benne, amelyre le volt rajzolva és írva, hogyan kell a monitorra az aljzatot felrakni.
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Történetesen az én DVI-m kék, mondjuk.Ulmo írta: Akkor az egyszerűség kedvéért: normál VGA-csatlakozó (D-SUB), vagy újfajta fehér, szélesebb (DVI)?
Más: Gandalf ha D-Sub akkor viszont nem értem, a régi monitor nem megy rá. Én nem bírom elhinni, hogy bármilyen monitoron, amit idáig használtál, ne D-Sub lenne. Hacsaknem a szó szoros értelmében évszázados... Ha más nem kölcsönmonitort tudsz szerezni?
És Kar'sának leesett a válasz: Gandalf, DVI bemeneten van szerintem a monitorod! Valahol a menüben át kell tudnod állítani.
Néztem neten, elvben van DVI port is rajta, szerintem RTFM.
Viszont ez meg nem válasz arra, hogy a laptopon megy, jut eszembe... Azért megpróbálnám...
Kārātārānen a áirâë...
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Gandalf írta: Az új tuti D-sub.
És mint írtam, a notebook-kal működött rendesen.
Akkor az egyszerűség kedvéért: normál VGA-csatlakozó (D-SUB), vagy újfajta fehér, szélesebb (DVI)?
Ha ugyanaz a kábel és ugyanaz a monitor egy latopon megy, de a nagygépen nem, akkor a videokártya körül lehet a gubanc. Rendesen bent van a helyén? Nem sípol a gép segítségkérően, ha bekapcsolod?
- Gandalf
- Nem elérhető
És mint írtam, a notebook-kal működött rendesen.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Uramisten! Ha D-Sub, akkor a régin milyen volt, ha az más? :eek2:Gandalf írta: A régi gépen és a régi monitoron egészen más csatlakozók vannak az évszázados korkülönbség miatt, ezért nem tudom kipróbálni.
Az új monitor LCD, és ha jól látom a gugi-képeken, akkor D-Sub. A típusa egyébként TFT 19 col Hanns-G JC198DJ.
Segítség: en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector
Ilyen? vagy ilyen?: en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
Kārātārānen a áirâë...
- Gandalf
- Nem elérhető
Az új monitor LCD, és ha jól látom a gugi-képeken, akkor D-Sub. A típusa egyébként TFT 19 col Hanns-G JC198DJ.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Régi monitor az új gépen megy?Gandalf írta: Vettem új gépet és új monitort, de amikor összeraktam és bekapcsoltam, a képernyőn a "No signal" felirat fogadott...
Kipróbáltam a monitort és a madzagot egy kis notebook-hoz kötve is, és az rendesen megjelenítődött a képernyőn.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a monitor és a zsinór rendben van, másutt van a gond. Próbáltam erősebben, gyengébben, mozgatva berakni a gépbe a csatlakozót, de az sem hozott változást.
Tippek?
És D-Sub vagy DVI portos?
[size=9:3vpv5c8y](még azt is megkérdem, LCD vagy CRT-e)[/size]
Kārātārānen a áirâë...
- Gandalf
- Nem elérhető
Kipróbáltam a monitort és a madzagot egy kis notebook-hoz kötve is, és az rendesen megjelenítődött a képernyőn.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a monitor és a zsinór rendben van, másutt van a gond. Próbáltam erősebben, gyengébben, mozgatva berakni a gépbe a csatlakozót, de az sem hozott változást.
Tippek?
- Gandalf
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Orsie: Nekem amint bedugtam a pent a gépbe kiírta h a nod32 vmi férget talált, és úgy leszedte, hogy csak porzott.
Rabyn gépe ugyanezt csinálta még a táboron belül egy másik pennel.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- sebcsaba
- Nem elérhető
Nem maga a windows szemetel, hanem minden amit feltelepít rá az ember. Képernyővédő, skinpack, codec, utility, csak-egy-kis-program, egyszerhasználatos program, csak-egy-vírust-lepucoló-program, stb. Akkor is, ha uninstalláltad őket.Orsie írta: okos informatikusok szerint (nekem Ulmo mondta konkrétan még régebben) a Windowst a registry pucolás és egyéb karbantartások sem mentik meg minden szeméttől és előbb-utóbb nem ússza meg az ember az újratelepítést, mert a windows sajnos túl sokat szemetel.
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Orsie
- Nem elérhető
Oisin: nekem volt ilyen progim, és mikor lefuttattam a scant és mindent javítottam, akkor is másnap megint azt jelezte, hogy a gépem veszélyben van, instabil a rendszer, stb, és marhára lelassult a gépem, úgyhogy én kitöröltem a francba, mert mintha túl sok dolgot machinált volna meg ez a progi... (konkrétan nekem mintha többet ártott volna mint használt). okos informatikusok szerint (nekem Ulmo mondta konkrétan még régebben) a Windowst a registry pucolás és egyéb karbantartások sem mentik meg minden szeméttől és előbb-utóbb nem ússza meg az ember az újratelepítést, mert a windows sajnos túl sokat szemetel.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Oisin
- Nem elérhető
Én "ZoleAlarm with Antivirus"-t használok és nagyon meg vagyok vele elégedve. De Esgal problémája nekem is inkább hardver problémának tűnik, vagy az is lehet h a Windows halódik és egy reinstall kéne neki. Ha valaki sok netről letöltött progit, codecet, satöbbit installálgat a gépére, a registry meg a config állományok hajlamosak nagyon összeszemetelődni, ami szintén okozhat fura dolgokat. A tünetek alapján én inkább erre gyanakodnék mint vírustevékenységre. A reinstallok elkerülésére nekem a "System Mechanic" nevű segédprogi nagyon jól bevált. Folyamatosan ellenőrzi és javítja a registry, config, hard disk és biztonsági problémákat, eltakarítja a szemetet meg a spyware-t, backup mentéseket csinál, stb. Sokkal stabilabbá teszi a gépet, és gyorsítja is elég rendesen. És nem is drága: 3 gépre 50 dolcsi a licenc. Ajánlom mindenkinek: www.iolo.com/system-mechanic/standard/
Üdv,
Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Történetesen ő, a Karaktertábla a Start menü/Programok/Kellékek/Rendszereszközök részben is megtalálható.Isilrohir írta: Gondoltam, ha bárki érdekel, megosztom veletek, hogyan lehet a különleges karaktereket előhozni szövegekbe:
Nyisd meg a Start menü/ Futtatást, és írd be, hogy "charmap". Kidobja az adott betütípus összes karakterét, amit bemásolhatsz a szövegekbe... Hasznos lehet azoknak, akik Tolkien világával vagy a nyelveivel foglalkoznak...
Nekem át van másolva gyorsindításba az ikonja.
(Mert ilyeneket, hogy
Kārātārānen a áirâë...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Amúgy ha nem köveztek meg én ajánlanám a májkroszoft "Rosszindulatú szoftver eltávolító eszköz" nevű dolgát, nekem már mentette meg gépemet olyankor amikor semmilyen vírusirtó nem jelzett vírust és a gépem mégis haldoklott.
Az "eszköz" havonta frissül és úgy tudom azon kevés kivétel között van amit lehet nem eredeti vindózzal is használni.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Isilrohir
- Nem elérhető
Nyisd meg a Start menü/ Futtatást, és írd be, hogy "charmap". Kidobja az adott betütípus összes karakterét, amit bemásolhatsz a szövegekbe... Hasznos lehet azoknak, akik Tolkien világával vagy a nyelveivel foglalkoznak...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A Nortonról nekem sincs túl jó véleményem az utóbbi években. Én NOD-ot használok, az még a régi PII-esemet sem fogta, és bevált.Orsie írta: Sil, igen, lehet, mert fogtam már így trójait. amúgy megtöbbször a temporary internet file-ok között találtam gonosz férgeket és ki is töröltem. de más vírusirtóval is hasonlóképp jártam. én pl a Nortonról hallottam csupa rosszat. Kaspersky is jó szvsz, csak lassítja a gépet nagyon.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Orsie
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Maga a probléma, amit Esgal leírt, elég érdekes lenne hardverhibának, de azért nem kizárható az ilyen véletlen egybeesés sem - ellenben hamarabb elvégezhető a próbája, mint egy teljes rendszerellenőrzés. Ennek ellenére inkább egy DoS-támadásnak tűnik (Denial of Service - szolgáltatás-megtagadás), ami elég sok vírus sajátja.
Esetleg érdemes lehet meglátogatni ezt a címet a weben, és lefuttatni (Symantec Security Check). (Ez még csak az EULA-ra vezet, Accept-jed , és készíts be néhány jó filmet a DVD mellé, mert soká tart, amíg lefut.)
Ha a link esetleg nem működne (mintha session-ID lenne benne... ) akkor innen kezdd el keresgélni az online ellenőrzést: security.symantec.com
- Sil
- Nem elérhető
Talán mert olyan vírusok voltak, amik nem más fájlokat fertőznek meg, hanem maga a fájl a vírus (pl egy féreg vagy trójai).Orsie írta: vírusirtó ügyben nekem NOD32 van, fogott már meg pár dolgot, bár az a tapasztalatom az eddigi összes vírusommal amit fogtam, hogy irtani egyik se irtott vírust hanem ki kellett törölni a file-t, vagy karanténba kellett rakni. nem tudom miért van így, de legalább ez műxik.
Tears unnumbered
- Orsie
- Nem elérhető
vírusirtó ügyben nekem NOD32 van, fogott már meg pár dolgot, bár az a tapasztalatom az eddigi összes vírusommal amit fogtam, hogy irtani egyik se irtott vírust hanem ki kellett törölni a file-t, vagy karanténba kellett rakni. nem tudom miért van így, de legalább ez műxik.
általában ha nem is jelez a vírusirtó/spyware program, hetente ajánlott egy full system scan-t megejteni. eltart egy darabig, de nagyobb a biztonság.
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
Ahogy Panni mondta, alapos vírusellenőrzés kellene. Ha megvan a vírus, akkor irtani. A Zonealarm talán azért nem fogta meg, mert nem a hálózat felől érkezett (CD-n, DVD-n is lehetnek szeretetcsomagok). Az AVG-t annyira nem ismerem, de nem szokták a jobb irtók között emlegetni.
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Panni
- Nem elérhető
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Esgal
- Nem elérhető
Van-e olyan vírus, ami a klaviatúra és az egér kattintásaira történő reakciókat eszi meg? Konkrétabban: az egér a bal gomb kattintására egyik napról a másikra nem csinált semmit, továbbá majdnem ugyanazon idő óta a billentyűkön az ó, valamint a ctrl+alt+del kombináció sem üzemel. Eddig ilyen természetű baj egyikkel se volt, most meg tudtommal semmi nem lett pl. leöntve. Az nehezen hihető, hogy egyszerre megy tönkre minden... mit tudtok mondani, lehet vírus? És ha igen, akkor mire tartom a zonealarmot és az avgt?
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"