Gondolatok

Több
11 éve 1 hete #408869 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Nemazért de az utóbbi időben egyesével posztolt mindenféle képek (igen Tolkien témájúak) szerintem sokkal inkább szétszedik a csoportot...


Szerintem is. Szívem szerint kiszedném őket :( de egyelőre abban egyeztünk meg (ez is került a szabályba), h csak azokét töröljük, aki floodol velük. Nem nagyon tudunk olyat mondani, ami alapján ezeket korlátozhatnánk, ha különböző emberektől jönnek... de várjuk az ötleteket.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408868 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nemazért de az utóbbi időben egyesével posztolt mindenféle képek (igen Tolkien témájúak) szerintem sokkal inkább szétszedik a csoportot...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408866 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Tünde írta: Hol a többi vezetőségi tag? Hol a véleményük amúgy?


Nincs idejük leereszkedni a plebs közé, vagy nem érzik úgy h érdemes vitázni :P
Természetesen tudom és értékelem, hogy kompromisszumot keresel. De bármily meglepő, én is ám... ;) és már én is leírtam, hogy mi a megoldás arra, hogy MTT közeli emberek MTT közeli dolgokat hirdethessenek -- nincs rá formanyomtatvány, nem elvárás, hogy hivatalosan legyen megfogalmazva, de az igen, hogy az MTT-vel legyen egy kölcsönösen előnyös megállapodás. Ha nem számít az MTT (amelynek a 800 csoporttag spam-ellenességét is védenie kell), akkor meg ne tessék kihasználni az MTT erőforrásait, hanem tessék a saját üzenőfalon hirdetni. Szerintem ez egy kompromisszum, nem bürokratikus hatalmaskodás, és a közösséget szolgálja, csak épp nem annak az egy embernek az érdekét, aki hirdetni akar, hanem a többiét, aki csak releváns hirdetést szeretne a csoportba...

Túltárgyalva szerintem :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408855 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kincső (Thilanna) írta: Arra, hogy ez egy baráti társaságnak indult - Tünde, neked biztosan volt több baráti társaságod életed során. Meddig tartottak ki?


Ezt én hol is írtam? :D
Persze, hogy a Professzor az alap és persze hogy nőttünk (ezt is írtam) és nem kötekedni akarok, kompromisszumot kerestem, le is írtam már vagy 5x, többször nem teszem.
Nem, nem rocksulit kell reklámozni, hanem MTT közeli, vagy Tolkien közeli dolgokat LEHESSEN!!!
Mert nem csak egy bürokratikus, hivatalos szervezet vagyunk, hanem BARÁTI társaság is.
Kellenek a szabályok (de nem ismétlek meg mindent 100x) és kell a rugalmasság is.
Volt több baráti társaságom, mindenkinek volt, és van amelyik él, van amelyik nem, de ez abból is indul, hogy helikopterek vagyunk, és itt találtuk meg önmagunk. NEM? :lol: Pont erről szól. És a helikopterek kifelé furik... És ha elveszik a barátság az agyonbürökratizálódástól, akkor marad a néha külföldi csoportoknál látott tiszta ismeretterjesztés/tudományosság. Na mi nem erről szólunk...
De ez már agyon van beszélve megint :P

Hol a többi vezetőségi tag? Hol a véleményük amúgy?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408825 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Tünde írta: Ok, hibázott, mert nem ismerte épp az egy hetes szabályt, de lassan a barátságok/jóviszonyok rovására mennek ezek a szabályok. Nem veszitek észre?


1, épp ezért, mert nem kellett még ismernie, csak egy figyelmeztetést kapott, NEM terveztem kitörölni a linket, csak ha a figyelmeztetés ellenére újra beteszi változtatás nélkül - de ezért nyilvánosan kellett írnom, h a többi admin és csoporttag tudja h történt intézkedés, mint ezt már kb 3x mondtam :) amúgy amikor a flémet kiszedtem, írtam is Mírrandnak, h keresse meg a vezetőséget megállapodásra, h milyen feltételekkel és mit tud hirdetni, mert biztosan meg fogunk egyezni.

2, amikor a LEP után ismeretlen, új csoporttagok mindenféle hülyeségek (rock táncsuli és így tovább) reklámoztak, részben ugyanezen emberek hőbörögtek h legyen szabály --> ezért hoztunk! értetek, nem ellenetek! olyan szabályt viszont nem szeretnénk hozni, h aki haver arra más vonatkozik. plusz ha annyira nem képes valaki, h kultúráltan megkeresi a modikat, h heló, hogy tudnám ezt betenni, h mindkét fél jól járjon, hanem csak azt nézi, h a saját fala helyett ide tegye az értesítések miatt (nem Mírrandról beszélek, aki csak egyszerűen nem tudott az új szabályról még), az egyszerűen önző.

A többire: pont azért bővítettük a döntéshozó szervezeteket, hogy minél több ember hozzáférjen a döntéshez, hogy kik és milyen rendezvényt szervezzenek. Nem azért, hogy - bocsánat, de - díszf*sznak beüljön a pozícióba. És az meg tévedés, h az jut hozzá, akinek a pozíció kell, hiszen a Tanácstagság a rendezvény főszervezőjének v helyettesének jár automatikusan - én feltételezek mindenkiről annyit, h nem azért szervez, h bejusson a Tanácsba. :) Ugyanakkor nyilván még tök új a rendszer, a következő KGY-n finomítjuk, lehet írni a zárt topikban a konkrét javaslatokat, aki szeretné ;)

Arra, hogy ez egy baráti társaságnak indult - Tünde, neked biztosan volt több baráti társaságod életed során. Meddig tartottak ki? Ha az élethelyzet változik, az ilyesmi könnyen felbomlik. Én őszintén hiszem, hogy az a sok munka, amit mindannyian beleteszünk a minél színvonalasabb rendezvényekbe (főleg a közösségiekbe), az vezet oda, hogy az MTT 11 éve fennáll - morzsolódtak le, távolodtak el, de jöttek rengetegen újak, és a legtöbben az elmentek közül is szívesen vissza-visszanéznek, vagy évek után visszatérnek. Ahhoz viszont, hogy tevékenység legyen, egy ekkora egyesületnél már kell a hivatalosság. Így friss gazdasági vezetőként még csak tanulok bele, mennyi mindenre kell figyelni, mi mindenre van törvényi szabályozás. Ha azt hiszem, hogy tudok mindent egy adott feladatról, és aszerint megcsinálom a tudásom szerint legprecízebbre, rendszeresen kiderül, hogy van még valami, amiről nem tudtam. (Rózsa/anya meg hiába tudja mindezt, az utóbbi években már ideje nem volt arra a napi szintú munkára, amit ez valójában igényel). Rengeteg szabály tehát azért születik, mert 1, mindenkinek mnél egyszerűbbé, az anyagi felelősök számára pedig átláthatóbbá szeretnénk tenni azt, amit amúgy is előírnak a törvények (ne utólag kelljen plusz munkával valahogy összefércelni egy elszámolást pl) 2, az említett meghatározó rendezvények, főleg a KÖMF, a tábor, a TT minél hatékonyabban szolgálják azt, hogy a közösség még 10 év múlva is létezzen.

Így zárszónak még annyit mondanék: 2008-ban azt mondtam az elnökségi választáson (akkoriban issue volt, hogy a vezetőségi tagokkal nehéz/nem mernek beszélni), h én, ha meg is választanak, továbbra is igyekezni fogok kapcsolatban maradni, és meghallgatni a véleményeket (mivel én élethelyzetemnél fogva megtehetem, h a legtöbb rendezvényen ott vagyok). Ez még most is így van. Még most is szeretném, ha mindenkit meg tudnék hallgatni, akinek véleménye van, és ígérem, hogy tiszteletben tartom a gyökeresen ellenkező véleményt is. Igen, viszontérvelek, igen, megpróbálom elmagyarázni, h adott dolgokat miért csinálunk úgy, ahogy. De ha beszélek (szóban v írásban) valakivel, aki egy ellenvéleményes csoportot képvisel, utána megpróbálom megnézni, hogyan tudnánk közelíteni az álláspontokat. Hogyan tudnánk a szabályokat vagy a körülményeket ahhoz igazítani, hogy a közösségnek az a része is jobban érezze magát. Nem, nagyon kicsi az esélye, h a teljes ellenvélemény megvalósuljon - de legyen egy kompromisszum. Mert igen, ez tényleg a közösségről szól, és senkit nem szeretnénk elveszíteni.

És hiszek abban, hogy ha van egy-egy félreértés, harag, utána meg lehet beszélni. Én biztosan igyekszem utánanyúlni ezeknek az embereknek, és írni, szólni, hogy hé, beszéljük meg, keressünk valódi megoldást. Onnantól aztán rajtuk is múlik, hogy keresnek-e kompromisszumot, vagy a személyeskedést és haragot választják... remélem, nem lesz ilyen. :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408816 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
az MTT mindig is szeretett vitát provokálni és azt a végtelenségig elnyújtani. Akkor is, amikor még nem volt ennyire agyonszabályozva. Lassan több szabályunk van, mint az országnak és több döntéshozó szervünk, mint egy nagy szervezetnek. De így legalább mindenki tisztséghez jut, akinek ilyen törekvései vannak. Viszont úgy látom, hogy ez már inkább hivatalos szervezet, mint az a régi MTT, amivel kezdtük. És tény és való, hogy fejlődünk, többen vagyunk és változik a világ, de azt hiszem ez már túl sok... és ezzel a véleményemmel azt hiszem nem vagyok egyedül.
Ok, hibázott, mert nem ismerte épp az egy hetes szabályt, de lassan a barátságok/jóviszonyok rovására mennek ezek a szabályok. Nem veszitek észre?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hete #408813 Írta: Schreiner János
Schreiner János válaszolt a következő témában: Gondolatok

Metaflora írta:

Rabyn írta: Ácsi az alapvető vita abból pattant ki, hogy egy MTT-s által működtetett bolt, ahol MTT-sek holmijait is árulják és ahol majd MTT-s cuccokat is árulni fognak jogosan hirdethető-e a facebook csoportban vagy sem.

Nem egészen. Nyilván, ha MTT-s cuccokat is árul, akkor jogosan hirdethető, de ez a kezdeti figyelmeztetés időpontjában még nem volt ismert tény. Akkor még csak az volt a téma, hogy hirdethető-e egy emtétés által működtetett bolt, ahol emtétések holmijait is árulják, és nem biztos, hogy van bármi köze Tolkienhoz vagy az egyesülethez (amennyiben az adott emtétések hivatalosan is tagok, akkor esetleg tagság révén), csak a közösséghez, illetve a facebook csoport-tagsághoz, és a probléma asszem főleg ez utóbbi kettő objektív szétválasztásának nehézségéből adódik.

Azt hiszem, hogy ennél jobb hirdetése annak a bizonyos boltnak már akkor sem lehetne, ha a multik reklám-költségvetésével rendelkezne. :o

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408812 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Ácsi az alapvető vita abból pattant ki, hogy egy MTT-s által működtetett bolt, ahol MTT-sek holmijait is árulják és ahol majd MTT-s cuccokat is árulni fognak jogosan hirdethető-e a facebook csoportban vagy sem.

Nem egészen. Nyilván, ha MTT-s cuccokat is árul, akkor jogosan hirdethető, de ez a kezdeti figyelmeztetés időpontjában még nem volt ismert tény. Akkor még csak az volt a téma, hogy hirdethető-e egy emtétés által működtetett bolt, ahol emtétések holmijait is árulják, és nem biztos, hogy van bármi köze Tolkienhoz vagy az egyesülethez (amennyiben az adott emtétések hivatalosan is tagok, akkor esetleg tagság révén), csak a közösséghez, illetve a facebook csoport-tagsághoz, és a probléma asszem főleg ez utóbbi kettő objektív szétválasztásának nehézségéből adódik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408811 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ácsi az alapvető vita abból pattant ki, hogy egy MTT-s által működtetett bolt, ahol MTT-sek holmijait is árulják és ahol majd MTT-s cuccokat is árulni fognak jogosan hirdethető-e a facebook csoportban vagy sem.

Egyébként amiről János beszél, azt már én is többször nehezményeztem (az oldalon sok minden nem található meg, aminek megtalálhatónak kéne lenni, vagy csak alapos keresés után...). Illetve volt ugye egy időszak,amikor nem volt tolkien.hu talán jó másfél hónapig, akkor kezdtek el az emberek átszokni máshova.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408805 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

Schreiner János írta:

Gandalf írta: ... amely mindannyiunkat érint.

:?:

Az Egyesület VS Közösség, Vezetőség VS Tagság, Szervezők VS Barátok kérdéskörök platformfüggetlenül jelen vannak az MTT 10 évében folyamatosan, és időről időre előjönnek.
Most ugyan vannak, akik csak fórumon vagy csak Facebook-on vannak jelen, de ennek a probléma-gyűjteménynek a kitárgyalására a fórum sokkal alkalmasabb továbbra is, mert a Facebook egyben a kifelé mutatott képünk is, és a saját vitáinkat jobb, ha itt ejtjük meg. :) Itt van tér és lehetőség alaposabban körüljárni dolgokat, és visszakeresni is könnyebb (ha Facebook-on vitatnánk meg, két 9gag-poén után eltűnne szem elől minden fontosabb dolog).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408804 Írta: Schreiner János
Schreiner János válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: ... amely mindannyiunkat érint.

:?:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408803 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mert ez a Gondolatok topic, ahol mindig is meg lehetett tárgyalni az MTT-t és a tágabb értelemben vett közösségének a felmerült kérdéseit, problémáit. :) És ez tulajdonképpen nem csak a Facebook-csoporttagság problémája (bár ott jelentkezik elsősorban), hanem egy általánosabb jelenség, amely mindannyiunkat érint.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Pillangó
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 2 hete - 11 éve 2 hete #408802 Írta: Pillangó
Pillangó válaszolt a következő témában: Gondolatok

Schreiner János írta: 2. Egy FB polémiát miért is kellett erre a fórumra ráterhelni?


Például azért, meg míg a fórumon vannak topikok, addig a facebook-csoportban nincsenek, tehát minden információ (a fontosak, a hivatalosak, a kevésbé fontosak, a viccesek, a néhányakat érintők, vagyis minden) ömlesztve fut. Fennáll az a veszély, hogy elvesznek az infók a tömegben. Itt a fórumon nem vesznek el, mert könnyebben visszakereshetők, csoportosíthatók, így akit csak bizonyos dolgok érdekelnek, hatékonyabban meg tudja keresni őket. Tehát épp ezért a facebook-ot jobban terheli ez a vita, mint a fórumot.
(másrészt, de ez csak magánvélemény, akit érdekel ez a vita, az legalább feljön fórumra)
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hete által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408801 Írta: Schreiner János
Schreiner János válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!
1. Jelezném, hogy Silen kívül vannak még (pl. én is), akik csak a tolkien.hu-t és annak fórumát olvassuk. Nem az a probléma, hogy két felületen jelennek meg a HIVATALOS információk, hanem az, hogy sokszor a hivatalos oldalon egyáltelán nem!
2. Egy FB polémiát miért is kellett erre a fórumra ráterhelni?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408780 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem egyébként nagyjából jó ez így... már így is túl sok különböző facebook-megjelenésünk van a rendezvény-oldalakkal, és jó az, hogy tudnak sokan betenni mindenfélét, viszont amikor az emberek tényleg teljesen magukról, az ismerőseiknek szóló dolgokat raknak oda (bolt reklámja, van-e valakinek tegnap még érvényes BKV-bérlete stb.), az nem oda való - a fórumban ezek egy része nyilván még elférne, mert sok topic van, a facebook erre nem alkalmas.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408774 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
A kétféle Facebook-kommunikációs csatornára (pl. párhuzamos Fb-oldalak, Fb-csoportok) való osztásnak meg van az a hátránya, hogy egyik sem fed le majd mindenkit, ezért pl. a rendezvények meghívóit nem tudjuk kiküldeni mindenkinek. Így kénytelenek lennénk mindkét helyen meghirdetni, és akkor kb. ugyanott lennénk, mint most.

A jelenlegi legfőbb szempont, hogy minél több emberhez jussanak el az infók, és ezt a mostani Fb-csoport teljesíti. Ha lenne külön hírcsoport, hivatalos üzenőfal stb. akkor annak nem lenne 800+ követője, így pont a legfőbb előnye veszne el a dolognak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408772 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kincső (Thilanna) írta: Arwena, Tünde: nyilván úgy történt, hogy a csúnya, diktatórikus MTT vezetőség mindenkit kényszerített, hogy a FB-ot használja, és megtiltotta, hogy a fórumot olvassák, használják. Biztosan nem az történt, hogy minden kísérletünk ellenére, hogy "hahó, a fórumon vannak az infók, azt nézzétek, ott szóljatok hozzá" a té közösség egyszerűen leszokott a fórumhasználatról, és minden infót a FB-ra várt el...


Ne haragudj, de mutass már rá, hogy hol mondtam én hogy a vezetőség hibája...

De egyébként ha a közösség a facebookot akarja meg a vele járó káoszt, adjátok meg neki:
Fogjátok a jelenlegi csoportot, állítsátok be, hogy csak adminisztrátorok tudjanak írni bele.
Hozzatok létre egy másikat, hívjatok meg mindenkit, és hagyjátok moderálás nélkül ahogy a mostani volt eddig.
Így a fontos információk se vesznek el, és senki sincs korlátozva (csak annyira mint eddig). Mindenki el tudja dönteni melyiket akarja figyelni.

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hete #408771 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kincső egy árva szóval sem állítottam, hogy gonosz vagy és az összes hozzászólásban mondtam, hogy igazad is van. Csak próbáltam kompromisszumot keresni, csak sokan ezt észre sem vették. Te sem...
Amúgy Silen kívül én voltam az utolsó előtti, aki CSAK fórumot használt és NEM volt FB-n. De rákényszerített az élet, mert úgy kimaradtam mindenből, hogy Melián vagdalta be nekem az infókat mindig mélbe. Mert SEMMIről nem tudtam, ugyanis a fórum egyszerűen meghalt. Gandalf illetve a többi vezetőségi tag bevágott néha ide infókat, de minden érdemi beszélgetés ott történt.

Ne láss már mindenhol támadást, ott is ahol nincs.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408765 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kincső (Thilanna) írta: Arwena, Tünde: nyilván úgy történt, hogy a csúnya, diktatórikus MTT vezetőség mindenkit kényszerített, hogy a FB-ot használja, és megtiltotta, hogy a fórumot olvassák, használják. Biztosan nem az történt, hogy minden kísérletünk ellenére, hogy "hahó, a fórumon vannak az infók, azt nézzétek, ott szóljatok hozzá" a té közösség egyszerűen leszokott a fórumhasználatról, és minden infót a FB-ra várt el...



Ez is támadó stílus. Senki, soha nem hibáztatta a vezetőséget azért, mert az emberek az FB-t használják.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408764 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Arwena, Tünde: nyilván úgy történt, hogy a csúnya, diktatórikus MTT vezetőség mindenkit kényszerített, hogy a FB-ot használja, és megtiltotta, hogy a fórumot olvassák, használják. Biztosan nem az történt, hogy minden kísérletünk ellenére, hogy "hahó, a fórumon vannak az infók, azt nézzétek, ott szóljatok hozzá" a té közösség egyszerűen leszokott a fórumhasználatról, és minden infót a FB-ra várt el...

(A stílusom egyébként érdekes módon jelen esetben több támogatást kapott, mint kritikát. Nyilván ha azt akarod belelátni, hogy "bántják a barátomat, gonoszok", akkor azt fogod. Ha meg azt, hogy van egy szabályzat, amit akkor még a jelenleg hőzöngők nagy része is igényelt, és valakinek objektív módon felhívják a figyelmét, hogy _legközelebb_ ne szegje meg, akkor azt látod.)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408763 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kincső: ahogy Tünde mondta, a stílus.

Nekem a több hivatalos csatornával nincs bajom, hiszen minél szélesebb körben hallatjuk a hangunkat annál jobb.

Viszont arról van vmi lista hogy kik a moderátorok a facen? (most nem tudom megnézni, gyökkettes a netem) Kihez lehet fordulni vitás kérdésben?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408762 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: 4. Felagund: Az általad feltett kérdésekről sokat beszéltünk már a vízfej többi tagjával és más emberekkel, a jelenlegi meglátásunkat (t. i. ez egy hivatalos csatorna és elsősorban a Társaság (hivatalos) dolgaival, nemkülönben a világban előforduló Tolkienhez köthető dolgokkal foglalkozna) tükrözi ez a szabályzat is. Lehet, hogy ez rossz meglátás, akkor tessék vitatni, ellenérveket felhozni.
Nem utolsó sorban ha véletlenül valamelyik szponzor támogatni szeretné az MTT-t akkor biztosan lecsekkolja a fb oldalt.


Ez teljesen rendben van és abszolút elfogadható, ezesetben viszont meg kell tartani az oldal hivatalos jellegét (vagyis irtani kell a chatelést (és opcionálisan létrehozni egy másik, fórumot valamilyen szinten "kiváltó" csoportot, amiben szabad a vásár - höhö, höhö, éééértitek... "vásár"... höhöhö))

Ami a facebook-oldal látogatottságát illeti: fogalmam sincs, hogy hányan _nézik_, de hogy 99,9%-ban az egymással napi kapcsolatban levő "emtétések" írnak bele, az tuti, ergo a maradék kb 650-700 ember tulajdonképpen maximum információszerzésért, vagy tudomisén miért van ott, a hangjukat nem hallatják, nem kommentelnek, ritkán lájkolnak bármit is, szóval elég nehéz reális kijelentést tenni arról, hogy pontosan mit is akarnak...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408761 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az én hozzászólásom már elveszett a kimásolt végéről, valószínűleg Kincső már kimásolta a többit mire elküldtem.
A lényege az volt, hogy meg kellene kérdezni annak a 800 embernek a véleményét is, nem azét a néhányét, akik szóltak, hogy zavarják őket a "nem oda való" postok, és nem azét a néhányét, akik meg azért szóltak, mert zavarja őket, hogy nem tehet ki amit akar, hanem mindenkiét. Csináljatok egy szavazást. Aki nem szavaz, annak nem igazán van alapja nyafogni egyik esetben sem, a szavazók között meg kiderülne, hogy valójában hányan is akarnak szigorúan moderált oldalt, és hánynak felelne meg az, ahogy eddig volt.
Nyilván egyik esetben sem lesz boldog mindenki, azt lehetetlen elérni, főleg ekkora létszámnál, viszont a döntés demokratikus lenne, és a vezetőség is megúszná a céltábla szerepet.

Egyébként az a kérdés, hogy miért is van a társaságnak két hivatalos csatornája bennem is felmerült már egy ideje, miért nem volt elég a fórum, ahol van hely mindennek, szerveződésnek, kisebb csoportok (kézműves, kórus, színműves stb.), és akár nem szorosan kapcsolódó beszélgetésekhez is. Lehet, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom, de hogy őszinte legyek a hátam közepére se kívánom már a facebookot. Két oka van, hogy fent vagyok, mert néhány tanárom úgy gondolja ez a megfelelő módja a tanításnak/fontos információk továbbításának (ugye ahelyett, hogy órán tenné azt, mert az már olyan régimódi) a másik, hogy az MTT a szép nagy és mindennek helyet adó fóruma helyett ahol mindenki megtalálta szerintem amit akart, egy egylapos kis oldalacskát használ a kommunikációra aztán csodálkozik, ha eluralkodik rajta a káosz.

De ha már maradunk annál a facebookos lapnál, akkor szerintem nem a legjobb ötlet volt áthozni ezt a vitát a fórumra, mert szerintem ezzel megint kizártuk az érintettek jó részét, mert sokan, csak facebookon vannak jelen, itt nem. A vita a facebookos oldalról szól, ha már zajlik, akkor ott kellett volna maradnia.

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408760 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Most, mint a vízfej önkéntes tagja hozzászólnék némely témákhoz:

1. Tünde: Azért van két hivatalos oldal, mert csúnya szóval élve ezt hozták a trendek. Nem mi csináltuk a facebookot, nem mi mondtuk, hogy oda járjanak az emberek fórum helyett, mégis ezt teszik. Ha minden ilyen izére azt mondaná a mindenkori vízfej bürokratikus hatalmaskodó *random egyéb jelző* vezetőség, hogy "gyertek a fórumra mert a facebook nemhivatalos" akkor a fentebb említett jelzők mellé teljes joggal kapná meg a "kőkorszaki" jelzőt is. Ez van, igyekszünk követni a világ alakulását.
A hivatalos dolgok egyébként mindkét helyen meg szoktak jelenni pont azért, mert van aki nem néz fórumot és van aki nem néz facebookot.
(amúgy az emtété rendezvényeit koránt sem "ugyanaz a 150 ember aki itt van kezdettől fogva" szervezi, elég nagy a fluktuáció (bár irányát és módját időnként én is vitatnám))

2. A konkrét esetben szerintem az egyik "hiba" az a kommentben való jelzés volt, ha csak simán eltűnik a link az üzenőfalról, szerintem a többség észre sem veszi.
Ennek ellenére örülök, hogy kitört a vita, mert látszik, hogy egyrészt senki nem olvasta a moderálási elveket a moderátorokon kívül, másrészt hogy van aki vitatná, és esetleg ebből kisülhet valami jobb is a jelenleginél.
Én a magam részéről privátban küldtem volna figyelmeztetést, nem a nyílt oldalon.

3. A másik hiba meg a kommunikáció elakadása - ha Mírranddal sikerült volna előzetesen egyeztetni arról, hogy az emtétések Tolkienhez köthető cuccait (is) árusítja, (esetleg - bár ennek a jogi körülményeit nem ismerem és lehet hogy hülyeséget beszélek - néhány MTT-s szuvenírt is) - akkor még csak azzal se kellett volna fáradnia, hogy ő tegye ki a facebook oldalra...
A moderálási elvekre-szabályokra tényleg alulról jött kérelem, amikor már egészen a "lájkoljátok az oldalát mert ismerem, jó fej" szintig jutott az MTT üzenőfal, miközben egyesek például a pólóikra vártak.

4. Felagund: Az általad feltett kérdésekről sokat beszéltünk már a vízfej többi tagjával és más emberekkel, a jelenlegi meglátásunkat (t. i. ez egy hivatalos csatorna és elsősorban a Társaság (hivatalos) dolgaival, nemkülönben a világban előforduló Tolkienhez köthető dolgokkal foglalkozna) tükrözi ez a szabályzat is. Lehet, hogy ez rossz meglátás, akkor tessék vitatni, ellenérveket felhozni.
Nem utolsó sorban ha véletlenül valamelyik szponzor támogatni szeretné az MTT-t akkor biztosan lecsekkolja a fb oldalt.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408759 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én azt szeretném csendben megkérdezni, hogy miért van két hivatalos csatorna. Érdemes működtetni egymás mellett párhuzamosan két ugyanolyan funkciójú dolgot? Itt a fórum, ott a fészbúk. Miért nem csak egy a hivatalos és a másik a közösségibb. Hisz valljuk már be, a hivatalos rész mellett, nagyon régóta a közösségi rész élteti "kis" társaságunkat. Az a kb 150 tag, aki az eleje óta aktív résztvevője a hivatalos és a nemhivatalos programoknak.
Kinek van annyi ideje, hogy mindkét csatornát folyamatosan nézze és figyelemmel kövesse?
Nem értem továbbra sem, hogy miért van KÉT hivatalos csatorna?! Megmagyarázza ezt nekem valaki? Folyamatosan kettőt kell nézni? Vagy ha csak az egyiket, akkor minek a másik?

Kincső: (mint "öregember" mondom ezt és nem bántani akarlak): sokszor igazad van, csak a stílussal vannak problémák. Ha az más lenne, akkor más lenne a reakció is, hidd el. Az ember alapból lázad a "szigorúan fellépő főnök" ellen, ha teheti. Márpedig itt teheti, hisz nem a munkahelyed, ahonnan fél az ember hogy kirúgják...

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408758 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok
Alapvetően a sok szájtépés helyett el kéne dönteni, hogy a "Magyar Tolkien Társaság" nevezetű facebookcsoportnak

a.) Mik a feladatai (prioritási sorban)
b.) Ki(k) a célközönsége (szintén prioritási sorban)

Amíg ez nincs meg, minden egyéb csak értelmetlen fingfaragás...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408757 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn, én nem tudom miért értetted úgy, hogy megkérdőjeleztem, h. Mírrand írt valakinek, vagy hogy lehülyéztem volna. Normális hangnemben közöltem, hogy a link jelen formájában ütközik a moderálási elvekkel. Mindezt csak figyelmeztetésnek szántam, hogy legközelebb (és még nem azt a linket!) törlöm - ezt világosan leírtam, hogy ezt még nem szándékozom törölni. Mírrand erre úgy válaszolta, hogy dehát ő majd esetleg mtt-s dolgokat is árusít, mintha ezt nekem tudnom kellene már valahonnét. Amire jeleztem, hogy semmilyen hivatalos csatornán nem érkezett erről információ, tehát NEM tudok még róla. Egyszersmind megköszöntem a felajánlást, és jeleztem, hogy foglalkozni fogunk az üggyel. Jó lenne, ha nem látnál bele rosszindulatot mindenbe, mert így kicsit nehéz konstruktív megoldást találni. :)

Mint már Telcontarnál is írtam FB-n, olyankor figyelmeztetek privátban, ha már azt a posztot is törölni akarom. Ha meghagyott posztra csak privátban írok figyelmeztetést, akkor a többi csoporttag és a többi admin nem fog tudni róla, hogy megtörtént. (Az meg, hogy "privátban figyelmeztettelek" szerintem sokkal rosszabbul lejövő komment, mint ha simán hivatkozom a szabályzatra, tehát mindenki tudja, hogy mivel van gond.)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408756 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Gandalf: A laza csoport és a hivatalos forma miért nem fér meg egymás mellett?

Én egyébként leginkább a stílust és azt nehezményeztem nagyon, hogy Kincső mindenki előtt (800 ember tudjátok...) kérdőjelezte meg azt, hogy Mírrand egyáltalán jelezte BÁRHOL, hogy az MTT cuccait is árulná ott. Ez azért nem kicsit őőő éérdekes.

A másik pedig,amiért én már nem egyszer kaptam,hogy én miért nem így csinálom, hogy szerintem ez tipikusan az az eset, amikor írni kell az adott link kitevőjének, hogy vagy fogalmazza át,amit írt, vagy pedig szedje le. Nem pedig mindenki számára nyílvánosan kvázi lehülyézni...

Nem lehülyézte, egyértelműen hivatkozott a kitett moderálási elvekre és követte őket. Egy kommentsor pedig már jóval kevésbé van mindenki előtt, mint maga az eredeti üzenet (ha csak abból indulunk ki, hogy valakinek be vannak állítva az e-mail értesítők, az eredeti post megérkezik e-mailben minden ilyen személynek akkor is, ha rögtön utána törlik, a komment meg csak akkor, ha már belefolyt a beszélgetésbe).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408755 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Ja és laza alatt nem aztértem, hogy bárkinek bármit lehet. Moderátorkodtam már több fórumon is (itt is), és szerintem meg lehet oldani a kettőt együtt is.


Mi is olyan szabályzatot szeretnénk, amely ezt segíti elő. :) A szabályzással nyilván senki nem akart átesni a ló (vagy póni? de semmiképpen sem olifánt!) túloldalára.

Arra is kell azonban megoldást találnunk, amely az eredeti probléma volt: hogy a hivatalos és a nemhivatalos párhuzamos megléte miatt érdemi infók tűntek el szem elől. Ez azóta még súlyosabb, amióta csak egyetlen egy dolgot lehet kiemelni az üzenőfal tetejére. :(

De az például egy konkrét módosítási javaslat lehet, hogy először mindenkit privátban udvariasan figyelmeztetni kell, ha szabályzatba ütköző dolgot tesz, és csak a következő alkalommal drasztikusabban fellépni. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #408754 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ja és laza alatt nem aztértem, hogy bárkinek bármit lehet. Moderátorkodtam már több fórumon is (itt is), és szerintem meg lehet oldani a kettőt együtt is.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.550 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére