Gondolatok
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A hugom (13 éves lesz) osztályában az most a menő ha az emberek sminkelik magukat. Meg tudok őrülni tőle amikor a hugom áll reggel a fürdőszobában és sminkel. Persze az ofő és egyéb tanárok elől rendesen rejtik ezt mert ugyebár tilos. És nem értik miért...
Könyörgm egy 13 éves kislánynak minek sminkelni? Jó persze én is játszottam a sminkkel ennyi idősen de eszembe se jutott kimenni az utcára:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arzeen
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Aeglos írta:
gillz írta: Megfigyeltétek, h általában a nyugatról jött külföldieket ruháról is fel lehet ismerni? Nekem azt mondták pl. Londonban járt ismerőseim, h arrafele kevésbé egysíkúan öltözködnek az emberek, jobban fel merik vállalni a saját ízlésüket...
Bretagne-i francia diáklányok olyanok mint a papagájok.
Van aki mezítláb jár suliba, meg raszta, csíkos, pöttyös, kockás, szivárványszínű, bársony a farmerrel és barátai...
igazából ez feltűnési viszk...
igazából egy hétköznapi öltözék
legyen kényelmes
tetszen a viselőjének
(és ne az akarjon másnak tetszeni a ruhákkal)
oóóh, a pizsama, ruhadarabok gyöngye!
A pizsi tényleg a legjobb ruhadarab. Nem kell senkinek se tetszenie, mindegy milyen színű, én imádom.
Nyáron mikor nagyon meleg volt, én suliba farmerban meg starndpapucsban jártam, az úgy nagyon kényelmes volt, ja és volt hogy leszakadt a talpa, akkor mezítlábaztam, míg gombostűvel meg nem oldottam a helyzetet.
A ruházatomat minden nap úgy választom ki hogy reggel belenézek a szekrénybe és kiválasztom a két legegymáshoz ilőbb és legközelebb lévő ruhadarabaimat. Ja és rengetek a kék cuccom. Van ennek valami jelentése??? Ha akarom felvehetek kék alsót, farmert, pólót, pulcsit, kabátot, zoknit (utálom a zoknit!), és kék cipőt De azért szeretem kombinálni a dolgokat. Elég sok időt töltök öltözködéssel
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Artemisz
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Dehonnem.Alison West írta:
Gandalf írta: Rendkívül igénytelenül öltözködöm és csak kényelmi szempontokat veszek figyelembe. Pont.
Nem vagy véletlenül bölcsész...?
:evil3:
Na hallod, Gandalf, te miben nem érzed magad kényelmesen
[size=9:3kscg9dx]( bocs, tudod csak az irigység beszél belőlem... nem kellemes dagatdisznónak lenni )[/size]
Sminket illetően Panniiihoz csatlakozom. Éljen a plusz 1 óra alvás, éljen a karikás szem; legalább nem fogok, ha egyszer lemosom a sminket, úgy kinézni, mint a saját öreganyám
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Annis
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta:
De nem is lesz szép tőle, csak olyan mű. Nem mondom a finom festés szép, de a vakolat.........
A finom festéssel én is egyet értek, erre mondtam a különleges alkalmakat. Csak sajnos a túlzott smink is egyre inkább divatba jön. Meg hát valaki szólhatna néhány embernek, hogy a smink az öltözék kiegészítője, és nem kéne teljesen elütniük egymástól.
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Panniii írta: Különben is aki természetesen szép, annak nem kell smink. Aki nem, az meg a sminkkel eltakarja önmagát, és másnak mutatkozik mint aki valójában.
De nem is lesz szép tőle, csak olyan mű. Nem mondom a finom festés szép, de a vakolat.........
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Annis
- Nem elérhető
Nálunk a fél osztály (szóval a lányok) képesek 1 órával korábban kelni, hogy legyen idejük sminkelni. Nos én többre becsülöm az alvást, minthogy minden reggel föltegyek egy vakolatréteget. Ráadásul ha egyszer megcsinálod, onnantól kezdve mindennap kéne. Mert különben furi ha egyik nap gyönyörű vagy, a másikon meg kiderül hogy azért te is csak emberből vagy.
Különben is aki természetesen szép, annak nem kell smink. Aki nem, az meg a sminkkel eltakarja önmagát, és másnak mutatkozik mint aki valójában.
persze azért különleges alkalmakkor jól néz ki ha sminkkel is rásegít az ember, de nem kell ebből 14 évesen rendszert csinálni. Mert nálunk már nyolcadikban egy csomóan naponta kenték magukat.
- Tünde
- Nem elérhető
Estelio írta:
E mellé még járul az is nálunk, hogy:Remzy_mama/Eldawen írta:
Alyr Arkhon írta: ("- Miért vagy feketében? Meghalt valaki?
-Még nem..." )
Én is mindig így járok.
- Az ilyen emberekhez félnek odamenni. Elijesztessz minden rendes embert.
Kérdem én, miért???
Na + még az, hogy ki a rendes az is nézőpont kérdése...
Rendes szerintük az, aki a társadalmi előírásoknak megfelelő öltözéket visel. 30 alatt: miniszoknya, magassarkú, ffiaknak minimum szövetnadrág+ing
30 felett: kosztüm, öltöny
Én speciel utálok táskát hordani, ha megoldható zsebre vágok mindent, no ezt 38 évesen nem tűrik, mindig megkérdezik hol vannak a cuccaim. Hát miért kellene nekem a fél kozmetikai táskát és száz tonna kacatot magammal cipelni. Főleg, hogy nem is igazán sminkelek. No ez meg a másik elvárás: TALPIG SMINKBEN, mert ha nem, nem is vagy nő!!!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
Ezt csak az tudja megmondani aki úgy öltözik szerintem...gillz írta:
Aeglos írta:
Van aki mezítláb jár suliba, meg raszta, csíkos, pöttyös, kockás, szivárványszínű, bársony a farmerrel és barátai...
legyen kényelmes
tetszen a viselőjének
mér ne akarjon másnak tetszeni? sztem ez is simán belefér bármibe.
és akkor mi van, ha pl. pont ezekben a ruhákban érzik jólmagukat? függetlenül a környezetüktől?
- gillz
- Nem elérhető
Aeglos írta:
legyen kényelmes
tetszen a viselőjének
mér ne akarjon másnak tetszeni? sztem ez is simán belefér bármibe.
és akkor mi van, ha pl. pont ezekben a ruhákban érzik jólmagukat? függetlenül a környezetüktől?
need more brainz. yourz. now.
- Estelio
- Nem elérhető
E mellé még járul az is nálunk, hogy:Remzy_mama/Eldawen írta:
-Még nem..." )
Én is mindig így járok.
- Az ilyen emberekhez félnek odamenni. Elijesztessz minden rendes embert.
Kérdem én, miért???
Na + még az, hogy ki a rendes az is nézőpont kérdése...
- Aeglos
- Nem elérhető
gillz írta: Megfigyeltétek, h általában a nyugatról jött külföldieket ruháról is fel lehet ismerni? Nekem azt mondták pl. Londonban járt ismerőseim, h arrafele kevésbé egysíkúan öltözködnek az emberek, jobban fel merik vállalni a saját ízlésüket...
legyen kényelmes
tetszen a viselőjének
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Annis
- Nem elérhető
Bár idén már azt is betiltották, hogy összefirkáljuk, vagy a folyosón szecskáztassuk az elsősöket. Nem értem miért kell ennyire felfújni, hogy majd biztosan csorbulnak aszemélyiségi jogai. Aki ezen nem képes egy jót nevetni, annak ennél torzultabb már úgyse lesz. A feladato kitalálásánál, pedig az osztály még csak meg sem próbált kreatív lenni. Illetve néhányan próbáltunk, de gyorsan leszavaztak minket. Egyáltalán miért kell még az ilyen kicsit is szabadabb bulikat is tönkretenni? Én személy szrint már el se mentem, amikor közölték, hogy a szecskaavató előtt z elsősők nem öltözhetnek be, mert az negatív diszkrimináció.
- Rabyn
- Nem elérhető
Amig én a gyöngyösebb, kétrészes,fűzős, alul háromszögű ruhákat részesítettem előnyben, addig ők az egyruhákat, sok sok sok gyönggyel. Az egyik lány meg is jegyezte, hogy mennyire másmilyen az izlésem mint nekik. Bár nekem jó volt így, mert naggyon szép ruhát válaztottam:)))
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
icke írta: (ugyebár a vicc az imperialista kémről a hatvanas években),
[size=9:a0g6unn7]Elmondanád, még nem hallottam... [/size]
Our knees do not bend easily
- Esgal
- Nem elérhető
Szóval, amint már mások is írták, a lényeg az, hogy amit fölveszel, harmonizáljon a testalkatoddal, és a lelkivilágoddal. Nem minden fajta ruha áll jól mindenkin (itt nem csak a kövérebbekre gondolok, hanem akár hajszín vagy bőrszín is bejátszhat... fehér bőrű szőkén a rikító sárga...jájj... meg a vörös hajhoz a rózsaszín és a piros... ). És mindent tudni kell viselni. Láttam már miniruhát és magassarkút olyan lányon, akinek kifejezetten jó alakja volt, de nem tudta viselni az öltözéket, mert nem úgy viselkedett, ahogy a magassarkú-miniben kellene (trampli járásmód, rossz tartás... aki ilyenben nem érzi magát fesztelenül, és az elegánsban nem tud elegáns lenni, vegyen fel mást). Fura, én úgy látom, hogy a mostani divatban is sok lehetőség van, és lehet attól még valaki egyéniség. Vagy, fene tudja, nekem a mostanság következő trendek (földszínek, "autentikusabb", hosszabb szoknyák és némi csipkével, fodorral kombinált cuccok, retró holmik, hosszú csizmák és halásznadrágok) még közel is állnak az ízlésemhez. De azt veszem észre, hogy elég széles a tér, ahol az ember mozoghat.
Egyébként manapság egyre nehezebb egyéniségnek lenni. Minden, amit valaki kitalál, ha tetszik másvalakinek is, előbb utóbb divat lesz. Pár éve van szerencsém (?) szembesülni az Iparműv. Egyetem felvételijén az "arcokkal". Elég érdekes, mikor mindenkinek háromszínű meg féloldalas a haj, szoknyát húz a nadrág fölé, és két topot egy harmadik fölé, és nagyonretró, és sok karkötő, és összefirkált tornacsuka... és mind ugyanúgy néznek ki az egyéniség jegyében.
Én úgy gondolom, hogy nem csak az az egyéni, aki ruhájával kirí a tömegből (ilyen alapon egy, a divatot totálisan rosszul használó plázacicus is lehetne egyéniség, holott... csak rosszul kombinált), olyat, amihez hasonlót sem visel senki más, úgyse lehet találni. De a paletta elég széles, ha megtalálod azt, ami hozzád illik, és nem csak jól érzed magad, hanem harmonikusan is nézel ki benne (mert szerintem ez volna a lényeg - a harmónia), akkor az jó.
A divatot szvsz nem követni kell, hanem használni. Minden trend tartalmazhat olyat, ami ízléses, és épp beleillik valakinek a személyes stílusába. Az ilyet érdemes átvenni, és használni, de nem csak addig, ameddig divatban van, hanem akár utána is (ha jól néz ki, miért mondjunk le róla?).
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- icke
- Nem elérhető
Én ellenben pont akkor kapom a legfurcsálkodóbb tekinteteket, amikor a szabvány bakancs-fekete farmer-fekete póló összeállítás fölé még magamra kapom a Forostaros csapatköpenyt és -szalagot, na meg kedvenc furkósbotomat Nagytábor óta ebben a cuccban mászkálok, és míg korábban csak néha kérdeztek rá az ezüstkarmomra, mostanában két-három naponta érdeklődik valaki, hogy vajh' mi ez a szerelés.
Az egyéniség felvállalásának hiánya szerintem egy átkosbeli beidegződés továbbélése Ott azt vetted meg/fel, amit kapni lehetett, ilyenből pedig nem volt sok; mindenki hasonlóan öltözött (ugyebár a vicc az imperialista kémről a hatvanas években), és a társadalom azóta még nem nőtt bele a mocskos kapitalizmusba
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- gillz
- Nem elérhető
A magam részéről a gothoid dark öltözködést szeretem, és semmi bajom nincs a báli ruhával utcára kombóval sem. Az a vicces, h a legcsúnyább nézéseket akkor kapom, amikor csak szimpla feketenadrág-bársonying összeállízásban zombulok Akkor valahogy nem szólnak be, ha éppen necccsipkebakancsdrótlácnyakörvben megyek buliba
Divattal nincs bajom, ha valaki nem csak megveszi a "divatos" ruhákat, hanem össze is válogatja őket. Pl. kifejezetten szimpatikus fazonú ruhákat szoktam látni bizonyos plázaboltokban, persze jóval a megengedhető költséghatár felett . A kínai egyenruha gyakran tényleg gáz, meg persze vannak elrontott irányok is.
Mregfigyeltétek, h általában a nyugatról jött külföldieket ruháról is fel lehet ismerni? Nekem azt mondták pl. Londonban járt ismerőseim, h arrafele kevésbé egysíkúan öltözködnek az emberek, jobban fel merik vállalni a saját ízlésüket...
need more brainz. yourz. now.
- Tünde
- Nem elérhető
-Még nem..." )
Én is mindig így járok.
- Panda
- Nem elérhető
Az öltözködés remek alkalom az önkifejezésre, szerintem érdemes vele élni. Nem csak arra, hogy úgy összességében alter vagy vagy sportmán, hanem a pillanatnyi hangulatunkat is kifejezhetjük vele. Én nem bírnék csak arra koncentrálni, hogy kényelmes legyen és semmi más nem érdekel.
Nekem semmi bajom a narancssárga- magenta színkombinációval. 8O Ha valakinek olyan a kedve.... El tudom képzelni, hogy én is felvennék néha ilyeneket, ha lenne....
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta:
Gandalf írta: Engem az öltözködésnél sokkal jobban idegesít, ha valaki ápolatlan, mocskos, zsíros, büdös. Nah, attól herótom van! Nem érdekel, hogyan öltözködik, de legyen tiszta!
Ezzel szerintem mindenki így van. Aki szegény az is tisztálkodhat, láttam én már hajléktalant is tisztán és jólöltözötten.
Szerintem mindig az alkalomnak megfelelően illik öltözködni. Iskolába nem cicikilógatósban, utcára nem báli ruhában, színházba nem farmerban. Azontól mindenki az ízlésének és a pénztárcájának megfelelően. Mindenki járjon abban amiben jól érzi magát.
DE: én utálom ha valaki nem az egyéniségéhez és testalkaltához választja ki a ruháját. Mikor a szigeten 100 kgos csajok jöttek topban és miniszoknyában szembe velem...
Teljesen egyetértek! A tisztaság nem csak fél egészség, hanem fél siker is, ha arról van szó, mások hogyan ítélnek meg. Ugyanez vonatkozik a megfelelő stílusú ruhák összeválogatására is. Az a baj, hogy a mai divat erre (t.i. a testalkathoz és a jellemhez illő öltözködésre) sem teremt alkalmat. Ahogy anya mondta volt, mikor az egész városban csak csípőnadrágot lehetett kapni: "mindenhol ugyanazok a sztenderd bugyik!" (Bocsánat! )
<:3)~ <:3)~
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ha valakin látszik, hogy ápolt és ad magára az szerintem jóval bizalomgerjesztőbb.
Magam részéről a fekete és sötét színű ruhákat részesítenm abszolút előnyben. Mert nekem ez tetszik.
("- Miért vagy feketében? Meghalt valaki?
-Még nem..." )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
Ruha teszi az embert!- mondják egyesek, de lehet hogy van benne valami? Én személy szerint (észsz) a legkedvencebb ruháimat hordom, úgyhogy néhány kedvenc darabom már agyon van mosva no olyankor kispécizek új kedvenc darabokat Hajléktalannak lenni olyan rossz dolog úgy sajnálom a hajléktalanokatRemzy_mama/Eldawen írta:
Gandalf írta: Engem az öltözködésnél sokkal jobban idegesít, ha valaki ápolatlan, mocskos, zsíros, büdös. Nah, attól herótom van! Nem érdekel, hogyan öltözködik, de legyen tiszta!
Ezzel szerintem mindenki így van. Aki szegény az is tisztálkodhat, láttam én már hajléktalant is tisztán és jólöltözötten.
Szerintem mindig az alkalomnak megfelelően illik öltözködni. Iskolába nem cicikilógatósban, utcára nem báli ruhában, színházba nem farmerban. Azontól mindenki az ízlésének és a pénztárcájának megfelelően. Mindenki járjon abban amiben jól érzi magát.
DE: én utálom ha valaki nem az egyéniségéhez és testalkaltához választja ki a ruháját. Mikor a szigeten 100 kgos csajok jöttek topban és miniszoknyában szembe velem...
- Tünde
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Dehonnem.Alison West írta:
Gandalf írta: Rendkívül igénytelenül öltözködöm és csak kényelmi szempontokat veszek figyelembe. Pont.
De nem emiatt! Láttam én már ízlésesen és igényesen öltözködő bölcsészeket sokszor (mindkét nemből)!
Engem az öltözködésnél sokkal jobban idegesít, ha valaki ápolatlan, mocskos, zsíros, büdös. Nah, attól herótom van! Nem érdekel, hogyan öltözködik, de legyen tiszta!
- Aranill
- Nem elérhető
Számomra az a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a cuccban, és hozzám illő legyen. Ezért aztán a választás széles skálán mozog, bizonyos irányzatokat mégis sikerült megfigyelnem. Jelenleg a hosszúszoknya az alapdarab és ezt variálom pólóval, pulcsival, inggel stb. Én mondom ezt, aki örök-nadrág-párti volt!!!
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525
- Alison West
- Nem elérhető
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.