- Köszönetek: 19
BESZÉLGETŐS topic
- Metaflora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Miau!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
A gond csak ott volt,
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Ha X feltételnek teljesülnie kell Yhoz, akkor meg kell nézni: X kategóriájából azokat, ahol NEM X van; Y kategóriájából pedig azokat, ahol Y van; nem kell megnézni azokat, ahol X van, illetve ahol Y kategóriájából NEM Y van... (a probléma ott van, ha nem egyértelmű a feladat, és nem mondják ki, hogy mindenképpen különböző kategóriájú adat van a kártya két oldalán, ez esetben mindent meg kell nézni, ahol nem X van, mert még az is előfordulhat, hogy a nem-Y hátán Y van...)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 2
Állítás: Ha "efféle", akkor "ilyen".Kincső (Thilanna) írta: Ja, és aki kitölti, mondja meg, hogy szerinte mik a válaszok a kártyás feladatoknál, mert kíváncsi vagyok
Kártyák: "efféle" "afféle" "ilyen" "olyan"
Állítás igazságtartalmának ellenőrzéséhez megfordítandó kártyák: az "efféle" és az "olyan".
Indoklás: Hamis az állítás, ha az "efféle" túloldalán "olyan" van, illetve ha az "olyan" túloldalán "efféle".
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Kincső
- Nem elérhető
Ja, és aki kitölti, mondja meg, hogy szerinte mik a válaszok a kártyás feladatoknál, mert kíváncsi vagyok
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
A matekszakos BTKs mennyire system error ehhez?Kincső (Thilanna) írta: Mivel tudom, hogy itt sok a kérdőíveket szerető ember - egyetemistáknak szóló kérdőív, szerintem tényleg érdekes
- Kincső
- Nem elérhető
Sziasztok! Harmadéves satöbbi műhelymunka satöbbi, bevallom, nagy szükségem lenne némi segítségre. Nem gyűlt össze elég adatom a kérdőívem kézben házalós töltetésével, mert ilyesmiben kissé ügyetlen vagyok. Mindenképpen szükségem van még válaszadókra, hogy a következtetésem nagyobb csoportra is kiterjeszthető legyen majd.
Lemértem, mennyi ideig tart a töltés: kb. 21 percig – az torzítással számolva legyen úgy 28.
A BTK-sok és a valamilyen egzakt tudományt tanulók (elsősorban TTK-sok) néhány szociális alapokon nyugvó személyiségjellemzőjét hasonlítom össze a gondolkodásmódjukkal. (A pszichológia szakosokat is a bölcsészek közé sorolom, hisz az ELTE az egyedüli egyetem MO-on, ahol már nem a BTK-n kap helyet ez a szak.)
Aki segít, annak... aranyba és bölcsészáldásba foglalom a nevét (lévén hogy magam is bölcsész vagyok tehát )
Íme a kérdőív (a csoportátlagokról a vizsgaidőszak után küldhetek visszajelzést is):
kerdoivem.hu/kerdoiv/268812579/
Utolsó lélegzetével,
K. Zsu
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Csak meg szeretném köszönni azoknak, akik kitöltötték a kérdőívet, amit előzőleg belinkeltem. ))
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Kincső
- Nem elérhető
Akit érdekel a "székes lány" a KÖMT gálaestről, vagyis Anita, a Főnixes osztálytársam, ezúttal az amatőr társulatának darabjában, az jöjjön holnap (szerdán) 7-re a Zöld Macskába!
Anita írta: Tehát az előadás holnap 19 órakor kezdődik, a helyszín a Zöld Macska Diákpince, ahová a következő módon lehet eljutni: kék metróvonal, Klinikák megálló, ha megérkeztetek át a zebrán jobbra, majd egy balossal elindultok a Nagyvárad tér felé, és egy percen belül meg fogtok látni egy zöld macskát kikandikálni az egyik kapuból.Mindenesetre Üllői út 95, a beugró pedig 600Ft lesz.Na és itten van egy kis leírás a darabról és az előadásról:
Szép Ernő: Május
egyfelvonásos kamarajáték
Szereplők:
AZ ÖNGYILKOS - Válik István
A LÁNY - Bognár Anita
A FIÚ - Monostori Máté
RENDŐR - Pifkó Tamás
Valamint: Bárdos Attila, Divéki Rita, Farkas Zoltán, Geyerhosz Tamás, Polgár Eszter, Prezenszki Attila, Tóth Attila Szilárd.
RENDEZTE: Válik István
Május! A kikelet hava. Május! A szerelmesek hava. Május! Az öngyilkosok hava... A Városligetben vagyunk az első világháború idején. A háborús hátországban szinte zavartalan az élet: a lufiárus mellett ott van a cipőpucoló, a gyufaárus fiú a virágos asszony és az aszfaltbetyár között szaladgál, a kifutó fiú a friss lapot áruló rikkancs mellett rohan el... Eme színes forgatag helyére érkezik este egy párocska, és egy öngyilkos... Vajon hogy férnek meg egymás mellett?
Honlap: www.mozaikszinkor.hu
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Lumi
- Látogató
Missy írta: Hát mordori módszerekkel.
Éheztesd ki őket...
Legyél mindenre elszánt és fenyegető.
Végső esetben pedig öltözz be Eolnak ,kérd el Alyrtól a botját....és ne habozz használni.
Vagy öltözz Piton prof-nak és pálca helyett sokkoló legyen a kezedben...amit szintén ne habozz használni.
Amúgy hány évesek és hol kell hatni rájuk? Otthon vagy iskolában? De szerintem mindkettőnél fontos az erélyes fellépés. Lássák rajtad, hogy nagyon megszívják, ha nem viselkednek normálisan.Említettem volt, hogy kémiatanárnőm még nálam is kisebb és mégis, az egész osztály rettegett tőle. Nem tudom hogyan csinálta...
Szerk.: Eszembe jutott még ez [url images2.wikia.nocookie.net/lotr/ ... _them..jpg [/url],de őszintén szólva csöppet túlzásnak érezném.
Minden látszat ellenére pedig szeretem a gyerekeket.
A végén ilyen gyerekek lesznek ork gyerekek helyett: www.ryanottley.com/images/covers/ChuckyColor.jpg
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta:
Idhren írta: EE!!! :D
xkcd.com/657/
Kár hogy nem pontos, (Frodóék találkoznak az olifántokkal) és hogy a film alapján készült.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Idhren írta: EE!!! :D
xkcd.com/657/
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Sötét Úr írta:
Na, és hogy szoktad elkészíteni őket?Missy írta: Minden látszat ellenére pedig szeretem a gyerekeket.
(Privit megkaptad?)
Kisz kolompérral Drágaszág. Kisz kolompééérrrrrral!!!
(Megmeg, este írok vissza:-) )
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Rabyn írta: Missy: akikről most szó van itthon, de úgy általában kíváncsi vagyok:)
ez barominehéz... folyamatos felügyelet és foglalkoztatás, hogy ne érjen rá semmi önálló kezdeményezésre...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Na, és hogy szoktad elkészíteni őket?Missy írta: Minden látszat ellenére pedig szeretem a gyerekeket.
(Privit megkaptad?)
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Missy
- Nem elérhető
Éheztesd ki őket...
Legyél mindenre elszánt és fenyegető.
Végső esetben pedig öltözz be Eolnak ,kérd el Alyrtól a botját....és ne habozz használni.
Vagy öltözz Piton prof-nak és pálca helyett sokkoló legyen a kezedben...amit szintén ne habozz használni.
Amúgy hány évesek és hol kell hatni rájuk? Otthon vagy iskolában? De szerintem mindkettőnél fontos az erélyes fellépés. Lássák rajtad, hogy nagyon megszívják, ha nem viselkednek normálisan.Említettem volt, hogy kémiatanárnőm még nálam is kisebb és mégis, az egész osztály rettegett tőle. Nem tudom hogyan csinálta...
Szerk.: Eszembe jutott még ez [url images2.wikia.nocookie.net/lotr/ ... _them..jpg [/url],de őszintén szólva csöppet túlzásnak érezném.
Minden látszat ellenére pedig szeretem a gyerekeket.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Rabyn
- Nem elérhető
A másik téma ami foglalkoztat, hogy hogy a jó istenbe lehet hatni két waldorfos gyerekre akik eddig nem igazán volta fegyelmezve...
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez kivitelezhető az ő esetében, mert sokkal inkább ismerni kell hozzá őt is, hogy tudja-érezze az ember, hogy jelent-e valamiféle törést, megrázkódtatást ez a számára. A húgod reakciója mindenképpen jelentett, gondolom én, amit szintén jó lenne valahogy megbeszélni tudni.
Mondom, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez valóban jó tanács, de talán gondolatébresztőnek használható, és neked vagy másoknak jobb ötleteket ad.
- Rabyn
- Nem elérhető
Amikor anyukám egy átmeneti otthonban dolgozott, néha hazahordta a munkáját. (gyerekeket) és volt köztük egy kislány a Vivien akit majdnem örökbe is fogadtak apával, mondván ahol elfér 3 ott négy 4. Aztán végül mégsem, és a kislány népes családjával elköltözött messzire. Nem is nagyon hallottunk róluk évekig, aztán egy napon a kiscsaj felvett iwiwen. Először engem aztán a család többi tagját is. Néha írogatott, én általában visszairogattam, most msn is megtalált és néha rámnyit és akkor beszélgetek vele (ha találkoztatok már magányos gyerekkel...)
Namost a helyzet az az, hogy mindenképpen meg akar látogatni minket. Mondtam neki, hogy én külön élek a szüleimtől, sőt már az öcsém is, de ő mindenképp jönni akar. A húgom próbál róla nem tudomást venni, nem reagál neki msn meg wiwen se (mondtam már neki, hogy mondja meg a kiscsajnak, hogy nem ér rá.) na mindegy. Szóval most az a helyzet, hogy a gyerek mindenképpen találkozni akar valamelyikünkkel (azt nem tudom, hogy saját ötlet-e vagy az anyja fejéből pattant-e ki).
Én most mondtam neki egy olyat, hogy hozzám eljöhet egyszer, majd megbeszéljük, hogy mikor mivel én se érek rá túlságosan sűrűn.
Az érdekelne, hogy szerintetek egy ilyen helyzetben mit lehet csinálni? Egy iszonyatosan magányos gyerekről van szó (van vagy 5 testvére), de ugye mégse lehet azt, hogy kvázi "ideszokjon" meg én ugye egy picit magasabb életszínvonalon élek mint ő (vannak könyveim például...) és nem akarom, hogy rossz legyen neki, de azt mégsem tudom megtenni, hogy nem veszek tudomást róla, elvégre majdnemhogy a testvérem lett.
JA a gyerkőc most 12 éves lesz, tehát már nem is olyan nagyon kicsike.
Szóval érdekelne, hogy ti mit tennétek hasonló esetben.
- Kincső
- Nem elérhető
Most, hogy ilyen szép új szerverünk lett, amelyen könnyebb mindenféle fejlesztést elvégezni, felmerült a javaslat, hogy induljon újra a korábban oly nagysikerű Tolkien Kvíz.
Anyagi keretünk is lenne ennek a kiegészítő szolgáltatásnak a megvalósítására az új honlap rendszerében, azonban jelenleg úgy látjuk, hogy nem érdemes újraindítani csak úgy bele a vakvilágba, hiszen az utolsó időkben a régi tolkien.hu-n is sokat vesztett népszerűségéből azáltal, hogy nem nagyon születtek új kérdések.
Tehát szükség lenne egy emberre, aki vállalja a kvíz karbantartását (elsősorban a kérdés-adatbázis rendszeres frissítését).
FIGYELEM, a Kvíz csak akkor indul újra, ha lesz erre a posztra önként jelentkező!!
Aki szívesen végezné ezt a feladatot, kérjük írjon a vezetoseg'kukac'tolkien.hu címre!
Némi indoklást is írj pls az alkalmasságodról (pl. rendszeres kvízjátékos voltál, és/vagy otthon vagy a Tolkien-loreban, stb. )!
Köszönjük!
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Thaurwathiwen írta:
Metaflora írta:
Csak a fantasy-olvasással kapcsolatos érzésekre, gondolatokra rákérdezni kicsit nemtom, hiányosnak tűnik, mert nem derül ki, hogy valakinek úgy általában mindenféle könyv olvasása ezt az élményt adja, vagy csak a fantasy.
Nem az a lényeg, hogy más irodalom is hanem, hogy a fantasy ad-e ilyesfajta élményt... Valószínűleg, mindenben lehet hibát találni, amiben az ember keres, de megköszönném, ha egyszerűen csak kitöltenétek, privátban meg lehet küldeni a problémákat
Köszi!
Thaur
Jóvanna, nem bántásból mondtam, csak úgy eszembe jutott, és mivel nem volt a végén olyan, h na ide írd a megjegyzéseidet, gondoltam, írom ide. Ha esetleg érdekel. Ha nem, nem kell tudomásul venni, de sztem meg pont ehhez a "lényeghez" érdekes az összevetés... Kitöltöttem, annyira nem vagyok rosszindulatú, h végigolvassam a kérdéseket, mibe lehet belekötni, de csakazértse válaszoljak.
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Metaflora írta:
Csak a fantasy-olvasással kapcsolatos érzésekre, gondolatokra rákérdezni kicsit nemtom, hiányosnak tűnik, mert nem derül ki, hogy valakinek úgy általában mindenféle könyv olvasása ezt az élményt adja, vagy csak a fantasy.
Nem az a lényeg, hogy más irodalom is hanem, hogy a fantasy ad-e ilyesfajta élményt... Valószínűleg, mindenben lehet hibát találni, amiben az ember keres, de megköszönném, ha egyszerűen csak kitöltenétek, privátban meg lehet küldeni a problémákat
Köszi!
Thaur
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Thaurwathiwen írta: Sziasztok!
Tudom, hogy rég jártam erre, de szeretném valamiben a segítségeteket kérni... Mint tudjátok néhányan az ELTE pszichológia szakára járok, és nagyon jó lenne, ha BTK-s, PPK-s és TTK-s egyének közületek kitöltenék a következő kérdőívet:
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/227872743/
(nem az én kérdőívem, hanem egy barátnőmé, de megígértem neki, hogy segítek embereket vadászni:))
Köszönöm szépen!
Thaur
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Tudom, hogy rég jártam erre, de szeretném valamiben a segítségeteket kérni... Mint tudjátok néhányan az ELTE pszichológia szakára járok, és nagyon jó lenne, ha BTK-s, PPK-s és TTK-s egyének közületek kitöltenék a következő kérdőívet:
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/227872743/
(nem az én kérdőívem, hanem egy barátnőmé, de megígértem neki, hogy segítek embereket vadászni:))
Köszönöm szépen!
Thaur