BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 10 hónapja #283445 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Olosta (Aelalin) írta:

Kiszhobbit írta: (a francba,mér nincs itt is közös nyelv?) :? :roll:

(Nagyon úgy tűnik, hogy az angol a közös nyelv.)

Volt az eszperantó, de nem jött be, helyette nekünk itt van a qvenya illetve a sindarin... :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #283406 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kiszhobbit írta: (a francba,mér nincs itt is közös nyelv?) :? :roll:

(Nagyon úgy tűnik, hogy az angol a közös nyelv.)

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #283402 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A fenébe,minden ilyen lap,amit itt megadtok(a tesztelős,meg azaz orkos v.milyen) tök angolul van. Meg mindenhol! Nem lehet átállítani vhol magyarra? (a francba,mér nincs itt is közös nyelv?) :? :roll:

Merielle i evellon

Több
19 éve 10 hónapja #283382 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nos hát ideírom.

A Huszár Games tesztereketet keres lényegébe a mostani játékuk a Rákóczi szabadságharcot célozza meg aki érez magában elég kedvet az jöjjön tesztelni :)

www.prolibertate.hu
itt a további info

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 10 hónapja #283322 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hamarosan nyilatkozok a talált tárgyakról, melyeket tulajdonosuk átvehet majd.

Ugyanakkor szeretnék kérni pár lelkes önkéntest, akik segítenek majd a raktárban rendet tenni, az irodaszerek, jelmezek és anyagok között.
Erre a jövő héten kerül majd sor. Jelentkezni a szokott módon (privi, emil, palantír, galamb és bagolyposta).

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 10 hónapja #283301 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Figyelem! Minden kreatív és/vagy exhibicionista fórumlakó figyelmébe!

Mint azt tudjátok, idén is megrendezésre kerül a hagyományos Farsangi Bál. Az eddigieknek megfelelően idén is lenne egy műsoros blokk, melybe várjuk rövidebb-hosszabb, zenés, táncos, énekes, verses, szóval, szórakoztató produkcióitokat. Amennyiben tehát kedvet éreztek egy kis szerepléshez, kezdjetek el rajta gondolkodni, mit adnátok elő szívesen. A jelentkezés hamarosan megnyílik (amint eldől, ki szervez pontosan), addig lehet ötletelni.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
19 éve 10 hónapja #283288 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Nimashilin írta: www.youtube.com/watch.php?v=Gi2CfuqcUGE

Jajj gyerekek... nekem folyt a könnyem a nevetéstől.

Ez marhajóóóóó! :lol: :up:
/me balga bakfiskorában őrült David Hasselhoff-fan volt, úgyh pláne zsír!! :P
Egész jó hangja van a pasasnak... :)

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
19 éve 10 hónapja #283286 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
www.youtube.com/watch.php?v=Gi2CfuqcUGE

Jajj gyerekek... nekem folyt a könnyem a nevetéstől.

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
19 éve 10 hónapja #283279 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nóli, az új avatarod SZUPER! 8O :agree:

Jól el leszünk sportból látva idén: téli olimpia, foci VB... nyammm... :P

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
19 éve 10 hónapja #283272 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Nóli írta: Na de ha őt a korcsolya érdekelné...

Mingyá jön a VB meg az Olimpia. Nézd azt majd

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
19 éve 10 hónapja #283265 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Na de ha őt a korcsolya érdekelné...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
19 éve 10 hónapja #283258 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jó van le lehet nyugodni már, nincs korcsolya nézz pinpong meccset :D DDDDDD

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 10 hónapja #283256 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Tudja valaki, hogy mikor volt/van/lesz vagy ismétlik a korcsolya EB gáláját???

Ehm, ma volt. :) Végignéztem, vizsgaidőszak ide vagy oda, ezt nem lehetett kihagyni. A Karib-tenger kalózai koreográfia volt a legjobb!!!!!!! (Bár az a páros az Operaház fantomjával már alapból belopta magát a szívembe)
Én miért nem tudok ilyen kecsesen, légiesen mozogni és nekem miért nem varr senki ilyen ruhákat, hüpp? :cry: Annyira irígylem őket!!!

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
19 éve 10 hónapja #283246 Írta: **Shaman**
Kit érdekel a politika meg a Fórum :D

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 10 hónapja #283244 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Shaman írta: Na én pont ebben szenvedek. Holnap veszek Orbánfüvet, de ez remélem nem egy jobboldali tea. Mert én már lassan belehalok ebbe a depibe.

Nem Orbánfű, hanem Orbáncfű, Te lüke :P

[size=9:1fuvbwo8]Itt különben sincs politizálás!!! :twisted: [/size]

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
19 éve 10 hónapja #283242 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tudja valaki, hogy mikor volt/van/lesz vagy ismétlik a korcsolya EB gáláját???

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 10 hónapja #283231 Írta: **Shaman**
Na én pont ebben szenvedek. Holnap veszek Orbánfüvet, de ez remélem nem egy jobboldali tea. Mert én már lassan belehalok ebbe a depibe.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 10 hónapja #283221 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Téli depresszió

A hideg elől a madarak melegebb éghajlatra húzódnak, az emlősök pedig úgynevezett téli álomba merülnek. Gyakran azonban mi emberek is magunkba zárkózunk, begubózunk a hideg évszakban. Ez az a sajátos állapot, amelyet téli depressziónak nevezünk. Kialakulása elsősorban a természetes fény hiányára vezethető vissza. Néhány egyszerű tanács segítségével azonban hamar leküzdhető a betegség.

Az érzelmi- és hangulatváltások hozzátartoznak életünkhöz, akár az időjárás-változás. Ezek kisebb vagy nagyobb mértékben mindannyiunkat érintő jelenségek. De akadnak helyzetek, melyekben nehezünkre esik a negatív hangulatok legyőzése és a visszatérés a "normális" életbe. Egy ilyen hullámvölgyből depresszió alakulhat ki, ami elidegenít a mindennapoktól és hosszabb ideig is eltarthat.
Az emberek egy részénél tapasztalható a tél beköszöntével egy sajátos állapot, amelyet téli depressziónak nevezünk. Feltehetően biológiai okokra visszavezethető tünetcsoport, amely valószínűleg elsősorban a természetes fény hiányára vezethető vissza. Ebben a depresszió összes tünete megjelenhet.

Tünetek

A téli depresszióra speciálisan jellemző az állandó álmosság, a fáradtságérzés. Máskor tevékeny emberek állandóan csak aludnának, kedvetlenek, inaktívak, visszahúzódóvá válnak. Ezek a tünetek nagymértékben emlékeztetnek a téli álomra, ezért sok kutató a téli depressziót a téli álom csökevényes megnyilvánulásának tartja. Gyakori a fokozott étvágy, amely gyakran elsősorban szénhidrátokra, édességekre irányul. Olyanok, akiknek nyáron hónapokig eszébe sem jut a csokoládé, ebben az időszakban akár egymás után több táblával is felfalnak belőle. Így aztán nem meglepő, hogy gyakori tünet az elhízás. Mások gyakrabban néznek a pohár fenekére. A skandináv országokban tradicionálisan megfigyelhető nagymértékű alkoholfogyasztás egyik gyökere valószínűleg éppen a hosszú téli sötétség.

Nehéz gondolatok

Szinte felemészted magad a folytonos tépelődésben. Képtelen vagy összpontosítani, és fontos dolgokat felejtesz el. Kilátástalannak érzed a helyzeted, semmi biztatót nem látsz a jövőben. Folyton szemrehányásokat teszel magadnak, kisebbségérzés gyötör, és képtelen vagy döntéseket hozni.

Testi panaszok

Étvágytalanság, vagy éppen ellenkezőleg, mindent felfalnál; alvászavarokkal, fej- illetve nyakfájdalmakkal küszködsz. Nyugtalan vagy, viszket a bőröd, szúr vagy majd' kiugrik a szíved. Remeg a kezed, kápráznak a szemeid, hideg a kezed, hőhullámaid vannak, nyomást érzel a mellkasodon, esetleg gombócot a torkodban. Emésztési zavarok gyötörnek. Szexuális vágyad megcsappan.

Érzelmi válságok

Fáradtnak, kétségbeesettnek érzed magad, félsz a magánytól. Levert, kedvetlen, ingerlékeny vagy, és képtelen bárminek, bárkinek is örülni. Mintha legbelül csak egy nagy üresség lenne.

Zavart pillanatok

Nincs kedved semmihez, visszavonulsz a társaságtól, és időnként minden ok nélkül sírva fakadsz. Még a legkisebb tennivalót is nyűgnek érzed, elhanyagolod a hobbidat, sokat hibázol a munkádban, ügyetlenül mozogsz az utcán. Már családod és a partnered is alig érdekelnek.

A fényhiány

Különböző tényezők képesek lelki egyensúlyunkat hátrányosan befolyásolni és rossz hangulatot teremteni. Különösen a sötét évszakban kerülünk gyakran lehangolt állapotba. A fény és a napsütés hiánya sok ember kedélyállapotát érinti kedvezőtlenül. Ebben az összefüggésben beszélünk szezontól függő lehangoltságról.

Tudósok azt feltételezik, hogy a lehangoltság ezen formái a testazonos Melatonin hormon fényhiány okozta túltermelődésével hozhatók összefüggésbe. A komor évszakban bekövetkező lelki zavarok ellensúlyozására ezért az egyik legelterjedtebb módszer a fényterápia. Egy speciális fényforrás meghatározott ideig tartó nézésével mérsékelhető többek között a Melatonin képződése.

Gyógynövényekkel a depresszió ellen

Ilyen, főleg a rideg évszakban jelentkező lehangolt állapotoknál segítséget nyújthatnak a kizárólag gyógynövényekből készült gyógyszerek is, azonban csak az enyhe esetekben!
Az egyik legősibb antidepresszáns hatású növény az orbáncfű (Hypericum perforatum).

Már a középkor orvosai is ismerték az orbáncfű lélekre gyakorolt pozitív hatását, ezért nevezték a "fény gyógynövényének" vagy a "lélek napsugarának". Ma már tudjuk, hogy ezt a kedvező hatást az orbáncfű hatóanyagai fejtik ki.

Segítsen magán!

A szürke téli hónapokban gyakran jelentkező levertség leküzdéséből Ön is kiveheti a részét: a kellemetlen időjárás ellenére se mondjon le a napi sétáról a friss levegőn, lehetőleg nappali fényben.
Lazító gyakorlatok, mint az autogén tréning vagy a jóga szintén segítenek legyőzni a rossz hangulatot, ingerlékenységet és idegességet. Ne húzódjon vissza környezetétől, keresse családja és barátai társaságát. Ne szégyellje megosztani problémáját orvosával, biztosan megértésre talál.

Ellenlépések

- Figyelemelterelés. Olvass vidám könyveket, hallgass szerelmes dalokat. Ülj be a moziba egy izgalmas filmre. Vagy csak egyszerűen állj neki takarítani.
- Önvizsgálat. Ne ess túlzásokba, azaz ne mondj vagy gondolj ilyeneket: "Ebből sohasem fogok kimászni. Minden elveszett. Senki sem szeret engem. Nem vagyok jó semmire." Az ilyen gondolatok károsak, ráadásul nem is igazak. Próbálj tárgyilagos lenni, és rájöhetsz, hogy sötéten látod a helyzetet. Milliónyian oldanak meg hasonló problémákat, miért ne boldogulnál velük te is.
- Számvetés. Ne téveszd szem elől az eddigi kedvező tapasztalatokat! Gondolj vissza nehéz helyzetekre, amelyeket sikerrel oldottál meg. Meríts bátorságot belőlük.
- Testbeszéd. Járj egyenes testtartással, lazítsd el arcizmaidat, hangod csengjen tisztán és érthetően - még ha nincs is túl sok kedved hozzá. Hosszú távon működni fog a dolog!
- Mozdulj ki. Sétáljon egyet a hóesésben, vegyél magadnak néhány apróságot. Ha megfelelő az erőnléted, kocoghatsz is.
- Kisebb célok. Menj el fodrászhoz, a barátnőidhez, és örülj a legkisebb sikereknek is. Ezekért pedig jutalmazd meg magad!
- Segíts másoknak. Ezernyi probléma nyomja a vállad? Sokszor már az is segít és elvonja a figyelmedet, ha mások gondjával és bajával foglalkozol. Így talán a sajátjaid kisebbnek tűnnek majd.
- Munkamegosztás. Főnököd ezt kéri, férjed azt, és a gyerekek is nyaggatnak valamiét. Nem csoda, hogy a túlterheltségből kedvetlenség lesz. Oszd szét inkább a feladatokat. Próbáld meg először otthon a férjeddel: szívem, levinnéd a szemetet?
- Varázsital. Igyál gyömbérteát. Néhány friss vagy szárított gyömbérdarabot tegyél forrásban lévő vízbe, és hagyd rövid ideig állni.
- Új díszítés. Vásárolj anyagot, és varrj magadnak új függönyt. Friss fűzöld vagy a citromsárga biztosan világosabbá teszi a reggeli kilátást a konyhaablakból.
- Régi ismerősök. Mikor beszéltél utoljára a régi iskolatársaiddal? Keresd meg őket. Biztosan nagyokat nevettek majd, ha előkerülnek a régi történetek.
- Zene, zene. Biztosan van olyan dal, amelynél mindig felhangosítja a rádiót. Ne sajnáld megvenni kazettán vagy CD-n. Így annyiszor hallgathatod, ahányszor csak akarod.

Több
19 éve 10 hónapja #283216 Írta: Pókkirálynő
Pókkirálynő válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hm, nem is tudtam, hogy Ágnes egynél többször van egy évben. Én csak a jan. 21-ről tudtam...

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -
varjucsapat ing-leng a ködben."

Több
19 éve 10 hónapja #283208 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Remzy_mama/Eldawen írta: László névnap: június 27, de többször is van.
Róbert: június 7

Köszi, javítva. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 10 hónapja #283207 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ben Kenobi írta: Biztos vannak benne hibák, ha valaki talál ilyet, tessék szólni. :)

László névnap: június 27, de többször is van.
Róbert: június 7

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
19 éve 10 hónapja #283206 Írta: Ben

Sil írta: Az hibának számít, ha nem vagyok benne? (Igaz, az Utónévkönyvben sincs benne a jelentése, csak a férfi változatnak.) :wink:

Hát, ha priviben elküldöd a jelentését, szíves örömest berakom. ;)

Több
19 éve 10 hónapja #283203 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ben Kenobi írta: fare-thee-well.atw.hu/nev.html
Biztos vannak benne hibák, ha valaki talál ilyet, tessék szólni. :)

Az hibának számít, ha nem vagyok benne? (Igaz, az Utónévkönyvben sincs benne a jelentése, csak a férfi változatnak.) :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
19 éve 10 hónapja #283202 Írta: Ben
Nekem 16,66666%, és nagyrészt csak tippeltem. :P :D
Viszont hozok valamit, aminek az alapját egy hülye önelemző scriptből szedtem. :D :D
fare-thee-well.atw.hu/nev.html
Biztos vannak benne hibák, ha valaki talál ilyet, tessék szólni. :)

Több
19 éve 10 hónapja #283167 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Pókkirálynő írta: Nah, én meg egy tesztet hoztam: students.washington.edu/mmccain/nerdtest.html

Mennyire vagy Nerd, avagy sci-fi-fantasy-PC játék őrült?

Nekem 23% lett, avagy már fertőzött vagyok...

21,4%-os lettem :D a kérdések felét nem értettem :P :lol:

Több
19 éve 10 hónapja #283166 Írta: Illuin
Illuin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Pókkirálynő írta: Nah, én meg egy tesztet hoztam: students.washington.edu/mmccain/nerdtest.html

Az enyém:
42.857142857142854% nerd blood flows through your veins.

40-49%: What's this, a well balanced nerd? Impressive.

"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.

Több
19 éve 10 hónapja #283165 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

LOL... Nekem 38, de nem játszok számítógépes játékokat... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
19 éve 10 hónapja #283159 Írta: Pókkirálynő
Pókkirálynő válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nah, én meg egy tesztet hoztam: students.washington.edu/mmccain/nerdtest.html

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -
varjucsapat ing-leng a ködben."

Több
19 éve 10 hónapja #283079 Írta: Ben

Well-of-Souls írta: Erről most Woody Allen egyik Biblia-kommentárja jut eszembe:
"És együtt alszik majd akkor az oroszlán és a bárány. De a báránynak nem lesz jó éjszakája..."

:D :D

És egy újabb cikk. :twisted: Öngyulladás

Több
19 éve 10 hónapja #283068 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Erről most Woody Allen egyik Biblia-kommentárja jut eszembe:
"És együtt alszik majd akkor az oroszlán és a bárány. De a báránynak nem lesz jó éjszakája..."

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.529 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére