BESZÉLGETŐS topic
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beradan írta: Köszi! A handout-okat megtaláltam (már amelyiket). A Beowulf nem rossz ötlet, és megpróbálok utánnanézni a vikingeknek is. Az angolszász mitológiával kapcsolatban, ami gyakorlatilag nincsen, annyi is elég lenne, hogy kik voltak az isteneik... Vagy ők is a kelta/germán/skandináv vallást gyakorolták?
Nem voltak isteneik.
Illetve... Éltek ott kelták a saját hitvilágukkal, romanizált népek a római istenekkel (bár ez asszem nem volt tartós) a germán szászok valószínűleg a sajátjukat vitték magukat a kontinensről, a 8-9. századtól a vikingek megint a sajátjukat, és így tovább. (nyilván élt még ott egy féltucat jelentős nép, amelyik most nem ugrik be nekem)
Voltak isteneik, de azok nem saját "angol" istenek voltak, mivel az angol egy kevert nép.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Beradan írta: Köszi! A handout-okat megtaláltam (már amelyiket). A Beowulf nem rossz ötlet, és megpróbálok utánnanézni a vikingeknek is. Az angolszász mitológiával kapcsolatban, ami gyakorlatilag nincsen, annyi is elég lenne, hogy kik voltak az isteneik... Vagy ők is a kelta/germán/skandináv vallást gyakorolták?
Mivel nem igazán volt mitológiájuk így isteneik sem...
De keress rá a googleban erre, ott rengeteg infot fogsz találni.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Beradan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beradan írta: Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy "tanulmányszerűséghez", amit a nyári szünetben szándékozok megírni. Témaként a Szilmarilokat hasonlítanám össze a mitológiai történetekkel, Bibliával, főképp a teremtés részét. Javaslatokat kérnék, hogy mit érdemes elolvasnom, és ha valaki írt már valamit hasonló témában, azt is szívesen fogadom. Én egynek a Kalevalára gondoltam, ami még nagy valószínűséggel meg is lesz a gyöngyösi könyvtárban, de például az angolszász mitológiáról még semmit nem találtam...
Előre is köszönöm, és ha kész lesz, majd megmutizom!
Ui.: Tényleg nagyon aranyosak a kutyusok!
Angolszász mitológia gyakorlatilag nincsen. Pont ez volt Tolkien baja is, és ezért kezdte el megírni a saját mitológiáját.
Viszont van egy futó kurzusunk az ELTÉn, (meg volt korábban rendezvényünkön is) ahol többek között a különféle mitológiai kapcsolatok is téma. (skandináv, kelta, ír, finn, görög-római) Elviekben vannak erről elérhető handoutok valahol.
Ami még leginkább angolszász számba mehet az pl a Beowulf, abból is merített elég sokat (nem mellékesen nyelvészként is sokat dolgozott vele a Professzor).
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Beradan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Szeretnék segítséget kérni egy "tanulmányszerűséghez", amit a nyári szünetben szándékozok megírni. Témaként a Szilmarilokat hasonlítanám össze a mitológiai történetekkel, Bibliával, főképp a teremtés részét. Javaslatokat kérnék, hogy mit érdemes elolvasnom, és ha valaki írt már valamit hasonló témában, azt is szívesen fogadom. Én egynek a Kalevalára gondoltam, ami még nagy valószínűséggel meg is lesz a gyöngyösi könyvtárban, de például az angolszász mitológiáról még semmit nem találtam...
Előre is köszönöm, és ha kész lesz, majd megmutizom!
Ui.: Tényleg nagyon aranyosak a kutyusok!
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Olosta
- Nem elérhető
8 hetes koruktól (június közepétől) elvihetők! Addigra túl lesznek a féregtelenítésen, és az első oltáson is.
Várom szerető gazdik jelentkezését, akik rendelkeznek kerttel, hogy kiélhesse a leendő labija minden mozgás- és játékigényét.
A labrador retriverek nagyon okos, játékos kutyák, kifejezetten gyerek- és felhasználóbarátok. Házőrzésre kevésbé alkalmas fajta, de pl. Mandulám (a büszke anyuka) nagyon jó jelzőkutya: amíg valaki kerítésen kívül van, ugatja, persze ha bejön, már egyből puszipajtás.
Aki szeretne kiskutyát mindenképpen vegye figyelembe, hogy kb. fél év múlva már nem kicsi kutyuska lesz a kedvenc, hanem egy szinte teljesen kifejlett labi!
Árról és elérhetősségről (mer' csak 5 van) érdeklődni nálam.
KÉPEK
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Missy
- Nem elérhető
A töri meg. Ugyan, a töri emelted is menni fog és kész! A három évvel ezelőtti töri emelten csak röhögni tudtam. Ha idén is használhattok Atlaszt, akkor nyert ügyed van, mert az anyag 50%-a megtalálható benne, a többi csak mese. Hülye meg nem vagy.
De azért mégtöbb kalappal! Biztos ami biztos.
Ez a " tündezab"!
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Náda
- Nem elérhető
Missy írta:
Náda írta: Na, túl vagyok a magyaron
Őszintén szólva nehezebbre számítottam. A szövegértés egyszerű volt, csak kevés volt az idő, a szövegalkotási részben pedig novellát elemeztem ami jó volt Senki nem választotta az összehasonlító verselemzést(vajon miért is)
Remélem kapásból sikerült összeszednem egy 5-re valót
Naaaa! Ugye, hogy nem olyan nehéz az! Ez magától értetődik, hogy sikerülT összeszedned! Gratulálok én is, meg egy kalappal a többihez!
És most jutott eszembe, hogy úúúristen, de vén vagyok!!!
Missy, Zsodoo:
A matek nagyon rossz lett Nagyon nehéz volt a második felének a második része (17 pontos feladatok)
Holnap töri és emelt úgyhogy ajajj
Köszönöm a kalapokat és a sikereket
Ohh egy múltheti beszólás az osztálytársamtól:
Peti: Niki, te Tolkien-fan vagy?
Niki: Igen,nagyon is:D Miért, te is?
Peti: Csak addig, amíg Frodóék vándorolnak és az a legnagyobb problémájuk hogy a TÜNDEZAB meddig elég...
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Namarie
- Nem elérhető
Meséljetek valamit.. iszonyatosan kínlódom ma itt egymagam.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Missy
- Nem elérhető
Náda írta: Na, túl vagyok a magyaron
Őszintén szólva nehezebbre számítottam. A szövegértés egyszerű volt, csak kevés volt az idő, a szövegalkotási részben pedig novellát elemeztem ami jó volt Senki nem választotta az összehasonlító verselemzést(vajon miért is)
Naaaa! Ugye, hogy nem olyan nehéz az! Ez magától értetődik, hogy sikerülT összeszedned! Gratulálok én is, meg egy kalappal a többihez!
És most jutott eszembe, hogy úúúristen, de vén vagyok!!!
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Zsodoo
- Látogató
És sok sikert a matekhoz és a törihez is!
- Náda
- Nem elérhető
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Attila
- Nem elérhető
Araniel írta: Jöhetek én is dicsekedni? ^_^
Végre ÉN nyertem az obentoversenyt a tavaszi animeconon ^_____^
Pályaművem: s656.photobucket.com/albums/uu28 ... Kp1998.jpg
Araniel, gratulálok, nagyon ügyes vagy
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Araniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Végre ÉN nyertem az obentoversenyt a tavaszi animeconon ^_____^
Pályaművem: s656.photobucket.com/albums/uu28 ... Kp1998.jpg
Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Jut eszembe: jó lenne néhány felfújható darts-tábla isAttila írta: SÚ: Ha találsz egy felfújható koncertzongorát...
- Attila
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Missy, adott a kérdés, és te már próbáltál egy koncertzongorát 1 órán keresztül magadra dönteni , de tőlem tarthatod is .
Attila,lehengerlő egy ötlet! Mit nekem egy óra, egy perc alatt ledöntene a lábamról! És azt hiszem, egy mukk nélkül menne!
Amúgy mindenképpen élmény volt cipelni, mert hát...ez volt az első alkalom.
Neked, drága! Belegondoltál már, hogy előtted hányan cipelték mán' ?
- Attila
- Nem elérhető
Missy, adott a kérdés, és te már próbáltál egy koncertzongorát 1 órán keresztül magadra dönteni , de tőlem tarthatod is . Amúgy mindenképpen élmény volt cipelni, mert hát...ez volt az első alkalom.
- Namarie
- Nem elérhető
Attila írta: Ha már a koncerthárfánál tartunk, ma volt annak a kamarazenei versenynek a döntője itt Székesfehérváron, és életemben először cipelhetem ilyet. Piszkosul nehéz. Missy, te hogyan hurcolgatod?
Megmondom én, ki segítene ki minket: néhány muzikális természetű tünde.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Ha már a koncerthárfánál tartunk, ma volt annak a kamarazenei versenynek a döntője itt Székesfehérváron, és életemben először cipelhetem ilyet. Piszkosul nehéz. Missy, te hogyan hurcolgatod?
Leginkább úgy, hogy sehogy.
Nekem nem koncerthárfám van, hanem 22 húros "minihárfám", és általában ő is nyugalmi állapotban leledzik, mert még nincs tokja. De simán el lehet hurcolászni egy nagyobb ikeás szatyorban, aminek van füle, de a hónod alá is kaphatod, egyszerűen egy plédbe csavarva és biztosítótűkkel összeszurkálva.
Nagyobbat nem is nagyon tudnék cipelni.
Ami viszont nálam is megsínyli a hárfázást, az a kulcscsontom, meg a derekam. Próbáltál már magadhoz dönteni koncerthárfát és úgy játszani vagy tartani egy órán át? Akkor picim, ne panaszkodj itt nekem, hogy nehéz!!! És cipeld egy mukk nélkül!
Sőt! Örülj neki, hogy egyáltalán cipelhetsz hárfát. *mondja elérzékenyülve*
Én meg ezért a bekezdésemért cipelek neked koncertzongorát, jó? (Csak nem bírtam ki gonoszkodás nélkül, annyira adta magát!)
- Attila
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Attila írta: Tudom, hogy ide nem írtam ki, de egyszerűen muszáj elmondanom, hogy - tudjátok - most volt FMDN és idén először nem a 2 favorit és 1 szakos iskola nyerte a szólóhangszer kategória kategória díját, hanem én és ez: :D:D:). Bódottá van....hiper-extra-óriási bódottá. Kaptam két szép oklevelet , meg MM 15.000 Ft-os ajándékkártyát.
Nagy grat!
- Namarie
- Nem elérhető