A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 10 hónapja #166499 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Milyen érdekes, mikor az ember visszanézegeti a régebbi írásait! Például ezzel a tavaly áprilisi hozzászólásommal nem is jártam messze az igazságtól:

Ha már mindenképpen a ROTK-ban lesz ez a rész, akkor szerintem az lenne a legjobb, ha ezzel kezdődne a film. Mondjuk látnánk amint Szméagol és Déagol csónakáznak, teszem azt közben Galadriel mesélné a történteket (mint a FOTR-ben) egészen Gollam átalakulásáig (közben persze látnánk az eseményeket, Déagol meggyilkolását stb.), majd egy közeli kép Szméagolról hirtelen átváltana a "mostani" Szméagolra, amint Frodót és Samut vezeti Cirith Ungol felé. És ekkor írnák ki, hogy The Return of the King...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166483 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nyissunk saját mozit, ahova csak olyanok mehetnek be, akik nem dumálnak bele filmbe, és nem röhögnek a legszomorúbb részekén.... 8)

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166479 Írta: A Fehér Lovas
A Fehér Lovas válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Jól mondod,szerencsére amikor én néztem a filmet,akkor nem volt nagy gond.Egy pár idióta röhögött ugyan,de elnyomta őket a csata heve 8)
Viszont sokszor volt rá példa,hogy néztem egy filmet,és bekavartak.A Mátrix-Újratöltve (ami megjegyzem:rossz film) nézésénél két srác mindig mondogatta:"Hű,ott a Neo!"Már majdnem odaszóltam káromkodások közepette,hogy "Igen,a Mátrixban a Neo a főszereplő!Nem tudtad?"De még idegesítőbb volt,amikor a Klónok támadását néztem.Hol röhögtek,hol beszóltak vmi érdekeset...szóval a moziban nem lehet olyan jól élvezni ilyen filmeket.Úgyhogy helyzetedet tökéletesen átérzem,Internetről lekellene tölteni a filmet,és otthon megnézni...Igaz,úgy nem az igazi,de nem röhögnek bele...

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166475 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

fehér Aredhel írta: Szerintem is szép volt mindkét dal, csak olyan furán jött ki, ahogy Aragorn elkezdett énekelni. Meglepődtem. A nevetésen is. De jól esett, én is boldog voltam velük együtt

Én is így voltam vele. :) Kicsit Meghökkentem, hogy elkezdett énekelni, de egyébként az ének szép volt :D
Mikor néztem a filmet, szerencsémre a körülöttem ülők nem adtak le idegesítő hanjeleket. Attól eltekintve, hogy az elején zörögtek a pattogatott kukoricával, de mikor az is elfogyott akkor egész csönd lett :D Természetesen egy-egy vicces résznél néhányan felnevettek, de ez nem volt különösebben zavaró.

Erda niire (Area) írta: Amikor másodszorra is megnéztem a filmet, mellettem két nő, meg két kisgyerek ült. Hát nem igaz, hányszor mentek ki WC-re!!!!! Amikor Theoden halálakor (ami a kedvenc részem) végigbotorkált előtem két kissrác akkor majdnem felrúgtam őket.....

Ne légy igazságtalan velük! :nono: Nem ők tehetnek róla, hogy wc-re kell menniük :D Néha az nekik sokkal kellemetlenebb. :roll:

Más lett a világ
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166469 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Amikor másodszorra is megnéztem a filmet, mellettem két nő, meg két kisgyerek ült. Hát nem igaz, hányszor mentek ki WC-re!!!!! Amikor Theoden halálakor (ami a kedvenc részem) végigbotorkált előtem két kissrác akkor majdnem felrúgtam őket..... :x Egyébként ők végigröhögték az egész filmet... majdnem felrobbantam. Mi olyan vicces abban, amikor a rohaniak nekirontanak a sokszoros túlerőben levő orkoknak???? :crazy: Aztnán végül a dühömet a mögöttem ülő két hasonló korú csajon töltöttem le. Ők végig sóhajtoztak, amikor Legolas, vagy Aragorn megjelent.... :shake:

A bekiabálásokkal kapcs., én mindíg ledvesen mosolygok, ha hallom, hogy valakire annyira hatással van a film, hogy véletlenül hangosan megszólal. Amikor először néztem a filmet, egy huszonéves kiscsaj ült mellettem, és felsikított, amikor meglátta a lopakodó Banyapókot... :)

Kölünben a csaták alatt sokszor bennem volt az, hogy felpattanok, és felkiáltok egy olyat, hogy pl. Középföldéért, vagy Frodóért!!!!! Annyira jól megcsinálták, hogy úgy éreztem, én is ott vagyok egy lovon, karddal és pajzzsal a kezemben.... :oops: :roll:

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166466 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Nimrocco írta: Most lehet,h le fogtok hurrogni,de azok a ROTK lovak... :embarassed: :hello: :bill1:

Konkrétan milyen lovakra gondolsz? Ugyanis a csatajelenetekben a lovaknak kb a fele számítógépes animáció ;) Talán csak ott nem, ahol a rohírok elindulnak Minas Tirithbe.

csizma: én sem hinném, hogy a "szünetes" verzió hosszabb lenne, mint a normál. Ha tudnál példákat mondani, az tényleg jó lenne.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166463 Írta: fehér Aredhel
fehér Aredhel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Iowa írta:

fehér Aredhel írta: Nekem nem volt semmi bajom Pippin énekével, de az eredeti biztos, hogy jobb. Aragorn dalolásától viszont kirázott a hideg. :tongue: A komoly király egyszer csak dalra fakad...Lehet, hogy ott az a szokás? :D Kicsit groteszk volt, nem gondoljátok? Meg a vége felé az a közös nevetés is. O.K., felszabadultak voltak meg minden, de azért kicsit bizarr volt.

Szerintem igazán szép volt Aragorn éneke is... és ez nem egy vidám nóta volt, mint amit a hobbitok szoktak a kocsmában... Én odaillőnek találtam...na mindegy...
A nevetésről meg valaki már mondott valami jót, hogy Ők ott már olyan boldogok voltak, hogy muszáj volt nevetniük... nagyon örültek egymásnak.

Szerintem is szép volt mindkét dal, csak olyan furán jött ki, ahogy Aragorn elkezdett énekelni. Meglepődtem. A nevetésen is. De jól esett, én is boldog voltam velük együtt.

"I amar prestar aen...
han mathon ne nen...
han mathon ne chae...
a han noston ned gwilith."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166458 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Rubikon írta: Vajon van-e hatással ez a film a ( Stargaser kifejezése) "plázalényekre" egyáltalán? Hatnak-e rájuk olyan magasztos eszmék, mint összetartozás, barátság, önfeláldozás? Szerinte, nem! Magasról tojnak ezekre az eszmékre, mindenen átgázolnak, még a saját mocskukat sem szedik össze! Teljesen olyanok, mint az orkok!

Gurth an Glamhoth! - hogy Tuor szavaival éljek.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166453 Írta: gandala
gandala válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Gandalf írta: Miskolcon is egy tízperces szünettel sugározzák

Igen a Cinema Cityben valóban van szünet, de a Szinva Parkban a Hollywood Multiplexben nincs! :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 10 hónapja #166450 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

csizma írta: Nem tudom észrevette e valaki, de úgy láttam, hogy annál a vetitésnél ahol volt egy szünet, jópár plussz jelenet van, illetve úgy tünik az egybejátszott részt egy kicsit mégjobban megkurtitották. Legalábbis a mamutban és a corvinban tuti amiket én néztem.
Sajnos előjött még egy negative véleményem igy sokadik nézés után. Mégpedig úgy gondolom, hogy az Olifántokkal csináltak egy csúcspontot a filmnek amit már nehéz lett volna felülmúlni, és nem is tudták. Olyan elnagyoltnak érzem az utolsó küzdelmet a kapuknál. Nagyrészt csak a szereplők arcát mutatják, hogy már mennyire szenvednek és csak érzékeltetve van a harc. Ide még beszúrhattak volna pár konkrét verekedést.

Milyen jelenet volt a szünetes verzióban, ami a nem szünetesben nem volt benne? 8O Szerintem mindkettő egyforma. Tudnál példákat mondani?

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166447 Írta: Findulias
Findulias válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Aztán amikor Banyapók Frodó feje fölött van, ez az illető felkiáltott: "Vigyázz!!!"
[/quote]

Na, engem pont az ilyen esetek idegesitenek.

Menjen el humoristának, ha azt akarja, hogy röhögjenek rajta.[/quote]

Én is azon gondolkodtam, hogy nem poénkodott-e.
De nem, mert akkor azt egész film alatt "szórakoztatott" volna minket.
CSak ez az egy eset volt.
Én utána pont azon örültem, hogy valaki (aki valszeg nem ismeri a sztorit)
ennyire bele tud merülni a filmbe, hogy akaratlanul is felkiált.
Ez szerintem a készítők munkáját is dicséri.

Jó lenne egyszer úgy megnézni a trilógiát, hogy nem olvastuk a könyvet,
de sajnos erre már nem lesz lehetőségünk..... :D
Üdv!

Annon edhellen, edro hi ammen!
Fonnas nogothorim, lasto beth lammen!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166441 Írta: lázadó
lázadó válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
a moziban ült melletem egy kb 6 méteres hústorony, és minden hülyeségen vihogott egyész idő allatt...meg persze végigdumálta a haverjával a filmet, hogy most ki mikor miért, hogy merre, mi fog történni...
aztán amikor a Banyapók elkapta Frodót, ilyedtében ugrott egyet és onnastól kezdve meg se mert szólalni :twisted:
szóval ennyit P.J. horrorlényeiről :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166433 Írta: csizma
csizma válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem tudom észrevette e valaki, de úgy láttam, hogy annál a vetitésnél ahol volt egy szünet, jópár plussz jelenet van, illetve úgy tünik az egybejátszott részt egy kicsit mégjobban megkurtitották. Legalábbis a mamutban és a corvinban tuti amiket én néztem.
Sajnos előjött még egy negative véleményem igy sokadik nézés után. Mégpedig úgy gondolom, hogy az Olifántokkal csináltak egy csúcspontot a filmnek amit már nehéz lett volna felülmúlni, és nem is tudták. Olyan elnagyoltnak érzem az utolsó küzdelmet a kapuknál. Nagyrészt csak a szereplők arcát mutatják, hogy már mennyire szenvednek és csak érzékeltetve van a harc. Ide még beszúrhattak volna pár konkrét verekedést.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166432 Írta: Rubikon
Rubikon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ha tehetem( és általában tehetem, mert kötetlen a munkaidőm), kora délután megyek moziba, mert így a legkevésbé vagyok kitéve annak, hogy megzavarják a műélvezetet.
Ha sokan vannak a filmen akkor is ki tudok kapcsolni, nem zavar a papírzörgés, a rágcsálás. De ha vki a hátam mögött folyamatosan dumál, vagy szól vkinél a telefon, és mi az, hogy szól, de még teljes lelki nyugalommal le is folytatja a beszélgetést, az megőrjít, és én is átmegyek rendfentartó erőbe.
Nekem tetszettek a dalok, még Pippin dala is, de lehet, hogy csak azért, mert nem hallottam az eredetit. Nyíregyházán csak szinkronnal adják a filmet.
Aragorn dala nekem nem volt zavaró, mert az első sortól eltekintve nem mutatják, hogy énekel, megy a cselekmény tovább, és csak a háttérben szól a dal.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166429 Írta: Findulias
Aztán amikor Banyapók Frodó feje fölött van, ez az illető felkiáltott: "Vigyázz!!!"
[/quote]

Na, engem pont az ilyen esetek idegesitenek.

Menjen el humoristának, ha azt akarja, hogy röhögjenek rajta.[/quote]

Én is azon gondolkodtam, hogy nem poénkodott-e.
De nem, mert akkor azt egész film alatt "szórakoztatott" volna minket.
CSak ez az egy eset volt.
Én utána pont azon örültem, hogy valaki (aki valszeg nem ismeri a sztorit)
ennyire bele tud merülni a filmbe, hogy akaratlanul is felkiált.
Ez szerintem a készítők munkáját is dicséri.

Jó lenne egyszer úgy megnézni a trilógiát, hogy nem olvastuk a könyvet,
de sajnos erre már nem lesz lehetőségünk..... :D
Üdv!

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166425 Írta: Ungwe
Ungwe válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

csizma írta: Lényeg a lényeg eddig 3-szor néztem a filmet moziba és mindháromszor sikerült kihoznia a béketűrésből a közönségnek.

Velem is pont így volt..csak egyszer szeretném úgy végignézni a filmet hogy a körülöttem ülők közül valakik nem vihognak olyan részeknél ahova az nem való, és nem éppen a legnagyobb,legszebb csöndes jelenetbe szörcsögnek bele a kólájukkal.(De még sok mást is említhetnék) :x

'És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent meg
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166421 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

fehér Aredhel írta: Nekem nem volt semmi bajom Pippin énekével, de az eredeti biztos, hogy jobb. Aragorn dalolásától viszont kirázott a hideg. :tongue: A komoly király egyszer csak dalra fakad...Lehet, hogy ott az a szokás? :D Kicsit groteszk volt, nem gondoljátok? Meg a vége felé az a közös nevetés is. O.K., felszabadultak voltak meg minden, de azért kicsit bizarr volt.

Szerintem igazán szép volt Aragorn éneke is... és ez nem egy vidám nóta volt, mint amit a hobbitok szoktak a kocsmában... Én odaillőnek találtam...na mindegy...
A nevetésről meg valaki már mondott valami jót, hogy Ők ott már olyan boldogok voltak, hogy muszáj volt nevetniük... nagyon örültek egymásnak.

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166420 Írta: csizma

Findulias írta: Sziasztok!

Amikor 2-szorra néztem a ROTK-ot, komolyan megijedtem, mert egy középiskolás osztály is beállított a terembe. az elején még röhögcséltek, de aztán a tanárnőjük eléggé leteremtette őket. :oops:
Ugyanekkor viszont egy irtó édes eset is történt.
Amikor először feltűnt Banyapók, egy meglett férfiember halkan felsikkantott 8O

Na, engem pont az ilyen esetek idegesitenek. Mert ez elég ahoz, hogy egy pillanatra kizökkentsen a filmből és máris nem tudom olyan mélyen átélni. Szóval nem értem ezeket a tagokat. Menjen el humoristának, ha azt akarja, hogy röhögjenek rajta.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166410 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Most lehet,h le fogtok hurrogni,de azok a ROTK lovak... :embarassed: :hello: :bill1:

"Similis simili gaudet"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166404 Írta: Findulias
Sziasztok!

Amikor 2-szorra néztem a ROTK-ot, komolyan megijedtem, mert egy középiskolás osztály is beállított a terembe. az elején még röhögcséltek, de aztán a tanárnőjük eléggé leteremtette őket. :oops:
Ugyanekkor viszont egy irtó édes eset is történt.
Amikor először feltűnt Banyapók, egy meglett férfiember halkan felsikkantott 8O
8O 8O
Az egész terem jót derült rajta. :wink: :lol:

Nem lehet letölteni valahonnan film végén megjelenő grafikákat?

Üdv! Finduliiias

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166402 Írta: fehér Aredhel
Nekem nem volt semmi bajom Pippin énekével, de az eredeti biztos, hogy jobb. Aragorn dalolásától viszont kirázott a hideg. :tongue: A komoly király egyszer csak dalra fakad...Lehet, hogy ott az a szokás? :D Kicsit groteszk volt, nem gondoljátok? Meg a vége felé az a közös nevetés is. O.K., felszabadultak voltak meg minden, de azért kicsit bizarr volt.

"I amar prestar aen...
han mathon ne nen...
han mathon ne chae...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166391 Írta: csizma
A véleményem, hogy moziba csak kora délután vagy késő este érdemes betérni. Régen voltam és nem tudom, hogy ezek az emberek eddig jártak e moziba de legalább a közönség fele nem ismeri az abc-t és azt se tudja melyik a jobb illetve bal keze, valamint olyan is akad aki nem tud számolni.
A viselkedésről meg ne is beszéljünk, iskolák a legveszélyesebbek. Az hagyján hogy az ember nevet valamin, merthát nem vagyunk egyformák ami az egyik embernek tettszik nem biztos, hogy a másiknak is fog. De nem mindegy hogyan nevetünk, azt is mondhatnám nem mindegy röhögsz vagy nevetsz.
Lényeg a lényeg eddig 3-szor néztem a filmet moziba és mindháromszor sikerült kihoznia a béketűrésből a közönségnek.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166389 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hát, igen mi ezen olyan vicces? :roll:

Amúgy, a mithril páncéligen sem látszódik a lyuk, amin elvileg átszúrt
a Banyapók.

És kár, hogy leszinkronizálták Pippin énekét, mert az borzalmas volt. :?

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166387 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Elanor Ringeril írta: Üdv mindenkinek!
Én már háromszor láttam a filmet és mind a háromszor a közönség nevetésben tört ki a Banyapókos résznél. Lehet hogy én vagyok hülye, de én nem találom viccesnek ezt a jelenetet. :rmad2:
Nálatok is ez volt a reakció?

Érdekes... Mikor én voltam, akkor nem nevetett senki. Egyébként én sem tudom, hogy mi lehetett abban a részben nevetséges. :hein:

Más lett a világ
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166385 Írta: Elanor Nimrais
Elanor Nimrais válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Üdv mindenkinek!
Én már háromszor láttam a filmet és mind a háromszor a közönség nevetésben tört ki a Banyapókos résznél. Lehet hogy én vagyok hülye, de én nem találom viccesnek ezt a jelenetet. :rmad2:
Nálatok is ez volt a reakció?
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166380 Írta: Gwaleriol
Gwaleriol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nekem A két torony kapcsán volt egy elég kellemetlen mozis élményem. Két kiscsaj ült mögöttem, és akárhányszor feltűnt a vásznon Legolas vagy Frodó, nekiálltak sikítozi. :roll: És persze folyamatosan ilyeneket hallottam, hogy "jaj, de cuki", "milyen szép a szeme" stb. Mivel angyali türelmem van, ezt még eltűrtem volna, de a többi szereplőt és magát a filmet meg folyamatosan cikizték és kritizálták, ráadásul nyomdafestéket nem tűrő módon. Úgyhogy végül rendesen leteremtettem őket. De ez szerencsére hatott, és utána végig csöndben voltak. Bár biztos szépeket gondoltak rólam... :D

Szerencsére A király visszatérnél eddig még szerencsém volt (pedig már háromszor láttam), nem fogtam ki viselkedni nem tudó embereket.

A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166376 Írta: fehér Aredhel
Amikor először néztem a harmadik részt, mellettem egy pár ült. A csaj teljesen sötét volt, a barátja oktatta ki, hogy ki kicsoda a filmben, meg össze-vissza kavarta a dolgokat. Nagyon idegesítő volt. A poénokat meg senki sem értette, csak a barátainkkal nevettünk, a többiek meg csak néztek ki a fejükből. :wink:
Rossz volt, hogy nem volt se Szarumán se Grima, de Faramir-Éowyn kapcsolatáról is csak egy finom utalás volt. :( Pedig ők a legaranyosabb pár. Inkább Éowynt kellett volna többet mutatni, mert szerintem elég fontos, amikor megöli a Boszorkányúrt. Elég rövid jelenet volt. Nem birom elfogadni, hogy Arwen ennyit szerepelt, a plakáton is hatalmas, de Éowyn...pedig ő egy igazán belevaló nő. :arrow: :D

"I amar prestar aen...
han mathon ne nen...
han mathon ne chae...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166372 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Amikor a moziban néztem a filmet nagyon idegesítő volt, hogy mellettem és mögöttem folyton pofáztak(elnézést) az emberek, nem kellett volna sok, hogy megüssem valamelyiket.

A Nap ragyogja be utadat.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166365 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Általában azért szoktam este vagy de moziba menni, hogy véletlen se fussak össze plázalény szerű alakokkal v egyéb zavaró tényezővel, de a Két toronynál én is ráfáztam, mert a tanárnéni elhozta kis osztályát talán egy osztálykirándulás helyett v mi, de a lényeg, hogy 15 éves körüliek lehettek, nem nagyon érdekelte őket a film és végig popcornnal dobálóztak és rettenetesen hangoskodtak. Nagyon kiábrándito tud lenni.

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #166364 Írta: Peety
Peety válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nálunk is mindenki poénkodott a filmen mögöttem, dehát emiattt őket kell sajnálni, hogyha agyilag kevesek (vagy annak akarnak tűnni) a film megértéséhez...

Et Earello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.066 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére