A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 10 hónapja #164794 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Panda írta: Iowa, asszem te folyamatosan félreértesz engem.
Nekem nagyon tetszett a Végzet-hegyén lezajlott 2 beszélgetés.

De van aki szerint nem jó...

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164793 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Iowa, asszem te folyamatosan félreértesz engem.
Nekem nagyon tetszett a Végzet-hegyén lezajlott 2 beszélgetés.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164790 Írta: Iowa
Nem értem mi a baj evvel a visszaemlékezéssel... komolyan... ez olyan direkt szerű belekötés... "Ez se tetszett, az se tetszett... hiba." Sokan csak ezt tudják hajtogatni... Mit kellett volna mondania Samunak? "Indítsál Frodo!" ? Vagy mit? :? Kicsit érdekes lett volna és durva...

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164789 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Iowával kell egyet értsek, Elijah a lehető legtökéletesebb színész erre a szerepre, és ez már eddig is világos volt számomra, de ebből a részből egyértelműen kiderül! Fiatal kora ellenére érettebbnek és bölcsebbnek tűnt a többi hobbitnál is, számomra Ő Frodó. :)

Ami az epres részt illeti..Hát nekem ott kezdtek el potyogni megállás nélkül a könnyeim, úgyhogy azt hiszem ebből kiderül mennyire gyönyörű az a rész... :D

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164787 Írta: Panda
Persze, nem konkrétan az epres mondatra gondoltam, hanem az egész Megye emlékére, csak ezt ragadtam ki belőle. De ha akarod, lehetne az is, hogy "A Megyében most aratnak".
Jó tudni, hogy a férfiak/fiúk/pasik/... is könnyeztek... Nem érzem magam olyan loosernek.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 10 hónapja #164786 Írta: Iowa

Teron írta: 2."Frodóért!": Igazából Frodót megszemélyesító színészt nem tartom olyan jónak, és nem tudtam annyira átélni. Na nem ez volt az igazi probléma, hanem sok olyat olvastam, hogy Sauron meg fog jelenni alakot öltve ebbe na csatában és drukkoltam, hogy na mikor jön már. Meg Szauron szájának a megjelenését vártam, de csak nem jött.

Szerintem keresve sem lehetett volna jobbat találni... tekintettel a többi karaktert alakító színészekre... Különben pedig épp az tetszett ebben a részben is és már az előzőben is, hogy Elijah (ez a neve) rengeteg mindent meg tud jeleníteni az arcán... őszinte örömöt, bánatot, félelmet, haragot, komolyságot... látszatra fiatal lenne és mégis belülről áradt a bölcsessége... legalábbis szerintem...

3."Emlékszel még az eper ízére?": nem volt jó
Ehhez azért hozzá kéne venni, amiket előtte mondott Samu... ami után ezt kérdezte, mert nem csak úgy jött ez a kérdés... szerintem szép volt, hogy a semmi földjén Samu visszagondol a Megyére... hiszen biztos nagyon hiányzott neki... szerintem az volt ennek a szépsége, hogy a hobbitoknak az ilyen dolgok fontosak, számukra a természet és az otthon számít...

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164785 Írta: gande
gande válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Samu Hát hazatértem-je volt a film utolsó mondata, akárcsak a könyvé.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164784 Írta: Iowa
Ulmo: nem akarlak megbántani, de most semmi konkrétat nem írtam, csupán egyetértettem, különben pedig én már átvittem ezt a témát egy vagy két nappal ezelőtt a Gondolatokba, csak hogy ott mindenféle másról volt szó, csak épp erről nem... hát ennyit erről, de persze Én vagyok a hibás... hát tudod mit töröld ki.. engem aztán hidegen hagy... :?

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164781 Írta: Teron
Teron válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Panda:

1. jelzőtüzek: Az nagyon tetszett, eleinte teljesen meg voltam hatva, de amikor a felhők fölött voltak abnormális helyeken az őrtüzek akkor felébredt bennem az örök szkeptikus :( .

2."Frodóért!": Igazából Frodót megszemélyesító színészt nem tartom olyan jónak, és nem tudtam annyira átélni. Na nem ez volt az igazi probléma, hanem sok olyat olvastam, hogy Sauron meg fog jelenni alakot öltve ebbe na csatában és drukkoltam, hogy na mikor jön már. Meg Szauron szájának a megjelenését vártam, de csak nem jött.

3."Emlékszel még az eper ízére?": nem volt jó

4."Már elmékszem az eper ízére": na ez már jó volt. meghatott, jó volt.

5. "A világra leereszkedik az ezüstös, ködös esőfüggöny, aztán eloszlik és feltűnnek a fehér partok, a zöld fű és felhangzik az ének"-ezt lehet, hogy nem pontosan idéztem

Nagyon megható volt. Ez tetszett tényleg nagyon!

6. Aragorn és Théoden buzdító beszédei: Igeeen !!! NA az Y kromszómások asszem itt élték meg a film karatikus csúcspontját! könnyes szem, ökölbe szoruló kéz, "HALÁÁÁL !! ,HALÁÁL !!" jaj menynire jó volt.!!!! HÁt még után a roham amikor csak annyit látsz, hogy egy nagy zöldesfekete csillog tengerbe beletolul egy szép ezüstös lovashad.. ohh!!

7. Faramir kivonulása Minas Tirithből: hack and slash. Inkább monsztaverés volt, a szegény öreget sajnáltam-

8. "Hazaértem.": hm mikor is volt?

Teron

"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164778 Írta: Gwaleriol
Gwaleriol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Palimir írta:

olorin.papa írta: meg hogy az a rész kimaradt amikor a lépcsőn Gollam egy pillanatra visszaváltozik hobbittá :heu: talán a bővítettben bennt lessz :itscool:

:?:

Szvsz a "sompolygós" jelenetre gondol, amikor Gollam egy pillanatra elbizonytalanodik, és megsajnálja Frodót. Én is hiányoltam ezt a részt.

A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164777 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Iowa, és mindenki más, akire vonatkozik:

Utoljára szólok, hogy hanyagoljuk az ominózus cikket és a homoszexualitás témáját ebben a topicban!

Innentől kezdve törölni fogok minden olyan hozzászólást, ami akár csak részben is ezzel foglalkozik. Tekintet nélkül a szöveg többi részére!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164775 Írta: Iowa

Teron írta: Iowa:

Én kifejezetten Arwen rajongó vagyok, épp ezért zavart, mert a filmben a felépített image-be nem illett nagyon bele. Emlékszel, az első részben ott kettesben voltak és milyen gyengéd, miylen szeretetteljes csókot láthattunk kettejük között. Aztán a második rész visszaemlékezésében is. Szóval nagyon olyan lett, hogy ők olyan nemesek. Nem esnek egymásnak és kapcsolatuk pusztán a szeretetre épül, szinte nincs is benne testiség, na jó azért egy kicsi, de az is a szeretet kifejezéséért.
Erre itt meg... Szóval ez olyan kemény jelenet volt az eddigi csókjelenetk lágyságához képest. Nagyon zavart. De hát SZVSZ, ezen nem lehet vitatkozni, ha nektek tetszik, akkor jó, bár a könyvek és még a korábbi filmek szellemiségéhez sem passzol.

Szerintem ebben a csókban az volt a szép, hogy olyan természetes... annyira szeretik egymást, hogy apai akarat, nemesi vér ide vagy oda Ők bizony megcsókolták egymást... főleg, hogy rengeteg ideje nem látták egymást...és kitartottak egymás mellett...

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164774 Írta: Zazamoukh
Zazamoukh válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Visszatérve a Gandalf vs. Boszorkányúr csatára. A Szürkerév jelenetben a botjára támaszkodik Gandalf miközben beszél, így a nazgul max. elhajította a csatamezőre a botját. Ezért keresi később. Ha meg nem, akkor meg faragott egy újat, vagy megragasztotta régit? :D

I live to serve all believers.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164773 Írta: Panda
Jah!
Én úgy is el tudtam volna képzelni a végét, hogy Arwen visszamegy Lothlorienbe, ott sétálgat, aztán lefekszik egy dombra, elkezd hullani a hó és lassan betemet mindent... aztán embergyerekek tűnnek fel és vidáman futkorásznak...
Persze ez elrontotta volna az egész filmet.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164772 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem tudom ki vette észre, de PJ gyermekei ismét szerepeltek... :) csak nem hobbit gyerekekként, hanem gondori gyerekekként :) Asszem Faramir kivonulásakor... kép róluk a FotR-ból

olorin.papa írta: meg hogy az a rész kimaradt amikor a lépcsőn Gollam egy pillanatra visszaváltozik hobbittá :heu: talán a bővítettben bennt lessz :itscool:

:?:

Panda:
mint Y kromoszómás :wink: nekem általában borsódzott a hátam, de a vége felé haladva igencsak dolgoztak a könnycsatornáim :) Ez főleg a Frodó-Samu jeleneteknél volt
pl. "Hazaértem" -> könnyes szem - széles mosoly kategória :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164771 Írta: Iowa

Balrog Sándor írta: Hogy ez mennyire undorító és szánalmas! Látszik milyen nyomorék a legtöbb ember. Itthon nagy divat lett hogy mindenki homoszexuális, vagy hogy annak állít be mást... sajnos. Aki nem látja hogy a filmben nem erről van szó az ugyanolyan nyomorék mint a többség.

Gratulálok! :x

Teljesen igazad van!!! (most különben ezen akkorát röhögtem, mert annyira igaz, ez a nyomorékos, szánalmas, sőt röhejes dolog is...)

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164770 Írta: Ulmo

Endóre írta: Én is rövidnek tartottam a filmet. Amúgy lehet, hogy majdnem 5 órás lesz a bővített.

Eddig a "hivatalos" infok szerint 4 óra 15 perc lesz. Talán csak a DVD kapacitása jelenthet korlátot a még hosszabb verziónak.

Panda: mint Y kromoszómás :) a gondolataim:

jelzőtüzek: klassz, és mellé az a zene... :itscool:
"Frodóért": hát igen, a hősök...
"emlékszel még az eper ízére?": ennyi, vége...de a szép dolgok megmaradnak örökre
"emlékszem...": végre a tehertől megszabadulva az apró szépségek is visszajönnek...
A visszagördülő ezüstös függöny: Gandalf nagyon jó pszichológus!
Aragorn és Théoden beszédei: A: így kell ezt! Th: könnybe lábadt a szemem :cry: (Lamorak és Újréti nagyot alkottak!)
Faramir Osgiliath ellen: lásd Théoden beszéde...
"hazaértem" : PJ, ez mesteri munka volt! De kár, hogy vége...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164768 Írta: Panda
Én Arwen látomása+a tündék vonulásának jelenete helyett azt tettem volna bele, amikor elhajóznak. Remélem lesz ilyen a bővítettben...

Azt hiszem, arról még nem írt senki, hogy amikor Frodóék ott fekszenek a sziklán és körülfollya őket a láva, és "Már emlékszem a Megyére, Samu..." akkor gondolom mindenkit a zokogás kerülget. Na és itt jön amikor Samu megemlíti Rozit, szerintem ez lélektanilag tizedmásodpercre ki lett számolva... én ugyanis pont készültem összeomlani, de ahogy Samu ezt mondta, elkezdtem nevetni (mondjuk csak én tettem így az egész moziban :oops: )

:?: Érdekelne, mit éreznek azok, aiknek van Y a kromoszómái közt ezeknél a jeleneteknél:
1. jelzőtüzek
2."Frodóért!"
3."Emlékszel még az eper ízére?"
4."Már elmékszem az eper ízére"
5. "A világra leereszkedik az ezüstös, ködös esőfüggöny, aztán eloszlik és feltűnnek a fehér partok, a zöld fű és felhangzik az ének"-ezt lehet, hogy nem pontosan idéztem
6. Aragorn és Théoden buzdító beszédei
7. Faramir kivonulása Minas Tirithből
8. "Hazaértem."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164765 Írta: Tarathradiel

Erda niire (Area) írta:

Tarathradiel írta: Eléggé nem értem a folytonos kritikákat,

ez azért van, mert a hibákat emelik ki az emberek. Én is csodálatosnak tartottam ezt a filmet, de egyszerűbb volt felsorolni, mi lett kicsitgyengébb, mint hogy fölsoroljam az a 1.000.000 jó dolgot nem? :)

Ez tény, de nekem főleg azokkal a kritikákkal van "bajom" amik egyenesen leszólják a filmet, vagy azt mondják hogy méltatlan a könyvhöz...Jó, belátom ebből azért nincs annyira sok. :)
Csak mielőtt valaki kritizálna előbb gondolkodjon el, hogy lehetett volna-e jobban vagy másképp megcsinálni?

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164763 Írta: Elros
Elros válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

olorin.papa írta: A lovasrohamnál nekem is kicsordult a könnyem :bawling: meg Pippin énekén! :agree: az egy csodálatos vágás volt. :bawling: vagyis :up:

A rohaniak érkezése a könyvben sem semmi, de filmben valami gyönyörű. Mind a kettőt megkönnyeztem :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164761 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hmm! Egész jó a film! :up: Csak nehány résszel nem értek eggyet: amikor Frodó megtámadja Gollamot a hegyben :down: jobb lett volna udgy mint a könyvben meg Gollam áskálódása Samu ellen :crap: , meg hogy az a rész kimaradt amikor a lépcsőn Gollam egy pillanatra visszaváltozik hobbittá :heu: talán a bővítettben bennt lessz :itscool:
A lovasrohamnál nekem is kicsordult a könnyem :bawling: meg Pippin énekén! :agree: az egy csodálatos vágás volt. :bawling: vagyis :up:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164757 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Tarathradiel írta: Eléggé nem értem a folytonos kritikákat,

ez azért van, mert a hibákat emelik ki az emberek. Én is csodálatosnak tartottam ezt a filmet, de egyszerűbb volt felsorolni, mi lett kicsitgyengébb, mint hogy fölsoroljam az a 1.000.000 jó dolgot nem? :)

A csók különben tetszett. Először kicsit izének tartottam, hogy olyan sablonos, mint a lovestorykban, de ahogy mindenki nevetett, még Elrond is, és ahogy Arwen kacagott. Olyan boldog lettem. :roll:

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164753 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Feanáro írta: Nagyon jó a király visszatér. Lehet, hogy most kiröhögtök, de szerintem egy kicsit rövid lett a film. Azt olvastam, hogy több, mint 4 órás lesz a bővített változat.

Mivel maga a film 3 és fél órás, ez nem lenne csoda ;) hál' Istennek 8)

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164751 Írta: Elros
Elros válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Feanáro írta: Lehet, hogy most kiröhögtök, de szerintem egy kicsit rövid lett a film. Azt olvastam, hogy több, mint 4 órás lesz a bővített változat.

LotR-ből semennyi sem elég!!! :D Én azt se bánnám, ha 5 órás lenne, azt is végigülném :D
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164750 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Én is rövidnek tartottam a filmet. Amúgy lehet, hogy majdnem 5 órás lesz a bővített.

A Nap ragyogja be utadat.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164749 Írta: Feanáro
Feanáro válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nagyon jó a király visszatér. Lehet, hogy most kiröhögtök, de szerintem egy kicsit rövid lett a film. Azt olvastam, hogy több, mint 4 órás lesz a bővített változat.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164742 Írta: Tarathradiel
Ma megint megnéztem és most már ki merem jelenteni, hogy ez a trilógia legjobb darabja, részemről megkapja a TÖKÉLETES szót...Még akkor is ha semmi sem tökéletes. :)
Eléggé nem értem a folytonos kritikákat, azt elfogadom hogy vannak, hiszen mindenki másképp képzelte el, esetleg mást várt, de gondoljatok bele, hogy PJ hova jutott volna, ha mindenki kívánságát teljesítenie kellett volna??
Most már a kihagyásokat is teljesen megértem, mert belegondoltam, hogy ha beletesznek mindent, milyen élvezhetetlen és zsúfolt lett volna a film, így pedig az igazán fontos részek ki vannak dolgozva szerintem. És még ott van a bővített. :)
Persze ez csak magánvélemény és ahogy elnézem az embereket nem sokan fognak egyet érteni velem, mindig lesz valami a filmmel kapcsolatban, amibe belefognak kötni...De mindegy, ezt muszáj volt leírjam. :)

Ja és megfigyeltem, Frodónak nincs meg mind a 10 ujja. :D

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164739 Írta: Ulmo

Áfonya írta: Hurcolja csak meg a nézőt épp úgy, ahogy a történet a szereplőket! :tongue:

Erre két jó példám van: a Boszorányúr sikolya Minas Morgulnál (hanghatás csillagos ötös!) a rohírok sorakozója Pelennornál, Théoden beszéde (majdnem elsírtam magam, mint Éowyn :oops: )
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164737 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

.Elessar király. írta: Talán egyetlen bajom volt a filmmel.
Nagyon nyomasztó volt.

Hm, hát a könyv se éppen fáklyásmenet... Sőt, a leírások (pl. Mordor velejéig romlott, rothadó, reménytelen világának ábrázolása) még sokkal erőteljesebbé teszik ezt az érzést.
Szvsz pont ez volt a jó a filmben. Hurcolja csak meg a nézőt épp úgy, ahogy a történet a szereplőket! :tongue:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164736 Írta: Sudhia
Sudhia válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hát, akárki akármit mond, szerintem szuper volt a film. Gyakorlatilag kisebb-nagyobb megszakításokkal végigsírtam...

"If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is: infinite." /William Blake/
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.215 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére