- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Supersonica
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
4 kategóriában hirdették győztesnek A Gyűrűk Ura 3. részét a Los Angeles-i Kritikusok Díja átadóján. A díjeső a készítők Oscar-reményeit erősíti.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Ardeth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-Legolas contra Olifánt
-Mikor Frodó elküldi Samút.Persze aztán mikor vissza hozzák az nagyon zseniális.Nagyon hatásos.
Kiváncsi vagyok milyen kihagyott jelenetek lesznek a böviteten!
Tudtok erről valamit?
"A halál csupán a kezdet."
- Teron
- Nem elérhető
Ez a kép már régóta fentvan a hivatalos oldalon:
www.lordoftherings.net/media/des ... 2_1280.jpg
"Tehát itt útközben lehet az összecsapás a Boszorkányúrral, ahol eltörik a bot. "
Lehetséges, hogy csak sportból renderelték ki, de nem lennék benne biztos, szerintem garantáltan itt van az a jelenet, amit hiányoltok. Ráadásul ez pont útközben van...
Niphredil/Szméagol:
Hát tényleg szörnyű. Én inkább úgy mondanám, hogy akinek kötélidegei vannak és nagyon kevés dologra kapja fel a vizet csak az olvassa el, mert én órákig mérgelődtem a cikken...
Teron
"Creating a paradise in a cursed world... It's meaningless."
- Ulmo
- Nem elérhető
Saint írta: Es, amikor a boszorkany ur azt mondja, hogy majd o megtori a magust, az szerintetek benne lesz a bovitettben vagy nagyobb kuzdelme nem lesz Gandalffal?
Biztos benne lesz. Ha figyeltétek, amikor Pippin elmondja Gandalfnak, hogy Denethor meg akarja égetni Faramirt, még megvan Gandalf botja. Mikor a mágus megérkezik Denethor máglyájához, már nincs a kezében a bot. Tehát itt útközben lehet az összecsapás a Boszorkányúrral, ahol eltörik a bot.
(az viszont érdekes, hogy az ostrom után, ahogy Gandalf a csatamezőn sétál, úgy tartja a jobb kezét, mintha botot fogna )
- Saint
- Nem elérhető
Fear from the best and hope for the worst
- Saint
- Nem elérhető
Es, amikor a boszorkany ur azt mondja, hogy majd o megtori a magust, az szerintetek benne lesz a bovitettben vagy nagyobb kuzdelme nem lesz Gandalffal?
tehat vegig lenyugozo es lebilincselo , nekem meg a csok is tetszett, de csak zarojelben jegyzem meg, hogy [size=9:2tiq644j]nem tudom mikor kellett volna sirni v. megijedni, mert meghatonak vegig meghato volt es magasztos is, de konnyfacsaro talan nem (nekem).[/size]
Fear from the best and hope for the worst
- Ilmen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kösz Prisca a kiigazítást. Közben ma kutyasétáltatás alatt én is rájöttem, hogy rosszat írtam.Prisca írta:
Aprócska észrevétel............Ilmen írta: ...szerintem nem volt meg a bal kezén a gyűrűsujja vagy legalábbis nem lehetett látni.
ha jól megnézed, akkor látni fogod, hogy nem a gyűrűsujját, hanem a mutatóujját harapta le Gollam!
Ú i vethed nâ i onnad.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Nekem eddig fel sem tűnt!Erda niire (Area) írta: Ulmo: jajjj... tényleg, az Moranon, és nem Pellenor..... jajanyám....
A lovakkal kapcs, úgy gondoltam, hogy bakis a film, hogy Aragornnék odalovagoltak a kapuhoz, visszalovagoltak, és kb. fél pec múlva, már ló nélkül voltak, és a lovak meg sehol....
Minas Tirith "hegynyúlványa", vagy hogy nevezzem , tudom, hogy ilyennek volt leírva, de én mégsem ilyennek képzeltem....
De a Király bátorítóbeszédén az emberek úgy néztek rá: Micsoda hős!
Ez nagyon tetszett.
Meg amikor visszanéz a többiekre és azt mondja: Frodóért! Majd elindul az ellenség felé, nyomában a hobbitokkal, mivel érzelmileg ők álltak a legközelebb Frodóhoz, érthető és megható jelenet volt.
Szauron reflektorszeme nekem sem nagyon jött be, de azért jó volt.
A jelzőtüzes jelenet is szép volt, csa hosszú. Értelmetlen szerintem, hogy a jelzőtűz a felhők fölött vot, majd leérkezik Edorashoz.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
A lovakkal kapcs, úgy gondoltam, hogy bakis a film, hogy Aragornnék odalovagoltak a kapuhoz, visszalovagoltak, és kb. fél pec múlva, már ló nélkül voltak, és a lovak meg sehol....
Minas Tirith "hegynyúlványa", vagy hogy nevezzem , tudom, hogy ilyennek volt leírva, de én mégsem ilyennek képzeltem....
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
www.aumania.it/fa/lee/100.jpg
www.aumania.it/fa/lee/105.jpg ezek Alan Lee-től
www.aumania.it/fa/howe/056.jpg John Howe-tól
www.aumania.it/fa/nasmith/090.jpg Ted Nasmith-től
Teron: a cikk, amit beraktál, szörnyű... Jóérzésű emberkék ne olvassák el! Mindenestetre elgondolkoztató és elszomorító, hová fajul a világ...
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ulmo
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta:
- Pelenor mezei csatában bírtam, hogy kifutott Aragorn, utánna a két hobbit, és utánuk az emberek, mégis a hobbitok értek oda utoljára.
- Ja, és ugye Pelenor mezeére mindenki lóval ment, és a végén mindenki gyalog volt... hova tűntek a lovak? Bakiiiii....
Erda, te kevered a pelennori és a morannoni csatát. Amit leírtál, az a Morannon, a Fekete Kapu előtt történt
Valószínűleg azért szálltak le a lovakról, mert egy kb 100-szoros túlerőben lévő gyalogos sereg ellen öngyilkosság lovakkal menni. Húsdaráló let volna az egészből, ahol hőseink a töltelékek.
Ja, Minas Tirithnél az a "fal", ami belelóg a városba, az a hegy tartozéka. A könyv is pontosan így írja le a várost: "...a Nagykapun belül kőbástya emelkedett, éle, mint a hajóorr nézett keletre. Fölnyúlt a legfelső körig, ott párta koronázta."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Banyapók jó félelmetes lett, és pontosan olyan, amilyet elképzeltem! (Egy pókot azért nem lehet nagyon elrontani....)
- Roha egy csoda volt, Mnas Tirith pedig leírhatatlan. Amikor először mutatták, nem tudtam mi az a fal középen, és nem tetszett, de végül is jó lett!
- A leglátványosabb szerintem a jelzőtüzek voltak, ott annyira felemelő volt az egész, hogy könnybe lábadt a szemem...
- Pallantíros jelenetet sem tolták el annyira, én rosszabra számítottam, de Pippin vonaglása nem kellett volna bele...
- Faramir nagyon szimpi lett, meg lehetett bocsájtani PJ-nek az a kis "A Gyűrű Gondorba megy" bakiját, de Éowynnal igazán összehozhatták volna....
- A seregszemlén nagyon megijedtem, hogy azon a lovon Arwen jön. Nagyon lehúzta volna, ha Arwen átcsap harcos királylányba... De Elrond mér nem vitt el a zászlót? És a kardot Aragon nem a szövetség indulásánál kapta meg?
- A rohírok halállovaglásánál megint eleredt a önnyem. Annyira szépen megcsinálták, passzolt a zene, a beszéd, a képek, úgy éreztem nekem is ott kellett volna lennem, és harcolnom kellett volna....
- Éowyn kontra Boszorkányúr nekem bejött... főleg az, hogy "Én nő vagyok" Ott egy egéledett vigyor kiült a képemre.
- Theoden halálánál hangosan felzokogtam.
- Legolas olifántos jelenete..... egész jó volt. Az a flinstonsos lehcsúszás az ormányán, és ahogy megrándította elégedetten a vállát.
- Samu kiközösítése szerintem csak túlbonyolította dolgot, meg Gollam szervezkedése sem tetszett....
- Amikor Aragorn elutasította Éowyn majdnem megszakadt a szívem....
- Denethor halála jól meg volt csinálva, de a a halálugrás nem kellett volna a végére...
- A Holtak Ösvényét sem így képzeltem el. Jó, félelmetes volt meg minden, de engem A Karib-tenger kalózaira emlékeztetett.
- Tetszett, hogy Pippiennek több szerepet adtak. Jól kijött az óriási jellemváltozása, és Pippinből soha sem elég.
- Faramir kilovaglásánál tátva maradt a szám. Azok a virágok... :crying: Ott is úgy éreztem ott kéne lennem a lovasok között.
- Pelenor mezei csatában bírtam, hogy kifutott Aragorn, utánna a két hobbit, és utánuk az emberek, mégis a hobbitok értek oda utoljára.
- Ja, és ugye Pelenor mezeére mindenki lóval ment, és a végén mindenki gyalog volt... hova tűntek a lovak? Bakiiiii....
- Aragorn megkoronázása király volt. Csak Arwennel az a csókja... olyan Amerikás volt... :crap:
- Ami nagyon nem tetszett: a Szem átcsapott lefrektorban. :quasi: De még ez is megbocsájtható bűn volt. :biggrin2:
- Samu esküvőjén nagyon bírtam, hogy Pippin kapta el a csokrot. Ahogy odanézett arra a hobbitcsajra.
- Szürkerévnél nem sírtam. Nemtom.. azt én egyáltalán nem így képzeltem el... Elég fura volt, hogy én végigbőgtem a filmet, még a csatákat is , és akkor amikor mindenki zokogott, és csak bámultam mereven....
- Szerintem Szerumán nagyon hiányzott a filmből. Megérdemelte volna, hogy legalább kinyírják....
- A stáblista negyon szépen meg lett csinálva. Nekem nagyon tetszett. De ott se volt feltűntetve Szarumán, pedig Boromir is ott volt....
- Ja, és a zene tette naggyá ezt a filmet. Az adta vissza a hangulatokat, és annyira megindító volt, hogy gyakran a zene miatt sírtam, az csalogatta elő mindíg a könnyeim... Ez A zene volt.
- Ulmo
- Nem elérhető
Amit eddig írtatok, nem törlöm, de a témát inkább a Gondolatokban folytassátok. - Szolgálati közlemény vége.
Elessar király... írta: Itt a boszorkányúr az Ea játékban:
haven.theonering.net/picpost/large/754
Ez még valószínűleg a Boszorkányúr első változata, ugyanis kissé hasonlít Szauronra...
- Rabyn
- Nem elérhető
Akik ezt mondják azok marhára érzelemsivár világba élhetnek...
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Én csütörtök este 8-tól néztem a filmet (fél egyre értem haza... ), és nekem nagyon nagyon tetszett!!! Mondjuk a legelején az, mikor lépésenként mutatják, hogy Szméagol átváltozik Gollammá, az kicsit íjesztő volt... Meg mikor Gandalf leütötte Denethort az nekem nem tetszett...mindegy. Meg az túl izé volt már, amikor Frodó Gollam hatására elküldte Samut...valahogy az nem jön össze, mert a könyvnek az volt a lényege, hogy Samu "nem hagyja el" SOHA Frodót... De mikor mentek az Orodruin felé, meg előtte Cirith Ungol, meg mikor Frodó felébred...jajj, meg a Rozis rész, mikor Samu meghallja a nevét a Zöld Sárkányban, és a többiek sokat sejtetően összenéznek, meg az esküvőn mikor Pippin elkapja a csokrot, és olyan kihívóan ránéz a mellette álló hobbitlányra, meg Szürkerév........................Fantasztikus!!!!!!!!!!
:hello: :itscool: :bounce: :dance: :frodo1: :cheers: :up:
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- .Elessar király.
- Nem elérhető
www.warofthering.net/photos/rotk ... age1.shtml
Itt a boszorkányúr az Ea játékban:
haven.theonering.net/picpost/large/754
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
A megtébolyult Denethor amint meglátja az ellenség seregeit, rögtön azt kiáltja: Menekülni!
Erre jön Gandalf és jól leüti. Szerintem megérdemelte mert izgazából tényleg egy f*sz ember volt Denethor. Mire Gandalf azt kiáltja: Támadás!
A moziban sokannevettek ezen a jeleneten és szerintem is aranyos volt.
rajta a béke napjaiban!"
- egohernyo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Téma 1: Elessar király! Bocs, lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de én ezt nem láttam. Készülök megnézni mégegyszer a filmet, hol volt ez pontosan? Szürkerévben? Előre köszi bárkinek, aki tájékoztat!
Téma 2: Lehet, hogy túl öreg vagyok és konzervatív, de mélységesen felháborodtam azon, hogy egyesek homoerotikus célzásokat vélnek felfedezni a filmben!!!!!! Igaz, hogy egy korábbi hozzászólásomban a könnyezést én is kifogásoltam, de azt kell mondjam: aki itt homoszexualitást lát annak igencsak el kell gondolkoznia a helyes értékszemléletről. Feltételezem nem is ismeri behatóan a könyvet! Esetlegesen szegényes kis érzelemvilágában még soha nem fordult elő, hogy igaz barátságot érezzen valaki iránt. VAgy az is lehetséges, hogy a kis fejét teljesen megzavarta az az erkölcstelen szenny, ami napjaink médiavilágából árad! (tisztelet a kivételnek). Természetesen mindezekről nem tehet az illető, ezért ez a megjegyzés nem is bántó szándékú, csak egyszerű nemtetszést nyilvánít ki. Remélem ezzel nem vagyok egyedül!
U.i: Alig várom már, hogy újra láthassam a filmet! Most a feliratos változatra fogok jegyet venni, sokan írtátok , hogy az jobb!!
- mihil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ja és a harc közben Legolas és Gimli ahogy számolták ki mennyit öl le ,,,,hát az haláli.
ajállom mindenki néze meg!!!!!!!
- Teron
- Nem elérhető
Én kifejezetten Arwen rajongó vagyok, épp ezért zavart, mert a filmben a felépített image-be nem illett nagyon bele. Emlékszel, az első részben ott kettesben voltak és milyen gyengéd, miylen szeretetteljes csókot láthattunk kettejük között. Aztán a második rész visszaemlékezésében is. Szóval nagyon olyan lett, hogy ők olyan nemesek. Nem esnek egymásnak és kapcsolatuk pusztán a szeretetre épül, szinte nincs is benne testiség, na jó azért egy kicsi, de az is a szeretet kifejezéséért.
Erre itt meg... Szóval ez olyan kemény jelenet volt az eddigi csókjelenetk lágyságához képest. Nagyon zavart. De hát SZVSZ, ezen nem lehet vitatkozni, ha nektek tetszik, akkor jó, bár a könyvek és még a korábbi filmek szellemiségéhez sem passzol.
Teron
- Teron
- Nem elérhető
Szerintem is szánalmas amit írtok. Mi az, hogy homoerotikus? Ti vagytok agymosott emberek, ha nem veszitek észre a barátságot. Talán nem is tudjátok mi az. Szerintem szégyellje magát az, aki ilyet lát akar belelátni.
Amikor Frodó az ágyban fekszik, akkor én inkább egy hihetetlen és mély hálát látok a szemében, amit nem lehet szavakkal kifejezni. Ezért most buzik! Hát komolyan ti nem vagytok normálisak, vagy nem volt gyerekszobátok vagy egyszerűen egy jó barátotok. Aragorn meg nekrofil, mert megcsókolj a haldokló Boromir-t?
Eddig nem akartam betenni, de nesze, még ilyet is írnak a gyűrűk uráról:
paris.indymedia.org/article.php3 ... icle=13086
(ha a buzik a szereplők nem elég)
Azoktól kérek bocsánatot, akiket zavar az, hogy ilyet leírok, de azok, akik buzikat látnak bele a filmbe, azoktól nem! Hogy lehet ennyire alpári valaki, hogy egy ilyen fennkölt, pátosszat teli filmbe egy homoszexuális szennyet lát bele. Fujj, ocsmány!!
Teron
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Ma véééégre megnéztem a RotK-et. Nem érdekelnek más vélemények, én teljes szívemből imádom. Kivéve:
- Szauron világítótorony-szeme, az egyetlen, ami igazán zavart,
- Gandalf üti-vágja Denethort - nem illett ide, különösen, hogy Keselyüstök rúgta fel a máglyára...
De ezek sem voltak különösebben nagy hibák az énszememben, a sok pozitívum elnyomja őket, pl:
- A Végzet Hegye!!! Ez mindent visz, amikor Samu a hátára veszi Frodót, olyan zokogás tört ki belőlem... :bawling: Minden bennem lévő érzelem, ami lassan 3 éve gyűlt, ott és akkor szbadult el bennem... Ezért az élményért pedig végtelenül hálás vagyok PJ-nek, és mindenkinek, aki éltre hívta.
- Szürkerév - ezt nem magyarázom. Kicsit máshogy képzeltem el, de hihetetlenül jó volt.
Még a katarzis hatása alatt vagyok, nem tudok semmit bővebben kifejteni...
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Drizzt
- Nem elérhető
És meglepő módon nem vagyok homoszexuális
Amúgy a könyvben (inkább a háttéranyagban) több utalás van arra, hogy a tündék inkább aszexuálisak már...de gondolj bele...leéltél mondjuk 1000 évet...sztem már rég nem lesz olyan fontos a szex, mint 20 éves korodban...vagy nem ? Najó, ez mind magánvélemény...mint ahogy a tietek is az, és remélem mondandóm első soraival nem bántottam meg senkit. Ha mégis, bocsánatot kérek...
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Gratulálok!
- Ellana
- Nem elérhető
Elessar király... írta:
Ez egyáltalán nincs így.Nici írta:
luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.
Vááh ennél a résznél én is kiakadtam :D nekem már így is túl sok volt a homoerotikus rész.. tudom nagyon jó barátok meg minden, de áááh.. nem vagyok homofób de hogy Samu az esüvöjén is Fródóra vet szerelmes pillantásokat.. Hát nem tudom.. nem szólom le a filmet mert imádom és lélegzetelállító, csak nem értem mért a normális férfi nő viszony maradt ki (Éowen és Faramir) és mért hemzseg mindenhol a sok homulás. Pippin és Trufa is röhejes volt a Ne hagyj magamra szöveggel...
De a film csodálaaaaaaaaaaaaaaatoooooosss!!!!!!!!!!!
Mikor ezt a könyvet Tolkien megírta, még nem volt ilyen őrült világ, hogy ha két őszinte barát megöleli egymást, akkor már buzik. És nyálas sem volt. Összesen 3 csók volt a filmben, abból is Aragorn+Arwen, Samu+Rozi és Samu+Frodó Szürkerévnél. De az csak inkább olyan áldás szerű volt. Mindketten tudták, hogy soha többé nem látják egymást újra. Egy homlokon csókolástól nem lesznek buzik. Szerintem te is megcsókolnád legjobb barátodat, ha tudnád, hogy akor látod őt utlojára.
Pontosan. Most nem azért, de amikor az én barátnőmnek gondjai vannak, és segítségre szorul, mi is megöleljük egymást, meg puszit adunk egymásnak, médsem vagyunk leszbikusok... ez szerintem csak szenzációhajhászás. Ez a könyv az őszinte baráti szeretetről szól, és nem többről. Szerintem ezt már elégszer megbeszéltük. Gondoljon mindenki amit akar, mindenki azt lát a filmben/könyvben amit akar, nem kell túlragozni. Én semmi homoerotikusat nem találtam benne.
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Iowa
- Nem elérhető
Nici írta:
luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.
Vááh ennél a résznél én is kiakadtam :D nekem már így is túl sok volt a homoerotikus rész.. tudom nagyon jó barátok meg minden, de áááh.. nem vagyok homofób de hogy Samu az esüvöjén is Fródóra vet szerelmes pillantásokat.. Hát nem tudom.. nem szólom le a filmet mert imádom és lélegzetelállító, csak nem értem mért a normális férfi nő viszony maradt ki (Éowen és Faramir) és mért hemzseg mindenhol a sok homulás. Pippin és Trufa is röhejes volt a Ne hagyj magamra szöveggel...
Egyetértek Elessar királlyal!
Nem tudom miért kell Frodo és Samu őszinte barátságába belemagyarázni a homokosságot... önmagában nem maga a melegség elitélendő, hanem az, ha olyanokra aggatják rá akik nem azok... Ennyi erővel bárkire rá lehetne rakni és szerintem nem erről van szó sem a könyvben sem a filmben... Engem mélyen meghatott, hogy ilyen szoros kapcsolat van köztünk, az életüket áldozzák egymásért és ebbe semmiféle homo dolgot nem lehet belekeverni...
Ez meg, hogy Samu esküvőjén is... ez már direkt belekötés, szerintem nem így volt... szegény, ha még az eskübőjén is azt mondják meleg... szerintem ez már annyira előltett amit páran próbálnak mondani...
- Iowa
- Nem elérhető
Teron írta: Iowa, Tarathradiel, Nightmare:
Épp azt kifogásoljuk, hogy smaci volt és nem komoly csók. Mint valami "nőcskét" kapja el Aragorn...
És arra meg, hogy olyan emberi, hát annyit modanék, hogy Arwen effektíve NEM VOLT ember, Aragorn meg hát ebmer volt, de azért mégiscsak Elrond tesójának leszármazottja, szóval azért nem kéne arra érvelni, hogy mert olyan emberi.....
Én meg épp azt mondom, hogy csók volt és nem smaci...ki minek látja, és főleg minek akarja... csomóan csak azért mondjátok mert utáljátok Arwent, illetve Liv-et...sajnálom erről Ők nem tehetnek...attól még a jelenet jó lett...
Másfelől személyszerint nem mondtam, hogy emberi...csak azt, hogy kellett és szép volt... ennyi...
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Ez egyáltalán nincs így.Nici írta:
Mikor ezt a könyvet Tolkien megírta, még nem volt ilyen őrült világ, hogy ha két őszinte barát megöleli egymást, akkor már buzik. És nyálas sem volt. Összesen 3 csók volt a filmben, abból is Aragorn+Arwen, Samu+Rozi és Samu+Frodó Szürkerévnél. De az csak inkább olyan áldás szerű volt. Mindketten tudták, hogy soha többé nem látják egymást újra. Egy homlokon csókolástól nem lesznek buzik. Szerintem te is megcsókolnád legjobb barátodat, ha tudnád, hogy akor látod őt utlojára.
Az élménybeszámolómból kihagytam még a fil legvégét. Nagyon tetszett, hogy Samu történetével zárul a film, de nekem még olyan elképzelésem is volt, hogy a hobbitok ott állnak a kikötőben Szürkerévnél, és nézik, ahogy a hajó végleg eltűnik a szemük elől.
És a főcímnél a szereplők képei nagyon jó ötletek voltak!
rajta a béke napjaiban!"