- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- lázadó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
mert ez a rész nagyon a helyén van, hiába a sok változtatás (3 órába úgy mégis mi fér bele? )... végre ott volt nyál is ahol kellett, és még ha szobrocskát nem is kap (mert ezt azért nem nézem ki azokból a hű de nagy emberekből), de azért már nagyon megérdemelné...
fura, hogy 3 évig erre vártam, és most vége, de egyáltalán nincs hiányérzetem, tökéletes lezárás volt...
és részemről nem fogok idén elolvasni egy kritikát sem, mert a nagyrészén csak idegesíteném magam, hogy a szerző mennyire nem tudja, miről beszél...
jah és még valami.... belepréselődtem a székbe, és alig tudtam kimászni belőle... azt hiszem, speciális effektek szobrot tuti kapni fog (láttam a Mátrix 3t is, de ez lesz a nyerő )
ÁÁ, EZ EGY HATALMAS FILM!!!
(km, és mivel én voltam az utolsó ember, aki kijött a teremből, hallottam azt az egy szem mondatot is a stáblista végefelé, és gratula hozzá)
- Melian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Melyanna írta: Kedveseim,
van egy darab átadó jegyem péntekre (holnap, 9.), a Duna Plazába, a 21:15-ös angol nyelvű RotK-ra, 1090 pénzért!!!
Ha valakit érdekel, a (20) 9414-833-ra SMS-t küldjön!!!
Köszipuszi
Ez még mindig él, kérlek Benneteket, valaki vigye el, odaadom ajándékba!!! És ugye ez ma este lesz!
Naon bánom, de nem tudok elmenni, kicsit túlszerveztem az életemet ezen a héten... :crying: Hét nap alatt négyszer szerettem volna megnézni, na ez nem jött össze... :bawling: :bawling:
OFF
luszmok, nézd meg a Közösség/Beszélgetős topicban az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat, különös tekintettel Ankalimon az Indexnek írott levelére
ON
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Enelen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Tarathradiel írta:
luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.
Ez szerintem egyáltalán nem igaz...Valóban ritka az ilyen barátság az életben, már ha egyáltalán van, de Tolkien olyan szépen leírta és filmben is gyönyörűen jelenik meg, hogy szomorú azt látni, hogy egyeseknek ilyesmi jut eszébe...Én főleg ezeknél a részeknél érzékenyültem el igazán...
Nekem néhol még a könyv is sok volt. Bár lehet, hogy valamikor ez így természetesnek tűnt, és csak a mai világban homoerotikus?? A filmet még nem láttam, de a jövő hétre ígérték CD-n. De ezt most megnézem a moziban is, csak itt Szlovákiában kicsit késő van a bemutató - 18-án, és lesz az február közepe is, mire idejut a mozinkba.. Úúúúgy irigyellek titeket!
- Tarathradiel
- Nem elérhető
luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.
Ez szerintem egyáltalán nem igaz...Valóban ritka az ilyen barátság az életben, már ha egyáltalán van, de Tolkien olyan szépen leírta és filmben is gyönyörűen jelenik meg, hogy szomorú azt látni, hogy egyeseknek ilyesmi jut eszébe...Én főleg ezeknél a részeknél érzékenyültem el igazán...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- luszmok
- Nem elérhető
- SJ
- Nem elérhető
Egy dolog, ami bár tetszett, de nem tudom a párhuzamot figyelmen kívül hagyni: Amikor Legolas megmássza és leöli az olifántot, végig az járt a fejemben, hogy vajon felhasítja-e a hasát, és beledob-e valami robbanó szerkezetet a gyomrába???
- egohernyo
- Nem elérhető
Rabyn írta: egohernyo: A Samut játszó színész neve Sean Astin nem Austin.
Köszi a kiigazítást Rabyn! Hiába, öregszem!!!
- Enelen
- Nem elérhető
Eszterprise-Estel írta: Furcsa volt, hogy nem Frodó löki be Gollamot a vulkánba, de az is igaz, hogy már túl gonosszá vált volna ezzel Frodó.
A filmet ugyan nem láttam, de a könyvben se Frodó lökte be Gollamot.. Beesett az magától is.
- Telperien(Ithil)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ami nagyon jó lett:
-Minas Morgul:az a zöldes-kísérteties derengés,olyan mintha figyelne egy nagy szem :eek2: .
-Holtak Ösvénye:jók lettek a Holtak,az a legjobb,hogy látszódik a
csontjuk és az arcuk is egyszerre. 8O
-Olifántok:hatalmasak,erősek,félelmetesek,az agyarukon a nagy tüskék brrr.
-Samu és Frodó:két rész lett nagyon érzelmes-Frodó és Bilbó a szekéren,Frodó és Samu Minas Tirithben-ahogy Frodó néz rájuk,abban
benne van minden szeretete és tisztelete. :bawling:
Ami hiányzott:
-Ispotály:rosszul adta ki magát,hogy Éowyn,Trufa és Faramir az egyik pillanatban még félholt,a másikban meg boldogan tapsikolnak Aragorn koronázásán.
-néhány szereplő kevésbé értékelt szerepe:Éomer és Aragorn barátsága teljesen ki lett hagyva,Gandalf nem nagyon harcol kint a mezőn(a könyvben sokkal többet van kint),Imrahil fejedelem.
Mindezek ellenére jó a film,de alig várom már a bővítettet. :itscool: :cheers: :hello: Jaj az elején a pityókás Trufáék!!!
"Hol a ló,a lovas?Hol a kürt,mely megharsant csatajelre?...""...Nyerget a lóra,a kürt szava zengjen!Hajrá,Éorlfiak!"
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Pipin éneke alatt majdnem elböőgtem magam, ahogy elsiratja Faramirékat.
Furcsa volt, hogy nem Frodó löki be Gollamot a vulkánba, de az is igaz, hogy már túl gonosszá vált volna ezzel Frodó.
A remény hal meg utoljára
- Ilmen
- Nem elérhető
www.dvdextra.hu/hir.php?oid=Ta0f763f577b...8pkrqi8ao3qtkcvgugs3
Ú i vethed nâ i onnad.
- Ilmen
- Nem elérhető
Ahogy elkezdődött a film legelső jelenete, egyszerűen lemerevedtem; visszaraktam azt az egy szem pop cornt a zacskóba ami a kezembe volt és mozdulatlanul, a székbe szegezve néztem végig a legutolsó képkockáig. Észre sem vettem, hogy milyen hosszú.
A 3 rész közül ez fogott meg a leginkább. FENOMENÁLIS volt. Már alig várom, hogy holnap újra lássam. :bounce:
Szívből remélem, hogy PJ megkapja azt a bizonyos kis szobrocskát.
És még valami: igazán meglepett és nagyon tetszett, hogy a szinkron készítők megköszönték a MTT segítségét a szinkron elkészítésében. Gratulálok mindazoknak, akik részt vettek bene. :itscool: Sajnos nagyon kevesen nézik végig a stáblistát, hogy ezt a mondatot hallják.
Ú i vethed nâ i onnad.
- Tarantino
- Nem elérhető
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Amúgy Pippin hangja más emberé volt amikor énekelt?
Ja és még annyit hogy akinek nem tetszett a film az szenvedjen csak.
- Tarantino
- Nem elérhető
- Fangi
- Nem elérhető
"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ellawyn
- Nem elérhető
- ildy
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
ildy írta: Sziasztok!
Ma hallottam, hogy az új részből vmi 3D-s kártyákat ad ki a Nestlé. A Crunch dobozokban lesznek benne. Én szívesen vennék belőlük, meg a régebben kiadott Lay's-es kártyákból is. Egyébként hol tudok Gyűrűk Ura kártyákhoz hozzájutni? Nem a decipheresekhez, hanem az itthon kiadottakhoz. Más Gyűrűk Urás cuccok is érdekelnek. Bocs, ha rossz helyre írtam, de nem találtam keres-kínál rovatot...
A Lays kártyákhoz ajánlom a Vegyes/LOTR Kártyajáték topicot.
A Crunch-os kártyákhoz meg esetleg a Közösség/Beszélgetős topicot.
- ildy
- Nem elérhető
Ma hallottam, hogy az új részből vmi 3D-s kártyákat ad ki a Nestlé. A Crunch dobozokban lesznek benne. Én szívesen vennék belőlük, meg a régebben kiadott Lay's-es kártyákból is. Egyébként hol tudok Gyűrűk Ura kártyákhoz hozzájutni? Nem a decipheresekhez, hanem az itthon kiadottakhoz. Más Gyűrűk Urás cuccok is érdekelnek. Bocs, ha rossz helyre írtam, de nem találtam keres-kínál rovatot...
- Tinfang Gelion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét
- Iowa
- Nem elérhető
Különben pedig úgy is sokáig beszélgetünk majd róla szerintem...
- Ulmo
- Nem elérhető
Morgul írta:
Ery írta:
Ranamarth írta: Nagyon irigyellek titeket,akik már láttátok.Én holnap nézem meg.Azt híresztelik,hogy feliratosan adják.Ez igaz?
Van feiratos változat is de a legtöb helyen szinkronizálva adják. De szvsz a feliratos jobb.
Na igen... jut eszembe! Gratula Ulmonak és Tomának a szinkronért! Most volt olyan először, hogy a szinkron jobban tetszett, mint az eredeti hang! Ulmo koma fogadd gratulációm!
Köszönöm de ez csapatmunka volt: Lamorak, AnKalimon és én együtt néztük át a szöveget. És mint kiderült, van hiba a feliratban...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Mindezek ellenére szeretem a filmet. Nagyon jól megcsinálták. De nem tudok teljes mértékben egyetérteni PJ látásmódjával, ezért ez számomra egy kicsit ront az élvezeti értékén.
- Robert B
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Nagyon vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban. Próbálom megemészteni, de bizonyos dolgokat nem tudok...
Az elején nagyon tetszett a vágás, ahogy átváltottak egyik jelenetről a másikra, de a végefelé, amikor már fogytán volt az idő, mintha elkezdtek volna kapkodni. Például túllihegték a Gyűrű elpusztítását, sok időt vesztegettek el a Gollam-Frodó párharccal, a majdnem-lezuhanással és a Gyűrű elsüllyedésével, és így nem maradt idő fontosabb dolgokra, pl. ha már benne volt az, hogy Pippin felajánlja a szolgálatait Denethornak, az miért maradt ki, amikor Trufa teszi ezt meg Théodennek... Amellett úgy éreztem, hogy néhány jelenet túlzottan hatásvadász lett, mintha azért tupírozták volna a történetet, hogy BIZTOSAN mély érzelmeket váltson ki a nézőkből. Hát nálam ezek pont ellenkező hatást váltottak ki...
Ami viszont a legjobban sokkolt, az Denethor megformálása, illetve amikor Gandalf leverte... És nem azért, mert "ez nem így volt a könyvben", mert tisztában vagyok vele, hogy a film sosem lehet tökéletesen hű a könyvhöz. De ennél, és a trilógiában több, számomra zavaró változtatásnál az történt, hogy a köny SZELLEME is sérült - hiszen itt már olyan jellembeli torzulások vannak a könyvhöz képest, amit a gyomrom nem tud bevenni. Tolkien nem ilyennek írta meg a szereplőit...
Ehhez képest már apróság, hogy a múmakokat eltúlzottnak tartom, szerintem Tolkien közönséges elefántokra gondolt, amikor leírta őket, csak mivel a hobbitok szemszögéből mutatta be ezeket az állatokat, azért voltak olyan hatalmasnak leírva... ugyanígy mondjuk a vargokkal is problémám van...
Nade mondjunk jót is: azért tényleg monumentális film lett, sok részletnek nagyon örültem, pl. Éowyn és a Boszorkányúr párharca gyönyörű lett... Meg azért még sokminden, de most nem jut eszembe sok részlet, még párszor meg kell néznem
Csak egyvalamit tudok mondani. Sajnálhatod, hogy így érzel. Pedig én egyáltalán nem látom így a filmet. Szerintem veri az első két részt. A könyv szelleméhez meg szerintem igenis hű maradt. Hiszen legyünk őszinték magunkhoz: nem egy bonyolult szellemiséggel megáldott könyvről van szó. Látszik, hogy PJ inkább ért Tolkien mitologikus hangulatábrázolásának vászonra viteléhez, mint a mesésebb, lágyabb, csendesebb részek ábrázolásához (Toma, Fangornos részek stb.). Ez a film ezért is lett sokkal jobb, mint az előzők, hiszen az előbbiből van benne több, mint az utóbbiból. Valóban néhány helyen patetikus lett a film. De a néha már egészségtelenül agyonajnározott könyv nem az? (az utóbbi miatt bocsánatot kérek, de sokszor érzem azt, hogy olyan szinten kezelik egyesek a könyveket, mint a Szentírást). Nem kell ilyen szinten könyvfetisesnek lenni: az olifántok kinézetén leakadni azért már enyhén kifejezve túlzás. Hiszen ilyen erővel abba is beleköthetnék, hogy én szerintem Tolkien kisebbnek írta le Orthancot. Mindegy. Nem akarlak megbántani és nem akarok egy gyökérrágó bunkó lenni, csak egyszerűen kikívánkozott most ez belőlem. Ha mégis negatív érzéseket keltettem benned, akkor kérlek, hogy nézd ezt most el nekem. Ilyenek az emberek: ellentétesek a meglátásaink, véleményeink. Remélem nincs harag...
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az elején nagyon tetszett a vágás, ahogy átváltottak egyik jelenetről a másikra, de a végefelé, amikor már fogytán volt az idő, mintha elkezdtek volna kapkodni. Például túllihegték a Gyűrű elpusztítását, sok időt vesztegettek el a Gollam-Frodó párharccal, a majdnem-lezuhanással és a Gyűrű elsüllyedésével, és így nem maradt idő fontosabb dolgokra, pl. ha már benne volt az, hogy Pippin felajánlja a szolgálatait Denethornak, az miért maradt ki, amikor Trufa teszi ezt meg Théodennek... Amellett úgy éreztem, hogy néhány jelenet túlzottan hatásvadász lett, mintha azért tupírozták volna a történetet, hogy BIZTOSAN mély érzelmeket váltson ki a nézőkből. Hát nálam ezek pont ellenkező hatást váltottak ki...
Ami viszont a legjobban sokkolt, az Denethor megformálása, illetve amikor Gandalf leverte... És nem azért, mert "ez nem így volt a könyvben", mert tisztában vagyok vele, hogy a film sosem lehet tökéletesen hű a könyvhöz. De ennél, és a trilógiában több, számomra zavaró változtatásnál az történt, hogy a köny SZELLEME is sérült - hiszen itt már olyan jellembeli torzulások vannak a könyvhöz képest, amit a gyomrom nem tud bevenni. Tolkien nem ilyennek írta meg a szereplőit...
Ehhez képest már apróság, hogy a múmakokat eltúlzottnak tartom, szerintem Tolkien közönséges elefántokra gondolt, amikor leírta őket, csak mivel a hobbitok szemszögéből mutatta be ezeket az állatokat, azért voltak olyan hatalmasnak leírva... ugyanígy mondjuk a vargokkal is problémám van...
Nade mondjunk jót is: azért tényleg monumentális film lett, sok részletnek nagyon örültem, pl. Éowyn és a Boszorkányúr párharca gyönyörű lett... Meg azért még sokminden, de most nem jut eszembe sok részlet, még párszor meg kell néznem
- Robert B
- Nem elérhető
Ery írta:
Ranamarth írta: Nagyon irigyellek titeket,akik már láttátok.Én holnap nézem meg.Azt híresztelik,hogy feliratosan adják.Ez igaz?
Van feiratos változat is de a legtöb helyen szinkronizálva adják. De szvsz a feliratos jobb.
Na igen... jut eszembe! Gratula Ulmonak és Tomának a szinkronért! Most volt olyan először, hogy a szinkron jobban tetszett, mint az eredeti hang! Ulmo koma fogadd gratulációm!
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Aldarion
- Nem elérhető
Más lett a világ
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!