- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Morgul írta:
Ringbearer írta: Morgul: szerintem PJ mint iro is beletette magat, olyan fogasokkal, minthogy egy csomo makettet csinalt a teljes szamitogepes verzio helyett,
vagy ez a Helm-szurdoki csata...
Ezért mondtam, hogy ő egy ábrázoló művész, egy mester, mert az ő igazi fegyvere a technika volt a filmben...
PJ maga a tecnikát ismeri igazán, abban jártas, de profi vagy legalábbis
kreatív emberekkel vette körül magát. Mert egy rendező sem ért mindenhez. De azért naggyából egyetértek veled.
8O Szerintem ez abszolút nem igaz.Elessar király... írta: Erősem kétlem, hogy a színészi alakításra Oscart kapjon bármelyik szereplő. Noha tényleg nagyon jól csinálták: az arcmimika, a hangsúlyozás, valami csoda! De egy ilyen monumentális alkotásnál a nézők aligha figyelik ezt. Inkább a látványra ügyelnek, mint pl a Banyapók, a Végzet hegye.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ben
- Nem elérhető
Bocsánat, hogy ehhez a témához kanyarodtam vissza, de a többihez nem tudok hozzászólni.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Az amerikai Filmakadémia kihirdette, hogy melyik 7 film kapott idén jelölést és ezáltal esélyes az Oscar-díj elnyerésére a Legjobb vizuális effektek kategóriában. Lássuk őket: Első jelölt a képregényből mozivászonra került zöld óriásunk Hulk az Universaltól, majd következik a nálunk jövőre bemutatandó A gyűrűk ura - A király visszatér a New line-tól, a Russel Crowe fémjelezte Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán a 20th Century Foxtól, a másik híres képregényfilm folytatás, az X-Men 2., majd egy újabb Universalos film a Peter Pan, Disneyéktől A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka és a Warner Bros. idei elég szerényre sikeredett durranása a Terminator 3. - A gépek lázadása.
Forrás: Mozinet (Wolfi)
rajta a béke napjaiban!"
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Pj-nek nyugodtan lehetne adni egy Oscart. Egy olyan ember, aki feláldoz 7 évet az életéből csak azért, hogy ezt a nagyszerű történetet elkészítse. Ez csodálatraméltó. Meg lehet, hogy csak én gondolom így, de Tolkien elég sok dolgot kissé értetlenül írt meg. De miután láttad a filmet és úgy olvasod a könyvet rájösz, hogy ez pont így van a könyvben is.
A zene csodálatos. Oscart mindenkép kapnia kell.
A technikai díjakat pedig mindenki elől elhalássza.
Visszatérve a Nat.Ge.-os műsorra: Baromság! Ez egy illúzióromboló műsor. Ok, vannak párhuzamok de azért mégis. Hülyeség belemagyarázni az emberekbe, hogy Tolkien honnan vette ezt, meg honnan azt! Én úgy szeretem olvasni a könyvet, vagy nézni a filmet, hogy az egy más világ. Megtörtént, csak mi nem tudunk róla.
Egyébként az az ötlet, hogy Középfölde azonos a régi Angliával háááát! Elég hülye ötlet!
Egyébként ma lehet elmegyek megnézem a Kapitány és Katona című filmet. Majd ha láttam, jobban meg tudom ítélni ezeket az Oscar dolgokat, ha sok ember szerint ilyen hatalmas alkotás.
rajta a béke napjaiban!"
- Robert B
- Nem elérhető
Ringbearer írta: Morgul: szerintem PJ mint iro is beletette magat, olyan fogasokkal, minthogy egy csomo makettet csinalt a teljes szamitogepes verzio helyett,
Ezért mondtam, hogy ő egy ábrázoló művész, egy mester, mert az ő igazi fegyvere a technika volt a filmben...
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Ringbearer
- Nem elérhető
Amugy teljesen egyetertek veled, hogy miert kell mindent bele magyarazni, egy irodalmi mube...
PJ szerintem is megerdemelne az Oscart, 7 evig dolgozott ezen a filmen,
es egy elegge monumentalis alkotas ahhoz, hogy Oscart kapjon.
- Iowa
- Nem elérhető
Más:
Ez a Nat.Geo.-s műsor... hát... nem tudom azok a részek tetszettek amik a filmből voltak... ...de a hasonlatok már annál kevésbé...
Igazából nekem az tetszett nagyon amit nem rég hallottam Ian-től, hogy ez nem egy tündérmese, fogjuk fel a filmet úgy, mintha igaz lenne, mintha Középfölde létezett volna, és ez az egész így megtörtént volna. Azért is tetszett nagyon, mert Én is mindig így gondoltam, soha nem szerettem, ha azt mondják rá tündérmese... nem tudom valahogy az olyan lealacsonyító...
- Iowa
- Nem elérhető
Elessar király... írta: A mázlista!!!
De azért mégiscsak a moziban a legjobb, a jó öreg magyar felirattal, vagy szinkronnal.
Teljesen egyetértek!
- Robert B
- Nem elérhető
Palimir írta: off
Peter Weir-re gondolsz?Morgul írta: Egy név: Peter Wire
Most már én is meg fogom nézni ezt a Kapitány és Katonát... kíváncsi vagyok Mindenesetre a Holt költők társaságával és a Truman show-val már belopta magát a szívembe... meglátjuk.
on
Off: Őrá! Nézd meg! Mindenkinek szívből ajánlom azt a filmet!
Nade mostmár hagyjuk abba az offozást!
- Undómiel
- Nem elérhető
Ja, és nagyon remélem, Jackson hihetetlen munkáját végre honorálják. Ugye szoktak úgy díjat kapni emberek, hogy pl korból kifolyólag már nem lesz rá később esélyük. PJ-nak lehetősége nem lesz, mert viszonylag fiatalon a csúcsra ért, és ezt nem lehet felülmúlni!!!
- Palimir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Peter Weir-re gondolsz?Morgul írta: Egy név: Peter Wire
Most már én is meg fogom nézni ezt a Kapitány és Katonát... kíváncsi vagyok Mindenesetre a Holt költők társaságával és a Truman show-val már belopta magát a szívembe... meglátjuk.
on
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Morgul írta:
Tarathradiel írta: Szerintem sincs most olyan rendező ebben az évben, aki felvehetné vele a versenyt...Mert itt ez is a kérdés...Én úgy gondolom, meg kéne kapja mindenképp, most neki szorítok a legjobban...
Egy név: Peter Wire
Hát én még azt a filmet nem láttam, tehát nem merek véleményt mondani...De erősen kétlem, hogy felülmúlhatná azt a munkát, amit PJ vitt véghez...Lehet, hogy én is elfogult vagyok, de engem rendező még ennyire nem nyűgözött le...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Robert B
- Nem elérhető
Tarathradiel írta: Szerintem sincs most olyan rendező ebben az évben, aki felvehetné vele a versenyt...Mert itt ez is a kérdés...Én úgy gondolom, meg kéne kapja mindenképp, most neki szorítok a legjobban...
Egy név: Peter Weir
- Tarathradiel
- Nem elérhető
- Robert B
- Nem elérhető
Rabyn írta: Szerintem megérdemelné az oscart.. Ebben az évben egyetlen olyan filmet sem láttam (pedig láttam párat) ami megérdemelné a legjobb rendezői díjat. (legjobb filmre EDDIG /milve a rotkot még nem láttam/ tudnék esélyest mondani. )
Én sajnálnám ha nem kapna végre egy NAGY díjat a film.. Szerintem amit ki lehetett hozni azt kihozta (najjo nem mindent de rengeteg szabály..)
És megérdemelné a díjat. Amugy nem tudni kiket jelöltek még? (mármint mik az eddigi jelölések)
három szó: Kapitány és katona (A címből ne ítélj!, Nézd meg!)
- Palimir
- Nem elérhető
Ezt most csak én nem értem?Morgul írta: Ezzel én nem vitatkozom. De a véleményem az, ...
Még mindig lenne 1-2 momentum, amivel vitatkoznék, de azt hiszem január 8-a után folytassuk, akkor már mindenki (ill. szinte mindenki ) jobban el tudja mondani erről a véleményét
Bár én PJ-nal kapcsolatban elfogult vagyok, de asszem van miért
- Rabyn
- Nem elérhető
Én sajnálnám ha nem kapna végre egy NAGY díjat a film.. Szerintem amit ki lehetett hozni azt kihozta (najjo nem mindent de rengeteg szabály..)
És megérdemelné a díjat. Amugy nem tudni kiket jelöltek még? (mármint mik az eddigi jelölések)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Robert B
- Nem elérhető
Elessar király... írta:
A mázlista!!!Saczy írta: sikerült megszereznem a ROTK-t, de elég rossz minőségben és angolul...hát a film szerintem eléggé zavaros, de lehet h csak a gyér angol tudásom miatt van. mindent összevetve szerintem nem olyan rossz...lehetett volna jobb és rosszabb is.izagtottam várom továbbra is, hogy magyarul is láthassam...
De azért mégiscsak a moziban a legjobb, a jó öreg magyar felirattal, vagy szinkronnal.
Én is megszereztem, de én már láttam előtte is. Aki még nem látta moziban, az ne töltse le! Nem csak azért, mert illegális. Hanem, mert élmény romboló. Én is csak azért tettem, mert így könnyebb felfogni a filmet és könnyebb véleményt alkotni róla többedik nézésre. De már nagyon várom, hogy itthon is kijöjjön moziban. A DVD megjelenéséről nem is beszélve...
- Robert B
- Nem elérhető
Ringbearer írta:
Nilraen írta: Tény,hogy harcolt a háborúban,ezért biztos hatással volt rá,például az,hogy az összes barátja meghalt, meg,hogy ott volt Hitler is,akit sokan Szauronnal azonosítanak.
Christopher Lee a TTT bővítettben meg Hitlert Szarumánhoz hasonlítja...
Ezeket nem kell komolyan venni. Egyszerűen túlmagyaráznak egy abszolút egyszerű mesét. Az emberek úgytűnik már mindenen elkezdenek agyalni. Tolkien műve egy gyönyörű modern, szerzett mítosz. Hangulatos, érzelmes, bájos, epikus regény. Nem kell semmi plussz marhaságot belekalapálni feleslegesen. Tolkien leírta az elején, hogy mit akart a művel. Szerintem elég világosan tette mindezt. A műből magából is érződik, hogy teljesen magáért beszél, nincs semmi köze a valósághoz, sem morális, sem történelmi, sem pedig társadalmi téren. Egy Ny-Eu-i nyelv és mítosz professzor gondolatai és világlátása alapján született mű. Az, hogy utólag mondott-e valamit a műről már nem érdekes. A sok álértelmiségi magyarázkodás, pedig csak öncélú okoskodás. Nincs jelentősége. Ne is foglalkozzunk vele. Mi élvezzük a művet önmagában. Élvezzük az irodalmat önmagában. Ne hallgassunk oda olyan emberekre, akikre nem érdemes.
- Robert B
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Morgul írta: Remélem, hogy nem PJ kapja az oszkárt, mert nem érdemli meg. Nem azért, mert rossz rendező, hanem azért, mert egy ilyen film nem igényel nagy rendezői készséget. A történet adott.
Erre találták ki az "adaptált forgatókönyv" kategóriát. De mint tudjuk, PJ nem a Gy.U.-t filmesítette meg, hanem a saját filmes verzióját készítette el a Gy.U. alapján.
Mellesleg Morgul, Te hogy rendeztél volna 3 ilyen filmet, ilyen beosztással, határidőkkel, helyszínekkel, technikával stb? Ez mind PJ, a rendező munkája, az ő teljesítménye. Ha másért nem, ezért megkaphatja a rendezői díjat. Elismerésként kb 7 év munkájáért, amit ebbe a három filmbe fektetett.
A film igenis megkaphatja a díjat. Te is láttad, tudod miért.
Ezzel én nem vitatkozom. De a véleményem az, hogy ezen a filmen keresztül nem jön ki a rendező egyénisége. Ez egy adaptáció.
Inkább így írom le: egy igazi rendező olyan, mint egy író. Egy adott téma megihleti és arról elkészíti a SAJÁT verzióját. Lehet ez az ihletés egy történet, mítosz, regény, történelmi esemény, zene, egy emberi sors, egy gondolat stb.. De az, ami már a rendező keze alól kijön az ízig-vérig a rendező maga. Ő lehel lelket az alkotásába. A történet, amit megfilmesít lehet, hogy már egyáltalán nem az, amit az ember a könyvben vagy történelemkönyvben olvasott. Lehet, hogy a rendezőt az adott mű egyetlen sora, karaktere, gondolatisága, egy apró momentuma ragadja meg és ezt viszi tovább. Teszi mindezt úgy, hogy az ember előtt a dolog nem csak hihető, szórakoztató, vagy morális tartalommal bír, hanem egy egyéniséget lát, egy gondolatot kap a filmből. A film lélegzik. Egy jó rendező a filmből kisugárzik minden karakteren és jeleneten keresztül. Ezt nagyon nehéz leírni. PJ zsenijét én egy percig nem vitatom. Amit alkotott az gyönyörű, lélegzetelállító. De ő nem az a rendező, aki olyan, mint egy író. Ő az ábrázoló rendező. Ő a "festőművész - rendező". Egy adott világot ábrázol a saját elképzelése szerint. De annak mondanivalójától, fontos momentumaitól nem mer eltérni. Mondhatni egy az egyben vissza akarta adni a történetet. Az ő filmje egy gyönyörű tájkép, aminek értékét Alan Lee festményeihez tudnám a legjobban hasonlítani. Ő egy ábrázoló művész, egy zseniáli MESTER, de nem zseniális filmrendező. Képes volt megközelíteni hangulatban, látványban azt, amit nem lehet vásznon visszaadni. És nem is volt képes igazán visszaadni. Ő sokmindent ki bírt ragadni Tolkien műveiből, de sok lényeges hangulatot nem képes visszaadni. De arra senki sem képes igazán. Le a kalappal PJ fáradozása, alkotói tehetsége előtt. Valóban érdemel egy "adaptált forgatókönyv" vagy legjobb dráma, vagy max. legjobb film oscart, de szerintem legjobb rendezői oscart semmiképp sem. A technikai oscarok és a zenei oscar egyértelműen az övé. Remélem nem voltam túl bonyolult. Szívesen folytatom a vitát, akár másik topicban is, de szerintem ez ide is beillik. Hiszen a 3. rész a tirlógia záró része. Azaz a trilógiához magához kapcsolódó dolgok is ideillenek.
Majd írok egy kritikát a filmről, de nem akarok "spoilerkedni" egyelőre.
Ja igen Ulmo koma! Hogy álltok a szinkronnal?
- Ulmo
- Nem elérhető
Morgul írta: Remélem, hogy nem PJ kapja az oszkárt, mert nem érdemli meg. Nem azért, mert rossz rendező, hanem azért, mert egy ilyen film nem igényel nagy rendezői készséget. A történet adott.
Erre találták ki az "adaptált forgatókönyv" kategóriát. De mint tudjuk, PJ nem a Gy.U.-t filmesítette meg, hanem a saját filmes verzióját készítette el a Gy.U. alapján.
Mellesleg Morgul, Te hogy rendeztél volna 3 ilyen filmet, ilyen beosztással, határidőkkel, helyszínekkel, technikával stb? Ez mind PJ, a rendező munkája, az ő teljesítménye. Ha másért nem, ezért megkaphatja a rendezői díjat. Elismerésként kb 7 év munkájáért, amit ebbe a három filmbe fektetett.
A film igenis megkaphatja a díjat. Te is láttad, tudod miért.
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Én nem tudom...Lehet, hogy rosszul látom, de PJ szerintem igenis érdemelne egy Oscart, ha a film maga nem is fog kapni...Pont azért volt nehéz ezt a filmet elkészíteni, mert a történet már adott volt és attól nem igen térhetett el, de mégis változtatnia kellett rajta valamennyire, hogy jó legyen a végeredmény...És nagyon nagy felelősség is volt ezt az egészet elkészíteni ilyen sok rajongóval szemben, és szerintem tökéletesen megoldotta a feladatot...Én elsősorban azt szeretném, ha az Ő kezében látnám az Oscart, mert ez az egész leginkább az Ő érdeme, mégha rengeteg más ember is dolgozott rajta...Hát én így gondolom... De ez magánvélemény...
- Saint
- Nem elérhető
Fear from the best and hope for the worst
- Ringbearer
- Nem elérhető
Nilraen írta: Tény,hogy harcolt a háborúban,ezért biztos hatással volt rá,például az,hogy az összes barátja meghalt, meg,hogy ott volt Hitler is,akit sokan Szauronnal azonosítanak.
Christopher Lee a TTT bővítettben meg Hitlert Szarumánhoz hasonlítja...
- Palimir
- Nem elérhető
Oké, hogy kiragadtam a szövegkörnyezetből de azért ez csúnya mondat volt...Morgul írta: Remélem, hogy nem PJ kapja az oszkárt, mert nem érdemli meg.
Azért valahol nem mindegy, hogy ki rendez meg egy adaptációt... Csak annyit mondok, hogy hasonlítsd össze a rajzfilmet [size=9:3okxxwya](amit szinte végigröhögtem...)[/size] A filmmel....... van egy kicsi különbség.
: sőt : :Morgul írta: egy ilyen film nem igényel nagy rendezői készséget.
- Robert B
- Nem elérhető
Saczy írta: sikerült megszereznem a ROTK-t, de elég rossz minőségben és angolul...hát a film szerintem eléggé zavaros, de lehet h csak a gyér angol tudásom miatt van. mindent összevetve szerintem nem olyan rossz...lehetett volna jobb és rosszabb is.izagtottam várom továbbra is, hogy magyarul is láthassam...
Nem zavaros, csak sok dolgot ki kellett, hogy vágjanak. Ez az egy dolog, ami zavaró a filmben. Egyébként abszoút érthető azok számára, akik olvasták a könyvet. A többi embernek meg úgy sem lesz érthető. Csak azok képesek érteni a filmet, akik látták az első kettő filmet, de még inkább azok, akik látták a bővített változatokat, vagy olvasták a könyveket. A film önmagában nem áll meg. Kell hozzá az első kettő ismerete. Ezért sem fog oszkárt kapni. Remélem, hogy nem PJ kapja az oszkárt, mert nem érdemli meg. Nem azért, mert rossz rendező, hanem azért, mert egy ilyen film nem igényel nagy rendezői készséget. A történet adott. Ez nem film, hanem egy nagy epikus mese. Gyönyörű, magasztos, érzelmes, kedves mitikus mese. Semmi több. A Gyu rajongójinak viszont valóban egy nagy élmény. Legfeljebb legjobb film, vagy forgatókönyv, vagy dráma díjat kaphat. A technikai oszkárokat egyértelműen zsebre fogja tenni.
- Nilraen
- Nem elérhető
Ebben én nem hiszek..Ez biztos forrás?Mert nem tudom elképzelni,hogy igaz legyen..Lominas írta: 1ébként magát Tolkient is megkérdezték egyszer, hogy ki nyeri a Gyűrűháborút, ha a II. Világháborúban Hitler győz. A válasza a következő volt: Szauron.
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Rabyn
- Nem elérhető
Ennyi erővel akkor MINDEN mesére, könyvre rá lehet huzni ilyen történelmi cuccokat.
Amikor én előszőr, másodszor sokadszor olvastam el a könyvet akkor sem találtam ilyen összefüggéseket.
(abba még belegondolni is rossz mi lett volna ha Hitler győz a II.VHban.) de akkor valószínűleg ezt a könyvet KI SE ADJÁK ugyanis egy idő után nem lett volna aki olvassa!!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Lominas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
1ébként magát Tolkient is megkérdezték egyszer, hogy ki nyeri a Gyűrűháborút, ha a II. Világháborúban Hitler győz. A válasza a következő volt: Szauron.