Hogy működik az új oldal?

Több
20 éve 8 hónapja #132880 Írta: svindler
Hogy működik az új oldal? téma létrehozva svindler által
Az új oldal egyik fő előnye, hogy bárki tölthet fel cikkeket, híreket, képeket, linkeket.

Ezek a szerkesztőségi felületek kategóriákba vannak szervezve. Elöbb-utóbb mindegyiknek lesz ún. "főszerkesztője". Amikor egy írás feltöltésre kerül az nem jelenik meg a lapon egyből, hanem arra vár, hogy a "főszerkesztő" rámondja az Áment. Amíg ez nem történik meg, addig csak az láthatja a cikket aki felvitte (mellette jelezve lesz, hogy 'elfogadásra vár').

Jelenleg a következő kategóriák szerkeszthetők:
    Bibliográfia (Könyvek) - ide értelemszerűen Tolkien-nel, vagy a világával foglalkozó köynvek ismertetését, leírását várjuk
    Film - ide a filmmel kapcsolatos kritikák, cikkek, stb... kerülhet
    Enciklopédia - ugyan a lehetőség megvan már rá, de még nem működik. Majd Ancalimon fogja beindítani, reméljük hamarosan. Ebben a kategóriában, csak a "főszerkesztő" által létrehozott, és még üres szócikkeket lehet kitölteni tartalommal.
    Írások - tengwar, certh, stb... témájú cikkek
    Nyelvek - Ide Középfölde nyelveivel kapcsolatos cikkek, különböző nyelven írt versek, stb... kerül majd idővel.
    Középfölde - Ide a Középföldéhez kapcsolódó cikkek kerülnek majd, egypár már most is van (ez lehet amolyan általunks zerkesztett HoME)
    Link - bárki tehet közzé linkeket
    Kreatív Szekció - A KSZ különböző alkotásai kategórizálva
    Hírek - a neve azt hiszem magáért beszél (töltsetek fel bátran híreket!)
    MTT - Az MTT-hez kötődő cikkek, beszámolók, rendezvény leírások, stb...
    Lassi Laurie - a Lassi-ból egy-egy cikk időnként majd megjelenik online
    Galéria - képek sok-sok kategóriába rendezve, ide igazából nem lehet feltölteni, csak nézegetni lehet (saját képek, grafikák feltöltésére a Kreativ Szekció megfelelő része használható)
    Kvíz (Középfölde) - kviz kérdéseket tölthettek fel, amik aztán megjelennek a kvíz játékban.

A feltöltés során max 65 K méretű írást lehet felrakni (ez cirka 10-15 oldal). Többnyire képet is lehet csatolni (3-5 db-ot átlag, egyenként max 65K gif/jpg formátumban).

A feltöltés általában két fázisban zajlik, két weboldalon (kivéve a linkek).
Az első lapon beállíthatjátok mely kategóriákba tartozzon az írásotok. Meg kell adni még a címét, és egy rövid leírást is adhattok (ez megjelenik a cikkek listázásakor, és keresésekor).
Miután ezt az oldalt elmentitek megjelenik az a lap ahol a cikket felvihetitek, és feljön egy kis ablak, amiben képeket tölthettek fel.
A cikk írása, formázása a fórumon megszokott módon zajlik.
A képeknek feltöltés elött adhattok nevet. Miután a gépeteken lévő képet a Tallóz gombbal kiválasztottátok, es a Feltöltés gombbal feltöltöttétek meg fog jelenni a feltöltés ablakban a listában. Mellette ott lesz a Töröl és a Beszúr gomb és az igazítás értéke (balra/középre/jobbra). A beszúrás gombbal főablakba be tudjátok illeszteni a képet a kurzor helyére.

Minden kategóriában a listázásnál van egy keresés link. Itt tudtok kerestetni, illetve egy alkategóriába tartozó cikkeket/képeket listázni.

Most egyelőre ennyi. Majd ha lesznek még kérdések, akkor azokra itt válaszolok.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.115 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére