- Köszönetek: 2
Hyarnustar - Beszélgetések
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Alyr Arkhon írta: Idhren: az ákcentusodon meg az ánglius helyesírásodon még van csiszolnivaló, merhogy nem is "öbót", hanem "öbáut", és nem "vant" hanem "vont". Ja meg nem informésön hanem informéjsön.
Ja, és máj pronánsziéjsön iz veri gúd, oké?
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Ery
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Angwen írta:
Alyr Arkhon írta:
Angwen írta:
De még mennyire hogy vant! (Ezt angolszaktekintélyemmel mondom!)Alyr Arkhon írta: Idhren: az ákcentusodon meg az ánglius helyesírásodon még van csiszolnivaló, merhogy nem is "öbót", hanem "öbáut", és nem "vant" hanem "vont". Ja meg nem informésön hanem informéjsön.
Vant?
Biztos ez?
Nem lehet valahol félúton a kettő között?
:kötözködik mer az jó:
Jól van, te akartad! Tény és való, hogy az angol magánhangzók nem egy-az-egyben megfeleltethetőek a magyaroknak. A want szóban található fonéma kissé zártabb, mint a magyar a, bár annyira azért nem, mint az o, és az IPA szimbóluma valóban egy o-betűre hasonlít. Most jobb?
Aham.
Hogy a seri kók reklámból idézzek: Jeszoké.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
-Itt járt Rúth!-Morgil egy pillanatra elsápadt,de aztán egy közönyös arcot erőltetett magára.
-Az meg ki?-kérdezte,miközben próbálta a tekintetem kerülni.
-Jaj ugyan már!Hát nem unod még ezt a gyerekes hazudozást?!-fakadtam ki.-Nagyon jól tudod ki az és most szépen el is mondod!
-Ez nem az én feladatom.
-Valóban?És mi a te feladatod?-kjérdeztem már-már gúnyosan.-Az,hogy minden percben engem abajgass és emlékeztess rá,hogy mennyire rosszul kezelem a történteket?
-Az,hogy megóvjalak téged.
-Nem Morgil.Te nem engem akarsz megóvni a világtól,hanem a világot tőlem....kérlek,mond el,amit tudsz,vagy....vagy menj haza.
-Nem mehetek haza!
-Így nem segítesz nekem semmit.Nem egy dadára van szükségem,hanem egy barátra.
-Én nem vagyok egyik sem.-válaszolta.Ekkor megált bennem az ütő.
-Mmmi...ezt...ezt hogy érted?
-Én sze...-ám ekkor a holló hirtelen rám támadt és a földre kényszerített a csipkedésével.És alig hogy eltudtam zavarni,amikor egy túlzottan is ismerős nyílvessző találta el a madarat és szegezte a fához.Morgil hirtelen megragadta a kezem,felrántott a földről és a lovakhoz futottunk.
-Gyerünk...túl soká időztünk.
-Hova megyünk?
-Csak kövess!-ezzel a bevágtatott az erőd sűrűjébe.Nehezen tartottam vele a tempót.Amikor hátranéztem,azt mintha egy embert láttam volna,aki egy hatalmas farkassal küzd...de ez a kép gyorsan beleveszett a fák homályába...
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Angwen írta:
De még mennyire hogy vant! (Ezt angolszaktekintélyemmel mondom!)Alyr Arkhon írta: Idhren: az ákcentusodon meg az ánglius helyesírásodon még van csiszolnivaló, merhogy nem is "öbót", hanem "öbáut", és nem "vant" hanem "vont". Ja meg nem informésön hanem informéjsön.
Vant?
Biztos ez?
Jól van, te akartad! Tény és való, hogy az angol magánhangzók nem egy-az-egyben megfeleltethetőek a magyaroknak. A want szóban található fonéma kissé zártabb, mint a magyar a, bár annyira azért nem, mint az o, és az IPA szimbóluma valóban egy o-betűre hasonlít. Most jobb?
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Angwen írta:
Vant?
Biztos ez?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
Angwen írta:
Rana: re!
Népek, mit SZÓltok ahhoz, hogy ideje lenne már megtartani Szó és Szív hivatalos esküvőjét? Loth nagylelkűen elvállalta, hogy megvarrja az esküvői ruhát! Szőr nagyon aranyos, majd alkalomadtán megmutatom. Természetesen fiú--hiszen lovag is!
Javítás: Áj vant mór informéjsön öbáut him Köszönöm az építő jellegű kritikákat
Esküvő rúúúlz!!! SZÍVnagyon támogatná, nem akar vadházasságban élni SZÓval, elég neki az, hogy vérnyúl... És így többet lehetnének együtt...
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Rana: re!
Népek, mit SZÓltok ahhoz, hogy ideje lenne már megtartani Szó és Szív hivatalos esküvőjét? Loth nagylelkűen elvállalta, hogy megvarrja az esküvői ruhát! Szőr nagyon aranyos, majd alkalomadtán megmutatom. Természetesen fiú--hiszen lovag is!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
Üdvözlöm SZŐR-t és "áj vant mór informésön öbót him/hör(?)" (még az se biztos, hogy helyesen írtam )
Nálam is van egy újdonsült gyermek, SZÍV lekölykedzett. Ő is rózsaszín, lógófülű, és nem hasonlít SZÓra, de az övé!!! Ez biztos!!!
Milyen volt Tata?
Úgy hiányoztok már népek, kéne vmi soronkívüli tali, mert már elvonási tüneteim vannak...
- Esgal
- Nem elérhető
Serrana: ez esetben tessék odaképzelni a fához kötözött lovakat... bár, mintha az előttem SZÓlóból gyalogra lehetett volna következtetni...
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Panda
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Esgal:téged meg kérlek,hogy jelöld meg a hozzászólás tárgyát!
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
(Amúgy meg: Leanna meg Morgil nem lovon mentek?)
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Panni
- Nem elérhető
Narbeleth írta: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT ANGWENNEK, PANDÁNAK,KINCSŐNEK ÉS GANDALFNAK, akiknek ezen a héten volt a szülinapjuk!!!!
Csatlakozom, és sajnálom, hogy végül nem tudtam kimenni látogatóba
Most képzeljétek el, szegény én, egyedül kell megennem azt a sok csokit, amit nektek szántam :shake: Majd kaptok másikat...
Mondanátok némi új információt Szőrről? Kissé le vagyok maradva...
Grat Rohinnak a vimpársághoz! Üdv Tesó
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Esgal
- Nem elérhető
Ja, és ha nem tetszik, továbbra is be lehet szólni, és ki lehet törölni.
Magamra maradtam az erdővel és a gondolataimmal. Múltak a percek, de Morgil csak nem ért vissza. Sóhajtva leültem egy kidőlt, mohos fatörzsre. Össze akartam szedni a gondolataimat az utóbbi napokkal kapcsolatban, és megpróbáltam kitalálni, hova is vezet az utunk - nem csupán fizikailag, hanem úgy általában, én, mi ketten, a jövő...
Ekkor megreccsent valami faág arratájt, ahol Morgil eltűnt. Odanéztem, azt hittem, ő tért vissza. De nem: valaki más állt azon a helyen. Megdöbbentő jelenség volt, legalábbis egy ilyen erdőben. Habár, ki tudja, mit vagy kit rejt egy ilyen komor rengeteg?
Az alak egy asszony volt, tünde, akárcsak jómagam. Szürke és barna öltözéket viselt, elég kopottat, akár a szegények, koldusok. Kezében jókora vándorbot, annak tetejére, egy gacsra holló szállt tollászkodni. Az asszony mellett egy jókora kutya állt, mely talán félig-meddig farkas volt - vagy tán egészen az. A jövevény egy kicsit közelebb lépett, így arca is láthatóvá vált. Ezt csuklyája alól kilógó, rendezetlen, őszbe hajló hollószín haj keretezte. Bár népünket az emberek, s mindenki más örök-fiatalnak mondja, mi észrevesszük egymáson az idő nyomait, s az előttem álló asszony a nagyanyám is lehetett volna. S vonásain egy nehéz élet nyomai látszottak. A legkülönösebbek azonban a szemei voltak. Mindkettő tejopál fehérségű volt, mint két igazgyöngy - a nő vak volt.
Mindezek ellenére valahogy mégsem éreztem szánalmat, sőt - úgy éreztem, hogy valami erő, és talán fenyegetés árad belőle, és ebből valahogyan tudtam, hogy nem lehet koldus, és nem véletlen, hogy ide jött. Ekkor eszembe jutott Morgil. Hol lehet?
- Most nyilván arra gondolsz, hol késhet a társad. Nem kell aggódnod, alighanem hamarost visszatalál.
Boszorkány lenne?
- És boszorkány sem vagyok - válaszolt - Soha ne becsüld le a gondolkodás varázserejét. Társad jó fertályórával ezelőtt elment, és nem mondta, merre. Én jöttem helyette, tudható volt hát, mi lesz első gondolatod.
Még mindig nem szóltam semmit. Fura asszony, gondoltam, de hadd beszéljen.
A holló leszállt a botról, és egy közeli faágat vett célba, közel hozzám, miközben a nő tovább beszélt.
- Téged amúgy sem nehéz kiismerni, Leanna, különösen most, hogy holmi idegenek, mint én is, többet tudnak rólad, mint amit te tudsz saját magadról.
Honnan tudja ez a nő a nevemmet?! És honnan tudja... tudja egyáltalán, hogy mi történt akkor velem?!
- Úgy vélem, most megijedhettél kissé, pedig még mindig nincs semmi varázslatos ebben. Te és én... nos, fogalmazzunk úgy, hogy elég régi ismerősöm vagy. Nem csak azt tudom, mi történt veled a mezőn, de sokkal többet is.
Felugrottam.
- Akkor segíts! - kiabáltam - Mindenki nagyon sokat tud vagy vél tudni körülöttem, de mindenki titkolózik! - közelebb léptem - Ha van mondanivalód, add elő most, ha viszont csak azt közölnéd, hogy még egy tünde okosabb nálam, vagy hogy eggyel szaporítsd a titkok halmazát, úgy távozz! Nincs szükségem a bölcsekre, akik mind megmondanák, mi a jó nekem! - tört ki belőlem az indulat.
Az asszony felkacagott - Nem, én korántsem féltelek annyira, mint Morgil, vagy a jó öreg Carnestír. Segíteni jöttem, de nem eszik olyan forrón a kását. Elmondom, miféle lény az ott a fejedben, aki a sámánnak válaszolgatott, hogy mi volt a rémisztő árny a mezőn, és hogy ki lehetett az, aki az öcsédet valójában elragadta. De a segítségemnek ára is van.
- Mi az?! - beleszédültem a lehetőségbe, hogy többet fogok megtudni. - Mi az ára?! Mondd, és megteszem, ha elmondod, hol van Telaras! - meg sem fordult a fejemben, honnan tudhatja mindezt. Lemondtam az alapvető óvatosságról: úgy éreztem, Morgoth-al is lepaktálnék, csak tudjam meg, hol van. De csalódnom kellett.
- A pontos helyet még én sem tudom. De eljutsz majd hozzá. A Lény fog segíteni.
Mit beszél?!
- Úgy bizony. A sötétség, amit a mezőn tapasztaltál, az ő árnyéka, de csak annak nyoma, hogy valaha ott járt. Kiszökött onnan, hol addig tartózkodott, s eszméletlen testedben megfelelő búvóhelyet vélt felfedezni. Most is figyel, és várja, mit teszel, hogy egy alkalmas pillanatban előbújjék. Így előremozdíthatja az eseményeket, a maga számára. Legelső találkozásotokkor szerencsétek volt, érdekei a ti érdekeiteket is szolálták, és életben maradtatok. De vissza akar jutni a néphez, melynek parancsolt, és vissza ahhoz a nagyúrhoz, melyet ő szolgált. Idővel. S ahova ő szeretne jutni, ott lesz az öcséd is.
- Tehát nincs más dolgom, mint követni...
- A megérzéseidet. És az akaratát. És vigyáznod kell, hogy ne váljék erőssé. Fogd ezt. - előretartotta kinyújtott tenyerét, amin egy egyszerű tárgy feküdt. Bőrszíjon lógott, és láthatóan csontból faragták. Nem jöttem rá, mit ábrázol.
- Akaszd a nyakadba. Ez visszatartja, bár egyre erősebben igyekszik majd kitörni. Enyhítheted majd a feszültséget, ha néha kiengeded, mikor nincs veszély, és Morgil vigyáz rád.
A nyakamba akasztottam a csontocskát. És fura érzés vett rajtam erőt: valahogy világosabb lett az erdő.
- Tudd, hogy a szellem nem a sámán vagy a nép ostoba kísértete. Nagyobb urat szolgált: Szauront, vagy talán még ősibb hatalmat - Melkort.
Beleborzongtam. Szauron is halálosnál halálosabb elenfelünk volt, Morgoth viszont maga volt az elemi gonosz, és sosem ejtettük volna ki ezt a nevét.
- Ennyi lenne? - kérdeztem erőltetett higgadtsággal, bár még ez is jóval több volt, mint amennyit Carnestír és Morgil hajlandóak voltak megosztani velem.
- Korántsem - mondta, s megint nevetett - De a többit később kell megtudnod. S meg is fogod. - hátrálni kezdett - Valamit még. - állt meg - Megadod hát az árat segítségemért?
Haboztam. Nem nevezett meg semmit, de úgy éreztem, ha alkudozni kezdek, örökre elvágom annak esélyét, hogy többet tudjak meg. S ha most bármire nemet mondanék - nem bánnám-e meg később?
- Mi lenne az? - kérdeztem.
- Azt mondtad, bármit megadnál. Eszerint te is csak üres ígéretekkel tudsz dobálózni?
- Miért nem mondod meg?!
Nem válaszolt, de tovább hátrált, és már majdnem eltűnt a sűrűben.
- Várj! - kiáltottam - Megadom az árat!
Megállt. Elmosolyodott. - Rendben. Segíteni fogok, de egyszer majd behajtom tartozásod. - menni készült.
- Várj még! - kértem - Tudnom kell, ki vagy!
Már távolodóban volt, és csak a hangját hallottam:
- Rúth vagyok. Kérdezd a titkolózókat! - és gúnyos kacaja volt az utolsó, mely átlebegett az erdőn.
Most, hogy eltűnt, és leülepedettt bennem mindaz, ami történt, elkezdtem félni. Nevetséges módon hagytam magam tőrbe csalni, hisz ki tudja, ki szalajtotta ezt a nőt - Rúth-ot, ami a mi nyelvünkön dühöt jelent. Nem volt egy bizalomgerjesztő jelenség - hogy bízhattam benne mégis? Utána akartam menni, kideríteni, ki ő, megtudni többet... vagy, ki tudja miért. Ott, ahol eltűnt, még látszottak lábnyomai, és a farkaskutya tappancsnyomai. De tovább semmi.
Visszamentem. A holló még ott trónolt az ágon.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Gandalf
- Nem elérhető
Szőr aranyos, én már láttam!
- Angwen
- Témaindító
- Nem elérhető
Hyarnustar nagybecsű népe, ezennel hadd mutassam be nektek a nyúlcsalád legújabb tagját: Szőrt!
- Narbeleth
- Nem elérhető
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Ám hiába törtem a fejem, semmi sem jutott eszembe, amivel szóra bírhattam volna, így hát lépdeltem tovább, a földre szegzett tekintettel, hallgatva, mint roppannak össze talpunk alatt a lehullott gallyak és törékeny, aranybarna levelek. Figyelmem olyannyira elkalandozott, hogy csak sokára vettem észre, mennyire megváltozott köröttünk az erdő. A törzsek mind vastagabbak lettek; a fák sötét, mohos kérgét mély barázdák szabdalták; az ágak egyre sűrűbb szövedékén alig hatolt át fénysugár. Döbbenten forgattam a fejem erre-arra. Morgil kozben megállt, s én beleütköztem. Megingott, de szinte azonal visszanyerte egyensúlyát. Arra számítottam, hogy korholni fog gyermekes ügyetlenségemért, de ő kimérten csak ennyit mondott: - Itt várj. S az ösvényt elhagyva a fák közé lépett. Mintha még láttam volna egy halvány sugarat megvillanni a hajgyűrűjén, aztán végleg elnyelte alakját a homály.
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ami a tatai talit illeti, látogatóként elmentem volna, de közben lebetegedtem szóval így nem megyek, "deb kívádok begfertőzdi senkit" . Érezzétek jól magatokat!
- Panni
- Nem elérhető
Ery írta:
Panni írta: -Nos, Tudtál beszélni Carnestírral? Mit mondott?-szólaltam meg végül.
Bocsánat, de hogy tudott volna beszélni Carnestírral? Illetve mikor?
egy kicsit összekevertem a dolgokat javítva
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Ery
- Nem elérhető
Panni írta: -Nos, Tudtál beszélni Carnestírral? Mit mondott?-szólaltam meg végül.
Bocsánat, de hogy tudott volna beszélni Carnestírral? Illetve mikor?
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Panni
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A másik kép érdekes...
Rana: amint már talán mondtam: ejnye.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
Történet folytatása?
Nekem most nincs ihletem, vagyis van, csak máshoz. Meg sok dolog a suliba...
Viszont megihletett engem a kardunk...
Úgyhogy lerajzoltam a Silamarht-t, ahogy én képzeltem...(bár még legalább három ötletem lenne, hogy nézhet ki )
És Leanna meg emlékeztet engem egy régebbi rajzomra, azt is megmutatom. Nem vmi profik , csak máshogy nem tudom megmutatni a képzelt dolgaimat...
Silamarth
Leanna
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!