Szürkerév követei - A Követség

Több
17 éve 8 hónapja #297300 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Szürkerév követei - A Követség
Aeglos vagyok, sinda tünde, nevem jelentése Hótövis, egy virág mely az Amon Rudh-on él.
Doriathban töltöttem fiatalkoromat, mikor még Thingol volt a király, és bölcs királynéja, Melian öve védte a vidéket a Gonosz támadásaitól. Szüleim mindketten sinda származásúak. Elwe Singollo volt Beleriand összes tündéjének királya akkor, a Kék hegység vándoraitól egészen Círdan tengerészeiig.
Amikor megnőtt az árnyék Középföldén Doriath még helytállt egy ideig, de a Szilmarilok romlást hoztak a mi földünkre is. Akkortájt menekültem Círdanhoz, és azóta ott élek. Amikor a Valák hatalma megszabadította Morgoth uralmától Középföldét a kikőtőben is nagyobb lett a mozgás. Tömegesen hagyták el a tündék középfölde partjait, hogy Valinorba utazzanak. Nagy volt a kísértés, hogy én is velük menjek.
Végül mégis úgy döntöttem, hogy egyenlőre még maradok Középföldén.
Talán az itt átélt háborúk, borzalmak, és a legelső idők váltak bennem olyan emlékké, melyek arra késztettek, hogy zárjam le Középföldei életemet még néhány évvel.
A kikötőkben vitrolafestéssel foglalkoztam, néhány asszonytársammal együtt, majd később Középfölde több táját is bebarangoltam követségek tagjaként. Jártam Eregionban és Völgyzugolyban is.
Sosem harcoltam háborúban, a kardforgatás sem erősségem, így karom erejét semmiképpen nem ajánlhatom fel a fenyegető veszély ellen. Mivel azonban sok helyen megfordultam, volt szerencsém kitanulni mesterségeket, bár egyiknek sem lettem mestere, csupán ellestem néhány hasznosabb dolgot útjaim során. Ügyes kezem és a Vadonban való jártasságaom tudom felajánlani.
Remélem, hogy ezzel a sok kis dologgal szövetségünknek hasznára válok majd.
Örömmel jöttem erre az útra, bár úgy gondolom, hogy ez középföldei barangolásaim talán utolsó kalandja.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja - 17 éve 8 hónapja #297278 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Szürkerév követei - A Követség
Artanis vagyok, édesanyám nolda, atyám sinda származású.
Völgyzugolyban nevelkedtem, és ott megtanultam a gyógynövényeket felismerni, és felhasználni, emiatt bejártam nyugattól keletig Eregiont. Sokat tanultam a különféle anyagokról Elrond laboratóriumában.
Szürkerévbe utaztam kuzinjaimat meglátogatni és ott megismertem Kedvesemet, ezért odaköltöztem.
Eddig még nem voltam követségi tag, de szeretném kipróbálni magam.
Azért jelentkeztem a követek közé, mert az út során tudásommal segíthetem a követség tagjait, olyan területeket is bejárhatok, ahol eddig még nem jártam, és az ismereteimet is bővíthetem, mivel erdőjáró emberekkel is találkozhatok, tőlük is tanulhatok.
Mit szeretnék: egy dinamikus csapathoz tartozni, ahol jól érzem magam és a többiek számíthatnak rám.
Mit nem szeretnék: eltévedni (bár ez biztosan nem fordulhat elő), vitákat (alapvetően elítélem a nem előremutató szóváltásokat).
Feladatköreim: "biológus-kémikus", zenész-költő (egy kis furulya és másfél oktáv erejéig), és ha nagyon kell, megvédem magam és a társaim.

Remélem, mihamarabb találkozunk a leendő csapatban ;)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja #297166 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Szürkerév követei - A Követség
Karakter név: Tulco Varnion
"Kaszt": bárd
"Faj": tünde (sinda)
Szint: 1. (túl sok mágiára ne számítsatok :P )
Méret: Közepes
Kor: 1974 év (a Harmadkor hajnalán születtem Szürkerévben)
Nem: Férfi
Magasság: kb. 2 méter
Szem: sötétbarna
Haj: szőkésbarna
Jellem: törvényes jó
"Vallás": Ilúvatarhoz hűségesek
Szakma: írnok, krónikás
Származás: nemesi család
Motíváció: tudásszomj
Miért csatlakozott a követséghez: hogy megismerje Középfölde népeit és feljegyezze történeteiket, tudásukat az utókor számára
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja #297034 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Szürkerév követei - A Követség
Az előtt születtem pár száz évvel, hogy legyőzték Morgothot. Apám meghalt a tengeren - ő is azok között volt, akik a valákat próbálták elérni, de sikertelenül. Szüleim mindketten noldák voltak, és anyám egészen megkeseredett, hogy nem apám érte el Valinort, hanem egy félig-ember-félig-tünde.
Így kevesebb időt tudott fordítani rám - lehetőségem nyílt saját utamat járni, , és egy vándor mutatványos társulathoz csatlakoztam. Nem részletezném, min mentem keresztül, de legalább bejártam Középföldét békében, háborúban, majd, miután kinőttem lázadó kamasz koromat végre, s Morgothot is legyőzték, úgy döntöttem, visszatérek megkeresem anyámat. Hazaérve hűlt helyét találtam, mihelyt megnyílt az út, elutazott Nyugatra. Azt a néhány barátunkat, rokonunkat körbekérdezve kiderült, engem már elgyászolt - hamis halálhírem érkezhetett.
Csatlakoztam többekkel együtt Círdanhoz egy időre, míg megalapították Lindont, de hamarosan feladatot kértem, hadd legyek követ az embereknél, hadd mehessek a kereskedő hajókkal a tengeren Númenorba, vagy bárhova, ahol más néppel találkozhatok. Egy idő után megszokott alakja lettem a követségeknek, bár törekedtem arra, hogy meghúzódjak a háttérben - inkább mentem amolyan művészként, énekesként, mint vittem madarat királyoknak. Persze így is kaptam feladatot, de erről nem beszélhetek.
Háborúk alatt hírvivő, követ voltam,sosem egyedül, többnyire valaki más árnyékában, ami nekem tökéletesen megfelelt.
Ekkora követséget még nem vezettem - hivatalosan -, de már elég követségben vettem részt ahhoz, hogy tudjam, mivel jár.
Céljaim világosak :twisted: : megtudni, miért küldték a Völgyzugi csapatot, és ki mennyire óhajt egyáltalán beleavatkozni az eseményekbe. Sajnos semmi sem olyan egyszerű, mint aminek tűnik.
Csak semmi felesleges hősködés.

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja - 17 éve 8 hónapja #296873 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Szürkerév követei - A Követség
Akkor kezdem én, ha nincsen más.

Az első tündék között voltam, akik már Középföldén születtek, nem sokkal azután, hogy a Nap elindult égi útján, és Fingolfin Nagykirály és a noldák sokasága tengernyi szenvedés után végre Beleriand földjére jutott. Az egyik első voltam azok között is, kik nem tiszta elda vérből születtek. Apám nolda volt, Finrod házából, anyám Doriath környéki vándorló sinda. Szerelmük viharos volt, mint Ulmo haragja, de mély is, mint Varda pillantása. Apámtól örököltem kék szememet és soha nem nyugvó természetemet, anyám barna haját, a tenger utáni tudattalan vágyódást, és a dalok szeretetét hagyta rám.
Még fiatalon léptem be Fingolfin Nagykirály seregébe, mert úgy hittem, hogy a quendék egyesített ereje képes lehet legyőzni a Sötét Ellenséget. Majd' ötszáz éven át teljesítettem szolgálatot az Angbandot körülvevő ostromzár erődjein. Eközben ifjúi hevületemet a csapások sokasága tépázta meg. Bár kezdetben győzelmeket arattunk, de hamar kiderült, hogy Morgotht nem lehet legyőzni, legfeljebb féken tartani egy rövid ideig.
A Dagor Bragollach kitörése előtt felderítőszolgálatot végeztem, mikor őrjáratunkon rajtaütött egy nagyobb ork csapat. Csak hárman éltük túl, minket fogságba hurcoltak Angbandba.
Nincs oly szó, mely leírná miféle gyötrelmek várnak ott Morgoth ellenségeire. A bányákba kerültem, hónapokig nem láttam az áldott Napot. Lesoványodtam, szinte elsorvadtam, s bizonnyal meg is haltam volna, hanincs olyan erős elhatározásom, hogy én márpedig kijutok innen. A szökés szinte lehetetlennek tűnt De egy év után mégis sikerült megszöknöm. A halottak között rejtőztem el, akiket elégetni vittek, hogy velük táplálják a szörnyű hegyek által felböfögött mérgező füstöt. Amikor kijutottam a bányából, dél felé kezdtem menekülni, bár kevés reménnyel.Csak a Nagyok kegyénk köszönhetem, hogy kijutottam, de három hetet ténferegtem étlen-szomjan azon a szörnyű földön, míg átjárót találtam Hithlum földjére, melyet azóta elpusztított az ellenség.
Népem nem fogadott vissza. Gyanúsnak találták, hogy saját erőmből visszatértem arról a földről, honnan csak Morgoth seregei és kémjei érkeznek, így hazátlanul kóboroltam Középföldén. Testem és lelkem egyaránt megtöretett, csak halovány árnyéka voltam régi önmagamnak.
Hosszas vándorlás után a falasi Círdan fogadott be, és a tenger közelsége jótékony hatással volt lelkemre. Hajdani tüzem újra éledezni kezdett. Círdan megbízott bennem, és sok titkos küldetést bízott rám, melyeket sikeresen teljesítettem.
Mikor a Világ Őrei végül eljöttek, hogy megdöntsék Morgotht, és Beleriand elpusztult a Valák izzó haragjától, nem hajóztam el Valinorba. Középföldén szülttem, ez volt az otthonom, mégha tengernyi fájdalmas emlék fűződik is hozzá. Círdant és Gil-Galad Nagykirályt követve átkeltem az Ered Luinon, és társaimmal megalapítottuk Lindont a Lhun folyó torkolatában.
A Nap Másodkorának kezdetén Középföldén béke volt. Feladatom a megmaradt ork hordák levadászása volt. Eközben bejártam egész Eriadort.
Mikor Sauron, Morgoth hadnagya újra megjelent, és Mordorban építette fel trónját, Círdan tanácsára nem szálltunk szembe vele. A Hajóács szerint vele nem a tündék, hanem a Fiatalabb Faj gyermeki fognak végezni, és a mi feladatunk annyi, hogy ebben őket minden erőnkkel segítsük. Egy napon egy Annatar nevezetű nagyhatalmú tünde-kovács kívánt bebocsájtást Lindonba, de Círdan - akkor még nem tudtuk miért - nem engedte a városba. Ezen sokan csodálkoztunk, mert hatalmas kovácsmester volt. De ismét bebizonyosodott, hogy Círdan és Gil-Galad Nagykirály bölcsességére megéri hagyatkozni. Ez az Annatar, mint kiderült valójában Sauron volt. Behízelegte magát az eregioni noldák városába, Ost-in-Edhilbe, és ott hatalomgyűrűk kovácsolására tanította a tündéket, akikenek Celebrimbor, Fëanor leszármazottja volt a vezetője. Hamar kiderült, hogy ez az Annatar valójában Sauron, és sereggel támadt Eregionra. Gil-Galad és Elrond ugyan szembeszállt a Homállyal, de nem győzhettek volna, ha nem jön meg hatalmas sereggel Tar-Minastir númenori király. Ebben jelet láttunk. Középfölde nagy csatáit immár az emberek és nem a tündék fogják megvívni. Ezért hát nem avatkoztunk hát be, mikor az Adanok visszatértek Númenorból, és fogolyként magukkal vitték Sauront, ami végül romlásukat hozta, de velük harcoltunk az utolsó csatában, melyet ember és elda vívott, és melyben Sauron hatalma eloszlott. A csatában enyém volt az a dicsőség, hogy a mithlondi tünde sereg hadnagya lehettem, és nem hoztam szégyent Círdanra.
Sauron megdöntése után azt hittük, hogy immár a béke és a jólét köszöntött be Középföldére. Minden eddiginél többen hagyták el a partokat, s a hajóácsok szüntelen munkában voltak.
De Sauron fenyegetése nem múlt el. A Nagy Gyűrű, mit viselt, s melyet Isildur megtarott magának, valami boszorkányos módon megmentette attól, hogy teljesen elenyésszen. Szóbeszéd járta, hogy titokban, s alaktalanul újra visszatért Középföldére, de hogy hova, azt nem sejtették.
Hogy ez a hír valós, arról akkor bizonyosodtam meg, mikor megláttam az első hajót, mely csaknem két kor óta Nyugatról jött Endorra. Hatan voltak benne, öten Nyugat küldöttei, s a gondolini Glorfindel, ki Mandos Csarnokainak homálya után ismét Középföldére vágyott. A másik öt utas embernek látszott, de Círdan bölcsessége meglátta a szerény álcájuk alatti hatalmat és bölcsességet. Beszélik, hogy egyiküknek átadta a nagy Narya gyűrűt, melyet eddig ő őrzött. Akárhogyan is van, az istari, ahogy nevezik őket, még fontos szereplői lesznek Középfölde történelmének.
Sajnos félelmeink beigazolódtak. Északon, Angmarban, Sauron szolgája, a Boszorkányúr sereget gyűjtött, s egyre növelte hatalmát, míg az északi dúnadan királyságokat belviszály osztotta meg. Círdan végre úgy döntött, hogy a háború túlságosan közel húzódik Lindonhoz, így engedélyezte, hogy egy nagyobb csapattal az arthedaini dúnadanok segítségére siessek. Ez volt az első alkalom ebben a korban, hogy nyílt csatába vonulhattam. Két alkalommal segítettük arthedaint, de úgy tűnt, csak elodázni sikerül a közelítő véget. Círdan úr ezért most azt kívánja, hogy Arvedui király hívására követséget küldjünk Fornost Erainba, hogy a többi Szabad Néppel együtt megtanácskozzuk miként vethetnénk véget a Boszorkányúr hatalmának. Az út veszélyesnek ígérkezik, így hát a követség fegyveres kíséretet kapott, melyben - kérésemre - én is helyet kaptam. Alig tucatnyian indulunk neki a hosszú útnak, hogy egész Arnor, s talán Középfölde sorsáról tanácskozzunk...
A Valák Kegyelme legyen rajtunk!




No, hát nagyjából ennyi :D

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja #296804 Írta: gillz
Szürkerév követei - A Követség téma létrehozva gillz által
Szürkerév polgárai!

Círdan úr parancsára jelentkezőket keresek a Fornostba tartó útra.

Az ideális jelölt:
:arrow: önszántából jön
:arrow: jól szeretné érezni magát
:arrow: szívesen fordítja képességeit és tehetségét egy múltba mutató dinamikus társaság számára
:arrow: képes az öniróniára
:arrow: érdeklődik a többi nép után, legalább minimálisan

Betölthető feladatkörök:
:arrow: stratéga, hadászati tanácsadó, testőr
:arrow: mitológia kutató, régész, történész, antropológus, tüntropológus, biológus, geológus, népművelő - valamilyen tudományág avatott művelője
:arrow: művész - színész, mutatványos, énekes, zenész, költő, író, festő, szobrász
:arrow: kézműves, mestertünde - termék és formatervező, divattervező, asztalos, kőmíves, hajóépítő, ékszertervező, stb.
:arrow: túlélő, kószalelkű, vadász, halász
:arrow: diplomata, menedzs... szervezőtünc
...
természetesen egy személy több feladatkört is betölthet.

A jelentkezésben az élettörténet után írják le a motivációikat, hogy mit szeretnének és mit nem, illetve a megpályázott feladatköröket!

gillz
A Követség Megbízott Vezetője

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.134 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére