LEP 2007

×

Szavazás: Milyen legyen a LEP 2007-ben? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Nagy, mindenkinek szóló, népszerűsítő rendezvény (500-1000 résztvevő)
20 26.3%
Közepes ismeretterjesztő/rajongói rendezvény (100-500 fő)
47 61.8%
Kisebb, bensőséges, megemlékezés jellegű rendezvény kifejezetten MTT-seknek (30-100 fő)
9 11.8%
Szavazók száma: 1 ( Orsi_ )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
17 éve 5 hónapja #304165 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: LEP 2007
Nem hangzik rosszul Brandir újítás-ötlete. Én a kettő között próbálnám megtalálni a járható utat.
A "bevált" dolgokat nem kéne elvetni, mert még mindig a LEP az ismeretterjesztő rendezvényeink valszeg legfőbbike (sok más aspektusával együtt), erre van igény sztem mind szervezői, mind résztvevői oldalról.
A "játszósarok", kreatívkodás úgyis megy, van rá elég olyan ember, aki abban profi, és szívesen csinálja, és ezzel sztem nem vonunk el más területtől jelentős szervezőforrást, de nagyon fontos (és családvonzó) háttérprogramot kapunk.
A színpadi előadások sem törlendők a listáról, de mivel úgyis csak nagy erőfeszítésekkel lehetne a jelenleg előirányzott időt kitölteni ilyen produkciókkal, lehet h. nem azon kéne erőlködni, h. csakazértis legyen sok tánc is, meg humoros is, meg mittudomén. Ami fut (Fornost, Gondolin-"trailer" - én ezeket "futónak" számítom), az legyen, még 1-2 kisebb vmi (az 1,5-2 óra).
De emellett, a többi produkción való görcsölés helyett behozhatunk vmi olyasmit, amit Brandir ír: vmi hangulatteremtőt, amivel a "varázsba" bevonjuk az egyszeri látogatókat is, interaktivitásra is számíthatunk tőlük, és intenzívebb/másfajta élményforrást nyújt mint megnézni passzív befogadóként egy előadást.

Mondjuk ez mind szép: csak ki szervez meg egy ilyen termet? :roll: :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304152 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: LEP 2007
Brandír nagyon jól kiemelte, amit én is személy szerint fontosnak tartok az MTT-s rendezvényekben: a hangulatteremtést.
Ha egy különleges hangulatot, életérzést adunk át, csak akkor tudjuk idevonzani és itt tartani az embereket. Ennek pedig nagyon jó indítása volt a tatai rendezvény. Ádám előtt tényleg le a kalappal!
A kisgyermekes - nagycsaládos programokra pedig nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni!! A gyerekek a legfogékonyabbak, belőlük tudjuk "nevelni" a jövő számára a Tolkien munkásságát kedvelő és tisztelő "tömeget". Hú de csúnyán hangzik ez így... 8)
Olyan felnőttek, akik gyerekkel vannak, sokkal hamarabb ellátogatnak ilyen rendezvényekre. Azért a köztudatban a GyU még mindig vhol mesének számít... Még ha olykor kissé vérengzős és csúnyaorkos mese is... :wink:
A másik meg, hogy... a gyerekek körében írtó jól lehetne népszerűsíteni Tolkien többi meséit!
És ezt még lehetne tovább folytatni, ötlet az mindig rengeteg van... Csak megvalósítás, ugyebár.
Mondjuk jó ember mondja ezt, aki idén alig tud résztvenni bármiben is...
Viszont! Máshol, ha egy nagyobb szabású rendezvény befejeződött, rögtön elkezdik szervezni a következőt. A LEP - főleg, ha külföldi vendégere is szeretnénk építeni, és profin akarjuk megcsinálni - bőven nevezhető nagyszabású rendezvénynek. A vendégek megkeresése, meghívása, a reklám megtervezése, megvalósítása, az előadások összeszedése... lazán kell rá egy teljes év. Hogy végre tényleg nyugisan, profin lehessen megalkotni.
Természetesen ez a 2007-es LEPet tekintve tárgytalan. De sztem a 2008-asra már alkalmazhatnánk ezt a taktikát.

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304067 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: LEP 2007
Gondolatok a LEP körül.

Sok kisebb rendezvény, táborok és LEP-ek után, tudományos és ismeretterjesztő előadásokat meghallgatva és túlélve, a tatai hétvégén egy jól ismert mondatot volt szerencsém egy kicsit átélnem, amely így hangzik: "Egy fogadóban ültök..."
Először is szeretnék köszönetet mondani Ádámnak, a már-már emberfelettinek mondható (a tábori teljesítményével kiérdemelt) munkájáért, mellyel számomra az utánpótlás válogatott húzóemberévé vált. Hatalmas köszönet illeti még Tündét, aki (számomra) többek között azt is bizonyította, hogy egy tábor megszervezése sem jelentene neki problémát. És köszönet Morganának és a teremvezetőknek remek munkájukért.

Tatán vasárnap hajnalban és a délutáni LEP-es megbeszélésen sok kérdés és probléma merült föl a hátralevő idő rövidségével, a látogatók számával és összetételével, az érdeklődés mértékével kapcsolatban. És természetesen előkerültek a fő kérdések, hogy mindezen feltételek mellett, milyen programokat csinálunk, és ezeket milyen keretben szeretnénk tálalni. Például, ami itt is elhangzott, (korábban én is sokat mondtam) hogy nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni a kisgyerekes-nagycsaládos programokra, hiszen az ilyen típusú rendezvényekre nagy a kereslet, és ezt ügyesen tálalva sok Tolkiennel, Középföldével kapcsolatos információt, ismeretet lehet átadni a vendégeknek. Kérdés, hogy ez a nagyobb energiákat igénylő, de felületesebben közvetítő programtípus mekkora hangsúlyt kapjon, illetve kapjon-e?

A nagy kérdés nekem azonban még mindig az, hogy mindezt kinek? Minden Tolkien és A Gyűrűk Ura iránt érdeklődő magyarul beszélő humanoid számára nem tudunk élvezetes rendezvényt szervezni, hiszen még a Társaság/társaság tagjainak igényei, elvárásai között is jelentős különbségek vannak. Én vizuális típusú, hangulatokat és érzéseket habzsoló véglényként, most Tatán, a Pajkos Póni söntéspultja mellett lettem egy hatalmas élménnyel, és rengeteg csillogó szempár látványával gazdagabb, és azt a mesélőktől, és Bríből ismerős hangulatot szeretném, ha még viszontláthatnám. Akár egy nagy fogadóban, ahol a legjobb bárdok versenyére gyűlnek össze a messzi földről érkezett vándorok. A bárdok, táncosok és mesemondók, népeik muzsikáit (gondori csujogató, Aragorn song, stb), táncait, történeteit (Beren és Lúthien árnyjáték, stb.) adják elő, miközben a kocsmai életképek (és akár a vendégek számára élő szerepjáték) teszik hangulatossá, átélhetővé az egészet. A ráhangolódást pedig pl. a napközbeni szerepjáték verseny segíthetné.

A LEP-re van egy jó kis sablonunk, ami úgy érzem bevált, és egészen kényelmesen alkalmazhatóvá sikerült fejleszteni. Azt nem tudom, hogy unalmasnak és lerágottnak fogom-e/fogják-e érezni majd ezt a panelrendezvényt, ha színvonalas előadásokkal, táncokkal sikerül megtömni a színpadi blokkot, és jól csengő címekkel a tudományos előadások listáját, de egyenlőre azt sem látom, hogy ezeket el tudjuk érni.

Számomra úgy tűnik elég sok lelkes, és tenni kész ember van egy jó LEP megszervezéséhez. Az ifjú titánok láthatóan kezdenek felnőni a feladatokhoz, és talán még az öregeket is elő lehet rángatni a sufniból. Megmaradunk a jól bevált kliséknél és egy viszonylag kész menetrend szerint lenyomunk egy újabb Tavaly Óta Várt Ünnepséget, vagy rájátszunk egy kicsit a hangulatra, és a tatai (és hasonló rendezvények) tapasztalatai alapján elindulva próbálunk összehozni valamit? Mindkét esetben van egy fél rendezvény a tarisznyánkban.

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304056 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: LEP 2007
Hehh. Remélem akkor is ilyen lelkesek lesztek, amikor megszervezni kell :twisted: :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304052 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: LEP 2007
Dalárda. Tetszik! :wink: Azt hiszem, ez a kérdés el lett döntve! Eddig legalábbis elég sok szavazt szól emellett a dalolós sarok mellett! :D

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304043 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: LEP 2007
Dalárda jöhet, és én is jönnék, ha lehet.... :oops:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén


Az Erdő legyen Veletek!
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #304039 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: LEP 2007
Dalárda jó ötlet...
Én szívesen danolászok, kórus meg szép dolog, de Pécsről kissé nehézkes heti 2x próbára járni.
Elég szivatás is, annyi jó dolog van, amiben szívesen rész vennék...

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303965 Írta: Ilmadrin
Ilmadrin válaszolt a következő témában: LEP 2007
Ez nekem is tetszik /a dalárda, és a szombati időpont ötlete is jó/!!! :lol: :dance: :bounce: :dance:

"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303867 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: LEP 2007
:D Nem egészen scream, hanem danolni :D
Hőt úgy lehetne, hogy folyamatos danolászás, és időnként megtanítani egy-egy dalt, és akkor nem megerőltető a tanárnak, mert vannak idők amikor csak danolászás folyik.

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303865 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: LEP 2007

Nóli i linantea írta: Kincső: ez nagyon jó, nagyon tecc! mármint a daltanítás. Lehetne ilyen dalárda. Ahol mittomén 2-3 órán át be lehet menni és danolászni :D
Vagy ez buta ötlet? :oops:


Vagy inkább többször egy órán át, h. a "tanárok" se készüljenek ki. :P (Persze danolászni bármikor lehet, de szervezett formában tanítani órákon keresztül enyhén brutál. :P )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303864 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: LEP 2007

Nóli i linantea írta: Kincső: ez nagyon jó, nagyon tecc! mármint a daltanítás. Lehetne ilyen dalárda. Ahol mittomén 2-3 órán át be lehet menni és danolászni :D
Vagy ez buta ötlet? :oops:

Scream, give it out? :D :D Énekléshez nem értek, de az ötlet jónak tűnik. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303863 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: LEP 2007
Kincső: ez nagyon jó, nagyon tecc! mármint a daltanítás. Lehetne ilyen dalárda. Ahol mittomén 2-3 órán át be lehet menni és danolászni :D
Vagy ez buta ötlet? :oops:

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303860 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: LEP 2007
Közepes.
Tatán is említettem: ne legyen megint az, mint legutóbb, h. ugyanaz a 20 ember van benne mindenféle színpadi darabban + szervez is. És ráadásul a színvonal sem lesz olyan, amilyennek kéne, mert nem elég, h. kevés volt a próba, még mindenki stresszes is az egész napos rohangászástól... persze tisztelet a kivételt képző produkcióknak, a példa elsősorban a kórusról szólt sajna. :P :) (Ha emlékeztek, a Feanoros LEPen a színpadi cuccok szereplői haza lettek zavarva aludni... ha ez nem is fér bele, legalább ne egész napos rohangászás után lépjenek x-edjére színpadra.)
Azért, h. még száz kisgyerekes apuka-anyuka eljöjjön, szerintem nem érdemes kikészíteni magunkat.
Legyen kisebb helyszín, profibb programokkal. Legyünk igényesek magunkkal szemben. Úgyis minden csoportnak megvan már a belső igényszintje, ne hagyjunk rossz szájízt az emberekben, h. nem tudnak megfelelni ennek és rosszabbat kell előadniuk, mert "muszáj", h. legyen program.
Ha meg véletlenül többen jönnek el, az csak jó. :P

Kórus: ahogy Gillz mondja, az a gond, h. akkor lehetne normális színvonalra összehozni, ha mostantól az az x ember heti 2x lelkiismeretesen próbára járna (7 hetünk van karácsonyig, csak szólok). De mivel ugyanazok az emberek más produkciókban, szervezésben is részt vesznek, neadj'Eru iskolába/egyetemre járnak, és már az elvileg futó próbákra is alig bírunk időpontot összevakarni, esélytelen.
Viszont, azt lehetne, ami Tatára is fölmerült, h. meghirdetünk egy "daltanítás" programpontot...

Táncosok: én nemtom, de sztem akár a táncestes darabokból is ha 1-2-t elővennén(e)k, már nagyon hálásak lennénk és szuper lenne. :)

Ja és szombatra szavazok. Akit netán egy-két embert a szalagavató miatt elvesztünk (vagy csak estére), azt megnyerjük a vidékiekben meg minden.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303853 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: LEP 2007
Aeglos: az a baj, hogy én spec hiába énekelek szívesen, azok a Tolkienes dalok amiket ddig énekeltünk, uncsik már és különben sem alkalmasak szerintem a LEPre. Egy hónap alatt nem lehet összehozni dalolászást. Olyan persze lehet, hogy emberek egyesével énekelnek, akikről tudjuk, hogy tudnak szépen és jól érthetően énekelni. De ilyen nagyon kevés van és Tolkien témájú dal meg még kevesebb. ezért nem tartom életképes ötletnek a kórust.

A táncosokkal mi a helyzet amúgy?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303817 Írta: Ilmadrin
Ilmadrin válaszolt a következő témában: LEP 2007
Énekelni én is szívesen énekelek. :wink: :wink:
Bár nem igazán tudok gyorsan kottát olvasni, de azt mondják abszolúthallásom van.
Tehát gyorsan tanulom a dalokat, ha már egyszer kétszer elénekeltük. :dance: :dance: :bounce:

"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303807 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: LEP 2007

gillz írta:

Phaedra/Namarie írta: Kórus: mi lenne, ha kifejezetten erer az alkalomra összeállna egy csapat, lehetőleg olyanok, kaik már énekeltek együtt, és valamiféle fegyelem is befigyelne? (Igen, mindig ez a kerékkötője mindennek)


az csoda lenne :twisted: tekintve, hogy az embereknek véges a kapacitásuk.
de persze, ha mondjuk olyanok alkotják, akik eddig még nem, és nem egyszerre három másik előadásban lépnek fel, akkor van remény.


Amikor a lenti sorokat írtam, pislákolt bennem valami remény azzal kapcsolatban, hogy van 4-5 ember aki szívesen énekel/zenél együtt 3-4 dal erejéig a LEP-en. Erre irányult a kérdés is. A többi ahogy Gillz is írta...

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303804 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: LEP 2007

Phaedra/Namarie írta: Kórus: mi lenen, ha kifejezetten erer az alkalomra összeállna egy csapat, lehetőleg olyanok, kaik már énekeltek együtt, és valamiféle fegyelem is befigyelne? (Igen, mindig ez a kerékkötője mindennek)


az csoda lenne :twisted: tekintve, hogy az embereknek véges a kapacitásuk.
de persze, ha mondjuk olyanok alkotják, akik eddig még nem, és nem egyszerre három másik előadásban lépnek fel, akkor van remény.

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303796 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: LEP 2007
Kórus: mi lenen, ha kifejezetten erer az alkalomra összeállna egy csapat, lehetőleg olyanok, kaik már énekeltek együtt, és valamiféle fegyelem is befigyelne? (Igen, mindig ez a kerékkötője mindennek)

Továbbra is ütöm a vasat, hogy az időpont megválasztásánál legyünk észen, mert rohadt nagy bukta lehet eg yrosszul megválasztott időpontból.

És nem igazán ildomos azt mondani, egy könnyed vállrándítás kíséretében, hogy "aki el akar jönni, az el is jön"


(Én elígérkeztem, és próbálok nem lebetegedni, rubeolagyanús kiütéseket felszedni, stb. ja, és észen lenni. )

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303711 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: LEP 2007
Kórus: NINCS
A Táncosok tudtomal éppen nem nagyon vannak abban ahelyzetben, hogy fellépjenek.
Mellesleg szvsz a lepen (ha olyan helyet találunk) lehetne egy teremben/sarokban felolvasás olyan Tolkien műből amit nem nagyon ismer a közönség. Vagy lehetne Tolkien mesét felolvasni. Csak persze azt is úgy, hogy előtte jóóó hangosaaaan kikiálítja valaki, hogy az x terembe ekkor meseolvasás kezdődik.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303706 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: LEP 2007

Aeglos írta: Idén nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni a kisgyerekes-nagycsaládos programok reklámozására. Nagy igény volt rá (lásd a gyerekkönyvtár, 50 évf.). Ki lehetne tenni egy speci plakátot a FSZEK GYK-ban, és más gyerekek és szüleik által sűrűn látogatott helyre...

Én ki tudom rakni a városi könyvtárban a felnőtt- és a gyerek részlegben is, sőt talán még két iskolában. :)

A HoME-ízelítő jó ötlet. :D

Gandalf írta: Ha egész napos LEP-et szeretnénk, mindenképpen szombaton kell. A szalagavatók csak késő délután kezdődnek, egy fél napot akkor is mindenki rá tud szánni szerintem. Ha fél napos LEP-et csinálnánk (én ezt támogatnám), akkor lehetne hétvégén is, de péntek délután is, esetleg pont 3-án, ami csütörtök du. Ha csak egy estés LEP-et akartok, akkor az bárhova berakható.

3-a az szerda. (és a vidékieknek továbbra sem olyan jó szvsz... :roll: )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303705 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: LEP 2007

Rabyn írta: Tavaly a jó reklám miatt voltak olyan sokan.

Aeglos írta: A másik sarkallatos pont a reklám. Jövő héten kéne elkezdeni, ha akarunk valamit koccintáson kívül. Tatára is azért jöttek kevesen (részben, hogy vidéken volt...) mert túl későn kezdődött el a reklámozás.

Mindkettőt én csináltam, nagyjából ugyanazokkal a kontaktokkal és hasonló sablonokkal, a LEP esetében sikerem volt, a KF esetében sajna nem (pedig utóbbinál még a művházaknak is körbeküldtem az anyagokat).

Ennek egyik fő oka valóban az, hogy bizonyos reklámozást már jóval korábban be lehetett volna indítani (másokat sajnos nem), a másik ok, hogy a tatai helyszín és a rendezvény háromnapos volta egy külsősnek visszatartó erő szerintem. Egy közepes nagyságrendű LEP-nek a szétkürtölését a rendezvény előtt olyan másfél hónappal el kell kezdeni, egy nagy rendezvényhez ennél jóval több kell.

Aeglos írta: -kész lesz-e a nagyszíndarab... (Gondolin, TüT??)

Fornost biztos kész. TüT nem lesz. Gondolin bizonytalan még, elkészül-e addigra. Jelenetek készen állnak.

Aeglos írta: -kórus??

:roll:

Aeglos írta: -táncosok?

A táncest egyes részeit előadhatnák, nem? De ehhez meg kéne keresni őket.

Aeglos írta: -valaki díszvendéget hívunk-e?????

Külföldi sztárvendég meghívása esélytelen. Esetleg valamelyik magyar fordítón érdemes gondolkozni (Tótfalusi István, Tandori Dezső, vagy a szinkronos Pataricza Eszter).

Ha egész napos LEP-et szeretnénk, mindenképpen szombaton kell. A szalagavatók csak késő délután kezdődnek, egy fél napot akkor is mindenki rá tud szánni szerintem. Ha fél napos LEP-et csinálnánk (én ezt támogatnám), akkor lehetne hétvégén is, de péntek délután is, esetleg pont 3-án, ami csütörtök du. Ha csak egy estés LEP-et akartok, akkor az bárhova berakható.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303702 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: LEP 2007

Phaedra/Namarie írta: A lényeg, hogy olyan időpontban legyen, amikor aki akar jönni, annál nem merülhet fel, hogy iskola van, nem engedik el a munkahelyről, stb. Épp ezért hétvége legyen. A Professzor sem omlik össze, nem szentségtelenítjük meg, stb.

Tünde írta: Namarienak igaza van az időponttal. (Január első hétvégéjén több szalagavató is lesz.)
Esetleg egy péntek délután? És addig tart amíg igény van rá?


Ha azt akarjuk, hogy 500 ember eljöjjön, akkor nem árt hétvégére rakni. Nem mindenki érettségiző, és azok közül is csak egy töredéknek vagy január első hétvégéjén a szalagavatója. Ne emiatt legyen pénteken, mert ezzel mindent egybevetve több embert lehet veszíteni...

A másik sarkallatos pont a reklám. Jövő héten kéne elkezdeni, ha akarunk valamit koccintáson kívül. Tatára is azért jöttek kevesen (részben, hogy vidéken volt...) mert túl későn kezdődött el a reklámozás.

Idén nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni a kisgyerekes-nagycsaládos programok reklámozására. Nagy igény volt rá (lásd a gyerekkönyvtár, 50 évf.). Ki lehetne tenni egy speci plakátot a FSZEK GYK-ban, és más gyerekek és szüleik által sűrűn látogatott helyre...

A tatai gomuncson is szó volt róla, hogy a 16-25 közötti korosztályból sokan ücsörögnek otthon Középfölde-imádatba szenderülve és nemnagyon lehet rávenni őket, hogy eljöjjenek ilyen helyekre mint a LEP. Nagyon ki kéne találni, hogy őket mivel lehet elcsalogatni, mert ez szvsz kulcsfontosságú...
Amennyit ilyen emberekkel beszélgettem az jött le, hogy azért nem jönnek, mert:
-egyedül nem akarnak / nincs kedvük
-előre kilalakítanak a társaságról egy furcsa "vadrajongó" képet, és ezért inkább távol tartják magukat tőlünk. (milyen kár... :| )
Aki számukra kívánatos programot/varázsigét/propagandaszöveget tud, ne burkolja homályba...
Én is gondolkoztam rajta és arra jutottam, hogy az emberek nagy részét a tündék fogják meg a legjobban, és a velük kapcsolatos kérdések, így erre is lehet építeni a reklámban, valamint arra, hogy a legtöbb otthonülős rajongónak foglma sincs róla, hogy van HoME, vagy nem tudja beszerezni, vagy nem tud angolul...
Én tuti, hogy 100x hamarabb eljöbbék ha a plakáton fákra kúszó indák fognák közre a feliratot: "Turin további története, amit a Szilmarilok nem írt meg" vagy "Érdekességek a magyarul még meg nem jelent History of Middle Earth kötetekből" (ízelítők az előadások témáiból) :D



Egyébként ha sikerül a reklám és el is jönnek 0-100 éves korig az ország minden csücskéből akkor még nincs megoldva a program... Szerintem annak az eldöntésében, hogy mekkora rendezvényt szervezünk fel kéne mérni hogy:
-kész lesz-e a nagyszíndarab... (Gondolin, TüT??)
-kórus??
-táncosok?
-valaki díszvendéget hívunk-e?????

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303624 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: LEP 2007
Tavaly a jó reklám miatt voltak olyan sokan.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303605 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: LEP 2007

Panni írta: A péntekkel szerintem az a gond, hogy még mindig vagyunk vidékről, akiknek nem annyira toleránsak a szülei, hogy ellógjanak pár órát a suliból, mire meg fel tudnánk menni, jöhetnénk is haza majdnem. (Megjegyzem magamból indultam ki és ha úgy vesszük, akkor egyéni szocproblem... :roll: )

Nem, én is hasonlóképp vagyok, suliból nem tudnék/nem szeretnék elkéredzkedni (még ha öt órám is van), mire felérek, meg lehet is hazajönni cirka egy órán belül. :roll:

Dorwinion, senki nem fog kövezni szerintem, tényleg csökkent az érdeklődés a film lecsengése óta. Mondjuk tavaly szerintem elég sokan voltak. De továbbra is azt mondom, hogy egy közepes, amiből talán egy picit nagyobb is kikerekedhet, viszont ha később lesz A hobbitból film, valószínű, hogy annak is szép kis visszhangja lesz, és azt a "hullámot" megint "meg tudjuk lovagolni" szvsz. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303604 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: LEP 2007

dorwinion írta: A közepes. Ezért lehet, hogy megköveztek, de én úgylátom, hogy a filmek lecsengésével erősen csökkent az igény bármilyen, Tolkienhez/ Középföldéhez kapcsolódó rendezvény iránt. Akiket igazán magával ragadott, azok természetesen maradnak, de az "utcáról" már nem fog bejönni érte senki. Ez van, bármennyire is fáj...



Közepes kell :) , engem nem érdekel a film :P én ha tudok nem a film miatt fogok fölmenni :) . Hanem a Gyu világa miatt: )
Tudod a mostani legtöbb ember nem olvas hanem a film megtetszik egy darabig fűti a film ereje és világa és kész annyi volt kihunyt.


Panna.
Engem sem engednek el suliidőben, Apa azt mondja tanuljak:), tanulok is.
Erészből Pestieknek könnyű, meg nekem Pénteken röpke 8 órám van.

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303603 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: LEP 2007
A közepes. Ezért lehet, hogy megköveztek, de én úgylátom, hogy a filmek lecsengésével erősen csökkent az igény bármilyen, Tolkienhez/ Középföldéhez kapcsolódó rendezvény iránt. Akiket igazán magával ragadott, azok természetesen maradnak, de az "utcáról" már nem fog bejönni érte senki. Ez van, bármennyire is fáj...

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303598 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: LEP 2007
Én is közepesre szavaztam, de ebből még lehet nagyobb.

A péntekkel szerintem az a gond, hogy még mindig vagyunk vidékről, akiknek nem annyira toleránsak a szülei, hogy ellógjanak pár órát a suliból, mire meg fel tudnánk menni, jöhetnénk is haza majdnem. (Megjegyzem magamból indultam ki és ha úgy vesszük, akkor egyéni szocproblem... :roll: )

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303595 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: LEP 2007
Csatlakozom Rabynhoz akkorát rendeznék, mint Tata, de ugyanúgy reklámoznám, mint eddig és ha mégis közepes lesz belőle, akkor örüljünk :D
Mivel mire elkezdjük szervezni november közepe lesz és a december második fele használhatatlan ezért csak 1 hónapunk van.
Namarienak igaza van az időponttal. (Január első hétvégéjén több szalagavató is lesz.)

Esetleg egy péntek délután? És addig tart amíg igény van rá?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303592 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: LEP 2007
A "közepes" rendezvény szvsz elég... talán. Nehéz megmozgatni az embereket, főleg, ha már nem annyira "divat" (sok divat tolkienista volt, ugye). Az MTT-seknek kevés a dolog, a külsősöket nagy tömegben nagyon nehéz megmozgatni, bármennyire is akarjuk. Szvsz.
Téma zárolva.
Több
17 éve 5 hónapja #303589 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: LEP 2007
Szerintem ne vgjunk bele egy nagy rendezvénybe. Inkább tervezzük úgy, hogy kicsi lesz, de abból viszont profi és nagyon jó minthogy nagy legyen és belebukjunk. Tatára se mentek annyian mint amennyire számítottatok.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.250 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére