2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Több
16 éve 3 hónapja #350623 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Szolgálati közlemény

Kedves csapatvezetők!

A 2008. évi tábor szervezése elkezdődött, ezért az idei tábor főszervezőjének kérésére a 2007. évi tábor topicjai bezárásra kerülnek. Vasárnap estig még szabad a vásár, akkor minden csapat-, rendi- és szervezői topic bezárásra kerül, és átköltözik az Archívumba.

Szolgálati közlemény vége
Téma zárolva.
Több
16 éve 6 hónapja #342006 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Hali.

Nem akarok belemenni a részletekbe, de eléggé összejöttek mostanában a dolgok, így a csapatomat se ösztönöztem jobbára semmire nemhogy kiselőadásra. A másik meg az hogy talira valsz csak benézni tudok, de nem maradok sokáig, mert egy nagyon régóta függőben lévő programom lesz, másnap meg kolibeköltözés... De zért mindenképpen elmegyek legalább egy órácskára :)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
16 éve 7 hónapja #340600 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Kedves csapatvezetők!


Táboros talira feladat:

Kérlek ösztönözzétek a csapatotokat egy "Élet Feanor után" mottójú maximum 5 perces előadásra. Téma és forma rátok van bízva, természetesen az ízlés határain belül. Arra vagyunk kíváncsiak, mihez kezdett a családotok a valinori események után. Nem kötelező, de mindenkitől szívesen látjuk. Ezt elküldöm e-mailben is.


Üdvi:

Csinc

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
16 éve 7 hónapja #339991 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Szolgálati közlemény

Mostantól a csapattopicok korlátozottan nyilvánosak minden táborozó számára. Idegen csapatok tagjai csak olvashatják az egyes csapatok topicjait, beleírni nem tudnak.

Szolgálati közlemény vége
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337685 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Hmmm...

Kezdetben arra kértem mindenkit, hogy gondoljon ki EGY dolgot, ami szerinte csak őrá jellemző, s ezt megbeszéltük.
Majd körbeálltunk, és mindenki kérdezhetett egyet a kör közepén lévő embertől.

Papírlapra írattam fel szintén csak az emberekre jellemző három dolgot, amit bedobtunk a közösbe, s én felolvastam őket, de nekik kellett kitalálni, hogy kiről lehet szó.

Játszottunk szoborcsoportot, azaz egy ember beállt egy pózba, amit egy önkéntes elnevezett, majd beállt ő is, és ezt követte egy következő ember. Persze, a "szoborcsoport" koncepciója változott (így lett az egy emberes "futball sztárból" "sötét feláldozás".. :D )

A szoborcsoportnak egy másik verzióját is játszottuk, ami tavalyról lehetett ismerős. Egy ember elkezd egy cselekvést némán, s ahhoz társul valaki. Majd a jelenetet egy harmadik ember leállította, és beállt az egyik szereplő helyére. Itt arra figyeltem, hogy mindenki legyen jelen, legalább egyszer.

Írattam velük életút grafikont is. Egy grafikonrendszerben legalább három dolgot kellett jelölniük az életükben, ami nagyon jó élmény volt számukra (x tengely: örömérték, y: eltelt évek), majd ezt közösen megbeszéltük.

Játszottunk "Mi lenne ha" c. játékot, ami egyfajta barchoba. Egy embert kigondol a csoport, és egy önkéntesnek ki kell találni, hogy kire gondoltunk. A kérdései azonban nem olyanok, h. "mi a kedvenc fagyija", hanem "Mi lenne, ha fagyi lene?". Az egyik kedvenc játékom.

Játszottunk gyilkososat, a szokásos Dreamer féle szettinggel, majd játszottunk egy nagyobbat, pár másik telerrel, majd egy hatalmasat, húsz-huszonöt emberrel, mindenhonnan összehalászva.

Ezek segítségével a csapatagok elég jól megismerték, és megkedvelték egymást. Azt hiszem, ha változtathatnék, egy kicsit több "szrakoztatóbb" játékot csináltam volna, de a "Csak rám jellemző", körkérdéses, ill. "életútgrafikon" típúsú játékokat nem hagytam volna ki semmiért!

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337629 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Hú, én nagyon sokat játszottam velük.... :)

Alapból azzal kezdtem, h az elején semmi komoly munka, csak játsszunk, úgy szokunk össze.
Voltak az elején névtanulós játékok, aztán ismerkedősek. Mindenkit megszólaltattam, hogy szokják a saját hangjukat meg egymásét is.
Aztán egy két koncentrációs játék, ki mennyire figyelt oda a másikra, illetve, ha közben elbambultak volna, akkor újra felkeltsem az érdeklődésüket.
Pl az egyik ilyen idióta játékunk szállóigévé is vált ( Hogy a bab? :D ).

Aztán pedig miután már nagyjából megszokták egymást, jöhettek a labdás játékok, amik aztán hozzájuk nőttek az egész tábor alatt. :)
Japánfoci, 2-labdás-dobálós, röpi több verzióban.... stb.

Aztán én játszottam velük mindennap vmit. 8)
Később családi kártyázásokat is tartottunk. Meg állandóan fröcskölték egymást.

Nagyon kreatívak voltak, kitaláltak maguknak saját játékokat, mint pl a bogazódás. :D

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337607 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Ja igen, a Fák Halála után csináltunk még egy csapatbogózást is, hogy kiszabaduljunk a pókháló-szerű sötét homályszálakból. :)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337369 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Ilyen szempontból én elég gyér felhozatalt produkáltam: az elején nyomtam egy "mindenki meséljen már magáról valamit" kezdetű körkérdésest, de eleinte ezt se akarták nagyon, azzal a jelszóval, h mindenki ismer mindenkit, de persze csak kiderült, hogy dehogy... szóval, nálunk ez nemigen volt, de igényt se nagyon láttam rá. Mivel a csapat jobbára együtt dolgozott mindenen, ez elegendő csapatösszehozó erőnek bizonyult (egy kivételtől eltekintve, de nem hiszem, hogy bármilyen játék változtatott volna a felálláson).

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337367 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Mi is forma1ztünk, meg feküdtünk egymáson a sötétben és beszélgettünk meg volt olyan, hogy mindenki mutatkozzon be és mesélje el a kedvenc fagyiját:) Több játékra nálunk nem nagyon jutott idő, meg ahogy láttam igény se volt annyira. Viszont bábvarrás közben nagyon nagyokat nevettünk:)


Ja és a végén mindenkinek adtam egy papírkristályt amire írhattak üzenetet egymásnak. (minden kristályon volt egy név és mindenkinek minden névhez kellett írnia valamit)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #337364 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Kíváncsi vagyok, ki milyen játékokat játszott a csapatával, sztem érdemes megosztani egymással ezeket! :wink:

Én első nap csináltam először egy ismerkedős játékot:tornasorba állítottam őket és utána párba rendeztem mindenkit, legnagyobbat a legkisebbel stb. (hogy párosan legyünk, én is beálltam). Mindenkinek volt 3 perce, hogy minél több mindent megtudjon a másikról, majd összeültünk egy körbe, és a másikat kellett bemutatni a többieknek egymás után. Hát, az emberek többsége nem sok mindenre emlékezett, főleg egyéb információi alapján mutatta be a párját. :lol:

Utána játszottunk Középföldéről jöttemet: ez az Amerikából jöttem c. játék tolkienita verzsönje. Bár nem kötöttem ki egyáltalán, hogy tolkieni dolgokat kelljen kitalálni, mindenki ösztönösen tolkieni témájú feladványokat játszott el a párjával.

Bumm(we): Eredetileg Bumm a játék neve, de mi hozzátettük jó vanya módjára a we-t is a végére. 8) Körbe kell állni, egyvalaki van középen, és rálő a körben állók közül valakire azt mondva, hogy Bummwe, és az illetőnek gyorsan le kell hajolnia, a két mellette állónak meg egymásra lőnie a feje felett. aki elrontja vagy túl lassan reagál, bemegy középre. Bonyolításában már van hoppwe is: ilyenkor az illetőnek ugornia kell, mint egy piritós és a két mellette lévőnek a karját kitartania felé. A játék ötletadója asszem Idhren volt.

Gyilkosos: Ezt sztem mindenki ismeri, van 2 gyilkos, egy rendőr, éjszaka és nappal stb. Angwen mutatta be a többieknek.

Labdás memóriajáték: Akinél a labda volt, annak mondania kellett egy szót, amely a tegnapi napját legjobban jellemezte, utána továbbdobta a labdát egy tetszőleges személynek. Annak már nem volt szabad olyasmit mondania, amely már elhangzott, mindenképpen új szót kellett mondania a tegnapról, amjd továbbdobnia és így tovább. Azután fel kellett idézni, ki mit mondott. Mindenki kiválaszthatott egy személyt, elmondta, az illető milyen szót mondott, odadobta a labdát neki. Azután ő választott ki vkit, mondta el emlékezetből annak a szavát és így tovább. Aki már egyszer volt, annak nem lehetett újra odadobni a labdát.

Forma1 by Brandir: Ez az a feszültségoldó ökörködés, amit Brandir csinált velünk csapvezképzésen, amikor két sorba kellett ülni és dülöngélni, miközben a Margitszigeten hülyének néztek minket. :lol: Az ötletet, hogy megcsináltassam velük, Panda adta, aki nagyon szeretett volna hazaérni a Forma1-re.

Alternatív Forma1: Az előbbi játékról valakinek eszébe jutott egy másik Forma1-es játék: körbe kell ülni és a fejjel követni az autók haladását, nyikorgásnál megfordítani az irányt.

Labdás ismerkedő játék: amikor Julcsi megjött, a kedvéért csináltunk még egy ismerkedős játékot. Körben ültünk, aki kezdett, kiválasztott magának egy személyt, és három szóval kellett bemutatnia, majd odadobnia neki a labdát. Az illető is kiválasztott vaalkit, három másik szóval jellemezte és továbbdobta a labdát. Senkit sem lehetett már elhangzott szóval jellemezni! A végén Julcsinak kellett bemutatnia magát 3 szóval, amelyek még senkitől nem hangzottak el.

Gyertyás beszélgetés: Utolsó este volt, gondolom, ezt is ismeritek nagyjábó. Az mondhatja el érzéseit és gondolatait a sötétben, akinél a gyertya van.

A legnépszerűbbek a Bummwe és a Gyilkosozás voltak, de nagyon élvezték a punnywe-t is (csapatos punnyadás) és az éneklést is. :lol:
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336490 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Ugyan most már csak a levegőnek szól, de mi még mindig csak tizen voltunk velem együtt, az egész pakolgatásos hajcihő alatt.

Csak gondoltam, szólok. A durvább értetlenkedést kérésre most kihagyom.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336336 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
ma reggel megnéztem, nincs újabb jelentkező, bár Tamás alakit még rebesgetett

ha valaki jön, meg se szólaljon, csak jöjjön le és fizessen, lenn megoldjuk :lol: :lol:

mindenkinek jó utat, lenn találkozunk, az itthonmaradókkal meg holnap, ügyesek legyetek :P

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336327 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Leguanember írta:

Alyr Arkhon írta: Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.


Most már sűrű mentegetőzés, sajnálkozás közepette illene elutasítani a jelentkezőt, még ha maga Göncz Árpád is lenne az.


Háááááát

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336326 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Alyr Arkhon írta: Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.


Most már sűrű mentegetőzés, sajnálkozás közepette illene elutasítani a jelentkezőt, még ha maga Göncz Árpád is lenne az.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336318 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

brokkoli írta: És akkor most az Ákos-Gergő párossal mi a helyzet?



Mivel Gergő örült hogy Szürkéhez került, én úgy gondolom maradjon is nála.
Ma írok neki ímélt, hogyha mégsem örül akkor hívjon telefonon.

Karesz akkor Inczynél lesz, Nólindir Gandalfnál (mivelhogy külön nyomatékosan kérte és mert Angwen beszélte rá állítólag)

Nagyon remélem hogy náluk újabb jelentkező nincs.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336268 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
És akkor most az Ákos-Gergő párossal mi a helyzet?

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336253 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Alyr Arkhon írta: Na ki vállalja Kareszt?

Most komolyan...


Bevállalom. Fogom tudni kezelni. 8)

Így lennénk akkor 13an. De Karesz nem aktív, szal nem leszünk túlnyomó többségben. :D
Ha úgy döntötök, h hozzám rakjátok. 8)

De helyette ne vegyetek el kérlek senkit. Összeszoktunk már 12-en, nem szeretném, ha bki elkerülne tőlem.

Köszönöm. 8)

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336249 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Gillz s jómagam a délben induló vonattal megyünk.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336219 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Alyr: nézd meg kinél vannak a legkevesebben és tedd oda.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336211 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Na ki vállalja Kareszt?

Most komolyan...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336144 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
UPDATE kettő!

EMBEREK! Kérlek, a hiányzó információkat mihamarabb szerezzétek be, tudjátok meg ki van a családotokban, rendetekben, gondoskodjtaok róla, hogy a leutazás paramétereit tudják a családtagok, az új emberekkel pedig beszéljetek telefonon. Nem emilen, hanem telefonon.

ÖSSZEVISSZA mennénk csütörtökön, a Keletiből a nulladik napra ld. szervezők feliratú topik.

Egybefoglalt három CSÖVIZÉS eredménye íme hát:
TŐCSÉTEK

TÁBORI PROGRAM KÉSZEN!
Megcsináltam a táblázatot, Szürke, mert nem volt ez annyira bonyolult, mint nem :-)

PROGRAMREND

TÁBLÁZAT

JÁTÉKLISTA

Gillz a guglifájlba töltötte fel, amit kell a hadijátékról még tudni.
Köszönöm szépen, lássátok lentebb az illetékest :-) És bonyolódjatok bele!

Szükségünk lesz a helyszínen papíron
a tömör programra, napirendre zsebméretre hajthatóan,
az Ainulindale szövegére,
a hadijáték és szalagszerzés leírására,
és a mesékre talán.

CÉLEGYENEEEEEEEEEEEEEEEEES!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336108 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Ha lehetséges, Karesz NE hozzám kerüljön, Hyarnustarosból így is jutott már bőven (meg komolytalan emberekből is)! :lol:
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #336106 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Közben kaptam levelet. Megpróbálom neki elmagyarázni, hogy miért került át hozzám az utolsó percben...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336105 Írta: sebcsaba
sebcsaba válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Alyr Arkhon írta: Tegnap kaptatok Kiss Gergőhöz telszámot, (ha minden igaz Szürkéhez tettük át és ő biztosan felírta) mi lenne ha felhívná az új csapveze?

Ha maradni akar mindenáron akkor fogszívva de maradjon. (aki tud jobbat szóljon)

Csapveze ma délután felhívta, Gergő jön reggel a tömeggel. Miért gáz ha nálam akar maradni? Jól elleszünk...

Amúgy meg elvileg közösségépítés, biztos Ákos is be fog illeszkedni hamar. Azért vannak a csapatok, meg aztán a szabadidőben is együtt lehetnek.

Ne variáljatok már annyit.

"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336099 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
nem. Emilt írtam csak neki mivel a telefonszáma nem stimmelt ha jól emlékszem.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336092 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Tegnap kaptatok Kiss Gergőhöz telszámot, (ha minden igaz Szürkéhez tettük át és ő biztosan felírta) mi lenne ha felhívná az új csapveze?

Ha maradni akar mindenáron akkor fogszívva de maradjon. (aki tud jobbat szóljon)
Rabyn: Erumea reagált már?


Más, sürgős: ki vállalja Kareszt (Angwen bátyját)?

Nem problémás ember, csak tanácstalan vagyok.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336083 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Eruma asszem átkerült már hozzám.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336082 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Felőlem jöhet Ákos is, meg Gergő is hozzám. Az úgy 13, ha Erumeát elvesszük (ő teljesen új, ha jól hiszem, és senkit nem jelölt, ugye?). Nem olyan vészes. Ráadásul Ákos+Gergő jóban van Vewyékkel, szóval csak erősítenék a 'másik' oldalt...

Rabyn: ne kezdd, légyszíves.

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336043 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők

Gandalf írta: Ádám, nagyon szépen köszönjük!
:D


A játékokat még feltennétek ide belinkelve? Köszi!


TESS: www.freeweb.hu/moggyancs/sotegames.rtf
(Ádám nem is mondtam, bocsi, átneveztem még amikor feltettem:D )

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #336038 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: 2007-es nyári tábor - Csapatvezetők
Inczy: ennyi erővel azt a két embert is ketté lehetne szedni akik miatt az egész balhé van...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.459 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére