Művészetek Völgye 2007
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
"Well, I'm back."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Gandalf írta: Na de valakinek az első előadása 2 órás és a második egy, másnak meg az első előadása 1 órás és a második 2...
lehet témától függ???
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Valaki meg belejön a beszédbe és másodszorra már gyorsabban megy.Gandalf írta: Na de valakinek az első előadása 2 órás és a második egy, másnak meg az első előadása 1 órás és a második 2...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
második alkalomra már elfárad a szájuk és lassabbak lesznekSnuffles írta:
Vannak olyan előadók, akik körülményesen megrágják a szavakat és kétszer lassabban beszélnek. =)Gandalf írta: Az miért van, hogy egyes ismeretterjesztő előadások egyik nap 1 órásak, másik nap 2 órásak?
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Vannak olyan előadók, akik körülményesen megrágják a szavakat és kétszer lassabban beszélnek. =)Gandalf írta: Az miért van, hogy egyes ismeretterjesztő előadások egyik nap 1 órásak, másik nap 2 órásak?
"Well, I'm back."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Nóli i linantea írta:
most tilos vagy sem?Ankalimon írta: Ennél olcsóbb csak a vadkemping lehet (ami viszont nem tilos).
Mert ha büntetik akkor tilos nem?
Én eddig abban a hitben éltem, hogy mindenhol tilos a vadkempingezés, de lehet, hogy a Völgy idejére ezt feloldották a falvak környékén.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
most tilos vagy sem?Ankalimon írta: Ennél olcsóbb csak a vadkemping lehet (ami viszont nem tilos).
Mert ha büntetik akkor tilos nem?
- Aeglos
- Nem elérhető
Bal oldalon egyenes volt teljesen a terep, de ott csak kevés volt az oltalmazó bozót a réten.
Fürödni csak annak lehet, aki fizet a kempingnél, de a sminket napközben biztos, hogy lemonhatjátok az iskola mosdójában. Egyébként buli lehet elmenni Apátiból Hegyesdre is, nagyon közel van gyalog is és ott van egy nagyon jó bányató, én többször is fürödtem benne... (mondjuk nem tisztálkodni, csak úgy csobbanni egyet közösen )
Én táncolok, de csak egy produkcióban, mellette szívesen segítek az íjászatban, kézműves gyerekfoglalkozásban, heraldikában, sminkelésben...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Vadkemping lehetőségek. A terepet ismerők közül kérdezem, hogy mennyire lehetséges a vadkemping? Azaz nem egy parkoló hétzsó részében kell sátrat verni, és benzingőzt lélegezni, hanem vmi normális hely áll-e rendelkezésünkre? Ami esetleg mgé a programokhoz közel is esik..
Van lehetőség tisztálkodásra, azaz zuhanyzó, csap, víz áll-e rendelkezésére a vadkempingezőnek? mert mondjuk az a fránya egyed felép és sminket is használ..Az egyéb higiéniás dolgokról nem is beszélve.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Timona
- Nem elérhető
Íjászat tanítással kapcsolatosan, ha valaki - nem azt mondom, hogy profi módon, de - monjuk mindenféle MTTs megmozduláson kipróbálta már egynél többször és odafigyelt, vagyis az alapokkal tisztában van az egy foglalkozást le tud vezényelni különösebb probléma nélkül, szvsz. Erre jó példa vagyok én is, mert amit tudok azt Alcartól tanultam, mindemelett gyerekekkel foglalkozom és volt rá precedens, hogy íjászatra kellett őket tanítani, semmi probléma nem volt.
Ami viszont igazán fontos az az odafigyelés, ha valaki nem figyel oda, lehet hozzáértő vagy csak hozzá konyító, édesmindegy, ha nem törődik a srácokkal vagy épp a fenőttel.
Én amúgy elég sokmindenre kapható vagyok: kreatívkodás, gyerekfoglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás, íjászat, szóval amint kitalálom hány napra meg hogyan megyek (ezeket az apróságokat mikorra kell eldönteni legkésőbb?) rendelkezhettek velem
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- gillz
- Nem elérhető
Szervezőként ugye nem kell belépőjegy, ha más programban nem szeretnék részt venni (egyelőre nem tudom, lenne-e idő megnézni egyéb programokat )?
Nem emberekkel foglalkozó tevékenység nincsen? Olyan, ahol nem kell elmagyarázni, megmutatni, megtanítani semmit? Mittomén, szívesen írok fel feliratokat, készítek elő helyszínt, pakolászom, meg egyéb kisegítő tevékenységeket végzek - csak ne kelljen dalt betanítani, gyöngyfűzést mutogatni, meg ilyenek (az ismeretterjesztéshez meg nem értek).
Gondolom, a fellépőknél nem csak az előadás időtartama, de a próbák is beletartoznak a "szervezői" időbe (bemelegítés szvsz blokkonként 20-30 perc, öltözéssel/sminkkel és az utolsó nagy jelmezelhagyásokkal és szövegtanulásokkal együtt, ha már nem kell próbálni).
Szóval a fellépéses cuccokon kívül inkább háttérmunkát szeretnék vállalni, ha lehet (elvileg hangtechnikázom Fornostban, szereplek jelenetben talán táncolok és bábozom).
need more brainz. yourz. now.
- Attila
- Nem elérhető
Az íjászattal kapcsolatba én szívesen segítenék tanítani hiszen idestova 2 éve íjazok.
Gyöngyfűzésbe nagyon örülnék, hogyha segíthetnék persze csak akkor, hogy ha ez nem haladja meg a szellemi kapacitásomat. Tehát mondjuk nem egy mondjuk......nem tom ha lesz gyöngyszövés abba nagyon szeretnék segíteni.
És az éjszakai fáklyás tünde felvonulás azt az utolsó nap eséjére tervezitek? Azon is szívesen részt vennék. Mondjuk nem mondhatnám magamra testsúly szempontjából, hogy normális vagyok hanem van rajtam egy kis +. (Vagy sok, ez hozzáállás kérdése) és nem biztos, hogy lenne nekem jó ruha. Vagy igen?
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Gandalf
- Nem elérhető
Már éppen mondani akartam én is.Melyanna írta:
Kérek szépen egy kötőjelet a Középfölde és a fesztivál szó közé...Ankalimon írta: A rendezvény hivatalos logója:
www.tolkien.hu/images/mtt/volgy-zugoly_logo01.jpg
- Melian
- Nem elérhető
Kérek szépen egy kötőjelet a Középfölde és a fesztivál szó közé...Ankalimon írta: A rendezvény hivatalos logója:
www.tolkien.hu/images/mtt/volgy-zugoly_logo01.jpg
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Ankalimon írta:
Ranamarth (Endóriel) írta: Ha megbíztok bennem,én viszem majd az íjászatot...tanítással és felügyelettel együtt...
Megbízunk benned (miazhogy! - eleve rád építettük ezt a programot), de kell melléd legalább még egy ember minden alkalommal.
(És jó lenne, ha te is tudnál vállalni egy másik szervezői feladatot is.)
Hát...esetleg a dalos szektorba...de azt egyedül nem igazán vállalnám be...de segítséggel szívesen...
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ranamarth (Endóriel) írta: Ha megbíztok bennem,én viszem majd az íjászatot...tanítással és felügyelettel együtt...
Megbízunk benned (miazhogy! - eleve rád építettük ezt a programot), de kell melléd legalább még egy ember minden alkalommal.
(És jó lenne, ha te is tudnál vállalni egy másik szervezői feladatot is.)
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Ankalimon
- Nem elérhető
Hát nem tudom, lehet hogy magamból indulok ki...
Én nem tartom magam profi íjásznak, de nem okoz gondot, hogy 2 órán keresztül kezdőknek megmutassam, hogy hogyan kell a vesszőt rátenni az íjra, hogyan kell célozni, és figyelni, hogy mindenki úgy nagyjából a céltábla felé álljon, amikor lő. Csináltam már ilyent, és nem volt gond. Megint csak azt tudom mondani, amit a nyelvekkel kapcsolatban már leírtam: ha valaki a táborban végigcsinálja Márk vadász rendjének a programját, akkor egy ilyen feladat nem okozhat problémát.
(És természetesen az íjászatot nem egy ember felügyeli, ahogy a többi helyszínen sem egy ember lesz.)
Ne csináljunk nagyobb problémát a kérdésből, mint amekkora. Ha valaki nagyon-nagyon nem talál két szervezői feladatot, de szeretne szervezőként részt venni, akkor szóljon nekem priviben vagy e-mailben - megoldjuk a dolgot.
Nem akarom megint az üres propaganda vádját a fejemre vonni, de SZVSZ ez tényleg csak kreativitás kérdése...
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Gandalf
- Nem elérhető
ickének meg igaza van.
- icke
- Nem elérhető
Eszeden vagy?! Tudod, milyen az, amikor valaki "belövi" a karját a nyíllal? Tudod, milyen nehezen áll rá egy kezdő, pláne egy kisgyerek arra, hogy kell célozni az íjjal? Az ilyen oktatást nem lehet úgy végezni, hogy odaállítunk valakit, mint pofon mellé a közlekedési rendőrt, hogy nézzed, mikor fordul valaki a másik felé - főleg, mert ha megteszi, már régen késő...Ankalimon írta: Az íjászat felügyeleténél pedig az a lényeg, hogy ne lőjék ki egymás szemét. Ehhez nem kell nagy szakértelem...
Rosszabb propagandaduma nem is létezik. Igaz, hogy nekem már "megvan a magam kettője", de ez kissé még az én kedvemet is elvette az egésztől. A kommunikáción továbbra is lenne mit javítani...Ankalimon írta: Szóval próbáljatok lelkesebbek, bátrabbak, rugalmasabbak lenni...
A szervezői gárda létszáma és összeállítása egy dolog, az ilyen rigid szabályok megállapítása egy másik. Főleg, hogy ahogy az MTT-t ismerem, mindenki tenni fog rá, viszont akkor legalább ne hangozatassatok ilyesmiket. (Ld. még "térítés nélkül hazaküldjük", 2005., nagytábor.)
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Ankalimon
- Nem elérhető
Ery írta: Ha a szinpadi produkciók közül háromban is szereplek, akkor az mennyinek számít? Háromnak vagy egynek?
Szerintem azt elfogadjuk kettőnek...
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ankalimon
- Nem elérhető
Az íjászat felügyeleténél pedig az a lényeg, hogy ne lőjék ki egymás szemét. Ehhez nem kell nagy szakértelem...
Figyeljetek: Ezek a keretek - ezek között kell mindenkinek megtalálni azt a két tevékenységet, amiben nem teljesen kutyaütő. Túljelentkezés esetén majd a szervezők kiválogatják, hogy kik a legjobb íjászat felügyelők és kalligráfia-oktatók, vagy quenya nyelvtanítók... (Értelemszerűen mindenben a profikat fogjuk előnyben részesíteni, de a 30 fős szervezői korlátot be szeretnénk tartani.)
Szóval próbáljatok lelkesebbek, bátrabbak, rugalmasabbak lenni...
- Gandalf
- Nem elérhető
Ezt már a LEP kapcsán is mondtad egyszer, Alcar hangosan kiröhögte ezen állítást.Ankalimon írta: (A kezdőknek való nyelvtanítás kb. 3 vagy 4 lecke Alcar tanfolyami anyagából. Ezt bárki megtanulhatja néhány óra alatt. Ugyanez a tengwar írás alapjaival...)
Már hogyne igényelne! Itt nem arról van szó, hogy csak nézned kell, hogyan kísérletezgetnek a gyerekek az íjjal, hanem segíteni, megmutatni, óvni őket a balesetektől (ehhez látni kell, ha vmit rosszul csinálnak), stb.Ankalimon írta: És az íjászat felügyelete sem igényel igazán magas szintű hozzáértést...