Mornaimire - Obszidián csapat - Csapatidentitás

Több
16 éve 9 hónapja #333937 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Mornaimire - Obszidián csapat - Csapatidentitás
javaslom olvasásra ezt itt: edhellond.extra.hu/doc/arda_chr_2.htm
egy kis kronológia, ha valaki összekuszálódna a Silmarilokban.

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 9 hónapja #331780 Írta: Dodiee
Ugye mint tudjuk, kezdetben volt Eru, az Egyetlen, akit tünde nyelven Ilúvatarnak neveznek. Ő teremtette meg gondolatának szülötteit, az ainukat, s ezek Nagy Muzsikájából s a Titkos Tűzből formálódott Ea, a teremtett világ. És az ainuk munkája révén a kiszabott időben elkészült Arda, a Föld királysága, s az ainuk földi alakot öltöttek, hasonlatosat a tündék, Ilúvatar Elsőszülöttei alakjához, és leszálltak a Földre, ami ekkor még lakatlan volt. Sok közülük itt is maradt, s sosem tért vissza Ilúvatarhoz, ezért nevezik őket valáknak, a Világ Erőinek.

A valák közül, aki a Mornaimire családhoz legközelebb állhat, Aule.
Hatalma alig kissebb Ulmo, a Vizek Uráénál. Ő az ura minden anyagnak, amelyekből Arda készült. Kezdetben sokat munkálkodott Manwe és Ulmo szövetségeseként, s minden szárazföld az ő keze műve volt. Kovács ő és minden mesterségek tudója, s örömét leli minden munkában. Övé minden drágakő a föld mélyében,s minden hegyfal s a tengerek medencéje. A noldák tőle tanulták a legtöbbet, s ő mindig a barátjuk volt.


Hát röviden ennyit gondoltam nagyjából fontosnak, de ez és még sokkal több benne van a Szilmarilokban, a Valaquentában és más fontos indók is találhatóak a Quenta Silmarilion fejezetben(kb a 100. oldalig), de lusta vagyok begépelni :) Akinek nincs Szilmarilokja, és nem tud utánanézni, az sem veszít semmit. A topicot azért nyitottam, mert majd ha konzultálok másokkal(mogyi, rád gondoltam) akkor ide fogok beírni olyan infókat, amik fontosak lehetnek a keretjátékba való beilleszkedéshez, és az identitás kialakításához. Ergo, hangolódjunk rá a táborra :)

A kérésem az lenne hogy ide csak az írjon kommentet, akinek van esetleg valami olyan infoja, amit feltétlenül szeretne hozzáfűzni a témához, itt ne floodoljunk hogy tábor előtt is jól átlátható legyen. köszi :)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.144 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére