TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
- Leguanember
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sil írta:
Középföldén hol olvastál jurtáról? o_OLeguanember írta: Merjünk nagyot álmodni, és teremjünk ott Középföldén!
Kéne egy jurta...
Kincső (Thilanna) írta:
Leguanember írta: Kéne egy jurta...
ezt mennyire gondoltad komolyan?
ha igen, akkor mindenféle hagyományőrző csoportoknak (pl akik Mesterségen Ünnepén és ilyesmiken képviseltetik magukat) biztos van, "csak" keresni kell egy kontaktot...
Hát, nem olvastam jurtáról. De nem kell jurtának hívni, egész sokféle népcsoport készített vagy lakó- vagy speciális célokat szolgáló sátrakat. Indiánok, izzasztósátorok, sámánzugok, a nomád népek.
Az ekhósokról olvastam, azoknak ekhós szekereik voltak? Vagy ez azt jelenti, hogy messze visszhangzott a kerekeik csikorgása?
Yaven javasolta a misztikus belső térben a hangulatteremtést, egyből a Művészetek Völgye jutott eszembe, a vigántpetendi Zöld udvar a Jurta teházzal, csodálatos volt.
Jurta vagy sátor, sátorlap, bőr, nemez, vászon, nád?
Frissítés: most jut eszembe, hogy van nekünk sátrunk, csak kicsit sárga szegény. Viszont formára ott van. Ha ki lehetne kötni valahogy...
Nem kell feltétlenül az egész AKG-ból Középföldét csinálni, elég, ha a Fogadóból, vagy még kisebb térből, egy sátorból varázsolunk azt.
Kívülről sátor, belépsz, és egy más világ.
Narnia is egy szekrényben volt, miért ne lehetne Középfölde egy sátorban?
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Középföldén hol olvastál jurtáról? o_OLeguanember írta: Merjünk nagyot álmodni, és teremjünk ott Középföldén!
Kéne egy jurta...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kincső
- Nem elérhető
Leguanember írta: Kéne egy jurta...
ezt mennyire gondoltad komolyan?
ha igen, akkor mindenféle hagyományőrző csoportoknak (pl akik Mesterségen Ünnepén és ilyesmiken képviseltetik magukat) biztos van, "csak" keresni kell egy kontaktot...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Leguanember
- Nem elérhető
Attila írta:
Mármint, hogy milyen mottót kellen kitalálni??? :confused2:Leguanember írta: 2008-ra mit lépünk?
Ezt is, meg még sok mást is, ha elolvasod a linkelt hozzászólásokat, akkor kiviláglik majd valami, a sorok közül is, és amúgy is.
Mivel vállaltam a Fogadó, és ezen keresztül a folyamatos szórakoztató programokat a 2008-as rendezvényen, hajlandó lennék a szórakoztatást átéléssel, a vendégek bevonásával, elbűvölésével kiegészíteni, amennyiben akadnak segítő társaim.
És akadnak, mert már megtaláltak sokan, ezúton is köszönöm nekik.
Merjünk nagyot álmodni, és teremjünk ott Középföldén!
Kéne egy jurta...
Minden más hiábavalóság.
- Attila
- Nem elérhető
Mármint, hogy milyen mottót kellen kitalálni??? :confused2:Leguanember írta: 2008-ra mit lépünk?
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Leguanember
- Nem elérhető
Brandir írta: Szintén nem értek egyet azzal, hogy már megint az esti színpadi produkciók fontosságával eltereljük a szervezőgárda figyelmét az egész napos rendezvényről. Talán nem én vagyok az egyetlen akinek feltűnt, hogy estére a vendégeink jelentős része hazamegy, és néhány lelkes műkedvelőn kívül csak a családtagok és barátok maradnak. Ezzel csöppet sem akarom becsmérelni az előadásokat, hiszen évről-évre egyre színvonalasabb produkcióknak örvendhetünk, de a vendégek szemszögéből ez a rendezvényünknek sokkal marginálisabb része, mint ahogy azt hisszük.
...
A rendezvénynek célszerű egy központi témát adni, így eladni is egyszerűbb, és egymásra épülő programokkal több mindent tudunk átadni.
Persze mindezeket nem érdemes figyelembe venni, ha magunknak csináljuk a LEP-et.
Emlékezzetek, 2003 arról szólt, hogy Tolkien 111 éves lenne, ez volt az igazi Születésnap, január 3-án, ahogy illik, a "Régen várt Ünnepély"
2004 mottója: "Kalandozások Középföldén"
(Hogyan nézzük, játsszuk, használjuk a belőle készült adaptációkat.)
2005 Marczibányi tér: Ünnep Völgyzugolyban
2006, a Millenáris: "Nézz körül és játssz Középföldén!"
(Vizuális élmények és szórakozás a tolkieni világ ihletésére)
2007-re mottónk nem volt... elcsíptünk ugyan néhány tanulságot, gondolatot: családi rendezvény, hangulati elemek, érezzük magunkat Középföldén, emlékezzetek Yaven, Brandir és mások véleményére.
Yaven: www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... ht=#300425
LEP 2007 topik, két oldal mindössze: www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... ht=tolkien
2008-ra mit lépünk?
Minden más hiábavalóság.
- Sil
- Nem elérhető
Nekünk igen. De a forgalmazójának mi a jó abban, ha támogat minket?Gandalf írta:
A film valóban nem, ez igaz, de még az emléke élni fog a fejekben, és az igazi Beowulf-párhuzamok fontosak!Sil írta:
A Beowulf hazai bemutatója november 29 (holnap), a LEP idején már nem lesz aktuális, szvsz.Ankalimon írta: Az idei LEP tervezett nagy attrakciója a Beowulf film és a "Hurin gyermekei" kötet közeledő megjelenése lesz terveink szerint.
Tears unnumbered
- Kincső
- Nem elérhető
Patiszon írta:
Én szívesen besegítek a ruhatározásba is, a bilétáknak meg egy rakat gombostű és kötegnyi tombola-jegy kell. Meg persze rengeteg fogas, vagy sok asztal/székRÓZSA írta: Döntés szükséges a tekintetben, hogy ingyenes/borravalós, vagy kötelező dijas a ruhatár.
Kincső. ha már akaratod ellenére megnyerted a "ruhatári főszervezői" posztot, az "előzetes szervezésre" kell ember, aki pl a bilétákról, logisztikussal az egyeztetésről, a lesz-e-ruhatári-dij kérdésről, a stábmegbeszéléseken a részvételről stb gondoskodik. Szerény véleményem szerint persze a felsoroltak a főszervező feladatai. Vagy mégiscsak kéne egy másik főszervező??? Határozattan helyszini feladatot vállaltál.
Rózsa 8O
Ankalimon írta: - Őrség (beengedés, járőrszolgálat, ruhatár): Alyr (ruhatár vezetője: Kincső).
Ebből nekem az jön le, h. mivel Alyr alá tartozik a ruhatár, vele kell konzultálnom az előzetes feladatokkal kapcsolatban, ami ha pár tömb cédula beszerzésénél több (mert annyira azért lesz időm ), akkor az ő feladata (pl. egyeztetés a többi szervezővel h. legyen-e díj (sztem 50 Ft belefér simán), szerződéskötéskor figyelni, h. legyen ruhatár-terem is és ha lehet, kapjunk fogasokat)-- így van?
És Patiszonnal egyetértek a kellékek tekintebéen
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Egyrészt _jó_ esetben
Másrészt szerintem a Beowulf közel sincs annyira reklámozva, mint a (szerintem hasonló kategóriájúnak számító) 300 volt...
Legalábbis arra bőven nincs, hogy a filmmel, ami igen érintőlegesen kötődik az eredeti műhöz, reklámozni lehessen Tolkient, akinek a kapcsolata a Beowulffal (lássuk be) az átlagember számára legalább ilyen érintőleges...
(megjegyzem a Beowulf az amerikai mozikban is csak mérsékelt sikerrel szerepelt...)
Our knees do not bend easily
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Köszönöm, hogy megint figyelmesen olvastál.Felagund írta:
Brandir írta: „A Beowulf hazai bemutatója november 29 (holnap), a LEP idején már nem lesz aktuális, szvsz.”
Nagyon nem értek ezzel egyet!
Én meg igen... A Beowulf (az alapján, amit eddig láttam/hallottam róla) három hét múlva megy a süllyesztőbe...
"Lehet, hogy a LEP időpontjára a Beowulf már régmúltnak minősül, de a reklámkampány jó esetben mostanában elindul, szinte egy időben a film reklámozásával. "
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Esgal
- Nem elérhető
Felagund írta:
Brandir írta: „A Beowulf hazai bemutatója november 29 (holnap), a LEP idején már nem lesz aktuális, szvsz.”
Én meg igen... A Beowulf (az alapján, amit eddig láttam/hallottam róla) három hét múlva megy a süllyesztőbe...
/kibic ON
Felagund, nyilván Brandir se úgy értette, hogy a film egy mozitörténeti jelentőség lenne bármilyen szempontból... inkább arról van itt szó, hogy mivel a Beowulf alaposan fel van sztárolva manapság, ezért ha az egyszeri laikusnak a LEPen azt mondod, hogy lesz előadás a Beowulffal és Tolkiennel kapcsolatban, akkor jobb eséllyel nem az lesz a válasz idén, hogy "hhő? milyen bévulf?" hanem talán valami derengeni is fog neki, amiért meg akarja majd hallgatni az erről való szövegelést. szerintem érdemes kihasználni, nem évül el addigra.
/kibic OFF
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Felagund
- Nem elérhető
Our knees do not bend easily
- Brandir
- Nem elérhető
„A 2008-as LEP szervezése mndent egybevetve nagyjából rutinfeladat.”
Ezzel még annyira sem!
Tudom hibás, és nem kellően professzionális gondolkodásomból fakad az az igényem, miszerint szeretnék minőségi szórakozást, és relevánsnak, de legalábbis sokak számára érdekesnek tekinthető előadásokat nyújtani, és kapni.
A tavalyi LEP vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Egyrészt végre sikerült – döntően a helyszínnek köszönhetően – egy kis hangulatot csempészni a rendezvényünkbe, és ezzel egy nagy lépést tettünk a vendégeink igényeinek kielégítésére, másrészt megrázó (arcpirító) élményt okozott, hogy rutinból odavetettük a már többször felhasznált, talán már az előadók által is unt hakninkat.
Szintén nem értek egyet azzal, hogy már megint az esti színpadi produkciók fontosságával eltereljük a szervezőgárda figyelmét az egész napos rendezvényről. Talán nem én vagyok az egyetlen akinek feltűnt, hogy estére a vendégeink jelentős része hazamegy, és néhány lelkes műkedvelőn kívül csak a családtagok és barátok maradnak. Ezzel csöppet sem akarom becsmérelni az előadásokat, hiszen évről-évre egyre színvonalasabb produkcióknak örvendhetünk, de a vendégek szemszögéből ez a rendezvényünknek sokkal marginálisabb része, mint ahogy azt hisszük.
Lehet, hogy a LEP időpontjára a Beowulf már régmúltnak minősül, de a reklámkampány jó esetben mostanában elindul, szinte egy időben a film reklámozásával.
A rendezvénynek célszerű egy központi témát adni, így eladni is egyszerűbb, és egymásra épülő programokkal több mindent tudunk átadni.
Persze mindezeket nem érdemes figyelembe venni, ha magunknak csináljuk a LEP-et.
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Én szívesen besegítek a ruhatározásba is, a bilétáknak meg egy rakat gombostű és kötegnyi tombola-jegy kell. Meg persze rengeteg fogas, vagy sok asztal/székRÓZSA írta: Döntés szükséges a tekintetben, hogy ingyenes/borravalós, vagy kötelező dijas a ruhatár.
Kincső. ha már akaratod ellenére megnyerted a "ruhatári főszervezői" posztot, az "előzetes szervezésre" kell ember, aki pl a bilétákról, logisztikussal az egyeztetésről, a lesz-e-ruhatári-dij kérdésről, a stábmegbeszéléseken a részvételről stb gondoskodik. Szerény véleményem szerint persze a felsoroltak a főszervező feladatai. Vagy mégiscsak kéne egy másik főszervező??? Határozattan helyszini feladatot vállaltál.
Rózsa 8O
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Légyszílégyszí...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gandalf
- Nem elérhető
A film valóban nem, ez igaz, de még az emléke élni fog a fejekben, és az igazi Beowulf-párhuzamok fontosak!Sil írta:
A Beowulf hazai bemutatója november 29 (holnap), a LEP idején már nem lesz aktuális, szvsz.Ankalimon írta: Az idei LEP tervezett nagy attrakciója a Beowulf film és a "Hurin gyermekei" kötet közeledő megjelenése lesz terveink szerint.
(off/ Ha már aktualitás: azért mégsem tarthatunk előadást a "Macskafogó II. és A Gyűrűk Ura párhuzamai" címmel, noha az lenne dec. végétől aktuális... /on)
- Rózsa
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Rabyn írta: Infopult: Rabyn:))
A ruhatárért ki lesz a felelős? Idén muszáj ugyanis ruhatárat csinálnunk!
Ha kapunk erre egy külön termet, netán fogasokat a tesiöltözőből, és vmiféle biléták beszerzésén kívül nem igényel előzetes szervezést, csak helyszínit, akkor bevállalhatom. (De előzetest biztos nem, mert előző nap szalagavatózom.)
Döntés szükséges a tekintetben, hogy ingyenes/borravalós, vagy kötelező dijas a ruhatár.
Rózsa 8O
Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Ankalimon
- Nem elérhető
Két terület van, ahol komoly gondot látok:
1.
Kellenének szinvonalas színpadi produkciók. Ami most biztosnak tűnik a Gondolin (feltéve, hgy elkészül, és MTT-n kívüli közönség számára is alkalmasnak találtatik), és a "Mória a padláson". Kellenének még táncok, és ének produkció is. A kapolcsi és a KÖMF-ös produkciók közül minden mehet, ami a 2007-es LEP-en még nem volt bemutava, de csak akkor, ha sikerül rendesen begyakorolni, egy profi bemutató szintjéig eljuttatni. Aktivizáljátok magatokat, pls!!!
2.
Reklám. A legfőbb feladat, hogy 800-1000 látogatót behozzunk a rendezvényre. A reklámozás 3 területen fog menni:
Plakátolás (Tünde szervezi) Cél, hogy Budapesten és Pest megyében az összes könyvtárban, felsőoktatási intézményben kikerüljenek a plakátjaink, és ezen a területen a középiskolák legalább 50 %-át is el kellene érnünk. A vidéki városokban minden megyeszékhely könyvtárába kellene plakátot eljuttatni, és ahol van aktivistánk, ott természetesen az iskolákba is. Ez több száz plakátot jelent - sokkal többet, mint tavaly - vagyis sok embernek sokat kell majd dolgoznia rajta. A plakátokat (és egyben az egyéb grafikai anyagokat - kitűzők, belépőjegyek) Gumipók készíti a tavalyiakhoz hasonló elrendezésben. ( www.tolkien.hu/lep2007/lep2007plakat.jpg )
Internetes hirdetés - elsősorban a Tolkien.hu és a Port.hu megjelenés, de várok ötleteket, hogy hol lehetne még a bannerünket elhelyezni ingyen, vagy olcsón. és keresünk valakit aki gyorsan megcsinálja a bannereket a tavalyihoz hasonlóan háromféle méretben. (lásd a tavalyiakat: www.tolkien.hu/lep2007/lep2007_flash.html )
Írott és elektronikus médiában cikkek Az MTI várhatóan megint leadja a híreket, amit átadunk, de emellet jó lenne dierktbe bekerülni a következő helyekre: MTV Kultúrház, Fix.TV, Tv2 és RTL reggeli műsor, Pesti Est, Exit, Metro, Népszabadság Ennek a résznek a megszervezésére keresek nagyon egy vállalkozó, lelkes aktivistát...
Az idei LEP tervezett nagy attrakciója a Beowulf film és a "Hurin gyermekei" kötet közeledő megjelenése lesz terveink szerint. Mindkét mű hazai kiadóját, forgalmazóját megkeressük az együttműködés, szponzoráció reményében. E területen ötleteket várok, hogy hogy lehetne a témákat a közönség és a szponzorok számára leglátványosabban megjeleníteni a rendezvényen.
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Színpadi produkciók (esti előadás és napközbeni harci bemutatók): Márk (segítője Milendória)
- Ismeretterjesztés: Melian (segítőjeként a nyelvi labort irányítja: Gandalf)
- Logisztika (vásárlás, szállítás, ki- éd bepakolás, dekoráció fel és leszerelés): Celebrom
- Infopult (előzetes beosztáskészítés, általános koordináció, helyszíni tájékoztatás): Rabyn
- Árusítás (jegyárusítás, MTT Shop, más cégek árusítása): Rózsa
- Hobbit fogadó (folyamatos szórakoztatás): Ádám (általános segítő: Lau, büfé vezetője: Tünde, szerepjáték és más játékok: gillz)
- Családi/gyermek kreatív programok és játékok: Newra (segítője: Artemisz)
- Őrség (beengedés, járőrszolgálat, ruhatár): Alyr (ruhatár vezetője: Kincső)
- PR, kommunikáció: ??? lelkes és hozzáértő jelentkezőt várunk - FONTOS FELADAT!!!
Kérlek benneteket, hogy mindenki jelentkezzen annál a vezetőnél, amelyik területen szeretne feladatot vállalni. Nyugodtan lehet több területen is jelentkezni (sőt kellene is), majd a beosztáskészítők elrendezik az ütközéseket.
Az egyes területek vezetőitől jövő hétfőig szeretném megkapni a következő infók első (vagy nulladik) verzióját:
- tervezett program (időbeosztással) - a hirdetések és plakátok számára
- a helyszín igény, időbosztással (Ismeritek, hogy idén mely részeket kaptuk meg az AKG-tól - ugyanazok leszen jövőre is.)
- eszközigény az MTT raktárból
- költségigény (tervezett vásárlások, egyéb kiadások)
- a szervezői csapat tagjai
Ezeket az infókat ezután hetente fogjuk frissíteni.
- Kincső
- Nem elérhető
Rabyn írta: Infopult: Rabyn:))
Ha kapunk erre egy külön termet, netán fogasokat a tesiöltözőből, és vmiféle biléták beszerzésén kívül nem igényel előzetes szervezést, csak helyszínit, akkor bevállalhatom. (De előzetest biztos nem, mert előző nap szalagavatózom.)
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Valaki, aki volt megbeszen, beírná az összes terület felelősét, h. tudjuk, kinek kell küldeni a felajánlásokat?
Nem vagyok biztos az összesben, párat leírok:
Főszervező: Ankalimon
Főszervező-helyettes: Nólindír (Julcsi)
Logisztikus: Celebrom
Ismeretterjesztő előadások: Melian
Nyelvek és írások: Gandalf (that's me)
Családi programok: Newra
Büfé: Remzymama (Tünde)
Hobbit Fogadós programok: Leguán (Ádám)
Nagyszínpad főfelelőse: Faun (Márk)
A többiben nem vagyok biztos, majd jelentkeznek, ha embereket toboroznak.
MINDEN működő és használható projektorra szükségünk lesz!Az intézet tartalék projektorát el merem kérni. Kicsit kontakt hibás, ezért ha be állítottad, már ne bökdösd, akkor müködik. Most novemberben is használtuk egy teljes délutánon át. Szóval 2-es számú tartalék projeltornak jó lehet. Kell?
Köszönjük!
- Kincső
- Nem elérhető
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Az intézet tartalék projektorát el merem kérni. Kicsit kontakt hibás, ezért ha be állítottad, már ne bökdösd, akkor müködik. Most novemberben is használtuk egy teljes délutánon át. Szóval 2-es számú tartalék projeltornak jó lehet. Kell?Gandalf írta: Ki tudna szerezni a LEP napjára projektorokat?
- Könyv árusítást én is vállalok!
- Valamint, ha megfelelő volt idén a belépők nyomtatási minősége, akkor a mostani LEP-re is nyomtathatom, mit elékszítetek. Felvágni is segítek, mint multkor.
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Timona
- Nem elérhető
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Gandalf
- Nem elérhető
De jobb, ha még kettő lenne esetleg. Elképzelhető, hogy az ismeretterjesztés két külön teremben lesz túl nagy érdeklődés esetén, és akkor három projektorra is szükség lehet.
Ki tudna szerezni a LEP napjára projektorokat?