TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Több
16 éve 8 hónapja #352537 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Köszönetet szeretnék mondani SÚ-nak, hogy rögtön a nyitásnál megnevetettett.

Szitu: tisztaságmániás namarie észreveszi, hogy a térkép kicsit khm.. .koszos, saját szóhasználatával élve:"csupa ganaj az egész!!!" Ezért dühödten nekiesik a ksozt letakarítani, morogva arra, ki a dzsuvát csinálta. A szappanos paírzsepi sajnos nem éri el a kívánt hatást, ezért vérmes nolda tüncikénk fennhangon elkezd azon elmélkedni, hogy dörzsis szivaccsal hatékonyabb lenne a dolog. Mire SÚ
-Sajnos szivacsot nem tudok neked adni, viszont olló van a zsebemben.
Megállt a kezemben a zsepi, elnevettem magam, és a következőt kérdeztem:
-Szerinted miylen sebességgel futnék a Keletiig vagy száz MTT-sel a nyomomban???????
SÚ elképzelte a jelenetet... :P :oops:

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352491 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Képeket szertnék még!!!:)

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352486 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Bocsánat, én nem akartam cseszegetni, előrebocsátottam hogy morcos vagyok, ezért nem tudtam diplomatikusabb hangvételt alkalmazni.. :oops:

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352485 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Persze a plakát-csúszás hivatalos indoka az volt eleinte, hogy "nincs végleges program", ami nem volt igaz, mert december elején összeállt, csak nem olyan apró részletességgel, ahogy azt Ankalimon szerette volna (ti. nem elég cím, felelős, időpont, részletes leírások kellenek róla). Volt egy vitánk arról, hogy minek kell rákerülnie egy plakátra és minek nem. Ankalimon szerint részletes programnak (igaz, a végleges plakát sem az a hiperrészletes lett, mint a programfüzet), de én szerintem nem, mert a plakát dolga csak a legfontosabb információk közlése a kedvcsinálás és figyelemfelkeltés, hangulatteremtés mellett, nem a teljes körű tájékoztatás.
Mindegy, ha lett volna PR-os, ezt talán jobban megszervezi, és lezárja a vitát.

De egyetértek abban, hogy nem ezen múlt. Tényleg nem ezen.
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352483 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Apró megjegyzés, ha már így feljött: a galád népség egy tagja kb. 3x hívta Tündét hogy mikor mehet plakátért és nem lett kész a plakát, igaz h. csak pár helyre tudta volna kitenni, de ha sok ilyen galád népség lett volna, az már megoldás. De ha 2 nappal előtte hirdettetik meg a dolog, mmint h. plakátolni kell, ráadásul karácsony előtti héten (amikor az egyetemisták már vizsgáznak), akkor nyilván kevesen fognak ráérni elmenni plakátért (ami, ismétlem, nem lett kész a meghirdetett időpontokra sem...). A galád népség egyébként mellékelt szórólapot a TLV-seknek még december első felében, specially made for them by Ádám (thanks a lot again).

De szerintem már ne azon rágódjunk, h. ki miben hibás, csupán azt gyűjtsük össze, hogy legközelebb mit csináljunk másképp, jobban ;) (avagy fordítsuk kutató tekintetünket új elkövethető hibák felé, Icke által idézett Ankalimon-elv nyomán szabadon :P )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352481 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
hömm... úgy emlékszem Ankalimon ígért kurzusmélt 8O

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352480 Írta: Nóli i linantea
Nem, nem volt eddig egyszer sem... Már tavaly is akart jönni... de nem jött, nem volt jó neki. Akkor annó én figyelmeztettem. Most azt hittem kurzus miatt nem kell. Pedig eszembe jutott, becsszó.
Szóval ne magyarázkodjatok.

Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352479 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
ööö, azért ha minden évben volt, tudnia kellett volna, h. jan. elején van, és utánanéznie ott, ahol minden évben értesülni szokott róla... :lol:
no persze ez semmilyen felmentést nem jelent az alól, hogy nekünk valóban reklámoznunk is kellett volna a kurzuson - sőt, kurzusmailt küldeni ezügyben.
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352478 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Nóli i linantea írta: előrebocsájtom -> :Nóli morc:

szerintem túldramatizáljuk azt hogy idén kevesen voltak.
Az viszont durva, hogy most hallom nem MTTs ámde Tolkien kurzusos barátosnémtól, hogy nem hangzott el kurzuson hogy lesz ilyen rendezvény...
Csak csodálkozott amikor rákérdeztem, hogy miért nem jött? - mi az a lep? - tolkienszülnap... - Jaj, az már volt? Ő mindegyik alkalmon ott volt, és ha tud róla, biztos eljött volna.
Szóval ennyit a galád népségről aki nem plakátolt :roll:

:D

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352477 Írta: Nóli i linantea
előrebocsájtom -> :Nóli morc:

szerintem túldramatizáljuk azt hogy idén kevesen voltak.
Az viszont durva, hogy most hallom nem MTTs ámde Tolkien kurzusos barátosnémtól, hogy nem hangzott el kurzuson hogy lesz ilyen rendezvény...
Csak csodálkozott amikor rákérdeztem, hogy miért nem jött? - mi az a lep? - tolkienszülnap... - Jaj, az már volt? Ő mindegyik alkalmon ott volt, és ha tud róla, biztos eljött volna.
Szóval ennyit a galád népségről aki nem plakátolt :roll:

Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352470 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Idhren írta: SÚ: nekem nem nyitja meg :( Error van kérem alássan!

Várj egy kis időt, kicsit túl sok képet próbáltam egyszerre feltenni, és letiltott a MySQL szerver. Egy idő után feloldja a tiltást, és akkor menni fog tovább. (Kb. olyan, mintha nem hagytam volna szóhoz jutni másokat, és betömték volna a számat. Csakhát mindez az adatbáziskezelés szintjén ;) )

Rabyn: szedd le a galériáról. Ahhoz túl nagy, hogy levrenceren átküldjem. Alternatív megoldás lehet a CD, de azt még annyira sem tudom neten átküldeni, úgyhogy az személyesebb kontaktust igényel. (Nem ragozom tovább, mert Alyr még félreérti... :) )
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352469 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
SU és mindenki aki képeket csinált, legyen olyan tündér és küldje el nekem!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352468 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Millenárison sorverseny volt csapatosan, napközben toborzás kvíz kitöltéssel, este színpadon mókázás formájában, de már oda is erősen vadászni kellett a népeket, hogy lelkesedjenek iránta... hja és plusz orkos játék ment még.

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352466 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
SÚ: nekem nem nyitja meg :( Error van kérem alássan!

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352461 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Sötét Úr írta: No még egy kicsit a fűtésről: mint Léli hozzászólásából is kitűnt, egyáltalán nem volt feltűnő, hogy a fűtőtesteken "ülünk"! Amennyire hideg volt máshol, azok a fűtőtestek perzselően forróak kellett volna legyenek...

Hát igen, azokat nem nevezném melegnek, inkább langyosak voltak. Ha felálltunk, már nem lehetett érezni. A rápakolással nem lehetett gond szvsz, hisz csak egy darabon pakoltunk rá és nem is teljesen. Tavaly, amikor nem volt ruhatár, ez az egész teli volt kabátokkal és táskákkal.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352460 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Sötét Úr írta: Mindenképpen egyetértek azzal, hogy több gyerek- és külsős program kell, és nagyon jó ötletnek tartom a "mászkálós" játékot. Annak idején, ha jól emlékszem, a Corvinban még volt ilyen (talán 2003-ban).[/size]

Mindkét Corvinos LEPen volt kalandjáték emlékeim szerint, a Marczison pedig biztos mert azt én csináltam. :P a Millenárist passz, tavaly orkos volt, idén meg ugye tisztáztuk h. semmilyen.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352457 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Azok számára, akik csak a topikot olvassák, de még nem voltak egy LEP-en sem, azért megjegyezném, hogy szélsőségesen kritikusak vagyunk magunkkal szemben (ami nem hiba, csak jó lenne nem elijeszteni senkit :) ).

Ami a reklámot illeti, nagyon fontos dolognak tartom a már említett népmesei módszert. Beszéljünk a LEP-ről, tegyük kiváncsivá az embereket. Nekem általában bejött, mondjuk az ideinél nem, de erről már kifejtettem a véleményemet. A legjobb módszernek tartom, mindenkit személyesen LEPrecsalni! ;)

Mindenképpen egyetértek azzal, hogy több gyerek- és külsős program kell, és nagyon jó ötletnek tartom a "mászkálós" játékot. Annak idején, ha jól emlékszem, a Corvinban még volt ilyen (talán 2003-ban).

A "kisebb LEP" alatt én arra gondoltam elsődlegesen, hogy számítani kell a látogatottság hullámzására. Számítani kell arra, hogy a LEP-et magunknak csináljuk, ami még nem zárja ki azt, hogy a vendégeink jól érezzék magukat, és értelmes dolgokat tudjanak meg (alapdolgokat is!) Tolkienről és rólunk.

Ha már az útbaigazítás szóba került, egy javaslat: merjük használni a Google Earth-öt (illetve a webes változatát, a Google Maps-t) és a BKV útvonaltervezőjét! Sőt, ne csak használni, hanem aktívan felkínálni a használatát (link formájában) a honlapra látogatóknak.

A port.hu-s kattintási arány egyáltalán nem lepett meg. A netes hirdetések kifejezetten nagyon alacsony hatásfokúak, ezen semmi csodálkozni való nincs. Ha egy netes hirdetés eléri a 0,2%-os kattintási arányt, az már igencsak jól sikerült!

Meg kellene próbálni a sajtót rávenni arra, hogy már szeptember táján foglalkozzon azzal, hogy lesz LEP. Bankot azért ne raboljunk... :) Nem tudom, hogy állunk sajtós kapcsolatokkal, de jó lenne kidolgozni erre valamit. Hogy mit, azt még nem tudom, de töröm a fejem.

Az időjárásfelelőst meg... szóval, Encsi aláírásának első három szava jut eszembe.

Ja, és az előző (vagy az előtti?) hozzászólásomban egyáltalán nem panaszként mondtam, hogy bár több LEP-en ott voltam, igazából csak egyet láttam. A LEP számunkra többé-kevésbé a munka ünnepe, és most tessék szíves lenni elfelejteni a politikai felhangot ;)

No még egy kicsit a fűtésről: mint Léli hozzászólásából is kitűnt, egyáltalán nem volt feltűnő, hogy a fűtőtesteken "ülünk"! Amennyire hideg volt máshol, azok a fűtőtestek perzselően forróak kellett volna legyenek...

KÉPEK! ITT! NEKED! (is.)
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352451 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Bizony igen!
Remek dolog a LEP, csak időpontilag nagyon rosszkor van. De mit is tehetünk, mégis csak ekkor szültet Tolkien proff.

A reklámozás, meg a szórólapozás nagyon nehéz dolog, főleg itt vidéken. Ugyanis felutazni, szállás szervezni, minden időbe tellik, és ráadásul 22-23-án kezdődik a téli szünet, és tart jan elejéig.
Jó lenne, ha lenne legalább 1-2 héttel a téli szünet előtt tudnánk kitenni néhány plakátot iskolákban, művházakban és mozikban, hogy meglássák, tudjanak róla, és még netán idelyük is legyen leszervezni a dolgokat.
szvsz

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352449 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Természetesen legyen LEP, ez nem is kérdés! Csak azért ne adjunk fel egy többéves hagyományt, mert egyszer nem egészen úgy sikerült, ahogy vártuk, tekintve hogy ennek az okaival még tisztában is vagyunk, és ahogy elnézem, elképzeléseink is vannnak arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne a jövőben színesebbé tenni a rendezvényt.

Egyébként én (a hideget leszámítva) jól éreztem magam. A műsor annak ellenére, hogy a produkciók nagy részét már nem először láttam, még mindig élvezetes volt. Tény, hogy lehetett volna még több előadás, de hogy az idén viszonylag kevés újdonság született, az részben azért is történhetett, mert sok energia ment el a KÖMF-re, (persze nem hiába!), és így kevés erő meg idő maradt valami újat létrehozni. Ha a jövőben több kulturális eseményt szeretnénk rendezni, akkor azokat úgy osszuk el időben, hogy megfelelően fel lehessen rájuk készülni. :)

"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352448 Írta: Belladonna
Belladonna válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni legalább pár órára, pedig nagyon vártam. De van alibim: ágynak estem. Ahogy nethez jutottam, végigolvastam a topikot.
Üdv!

"és a Megye földje jó mély"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352437 Írta: Ilmadrin
Ilmadrin válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Szerintem tök jó ötlet. :wink: :wink:

Sajnos most nem tudtam elmenni Lepre, mert most vagyok elsős az egyetemen és folyamatosan vizsgáim vannak. :cry: :cry:

De jövőre szívesen résztvennék a munkában én is. :roll: :roll:

"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352412 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Van egy nagyon jó ötlete a Kinga nevű barátnőmnek (ő az a vöröshajú lányzó aki sokat volt a büfében).
Az a lényege, hogy csinálunk kb 10 jelmezt (egy női és egy férfi jelmezt, ember, törp, tünde, stb) és lehet benne fényképezkedni párszáz pénzért, és ott helyben ki is tudjuk nyomtatni (fotónyomtatónk van tudtommal).
Namost ez bár, elég nagy beruházás de bejön! Főleg ha meg van hírdetve!
Sok gyerekprogi kéne jövőre, és előadások helyett kerekasztal beszélgetések, amikbe a nézők is be tudnak kapcsolódni. Vagy egy előadásnak úgy kell felépülnie, hogy egy óra előadás egy óra kérdezz felelek. Így aktivizálja a nézőket.
Mindenképpen a régi előadásokhoz kell nyúlni. Tolkien élete, hogyan készült a Gyu stb. Mert ezekről keveset tudnak a népek.

Szvsz kéne egy topic vagy valami ahova csak és kizárólag az ötletek gyűlnek és a "dejoo ez jó ötlet" típusu hozzászólásokat töröljük.

Na? És akkor a következő évben már jobbak lehetünk!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352401 Írta: Vénia
Vénia válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
először is köszönet MINDENKINEK aki szervezett és aki eljött, én nagyon jól éreztem magam, mindenek ellenére és miatt!

legyen LEP mindenképpen!
én Kapolcsra még sosem jutottam el, nem tudom, megéri-e csinálni, jó-e, de azt biztos, hogy nem LEP helyett!
a már elhangzott anyagi és egyéb érvek mellett leginkább azért, mert
A LEP A MIENK!!!!!!!!!!!!!!!
hiánycikk az utánpótlás, ez tény (ami még változhat, remélem, fog is!) de nem hiszem, hogy Kapolccsal úgy meg tudnánk ragadni embereket, "csak magunknak" mint a LEP-pel.

szvsz nem baj, hogy az idei LEP nem sikerült annyira jól. sőt, még jó is kisülhet belőle hosszú távon!
talán furán hangzik, de én tényleg így gondolom. mert szvsz a LEP és az MTT is egy hegyi vasút, nem pedig lemerült elem! egy hegyi vasút útján vannak hullámhegyek, és hullámvölgyek. ez most épp egy völgy volt, de ez korántsem azt jelenti, hogy innen már csak lejjebb van (feltéve hogy nem lökjük önként szakadékba a gőzőst)!
nem árt látni, hogy az életben semmit sem lehet huzamosabb ideig ugyanolyan szinten tartani.
szerintem ez egy jó kis ébresztő lehet a társaságnak. az eddigi posztok alapján úgy tűnik, ez kezd beigazolódni.

elmesélem az én idei LEP-es történetemet, szemléltetési szándékkal:
a múltról elöljáróban annyit, hogy engem- mint talán még sokakat- a 2003-as LEP-nek köszönhet a társaság, egészen konkrétan a rajzpályázatnak (nem én rajzoltam, hanem Kenza, de hozott magával, úgyhogy a lényeg ugyanaz). ettől kezdve minden évben szerveztem (egyet kivéve, de arra sem jószántamból nem jöttem).
voltam én sokkal aktívabb MTT-s, de az élet úgy alakult, hogy most már csak nagyritkán járok felétek, LEP-re, meg farsangra jövök.
tavaly november környékén kezdtem azon gondolkozni, hogy jönni kéne ide csápolni, hogy akarok szervezni LEP-et. de valahogy mindig akadt sürgetőbb teendőm, gondoltam, nem baj, a szervezés már úgyis biztos folyik, ráérek majd bekapcsolódni. a végén, decemberben, mikor már tényleg kezdtem aggódni, hogy ha nem cselekszem, nem marad nekem feladat (hihi jó vicc, ugye :D ) jött az üzi iwiw-en, hogy jelentkezzen, aki akar segédkezni. na így, hogy volt konkrét felhívás, ami "házhoz jött" a postaládámba, már tényleg aktivizáltam magam. írtam, hogy jönnék, kaptam választ, hogy felírtak. majd a szilvesztert kihevervén jöttem ide megnézni, hogy is áll a dolog, csápoltam hogy még nincs beosztásom, bár nem nagyon rázott meg, hogy úgy indultam el szombaton, hogy nem tudtam, mit fogok csinálni, hiszen tudtam: munka bőven jut mindenkinek.

szóval én így "készültem" az idei LEP-re, egyszerűen azért, mert teljesen természetesnek vettem, hogy van, volt és lesz is, mert mindig csinálja valaki, és az is elég, ha a helyszínen segédkezem.
talán nem egyedül voltam így ezzel. nem először hangzik el, hogy magától semmi nem lesz, hátmég LEP, szóval ez talán most tényleg tudatosult az emberekben. mert elméletben, persze, mindenki tudta, de most éreztük is. még így is kitettünk magunkért, azt hiszem, úgyhogy kár lenne feladni, ha az kell, eshetünk még sokkal nagyobbakat pofára, de jobb lenne, ha innen most felefele mennénk!

én jövőre biztosan jobban fogom magam aktivizálni LEP ügyben, és hiszem, hogy nem én vagyok így ezzel egyedül.
tenni fogom egyrészt, mert szerintem ez egy értékes rendezvény, tisztelgés a professzor előtt, aki megérdemli a munkánkat cserébe azért, amit nekünk adott. a legnagyobb örömet azzal szerezhetjük neki, ha még több embert segítünk hozzá, hogy gazdagodjon a munkássága által.
és másrészt tenni fogom magam miatt. a saját "LEP-es hullámvasutam" miatt. kezdetben alig vártam, hogy tehessek valamit, mindent beleadtam. aztán elfáradtam kicsit a dologban, elhatároztam, hogy csak kissebb feladatot vállalok majd (még az is megfordult a fejemben, hogy egyszer újra látogatóbőrbe bújok). kellett a lazítás, de mostanra rájöttem arra is, hogy a LEP úgy a legjobb, ha halálra dolgozza magát az ember. akkor ad igazi katarzist. ha önként és dalolva vetjük oda magunkat a rendezvény oltárára és nem kesergünk a saját mártírságunkon, ha "sokan fekszünk együtt a vágóhídon" és akkor majd jön utána a katarzis.
és igen, azt nem lehet minden évben megtenni, mert vizsgák, és magánélet, és hasonló, de ha mindig vannak elegen, akik megteszik, akkor mindenki tud lazítani időnként, és nem kell félnie, hogy "nem lesz hova visszatérni" és talán megszokássá sem válik a dolog. mert annak tényleg nincs már semmi értelme.

annyi jó és haszonos ölet merült fel a posztokban, annyi energiám lett hirtelen már az olvasásuktól is, hogy úgy érzem, tök jó lenne egy hónap múlva megint LEP-et szervezni :D
megpróbálom ezeket az energiákat konzerválni és elővenni ősz végén.
Oisin észrevételei szerintem nagyon értékesek!
nem kell kisebb LEP talán, mert annak tényleg veszélyes vége lehet. a Gyűrű Szövetségének küldetése is egy mindent vagy semmit küzdelem volt, legyen a mienk is az! csináljuk, amíg erőnkból telik- persze ésszel, igyekezvén tanulni a hibákból és jól átgondolni mindent! ne pont most torpanjunk meg, hiszen igen, jövőre végre JANUÁR 3. SZOMBATlesz, és 2010-ben pedig vasárnap! az már neccesebb, de mégis hétvége! és jön a Hobbit film is! szóval had szóljon, míg bírjuk szusszal- mi és az utánunk jövők, akik reméljük lesznek, és akiknek reméljük, azért pozitív minták lehetünk.

nem tudom, belegondolt-e bárki is a 2003-04-es LEP-eken a Corvinban a többszáz fős tömegben préselődve, hogy mindez nem csupán a pillanatról szól, hogy hosszútávon mekkora jelentősége lehet. persze, mindenki akarta, hogy legyen LEP örökké, de szvsz mindenki az akkor éppen benne és körülötte tomboló öröm végtelenítésére gondolt, és nem arra, hogy milyen gyötrelmes, szép, nehéz, tanulságos, léleképítő, messzire vezető utazás indult el akkor.
én kíváncsi vagyok, hogy hova juthatunk el még, ha igazán akarjuk, és remélem, hogy akarjuk!

"Vajon bekerülünk-e valami regébe vagy
énekbe, fel fogják-e olvasni vaskos
könyvekből hosszú-hosszú évek múltán
is"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352370 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
ha a Kapolcs- vs. LEP vita kapcsán: LEP. Egyértelműen. Miért is? Kapolcs húzósabb, mint a LEP, nehezebb odajutni, mint írtátok, a periférián vagyunk, másfelől pedig, és ez a fontosabb, közvetlen egy nagyrendezvényt, a tábort követi.

ha arra a gondolatra jutottatok/jutunk, hogy ennyi nagy rendezvényre nincs energia, akkor tényleg megoldás lehet, hogy egy kimaradjon, de az ne a LEP legyen. Ez kulcskérdés, mivel, és szevsz ez a legfontosabb érv: nem önmagunk előtt tisztelgünk ezen a rendezvényen, hanem a Professzor előtt.
Dátumok: egyszer valaki viccesen megjegyzzte, hogy dátumok tekintetében nem vagyunk jól eleresztve.. :P

Van egy másik alternatíva is. Az előzőt arra vázoltam, ha mindenáron kétségbe akarunk esni, de szerintem nem akarunk. Ugye, kedves MTT?

Nos, tehát: mivel ez az első olyan időszak, amikor több nagy rendezvény volt egy éven belül, semmi ok az elkeseredésre. A tanulság: jól át kell gondolni, hogy mit akarunk, és ha minden eddigi rendezvényt szeretnénk megtartani, márpedig miért is ne tarthatnánk, akkor a már emlegetett előre tervezéssel lehet megoldani. Mindenki gondolkodhat azon, hol tud/szeretne ott lenni (jó, tudom, hogy ez borzasztó nehéz, hisz én magam is jó, és csoda, ha két hétre előre tudom, mit is csinálok, hova mehetek), előre szervezkedhet, agyalhat, stb.

Egy valami viszont tényleg fontos lenne: aki dolgozni vágyik, azt segítsük. Ez már elhangzott, tudom, de aranyigazság, nem árt eleget ismételni. halálos kínban voltam, amikor úgy menetem oda szombat reggel, hogy gőzöm nem volt mit kéne/lehet, és főleg hogyan mesélnem, és hálát adtam az égnek, hogy szegény Newra rám hagyta a dolgaimat.
Jövőre valahogy ezt a mesélős dolgot is másképp kéne megoldani, mert elég kínosan éreztem magam odamenni a gyerekhez, aztán megkérdezni, hogy szeretne-e mesét hallgatni. Még szerencse, hogy kreatív mesemondást anno eleget gyakoroltam unokaöcsémen. :oops:

Másfelől szeretnék többet tenni, de nem tudom, hogyan lehetne. Segítséget kérek tőletek. "Én elvinném a Gyűrűt Mordorba, de nem tudom az utat". Előre is köszönöm.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352364 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Lehet, hogy felvetődött már, vagy esetleg már idén is így volt, ha igen, elnézést kérek: de valóban, a kurzushoz hasonlóan a TLV és a mindenféle, MTT-s szervezésű rendezvények jó alkalmak a hirdetésre.

SÚ: igen, a szalagavatómmal ütközött. Jövőre mindenképpen szeretnék menni,mert a leírások alapján, az itt felsorolt negatív dolgokkal együtt is pozitív összképet kaptam a LEPről. Ezért is gondolom, hogy ha csak az élmények leírásával kedvet tudtok csinálni, akkor talán nem kellene abbahagyni ezt a szép hagyományt...
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352338 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
A TIK-ben többen is tudnánk csápolni plakátokkal, még akár saját készítésűekkel is, amin a legfontosabb információk rajta vannak, sajnos ez csak utólag jutott eszembe, de legközelebb alkotok valamit. A nyomtatást végülis meg tudnám oldani, de csak a könyvtárban pénzért.

"Well, I'm back."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352335 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Ankalimon írta: Ez meg kedves:
maszol.ro/kultura/erdelyi_frodot ... 01_06.html

Tényleg ezt mondtad??? :roll:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352334 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
Vidéki reklámról: Nem csak pénzes reklám létezik ám, meg újsághirdetés, és nem szabadna lemondani róla csak azért mert onnan kevesen jönnek. Ha kevés hát kevés, azt is meg kell becsülni.
Nem egy ember várakozott türelmetlenül a szórólap letölthető verziójára itt a fórumon...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352333 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Ankalimon írta: Léli: nézd meg jobban. Ugyanaz a helyszínleírás volt kint mint tavaly, térképpel és buszmenetrenddel.
( www.tolkien.hu/view.php?m=118&c=1&a=2197 )

Minél többször nézem meg a térképet, meg olvasom a hozzáírt szöveget, annál inkább arra jutok, hogyez tipikus Bp-i magyarázat Bp-ieknek. No, nem azért, hogy már megint kellemetlenkedjek, de ha ezt odaadod egy egyszerű vidékinek, nem talál olyan egyszerűen oda. Legegyszerűbb, ha a vonata a Délibe érkezik. Persze, tudom, keressen a neten térképet, vagy használjon útvonaltervezőt.... De szerintem mindenki számára szimpatikusabb (és vonzóbb) lenne, ha máskor egy részletesebb (mint amilyet pl. Remzymama írt) útmutató volna.

A vidéki reklámról pedig annyit, hogy csak rá kell venni az embereket, hogy megcsinálják. Még szorgalmi (ill. iskolai) időszakban kell a plakátokkal elkészülni, és naponta zargatni mindenkit, hogy legalább a suliban tegye ki, és máris lesz eredménye. Ha időben megvan a plakát, akkor van értelme rágni az emberek fülét, hogy kitegyék a suliban (plussz akkor még ki is mozdul az ember otthonról (ha más nem, suliba)és nem a karácsonyi nagybevásárlások közepén jár). Persze, az már újabb kérdés, hogy megfelelő programot kell kitalálni, hogy utána az érdeklődő tényleg gfelutazzon Bp-re :wink:

Remzymama: igen, te igen, de volt, aki nem. És ez eszembe juttata a "régi szép időket", amikor egy kicsit még ez is más volt... No, nem azt mondom, hogy ideális, de akkoriban kb. minden odajutási magyarázat olyan részletes volt, mint a te leírásod.

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja #352323 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008

Remzymama/Tünde írta: Nos: Attila: köszi, tökéletes

Odajutás: Raktár u. 1.

Nyugatitól 6os busz Raktár utcáig
Budáról Batyiról pl 86os busz vagy 6os Raktár utcáig
Akárhonnan 3as metró Árpád hídig, onnan 1es villamossal át Budára Flórián térig, és onnan a busszal vagy gyalog 5 perc a Szentendrei úton kifelé.
Stadionoktól 1es villamos Flórián térig, onnan gyalog 1 buszmegálló Szentendrei úton kifelé

én alighogy elolvastam a kérdésedet elég részletesen válaszoltam mindenfelőli odajutásra azt hiszem :(

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.858 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére