A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #103481 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen, ezt már Göncz Árpi bácsi is félrefordította... :roll: :? :) De legalább tudjuk, miért mondta a New Line Cinema, hogy 7tagú a GySz. :? :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #103287 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ery írta: Ez akárhogyan számolom kilenc. :) Frodó felsorolta utitársait.

Igen, igazad van, bár nyelvileg pontosabb lett volna úgy fogalmaznia Frodónak, hogy 'kilencen voltunk útitársak'.

Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, a könyvben is úgy van, hogy 'heten indultunk'.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #103277 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ez akárhogyan számolom kilenc. :) Frodó felsorolta utitársait.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #103221 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Na, lehet h már volt beírva, de:

Heten voltunk útitársak: egyet elvesztettünk Móriában, a többiektől Parth Galenben váltunk el a Rauros fölött; kettő a magam fajtája volt, egy törp, egy tünde s két ember, Aragorn és Boromir, aki azt mondta, Minas Tirith városából jött, délről.

Érdekes...

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102961 Írta: fantaboy
fantaboy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Narië írta:

fantaboy írta:

Niphredil/Szméagol írta: fantaboy: nekem van, de elég nagy hü***ségnek hangozhat: mi bizony kértünk a mozis nénitöl, és miután nem adtak, leszedtünk egyet a kirakottak közül, a mozin kívül (hát igen, a fanatizmus az fanatizmus 8) ). Tartsatok vandálnak, de ha nem tépjük le, max. összefirkálták volna, az meg kinek jó? Mellesleg a Tescoban is lehet kapni, 969 Ft, de csak olyat láttam,amin a két torony van rajta, meg Gandalf + Balrogosat.

Én láttam a könyvesboltban a filmkönyvet, de be van csomagolva, és nem akarják kibontani egyiket sem! :evil:

Én is próbálkoztam mozikban, de már sehol sincs. Amúgy a MOM parkban is ez a két plakát van.

Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiro´´l le van szedve a nejlon.

Húúúú,akkor asszem az én voltam...

Különben a Mamutban nézted a posztert?Ott szerintem még van....Mert én még láttam...

A Mammuton belül hol?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102950 Írta: Ezüstliliom
Ezüstliliom válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Valaki nem tudja, fönn vannak neten Rohan zászlóiról képek, ill. a tündék zászlójáról kép? :?: :roll:

Rohan zászlója:
www.herr-der-ringe-film.de/media/galerie...iges/flaggerohan.JPG

"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102934 Írta: Sesy
Szerintem azért volt "Nem inték óva őket", mert a "Nem figyelmeztették őket" nem fért volna bele, vagy nem illett volna Éowyn beszédéhez (mmint a szája mozgásához).

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102913 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Elsőre nekem nem is esett le, hogy ha nem lesz Banyapók, akkor a Két Torony sem az a Két Torony, de tényleg nem túl jó... :roll: A szinkronról meg ne is beszéljünk... :roll: :?
[size=9:k7hg3l9o](OFF: megvan a filmzene!!!!! :D )[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102903 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szméagol: biztos azt gondolták, hogy a magyar olvasóközönség megkavarodna az Elveszett mesék, és Befejezetlen mesék közti hasonlóságtól ;)
De egyébként jó kérdés... 8)

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102892 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Hát bizony, engem nagyon idegesített, hogy Barad-dur volt a másik torony. Amikor Szarumán beszél, akkor én mindig hevesen rázom a fejem (és ez egy kicsit zavarta a mellettem ülőt). :wink: :lol:

A fordítók már csak ilyenek. Hogy lett az Unfinished Tales-ből A Gyűrű keresése???
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102872 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Narië írta:

hódica írta:

Kincső írta:

hódica írta:

Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva o´´ket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielo´´bb? 8O :) Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak elo´´re szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:

Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszeru´´ népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne :? 8O

De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) számu´´zték o´´ket? :roll: De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika :wink: ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény számu´´zött Éomer ellen fordulna... :roll: :?

hát ebben is van logika :wink: :roll: már így már tényleg nem tiszta, hogy Éowyn mire gondol... :? 8O

Ebben a szinkronban nem mindíg a logikát kell keresni :roll:

De szerintem az eredetiben az,hogy "They had no warning" az azt jelenti,hogy semmi nem utalt a támadásra,teljesen felkészületlnül érte ôket...

tegnap direkt figyeltem, sa feliratosban az van feliratozva, hogy ..."nem figyelmeztették őket" 8O :? nem értem, hogy akkor a szinkronban minek kellett variálni :? 8O

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102832 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Valaki nem tudja, fönn vannak neten Rohan zászlóiról képek, ill. a tündék zószlójáról kép? :?: :roll:

Ezeken sajna nem látszik...
www.angelfire.com/film/stormcrow/eowyn.html

Itt The Legend/Galleries menü alatt az Edoras második képén jobban látszik:
www.lordoftherings.net/index_editorials.html

És itt is van egy pár zászló...
members.tripod.com/john.ohara/Flags.htm

...tübbet most nem tudok...

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102825 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Lominas írta: Na most már végképp semmit nem értek... :)
Visszaolvastam ezen a fórumon régebbi hozzászólásokat, és Elanor hívja fel a figyelmet a Gyűrű Szövetsége záró soraira:

˝A história második fejezete A KÉT TORONY címet viseli, mert amiről az szól, abban Orthanc, Szarumán fellegvára és a Mordor titkos bejáratát őrző vár, Minas Morgul játssza a főszerepet: a felbomlott szövetség tagjainak tetteiről, viszontagságairól számol be, amíg le nem száll rájuk a Nagy Homály.˝

Nekem ez tűnik a legjobb verziónak... de mivel a filmbe nem fért bele Minas Morgul, érthető, hogy Barad-Dur lett a másik torony.

Ezt a dolgot valóban kitárgyaltuk már néhányszor :)
És tényleg úgy van, hogy a könyvben Orthanc és Minas Morgul az a bizonyos két torony, de mivel a filmben Minas Morgul fel sem tűnik, itt ehelyett Barad-Dur lett a másik torony.

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #102822 Írta: Prisca

Swen írta: jah
Lominas barátunk már be is ollózta a megfelelő részt:))

Köszi!
Közben én is levettem a polcról a könyvet és utánanéztem... ezer bocs és anyamedve a félreinfóért!!! (már ki is javítottam...)

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102773 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sesy valahol láttam képeket de halvány lila gözöm sincsen hol.-(((((((

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102771 Írta: Sesy
Valaki nem tudja, fönn vannak neten Rohan zászlóiról képek, ill. a tündék zószlójáról kép? :?: :roll:

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102744 Írta: Swen
Swen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

A könyv címe: A Két Torony Minas Tirithre és Minas Ithilre (később Mordor elfoglalta és lett belőle Minas Morgul) vonatkozik.
A filmben tényleg összekavarták egy kissé...
Hogy a könyvben hol van erről a szó, az most sajna nem jut eszembe... :?

Nem !
A két torony, Az Orthancra és Minas Morgulra utal...
hát Tolkien le is irta, ott van a könyvben:))

bye
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102733 Írta: Lominas
Lominas válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Na most már végképp semmit nem értek... :)
Visszaolvastam ezen a fórumon régebbi hozzászólásokat, és Elanor hívja fel a figyelmet a Gyűrű Szövetsége záró soraira:

˝A história második fejezete A KÉT TORONY címet viseli, mert amiről az szól, abban Orthanc, Szarumán fellegvára és a Mordor titkos bejáratát őrző vár, Minas Morgul játssza a főszerepet: a felbomlott szövetség tagjainak tetteiről, viszontagságairól számol be, amíg le nem száll rájuk a Nagy Homály.˝

Nekem ez tűnik a legjobb verziónak... de mivel a filmbe nem fért bele Minas Morgul, érthető, hogy Barad-Dur lett a másik torony.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #102730 Írta: Prisca

Lominas írta: Tudom, hogy nagyon alap kérdés, de Tolkien a Két Torony elnevezésnél Minas Tirithre és Minas Morgulra gondolt?

Csak azért furcsa ez nekem, mert Minas Tirith fel sem bukkan a Két Toronyban.

Kerestem hivatkozást erre a címre a trilógiában, de nem találtam. Ha valaki megmondaná hol van erről szó, azt megköszönném!

A könyv címe: A Két Torony Vasudvardra és Minas Ithilre (később Mordor elfoglalta és lett belőle Minas Morgul) vonatkozik.

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102717 Írta: Lominas
Lominas válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Tudom, hogy nagyon alap kérdés, de Tolkien a Két Torony elnevezésnél Minas Tirithre és Minas Morgulra gondolt?

Csak azért furcsa ez nekem, mert Minas Tirith fel sem bukkan a Két Toronyban.

Kerestem hivatkozást erre a címre a trilógiában, de nem találtam. Ha valaki megmondaná hol van erről szó, azt megköszönném!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102711 Írta: Swen
Swen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Szméagol írta: Sziasztok!

Szinkron:
Miután Faramirt megkísérti a Gyűrű odamegy hozzá egy katona és ezt mondja: "Megtámadták a FŐVÁROST! Erősítést kérnek.". Osgiliath mióta fővárosa Gondornak? (Tudom, előtte az volt, de az Ellenség elfoglalta és egy "rém-rom" telepet csinált belőle, utána visszafoglalták a gondoriak, de csak az átkelőhely miatt. Korántsem lett a fővárosa.) Az angolban hogy van?

A Filmben még a fővárosnak számít, mind tudod elég sok mindent változtattak a könyvhöz képest, kezdve az alcím a Két Torony jelentésével...

bye
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102663 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Szinkron:
Miután Faramirt megkísérti a Gyűrű odamegy hozzá egy katona és ezt mondja: "Megtámadták a FŐVÁROST! Erősítést kérnek.". Osgiliath mióta fővárosa Gondornak? (Tudom, előtte az volt, de az Ellenség elfoglalta és egy "rém-rom" telepet csinált belőle, utána visszafoglalták a gondoriak, de csak az átkelőhely miatt. Korántsem lett a fővárosa.) Az angolban hogy van?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102574 Írta: Prisca

Szméagol írta: Sziasztok!

OFF:
Én pesti vagyok, de nem tudok ilyen tanfolyamról, pedig tuti, hogy jelentkeznék rá. De mivel ilyen nincs marad az önerő... :wink:
Prisca: A Középfölde topicban már van Gollamos topic... (Igaz nincs odaírva, hogy Andy serkis, de azért Gollam kapcsán őt is meg lehet vitatni...)

Hát ez nagyon szomorú... pedig mentem volna...
A Gollam topicot felfedeztem... :o ) már olvasgatom is!

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102489 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

hódica írta:

Kincső írta:

hódica írta:

Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva o´´ket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielo´´bb? 8O :) Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak elo´´re szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:

Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszeru´´ népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne :? 8O

De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) számu´´zték o´´ket? :roll: De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika :wink: ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény számu´´zött Éomer ellen fordulna... :roll: :?

hát ebben is van logika :wink: :roll: már így már tényleg nem tiszta, hogy Éowyn mire gondol... :? 8O

Ebben a szinkronban nem mindíg a logikát kell keresni :roll:

De szerintem az eredetiben az,hogy "They had no warning" az azt jelenti,hogy semmi nem utalt a támadásra,teljesen felkészületlnül érte ôket...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102486 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Kincső írta:

hódica írta:

Kincső írta: Másrészt meg persze hogy "nem inték óva őket", miért, mit várt, hogy jönnek fehér zászlóval, és udvariasan a falu lakóinak tudtára adják, hogy másnap fel akarják gyújtani és kifosztani, és meneküljenek el mielőbb? 8O :) Általában a támadók, pláne ha ilyen Szarumán-bérencek, nem szoktak előre szólni, ha gyilkolni és fosztogatni akarnak... :shake: Szóval abszolút semmi de semmi értelme... :look: :confused2:

Lehet, hogy tévedek, de nem arra gondol, hogy a rohaniak, a katonák nem figyelmeztették az egyszerű népet, hogy meneküljenek? Mert másképp tényleg nincsen túl sok értelne :? 8O

De szerencsétlen katonák honnan tudták volna, hogy megtámadják a népet, pláne hogy éppen (lehet, hogy részben ezért is) száműzték őket? :roll: De ha ez is a magyarázat (mert azért tényleg van benne logika :wink: ), Éowyn nem hiszem, hogy szegény száműzött Éomer ellen fordulna... :roll: :?

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102456 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én olyat keresek, amin Frodó van. A barátnőm szétszekál egyért (persze nem gondolja komolyan, de milyen meglepetés lenne, ha tudnák szerezni egyet). A Dunaplázában és a MOMparkban nincs.

HELP!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102454 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

fantaboy írta:

Niphredil/Szméagol írta: fantaboy: nekem van, de elég nagy hü***ségnek hangozhat: mi bizony kértünk a mozis nénitöl, és miután nem adtak, leszedtünk egyet a kirakottak közül, a mozin kívül (hát igen, a fanatizmus az fanatizmus 8) ). Tartsatok vandálnak, de ha nem tépjük le, max. összefirkálták volna, az meg kinek jó? Mellesleg a Tescoban is lehet kapni, 969 Ft, de csak olyat láttam,amin a két torony van rajta, meg Gandalf + Balrogosat.

Én láttam a könyvesboltban a filmkönyvet, de be van csomagolva, és nem akarják kibontani egyiket sem! :evil:

Én is próbálkoztam mozikban, de már sehol sincs. Amúgy a MOM parkban is ez a két plakát van.

Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiro´´l le van szedve a nejlon.

Húúúú,akkor asszem az én voltam...

Különben a Mamutban nézted a posztert?Ott szerintem még van....Mert én még láttam...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102417 Írta: fantaboy
fantaboy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ja, és a Mammut 2-ben a Libriben meg lehet nézni a filmkönyvet, van egy pár, amiről le van szedve a nejlon.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102311 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

OFF:
Én pesti vagyok, de nem tudok ilyen tanfolyamról, pedig tuti, hogy jelentkeznék rá. De mivel ilyen nincs marad az önerő... :wink:
Prisca: A Középfölde topicban már van Gollamos topic... (Igaz nincs odaírva, hogy Andy serkis, de azért Gollam kapcsán őt is meg lehet vitatni...)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #102300 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Kösz, amani. Akkor nem véletlen, hogy nem szerepel a példák közt :!:

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.875 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate