A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 10 hónapja #92270 Írta: Éomer
Éomer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Játszottatok már Gyűrűk Ura kvizt a kvizpart.hu-n.Ha még nem akkor ajánlom figyelmetekbe.Ha még nem olvastátok ne próbálkozzatok vele (elég nehéz).

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92266 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
3 órás, de ez egyáltalán nem tűnik hosszúnak

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92265 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
három

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92263 Írta: Éomer
Hány órás a film?

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92228 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

mellon írta: A Trailerben van egy olyan rész, amikor Arwen Elrondhoz rohan, leveti a köpenyét és megkéri mondja el a jövőt. Ez benne volt a filmben? Én nem emlékszem rá.

Nem volt benne! Talán az extended-ben.

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92224 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én úgy emlékszem,hogy nem.
Aragorn vándorló sebe tényleg elég furi :?

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
  • mellon
  • Látogató
  • Látogató
21 éve 10 hónapja #92199 Írta: mellon
mellon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Beszél róla Gollam, de az nem jelenti azt, hogy PJ kedvére szabdalhatja szét a trilógia könyvbeli felosztását! Azt olvastam, hogy a harmadik részt írták át a legjobbnan. Kíváncsi vagyok még mire vetemedik! A Trailerben van egy olyan rész, amikor Arwen Elrondhoz rohan, leveti a köpenyét és megkéri mondja el a jövőt. Ez benne volt a filmben? Én nem emlékszem rá.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92181 Írta: Éomer
Tudsz Tündéül?

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92179 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Éomer: nem mutatják, de a film végén Gollam beszél róla.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92176 Írta: Éomer
Király a Két Torony.Aragorn és Éomer a legjobb!Gollam áruló.A banyapókot mutatják a filmben?

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92172 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Egy magyarázat:

Lehet, hogy Aragorn eltűnése és újra visszatérése azt érzékelteti, hogy vele, mint halandóval bármi megtörténhet.
Tehát az egész arra fut ki, hogy az emberekben tudatosítsa, hogy Arwen és Aragorn kapcsolata mennyire más mint egy "hagyományos" szerelmi szál.
Arwen halhatatlan (elvileg)
Aragorn halandó (hiába él vagy 300 évig, és hiába ő a legjobb).

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92169 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Legyen igazad, Leguán, én is fontosnak tartom Éowynt a gondori csatában, de hát a gyanú alattomos dolog...

Aragorn sebe tényleg érdekes, meg ez az egész "Aragorn csodálatos megmenekülése" című jelenet úgy, ahogy van. Mikor félájultan megy a lovon, és Arwenrôl fantáziál, sajnos a Gladiátor vonatkozó jelenete jutott eszembe :? Ne értsetek félre, nagyon bírom Aragornt, talán épp ezért reagálok érzékenyebben ezekre a jelenetekre. :) Ami nekem az egészbôl hiányzik: Andúril és a körülötte forgó történetek.

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
Téma zárolva.
  • mellon
  • Látogató
  • Látogató
21 éve 10 hónapja #92159 Írta: mellon
mellon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
A film tele volt hibákkal! Aragorn egyik karjáról másikra vándorló sebe. És hol maradt a Banyapók? :( :(
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92141 Írta: Telving
Telving válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Gollamnak az Oscart.Egyszerűen elképesztő,hogy mit művelzek a WETA Digitalnál.Ez eddig a legtutibb filmes karakter akit láttam.A "skizofréniás" jelenetek,ahogy elűzi rossz énjét,és ahogy később az visszatér.Komolyan megérdemelné az Oscart.Bemontíroznák a képbe mint tavaly Shrekket :)
A tündék Helm szurdokban.Az se eccerű.Meg a fekete kapu,meg Gandalf harca a balroggal,meg Vasudvrdi reccs,meg úgy minden...Ha nem is volt olyan rendkívüli mint az első rész,akkor is ez szupi volt.Hajrá
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92136 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Áfy: igazad van. Én komolyan mondom, rettegtem, amikor a nazgúl odarepült Frodóhoz. Gollam iszonyú jó lett, Andy Serkis egy Istencsászár! Ahogy énekelget meg vitázik önmagával... Hát, Faramir nem nagyon lett eltalálva... De olyan nehéz bármi rosszat is mondani, mert tényleg eszméletelen jó! Lehet, hogy sokminden kimaradt, és sok új dolog belekerült, de ami van, az lenyügözö. Bravo PJ! Frodó, Samu, Gollam, Gimli, Aragorn, Szilszakáll, Legolas, Éomer, Théoden, Gríma, Gandi, Pip, Trufa... soroljam még? Szal mindenki rúlz! (csak Éomer keveset szerepelt)
:wink:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92115 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Miért tecc nekem a Frodó vs. nazgúl:

Ha belegondoltok, a FOTR-ben a Gyűrű hatalmát konkrétan, kívülrőllátjuk. :arrow: Totálképek a Gyűrűről (ami még suttog is), a vágtató nazgúlok, Frodó víziói a Szemről, stb.

A TTT-ben ez mintha megfordulna, nem látjuk kívülről a Gyűrű erejét, csak a hatását Frodóra, mintha Frodó fejébe kéne látnunk ahhoz, hogy tudjuk, éppen mi történik vele. Nagyon jól példázza ezt az a rész, amikor Samu beszél hozzá, és ő egyszerűen nem hallja.
A nazgúlos jelenet egyértelműen a Gyűrű késztetése, és sztem iszonyatosan jól megmutatja, hogy Frodóra milyen pszichológiai hatással van a Gyűrű. Szinte önkívületben, félelem nélkül (!) emeli fel a Gyűrűt, és nem is odaadni akarja, csak éppen annak sincs tudatában, hogy mit tesz - míg a FOTR-ben mindig tudatában volt (!), még ha engedelmeskedett is a késztetésnek, és fel is húzta a Gyűrűt. Itt már nem. Ez totál blackout.

Éppen ezért hatalmas ereje van ennek a jelenetnek (annak ellenére, hogy más célt nem nagyon szolgál, csak a Gyűrű hatalmának bemutatását) - arról nem is beszélve, hogy sztem gyönyörűen van fényképezve.

(Én is úgy láttam, mintha Frodó fel akarná húzni egyébként, mert Samu úgy tépi ki a kezéből a Gyűrűt, és nem csak félrerántja.)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92110 Írta: mîr
mîr válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sesy, mit keresne Arwen Helm-szurdokban? Én erről még nem hallottam.. Ezt az infót hol találtad?

mîr
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92109 Írta: mîr
mîr válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem nem tetszett az a jelenet... :-( De szerintem arról szól, hogy Frodó már nagyon erősen érzi a Gyűrű erejét, és mivel a nazgúlok nagyon közel vannak hozzá (fizikailag), ők is érzik a Gyűrűt... Éppen, mivel Frodó fáradt, egy pillanatra nem tud már ellentállni a nazgúl parancsának, és odaviszi neki a Gyűrűt. Szerintem nem nyújtja oda a Gyűrűt, csak egyszerűen tartja a kezében (mint pl. az első rész végén, ahol áll a tó partján és bambul), aztán fel akarja húzni - biztos, hogy nem akarja odaadni, ahhoz már túl erős a Gyűrű hatása, és az különben is arra kényszeríti, hogy használja őt. (Mármint Frodó a Gyűrűt.) Aztán jön Samu és egy huszáros vágással megoldja a helyzetet.

Avagy tök hülyeségeket beszélek, és nem erről van szó. :wink:

mîr
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92106 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Majd legközelebb megnézem...
Nekem tetszett az a jelenet - pedig tényleg elég abszurd volt. Nem tudom miért, de tetszett... talán ezzel akarta PJ jelezni, hogy Frodó már naon nem bírja. Bár én az iet a Rotk-ra hagytam volna.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92104 Írta: Ulmo
Erre most hirtelen nem emlékszem, pedig 2x is láttam :oops: De akkor is, ez az egész jelenet értelmetlen. Képtelenség, hogy a Gyűrűhordozó felfedje saját magát Szauron leghatalmasabb szolgái előtt :eek2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92102 Írta: Sesy
De mielőtt nyújtja, nem akarja felhúzni? Vagy csak rosszul láttam?

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92101 Írta: Ulmo
Gandalf: hogy mi a jelenet célja, azt csak találgatjuk :? Frodó azt mondja síri hangon: "Itt vannak" Felmegy az egyik rom tetejére, előveszi a Gyűrűt, a Szárnyas nazgul elé áll, és felé nyújtja. Samu felrohan, és lerántja Frodót, ebből lesz a verekedés/kardrántás a két hobbit között.
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92100 Írta: Sesy
Nézik egymást. Frodó egyre közelebb emeli mutatóujjához a Gyűrűt. Már majdnem felhúzza, amikor Samu elrántja onnan.

Téma zárolva.
Több
Több
21 éve 10 hónapja #92097 Írta: Sesy
Frodó Gondorban kiáll egy magas helyre (azt már nem tom h hova) és ott van előtte a nazgul azon a repülő izén.

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92096 Írta: Sesy
Amúgy,nem ugy volt

:arrow: hogy Szarumán ebben a részben hal meg?
:arrow: hogy Arwen Helm szrudokban egy Morwen nevű nőt ápol?

Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92095 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Elárulná nekem valaki, hogy mit takar a Frodó vs. Nazgúl jelenet? 8O
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92077 Írta: Morlhach
Morlhach válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Valszeg jól tippelsz,mer' Aragorn vagyok,de ezt a nevet most hagyjuk :evil3:

"Nem halott az,mi fekszik örökkön,a Halál sem ér át végtelen időkön..." /Necronomicon/
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92073 Írta: Mike
Mike válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Feliratosan. A FotR-t szinkronuizáltan láttam először, és naon rontotta a dolgot. És Andy Serkis hangjával végignézni először naon jó :wink:

Morlhack: van egy tippem, de nem akarok találgatni 8) Off vége :roll:

Igen, csak ha feliratosan nézem meg, akkor ugye olvasni kell a szöveget és kevésbbé tudok koncentrálni a képre és tájak szépségére és ugy feliratsan itthon is megtudom nézni. Szóval nem tudok döntetni.

Aki szinkronosan látta, az mit szól a szinkronhoz jó lett? Mindenkit ugyanaz szinkronizál, mint a FOTR-ben?
Téma zárolva.
Több
21 éve 10 hónapja #92071 Írta: Sesy
Feliratosan. A FotR-t szinkronuizáltan láttam először, és naon rontotta a dolgot. És Andy Serkis hangjával végignézni először naon jó :wink:

Morlhack: van egy tippem, de nem akarok találgatni 8) Off vége :roll:

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.789 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére