Szinkron?
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47199
Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Szinkron?
Phú, most néztem meg egy szappan-operát a lengyel-adón s abban a krapi egyszer megpróbálta lefordítani a nyögést! Olyan nagyot soha az életben nem fogok többé röhögni!<br> Az argentín: ÖÖÖEE!!!<br> A lengyel: Nyje.<br> Most kérdem: BAJ VAN? NYJE?! MI A FRANC EZ?!<br> De életben sopkkal röhejesebb volt...,s látni az argentín színész vörös arcát s hozzá hallani atz az elvoint hangot! Jaj, egyre több betűt félrenyomok, úgyhogy többet nem írok...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47197
A legjobb, amikor veszekszenek, vagy lövöldözbek...<br> Pl : film: ÁÁÁÁÁÁ MEGDOGLESZ TE *****************!!!!<br> Szinkr: Á. Meg fogsz halni! Te****, ****, ****. <br> film: Te rohadt! elhagytál! És épp őmiatta! NEEEEEE!<br> SZ: Te rohadt....elhagytál... és épp őmiatta? ne.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47196
Egyébként jó az a csatorna...egy kicsit megtanultam lengyelül... <br> Így pl. pár napot megjegyeztem a teletextről:<br> Cwartek-Csütörtök<br> Piatek-Péntek<br> Sobota-Szombat<br> S persze a ,,nye''-t s a ,,dobse''-t:)
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47187
No igen... Ha felirattal is látom, meg szinkronnak is, az lesz a legjobb. Szerintem először felirattal fogják adbi, mert nem biztos, hogy lesz idő szinkronizálni. Egyébként a szöveg nekem másodlagos, ha nincsenek nagy hibák benne. De itt figyelni kell az effektek meg a zene szinkronjára is, mert úgy járunk, mint a Mátrix szinkronnal.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47186
Én olvastam az angol eredetit, és úgyvélem, hogy egy JÓ szinkron tökéletes megoldás lesz. Ugyanis az angol eredti kissé régies stílusban íródott (révén Tolkien óangol nyelvész prof volt). Amúgy Árpi bácsi fordítása tökéletes a maga nemében, és az angol és magyar eltérések (nevekben és helyekben) a feliratozásnál zavaróak lennének.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 2 hónapja #47184
A szinkronhoz csak annyit szólok hozzá, hogy az elrontja a filmet, de a felirat az eredetinél rövidebb az eredetinél, és nagyon eltérő. De aki már szinte kivűlről tudja a könyvet vagy ért angolul, annak jó az eredeti:). És szerintem lesz. Ha meg kis ötévesek lesznek a moziban, akkor inkább megvásárolom videón...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46765
Akár szinkronizáltan, akár eredetiben engem leginkább a tündék éneke érdekel. Fel kell kötniük a gatyájukat, ha csak megközelítőleg olyan hatást akarnak elérni a nézőknél, amilyet a könyvben a szerplőkre tett. Legegyszerűbb lenne persze kihagyni.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46755
Ahm, ez érdekes, az lenne a legjobb, ha két verzióban nyomatnák, mondjuk este 8 után feliratosan, előtte meg szinkronizáltan az írástudatlan suttyóknak.<br> Olyan, hogy jó szinkron, egyszerűen nem létezhet, mert nem EREDETI. Ha megnéztek egy feliratos filmet, észre lehet venni, hogy kihagynak bizonyos dolgokat az eredeti szöveghez képest. Ok, belátom hogy a szinkronfordítás biztos tökéletesebb, de... kell a francnak Az evolúció pl. tele volt rakva a mostanában oly divatos magyar kifejezésekkel (de gáz, stb.), a pók hálójában-ban pedig nagyon furcsa volt, ahogy a fordító összetegeztette egy idő után a két főszereplőt (hisz magázás és tegezés mint tudjuk angolban nincs).<br> Aztán nemtom volt-e már szerencsétek moziban a trailer-hez. Nekem sajnos igen. A betűkészlet pancser, a csillanás, amiből a betűk lesznek, kb. fél méterrel odébb jelenik meg, mint a kishaver szemében lévő fény. <br> A probléma az, hogy a szinkront nem fanatikusok csinálják, hanem olyanok, akiknek este 6-kor lejár a munkaidejük, és addig be akarják fejezni. <br> Mondhatjátok, hogy nézzük videon vagy dvd-n. A probléma csak az, hogy össze sem lehet hasonlítani a két érzést (nem arról beszélek, hogy a szobámban nem csörögnek kukoricával). <br> __ToM_ voltam.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46750
Ha a könyv szövegét használták föl a filmhez, nem hinném, hogy nálunk másképp tesznek. Lehetséges azonban, hogy az angol szöveg is nyavalygásra ad okot.<br> <br> Nem emlékszem, hogy a borzalmat (STAR WARS epizód I.) adták volna feliratosan is (pedig azzal fogják egy kategóriába sorolni).
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46749
Aki nem akarja szinkronizáltan hallgatni, ne nyavajogjon, hanem nézze meg feliratosan! Mert biztosan lesz ilyen változata is, mint a külföldi mozifilmek többségének.<br> Tényleg csak a fordítás miatt kéne aggódni!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46747
Ha megfigyelitek mostanában csak a gyerekfilmeket szinkronizálják le. Remélem a Nagytanács nem annak sorolja be, különben a mozi tele lesz ÜVÖLTŐ ötévesekkel (ha nem ájulnak el a Mória beli orkoktól).<br> Egyébként hetedikben kötelező olvasmány!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 3 hónapja #46744
asoctic: Mivel én vagyok a legnagyobb Dzseki Csen rajongó, ezért meg kell őt védenem <br> Azért ha odafigyelsz, az úf filmek többségénél élvezhető a szinkron. Bár Jackie Chan-nél nem a sinkron a lényeg, hanem a képsorok <br> Bár a magyar szinkronosokat a világ egyik legjobb-jának emléegetik, ezért szinte nem tudok elképzelni rossz szinkront, a odafigyelnek... <br> <br> Ismerek egy embert az utcánkban<br> , akinek tök olyan a hangja, mint a eredetiben Frodónak.<br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 4 hónapja #46741
Én nem vagyok úgy beszarva ettől, mert hát a Star Wars Episode1.-nek is egész jó volt a szinkron(állítólag az egyik legjobb szinkronja volt a világon ennek a filmnek) és hát azért ez mégis csak egy igazi VILÁGKLASSZIS!!! csak attól parázok, hogy a hobbitoknak pl nagyon gyerekes hangjuk lesz...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
23 éve 4 hónapja #46740
Nos én csak annyit fűznék hozzá hogy a Dzseki Csen filmeket meg az Iksz ment azért ne emlegessük egy lapon a Várvavárttal.<br> Teljesen más stílusúak (Szerintem tök gagyik). Szerintem nyilvánvaló hogy egy ekkora produkciumnak sokkal jobban oda fognak figyelni a szinkronjára mint mondjuk a Betmen 32-jére.<br> Ezt az alapján mondom hogy az a nagy amerikánischer Górdzs<br> Lukász a legjobb külföldi hangoknak a magyar szinkront szavazta meg. Vagy csak a fordítás tetszett neki nagyon? Már nem is emlékszem. De lehet hogy most ki kell vennem a fiókomból a gyűrűmet mert a fönököm az irodám felé közeli
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.407 másodperc