Vallás

Több
17 éve 7 hónapja #321962 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Vallás

Dreamer_KF írta: Hm.

Egy ideje nem néztem be, eztán sem teszem, nem kenyerem a térítősdi. Se a kirándulásba burkolt térítősdi.

Majd pár hónap múlva re itt is.

térítésről senki nem beszélt. bocs... amúgy meg jó dolog a szabadban lenni. és Istenre gondolni. a kettő együtt még szebb. mi a bajod ezzel? :roll:

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 7 hónapja #321955 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Vallás
Dreamer, ha a térítés zavar, fogd fel úgy, mintha csak megismerésre szolgálna, nem térítésre. Hidd el, az egyik legbosszantóbb dolog számomra az, amikor meg akarnak győzni erőszakkal valamiről, de én is csak tudástágításnak fogom fel az egészet, és annak viszont szép. Elvégre abban semmi rossz nincs.

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 7 hónapja #321954 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Vallás
Hm.

Egy ideje nem néztem be, eztán sem teszem, nem kenyerem a térítősdi. Se a kirándulásba burkolt térítősdi.

Majd pár hónap múlva re itt is.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 7 hónapja #321927 Írta: adangeleb
adangeleb válaszolt a következő témában: Vallás
"és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt."

Mit keresitek a holtak között az élőt?

Krisztus feltámadt!
Bizonnyal feltámadt!

"jó dolog gyertát gyújtani, de élvezetesebb a sötétséget szidni"
Anthony de Mello

Több
17 éve 7 hónapja - 17 éve 6 hónapja #321679 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Vallás
Figyelem!

ha valaki szeret túrázni, s ezt szívesen tenné Budapestért, május 12-én (szombat) megteheti. 9 szakasza van az útnak, egynapos túra. Gyertek minél többen! Ha valaki hallotta, Bécsben már volt ilyen.

"A zarándoklat fő célja a közös imádság Budapestért, a az ott élő és a környékbeli emberekért, a szeptemberben megrendezésre kerülő Városmisszióért."

Ha valakit érdekel: további információ itt!

[size=9:18x2vo3a]
megjegyzés:tegnap volt... és nagyon-nagyon sok új barátot, ismerőst kaptam. szép nap volt!!![/size]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 7 hónapja #321670 Írta: adangeleb
"De ezek kiáltoztak: "Feszítsd meg, feszítsd meg őt!" Ő azonban harmadszor is odafordult hozzájuk: "De hát mi rosszat tett ez? Nem találtam benne semmiféle halált érdemlő bűnt: megfenyítem tehát, és elbocsátom." De azok hangos kiáltásokkal sürgették és követelték, hogy feszítsék meg. És kiáltozásuk győzött."

"És kiáltozásuk győzött"

Vexila regis prodeunt

Királyi zászlók lobognak,
Fénylik titka keresztfának:
Az élet ottan halni tért,
Holtával nyervén drága bért.

Átverve szeggel tagjai,
És kinyújtva szent karjai,
Idvességünknek ára lett,
Bűnünkért ő tett eleget.

Dávidnak bétölt írása,
Minden népeknek mondása:
Isten, kit felfeszítettek,
Úr lesz e fán felettetek.

Légy áldott, oltár s áldozat,
Mellyel Krisztusunk áldozott:
Holton az élet elesett,
S holtával adott életet.

Élő kútfő Szentháromság!
Téged áldunk legfőbb Jóság!
Kérünk: a kereszt győzelmét,
Közöljed velünk érdemét!

(Venatius Fortunatus (530-609) )

Anthony de Mello

Több
17 éve 7 hónapja #320972 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Vallás
Jó akkor nem folytatod:)

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 7 hónapja #320966 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Vallás
Shaman:

Hihi :)

Folytatnam, de nem erzem magam jogosultnak, a kutyakopott karmas szoveget uyanis nem en talaktam ki. Egy kvimbi notabol ideztem.

...

Több
17 éve 7 hónapja #320965 Írta: **Shaman**
Liliom:

Ez egy olyan karma,
Ha viszket vakarMa.
Ha fáj,..... ( Akkor keresse fel, orvosát ill. gyógyszerÉSZét.)

,

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 7 hónapja #320964 Írta: **Shaman**
Az jó, esetleg engemet is bevehetel a Bizniszbe ( magyarosan) .
Mint táltos, avagy Füvesasszony, esetleg rekettyés:P

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 7 hónapja #320949 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Vallás

**Shaman** írta: mi az megtértek/tetek?

Előbb operáltatom magam nővé és csapok fel Thaiföldön kurtizánnak. :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 7 hónapja #320930 Írta: Liliom

**Shaman** írta: mi az megtértek/tetek?

:) ) mindent téma kimerült ezen a pár oldalon:PPPPP
Na jó, nepéljetek!

Kutyaul kopott a karma.
Na ki az aki hinni akar ma?

...

Több
17 éve 7 hónapja #320913 Írta: **Shaman**
mi az megtértek/tetek?

:) ) mindent téma kimerült ezen a pár oldalon:PPPPP
Na jó, nepéljetek!

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #320330 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Vallás

Cerebrum írta:

**Shaman** írta: Kundum is abban is benne van,
A kis buddhában.

Persze Bjudapest a vicc volt. Humbuk, de aranyos. A Dalai Láma Őszentsége
Tensin GYatzó jó fej. Sokkal szívesebben odatenném neki a buksim egy símogotásra mint a falunk plébánosához.

:P

Amúgy ilyen tekintetben az a film (nem emlékszem a címére), amiben Keanu Reeves volt Buddha és arról szólt, hogyan kereseik a dalai láma reinkarnációját hiteles volt? (Már a tekintetben, hogy hogyan választják ki az igazit a jelöltek közül.)

A Kis Buddha. És igen.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 8 hónapja #320325 Írta: Cerebrum

**Shaman** írta: Kundum is abban is benne van,
A kis buddhában.

Tensin GYatzó jó fej. Sokkal szívesebben odatenném neki a buksim egy símogotásra mint a falunk plébánosához.

:P

Amúgy ilyen tekintetben az a film (nem emlékszem a címére), amiben Keanu Reeves volt Buddha és arról szólt, hogyan kereseik a dalai láma reinkarnációját hiteles volt? (Már a tekintetben, hogy hogyan választják ki az igazit a jelöltek közül.)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 8 hónapja #320315 Írta: **Shaman**
Kundum is abban is benne van,
A kis buddhában.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #320314 Írta: Liliom
En annyit tudok, hogy a 14. Dalai Lama (Tenzyn Gyatso) 1935-ben szuletett Kelet-Tibetben, de ez nem biztos.
Tobb konyv, beke Nobel-dij, menekules a komcsi sargak elol.
A helyedben beirnam a gugliba, mert faradt vagyok es kepzetlen a temahoz. Nem is tudom ezt miert irtam.

...

Több
17 éve 8 hónapja #320313 Írta: adangeleb

Liliom írta: A jelenlegi, 14. Dalai Lama ket eves volt, amkor felfedeztek, hogy o az elozo reinkarnacioja. De hogyan fedeztek fel?
Ez lehet hogy off, de ugy is halott a topic.

Van egy film az a címe Kundum (eléggé ismert) a láma életéről ( gyerek és fiatal koráról) szól, mostanában többször is leadták (az AXN csatornán asszem). Ezek a kérdések nagyjából benne vannak a filmben.

Anthony de Mello

Több
17 éve 8 hónapja #320312 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Vallás
Erről még írhatnátok többet is, engem érdekel.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #320311 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Vallás

Liliom írta: Nyilvan nem sok atlagos tibeti kiscsavo tudja hol van Budapest.

OFF Azért lehet, hogy többen tudják, mint az amerikaiak közül... :roll: ON

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 8 hónapja #320310 Írta: Liliom
Koszi. Mondjuk nem tudom milyen szemelyes targyai lehetnek egy buddhista szerzetesnek (gyanitom konyvek vagy ilyesmik). A jelenlegi Lama tok jo fej, meg szerencse hogy megtalaltak. Nyilvan nem sok atlagos tibeti kiscsavo tudja hol van Budapest.

...

Több
17 éve 8 hónapja #320309 Írta: **Shaman**
Miért lenne off? Ez is a valláshoz tartozik. Nagyon szigorú próbákon kell átmennie a jelöltnek. Mielőtt a láma meghal elmegy a jóshoz. Aki látja hol fogják megelleni. Vagy ha meghal az után. Aztán figyelik a jeleket. Ha ráismernek jön a próbatétel. Ki kell választani a volt láma személyes tárgyait, meg kell mondani mi Magyarország fővárosa, meg ilyenek.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #320308 Írta: Liliom
A jelenlegi, 14. Dalai Lama ket eves volt, amkor felfedeztek, hogy o az elozo reinkarnacioja. De hogyan fedeztek fel?
Ez lehet hogy off, de ugy is halott a topic.

...

Több
17 éve 8 hónapja #320006 Írta: **Shaman**
Sok ember kényelmesebben fekxik le akkor ha tudja hogy van Isten, mert ha esetleg nem nyitja ki a csipását reggel, akkor is él valahol. Nincs ebben semmi rossz.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #320003 Írta: Cerebrum
Értem.

Amúgy én mindig úgy gondoltam, hogy ha egy vallásos ember elkezd kételkedni, az már egyenes út az ateizmus felé... :P Tehát vagy mindent elhiszünk egy adott tárgykörben, vagy semmit.

Több
17 éve 8 hónapja #320001 Írta: **Shaman**
Cerebrum: Bocs a névért, mint az agy :P PPP

A hit nem feltétlen a vallásos hitre gondoltam. Hiszünk a szomszédban, a párunkban, a tanárnak, mesternek, az anyagnak.

"Már úgy értem, hogy a vallásos hit lényege pont az, hogy kétkedés nélkül is el tudsz fogadni olyan dolgokat"

Ez igaz is lehet, csak a vallásos emberek nagy százaléka is kételkedik szvsz. Vagy van olyan téma amit abban a formában nem tud elfogadni. Pl: még gyermek voltam mikor olvasgattam a Smírad Bhagavatamot, amelyben a következő volt: Az anya egy húst hozott a világra, elültette 100 felé, és száz gyermeke született. Ezek után 10 évig ki nem nyitottam ezt a Puranát. Egyszerűen akármilyenhittelrendelkeznék ilyen maszlagot nem vagyok képes befogadni, és nem is leszek.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #320000 Írta: Cerebrum

**Shaman** írta: Celebrum: "Ez esetben viszont elenyészően kicsi az esélye, hogy valaki pont a Földre születik vissza, nem?"

Ha a keresztény spiritizmust nézzük, akkor nem jellemző. Minden bizonnnnnnyal itt születik meg. őK úgy tartják hogy van egy köztes lét, ahol akár itteni idő szerint is évezredeket pihizhetünk. Míg ismét visszajövünk. Ezzel a megközelítéssel is meglehet magyarázni hogy többen és anno kevesebben vagyunk. Meg új lelkek folyamatosan rotálnak, fludokból keletkeznek. ( ez a keresztény okkultizmusi nézet)

CeRebrum, ha kérhetem. :)

Amúgy kicsit lemaradtam, de mintha a buddhizmusról lett volna szó, hogy jön ide a keresztény spiritizmus?

Ja, és egy kis kötözködés...

Lentebb többször is írod ugye, hogy hit nélkül nincs élet, ugyanakkor ezt is írod:

**Shaman** írta: Nekem az a lényeg, hogy minél több kérdésre választ tudjak kapni. Nem elégít ki az hogy ez az Isten dolga , meg erre nincs válasz...stb. Ez kevés.

Ez nem túl ellentmondásos kicsit? Már úgy értem, hogy a vallásos hit lényege pont az, hogy kétkedés nélkül is el tudsz fogadni olyan dolgokat, amelyekben csupán hinni lehet, vagy nem?

Több
17 éve 8 hónapja #319989 Írta: **Shaman**
Szóval nem voltam hogy gnosztikus avagy apokrif.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #319986 Írta: adangeleb

**Shaman** írta: adangeleb:n Attól még hogy nem ismeret a keresztény okkultizmust ne mondj ilyet! Szerinted az a 50 könyv ami a polcomon porosodik, és amit évekig gyűjtöttem antikváriumokba, nos azokat ki írta? Én, avagy vizuáltam őket? Várjál kiszaladok megnézem a polcom, lehet hogy álmodtam? :D DDDDDDDDDDD
Vay Adelma
Eszter Médium
Egy pár cím:
Az utolsó óra munkásai
Evangéliumi spiritizmus
Dualizmus
Titkos Tanítások

nem írom neked le mind, bocs.

Lehetet, hogy nem ismerem, de okkultizmus a keresztyénségtől függetelnül létezik és sem a gnosztikus, sem a többi apokrif evangélium, vagy egyéb irat nem az okkultizmus tárgyköre. Okkultizmust való igaz sok mindenből lehet össszetákolni, legyen hozzá egy vallásos tan (mindegy melyik) misztika és kellő fanatizmus. Ezt aztán hozzuk össze a halál és a szellemvilág fogalomtárával és készen is vagyunk. Sokkal könnyebb okkultizmust létrehozni, mint igaz vallást. A magyarázat, hogy az utóbbinak szükséges a hitel és a valóságalap.

Anthony de Mello

Több
17 éve 8 hónapja #319983 Írta: **Shaman**
Ben: Ez a beszéd ! :) ))) Igazad van. Tudod mint az indiai elefántos történet, de nem mesélem el mert mindenki ismeri.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.985 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére