J. K. Rowling: Harry Potter
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Utána írtam Gandalfnak privit, még jóval előtted (!!!), és pont azt kérdeztem, "de szerinted ez tényleg akkorahatalmasnagy spoiler?" De, ha nem hiszed el, átküldöm, aztán lehet vitatkozni azon mi a komoly és mi a nem..meg, hogy írtam-e olyat egyáltalán, hogy komoly...
Ide meg azt írtam, hogy szerintem ez spoilernek minősül, tehát hírértéke van.
Aztán meg azt , hogy: "Ha nem is nagy, mert sejthető, de azért az." (És itt a lényeg.)
Ebből te hol szűrted le a -komoly- hírértéket? A "nem is nagy" nekem nem tűnik komolynak vagy egetrengetőnek, de a semminél mégis több.
Ezek "kémfotók", lehet valaki nem szeretne semmit tudni vagy látni a filmről mielőtt megnézné, és elsősorban miattuk/ rájuk tekintettel kerülnek ezek a "nem komoly hírértékű cuccok" a "komoly hírértékű cuccokkal" a spoiler kategóriába. Legalábbis nálam.
De ez egyéntől függ. Neked nem spoiler, nekem meg az. Ha még ilyen pici és jelentéktelen, de akkor is az. És nekem sem magam miatt spoiler, hanem amiatt, aki talán nem szeretne látni előre még egy negyvenévesre maszkírozott húszévest se.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Missy
- Nem elérhető
Persze, tudom én, hogy a könyv alapján készül, de ez most picit más kategória.
És igen, létezik, ha azt nézzük, hogy a spoiler a filmre vonatkozott és nem a könyvre / történetre. (Anno a Hopkins helyett fellépő Ulliel is annak számított, csak ott fordított volt a helyzet. Vagy méginkább Foster helyett Moore. Hannibal filmek )
De, hogy jön a képekhez a könyv? (A fent említetteken kívül?) Vagy nyilatkozta Rowling ,hogy Radclifféket fogják idősebbé maszkírozni, nem pedig új színészeket szerződtetni a majd ebből készülő filmhez?
De mindegy is, annyi a lényeg, hogy ez a színészekre vonatkozik és filmes kémfotókra, nem pedig a könyvre és történetre, ahol tényleg nincs már spoiler.
És, ha ebből a nézőpontból közelítünk, akkor ez bizony spoiler. (Ha nem is nagy, mert sejthető, de azért az.)
Szerintem.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Felagund
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Cerebrum
- Nem elérhető
Gandalf írta: Gigantikus spoiler!
Harry Potter és a Halál Ereklyéi forgatási kémfotók:
Leírás és linkwww.oclumencia.com.br/galeria/thumbnails.php?album=1128
Az Epilógus[/spoiler:33d6sawu]
SPOILER!
Jól látom, hogy Harryék vannak öregebbnek maszkírozva?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gandalf
- Nem elérhető
Harry Potter és a Halál Ereklyéi forgatási kémfotók:
Az Epilógus[/spoiler:ies5p8kg]
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Balázs
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
A nemes tetteket nem hűvös bölcsességgel kell megítélni.
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Balázs
- Nem elérhető
A nemes tetteket nem hűvös bölcsességgel kell megítélni.
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Cerebrum
- Nem elérhető
No meg arról sem esett egy büdös szó sem a filmen Harry és Dumledore között, hogy mik lehetnek a további horcruxok. Így honnan a fenéből fogja tudni Harry, hogy miket kell keresnie? :/Dodiee írta: Lehet, hogy a könyv sem egy Gárdonyi Géza, de vannak benne olyan momentumok, ami miatt várod a következő részt. Tudod, fokozás, hogy megvedd a következő könyvet, elmenj a következő filmre. Na ebből kb ezek kimaradtak.
"Piton: - Én vagyok a Félvér Herceg!
Harry: - ..." (semmi reakció? wtf?)
"Harry: - Jövőre nem jövök vissza a Roxfortba
Hermione: - "
wtf? semmi "Ó herri ne tedd ezt velünk, be kell fejezned a sulit!"??
Gyakorlatilag a legütősebb marketingfogásokat, az ilyen to be continuedeket hagyták ki, és ezt nem bírom felfogni hogy miért jó. Lehet nem szeretni vagy nem becsülni semmire a Potter filmeket, de akkor is van egy cselekményfolyam, visszautalások, na most ha ez kimarad, mire fognak visszautalni? Mindegy, engem zavartak ezek a dolgok, ez nem olyan mint Bombadil Toma a Gyűrűk Urában, itt lényegesebb történések voltak magasról letojva
Egyébként ha a végét nem tolták volna el, egész tűrhető film sikeredett volna belőle (mondjuk én az Odú-megtámadásos részt kivágtam volna francba, és további félórában részletesebben kifejtettem volna még néhány dolgot), de így, hogy Dumbledore kivégzését lezavarták két percben, majd a Halálfalók harc nélkül elmenekültek, és még az a jelenet is ilyen lapos lett, mikor kiderül a könyv egyik kulcsfontosságú momentuma, nevezetesen hogy ki is az a Félvér Herceg, hát így tényleg nem tudok rá 6 pontnál többet adni a 10-ből.
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Attila
- Nem elérhető
Szerintem ilyen volt az is, amikor Minerva kérdezte Harrytől, hogy már nem auror akar lenni? JHa jól emlékszem, ez egyáltalán nincs benne a 5. részben (film), viszont ezzel szemben a könyvben igen.Dodiee írta: Lehet, hogy a könyv sem egy Gárdonyi Géza, de vannak benne olyan momentumok, ami miatt várod a következő részt. Tudod, fokozás, hogy megvedd a következő könyvet, elmenj a következő filmre. Na ebből kb ezek kimaradtak.
Gyakorlatilag a legütősebb marketingfogásokat, az ilyen to be continuedeket hagyták ki, és ezt nem bírom felfogni hogy miért jó. Lehet nem szeretni vagy nem becsülni semmire a Potter filmeket, de akkor is van egy cselekményfolyam, visszautalások, na most ha ez kimarad, mire fognak visszautalni? Mindegy, engem zavartak ezek a dolgok, ez nem olyan mint Bombadil Toma a Gyűrűk Urában, itt lényegesebb történések voltak magasról letojva
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Felagund
- Nem elérhető
Filmnek közepes, néha vicces, néha majdnem látványos volt, szerintem ez bőven elég...
Ja, és igen, jó volt a társaság
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Rengeteg fontos jelenet maradt ki, olyanok, amik a következő rész megértéséhez szerintem elengedhetetlenek. Nagyon elmentek a "csináljunk látványos, szórakoztató filmet" kategóriába, és ez sajnos a történet rovására ment. Kár érte, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle!
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Endruu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Minden hibája ellenére én mégis szeretem a filmet, vsz mert HP-fan is vagyok:D
"I am the Dark Lord's heir."
"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"
- Attila
- Nem elérhető
Én azt várnám el a forgatókönyvíróktól, hogy ne az egész könyvet adják vissza, hiszen ha azt követnék, akkor jó pár órás lenne a film, de könyörgöm, legalább nyomokban emlékeztetne, hogy ez a HP 6.Cerebrum írta: Még nem volt "szerencsém" a filmhez, de hallottam, hogy a végén, ahol ugye *SPOILER ON!* a film tetőpontjaként egy látványos csatajelenetnek kéne lennie pl. semmi harc nincs, ellenben a film közepén van egy tök fölösleges jelenet, amiben az Odú-t támadják meg a Halálfalók...*SPOILER OFF!* Vagyis ezek szerint itt is pontosan ugyanúgy elrontják a végét, magasról tojván a hagyományos történetvezetésre és szerkezeti felépítésre csakúgy, mint az előző filmnél, ahol ugye Harry már a Minisztériumban meghallgatja a jóslatot, és vesztik el az ez után követő események a jelentőségüket, holott ugye a könyvben pont az a pláne, hogy hiába harcoltak, hiába halt meg Sirius, a jóslat végül elveszett, de aztán a legvégén kiderül, hogy Dumbledore-nak mégis megvan? Komolyam nem értem Rowling miért nem szabott még anno szigorúbb feltételeket, és vett részt aktívan a filmek forgatókönyvének megírásban; ha az én könyvemről lenne szó, egy ilyen forgatókönyv, már rég Kloves hátsó testnyílásába lenne felvarázsolva, hiába írt jókat az első két-három filmhez...
Bár amit érdekesnek tartok az az, hogy az 5. rész különböző jellegzetes zenéinek motívumai fellelhetők a 6. rész abszolút más témájú zenéjében is.
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Attila
- Nem elérhető
- knoppm
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Endruu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Na szóval.. Szerintem nem lett rossz a film, sőt, egyes korábbi filmekhez képest igen jó lett.
Személyes vélemény csupán, de nekem tetszett. A Ginnyvel való kapcsolatának alakulását érdekesen csinálták, pláne a könyv tükrében. Természetesen mondanom sem kell, hogy jópár helyen átírták a sztorit. Nálunk még nem volt itt Szhelyen premier, nem tudom látta-e már bárki is, úgyh nem mondok még semmit.
Ja amúgy sztem a halálfalós kezdés igenjó, a könyvben is van utalás egy hídkatasztrófáról, mikor a két miniszterelnök beszélget.
"I am the Dark Lord's heir."
"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Elég gáz,
SPOILER ON!
Dursleyék megint jól kimaradtak, Harry egy metróállomáson találkozik Dumbledore-ral, miután valami picérnőcskével próbál flörtölgetni, és onnét hoppanálnak Slughorn-hoz. Ja, a film amúgy azzal nyit, hogy pár halálfaló elrabol valakit zsákkal a fején az Abszol-útról, útközben pedig lebontanak egy londoni hídat...
SPOILER OFF!
Egyre kevésbé izgat ezek után a film, így azt hiszem ezúttal minimális elvárásokkal fogom megtekinteni, akkor talán kevésbé fog fájni...