J. K. Rowling: Harry Potter
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
Nézd, nyilván van még hozzád hasonlóan olyan HP-olvasó, aki szintén csak emiatt olvassa, de ezeket nem részenként kellene nézni, hanem en bloc. Ezek együttesen alkotják a könyvet. Nem veheted külön.Ilweran írta: Az összes többi- iskola, szerelmek, felnőtté válás- csak körítés. [...] ahol ezek már nem is fontosak, szerintem.
Nekem fontosak, én is még csak gyerek vagyok.
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilweran
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Számomra a HP-sorozat nem is elsősorban Harryről meg az iskoláról, meg a szerelemről szól, hanem a gonosz elleni küzdelemről. A hatodik könyvet a visszaemlékezések miatt élveztem nagyon, mert megtudtunk egy csomó dolgot Voldemort múltjából, és mindezt úgy, hogy jelen időben egyáltalán nem szerepelt, megmaradt egy, a szálakat a háttérből mozgató, arctalan gonosznak. Szerintem ez egy zseniális húzás volt.
Az összes többi- iskola, szerelmek, felnőtté válás- csak körítés.
Egyébként Piton vélt vagy valós pálfordulásával és Dumbledore halálával az egész egy olyan drámai szintre került, ahol ezek már nem is fontosak, szerintem.
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Én végig bólogattam, míg olvastam a hozzászólásod.Ardenis írta: Nem tudom, értitek-e mire gondolok.
Harry már nem kisfiú, nincsenek olyan sokszor "saját" mondatai és gondolatai, mint az első három részben. Tudom, felnő lassan, de könyörgök, mindegyik fiatal egyforma stílusban beszél a könyvben, egy tizenhat éves tényleg nem tlejesen így nő fel.
Mindezek ellenére én reménykedem a jó befejezésben.
Ki kell jelentenem a magam részéről, hogy nem volt rossz az a hatodik könyv, csak furcsa.
"Well, I'm back."
- Anonymous
- Látogató
néznek meg(olvasnak el), mert 1 drámai fordulat miatt mindenkit érdekel, hogy mi lesz.Nem tudom, értitek-e mire gondolok.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Így igaz, elvégre milyen legyen egy átlagos tizenhat éves brit varázsló?Niphredil Eleanor írta: Az egész könyv jóformán arról szólt, hogy ki kivel jár/kavar...
Ugye? Van benne cselekmény, de nem a megszokott precíz stílusban, hanem összecsapva és már abban is szerepelnek olyan tartalmi elemek, amik inkább máshova valók, és/vagy feleslegesek.Alyr Arkhon írta: Szerintem az egyik legösszecsapottabb. Olvasás közben szinte láttam, ahogy a kiadó hívogatja Rowlingot, "készvanmár, készvanmár?!"
Szegény csak azt akarta, hogy a rajongók "jóllakjanak" a könyvvel, hogy legyen mit olvasgatni, de kicsit elszámolta magát. A hetedik szerintem a legkidolgozottabb lesz az összes közül, mert hát azt előbb meg kellett írnia, legalább egy jó hosszú vázlatot mindenképp, mert csak így tudta feltölteni az első és az eközötti öt üres évet.Cerebrum írta: Tény hogy kicsit valóban összecsapott, de azt nem hinném, hogy azért sikeredett volna ilyen hosszúra, hogy minél többet zsebelhessen be érte. Szvsz annélkül is elég gazdag már...
Én mindenesetre bízom benne, hogy jó lesz, nem pedig ötöskönyv fíling.
"Well, I'm back."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta:
Egyik barátnőm megjelölte az 5. k9tetben azokat a sorokat, amiket Rowling szerinte csak azért tett bele, hogy minél hoszabb legyen a könyv, mert oldalanként fizetik...Alyr Arkhon írta:
Biztos ugyanazt az ötödik kötetet olvastuk?
Szerintem az egyik legösszecsapottabb. Olvasás közben szinte láttam, ahogy a kiadó hívogatja Rowlingot, "készvanmár, készvanmár?!"
Tény hogy kicsit valóban összecsapott, de azt nem hinném, hogy azért sikeredett volna ilyen hosszúra, hogy minél többet zsebelhessen be érte. Szvsz annélkül is elég gazdag már...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Biztos ugyanazt az ötödik kötetet olvastuk?
Szerintem az egyik legösszecsapottabb. Olvasás közben szinte láttam, ahogy a kiadó hívogatja Rowlingot, "készvanmár, készvanmár?!"
Nem tudom, én ezt inkább a 6. kötetnél éreztem...
Az egész történet alig halad, gyakorlatilag az egész teleírkált, ámde semmit mondó papírok összessége egy borító alatt... Az egyetlen dolog, ami talán előrébb viszi kicsit a dolgokat, és lendít a történeten, azok a horcruxok és a keresésük.
De nekem egyébként ez a könyv tisztára egy "szappanopera tini kiadásban" szerű irománynak tűnt. Nem is tudom, hogy lehetett ennyi oldalt írni ilyen minimális cselekménnyel.
Az egész könyv jóformán arról szólt, hogy ki kivel jár/kavar...
Akkor szerintem már inkább az ötödik...
Ez persze csak az én véleményem, megsérteni senkit nem akarok vele. (Magyarul: könyörgöm, ne kövezzetek meg! )
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Kutason találhatóAlyr Arkhon írta: Megnézném azt a kötetet.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta:
Egyik barátnőm megjelölte az 5. k9tetben azokat a sorokat, amiket Rowling szerinte csak azért tett bele, hogy minél hoszabb legyen a könyv, mert oldalanként fizetik...Alyr Arkhon írta:
Megnézném azt a kötetet.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Rabyn
- Nem elérhető
ad2 csak az írónő tudja rá a választ.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- cortez71
- Nem elérhető
Szerintem a legtöbben erre tippeltek anno. És nem hiszem, hogy valami ezt kizárná, legalábbis Sirius sztorija az öccséről ezt alátámasztotta (az ötödik részben meséli, hogy Regulus ki akart lépni a halálfalók közül, ezért pedig megölték. Lehet, hogy sikerült a halála előtt ezzel a medálos cuccal betennie Voldinak.Ardenis írta: Lenne egy kérdésem.(mivel itt sok a gondolkodó ember)
Lehetséges, hogy:R.A.B. Regulus A. Black legyen? Vagy van valami ami ezt kizárja?
- Anonymous
- Látogató
Lehetséges, hogy:R.A.B. Regulus A. Black legyen? Vagy van valami ami ezt kizárja?
- Ilmadrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Mondjuk a 7 könyv elvileg a Roxfortos 7 év elmesélése lett volna, ha jól emlékszem.
Nem értem a 6. részben miért kellett mindent olyan borzasztónak és reménytelennek felvázolni??!
"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
- cortez71
- Nem elérhető
Szerintem igen (legalábbis merem remélni. Bár Rowlingnak is sikerült annyira elüzletiesednie, hogy bármi megtörténhet. Ha életben hagyja, akkor bármikor tudja folytatni pénzszűkös időszakban )Ilmadrin írta: Egyetértek Alyrral!
Szerintem is elég furcsa az ötödik rész, amellett, hogy Siriust is kinyírja, aki az egyik legfontosabb ember Harry számára. Ő jelentette az egyetlen reményt még egy új családra Potternek.
Nem tudja valaki, hogy a hetedik részben tényleg meg fogja ölni az írónő Harryt???
- Ilmadrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Szerintem is elég furcsa az ötödik rész, amellett, hogy Siriust is kinyírja, aki az egyik legfontosabb ember Harry számára. Ő jelentette az egyetlen reményt még egy új családra Potternek.
Nem tudja valaki, hogy a hetedik részben tényleg meg fogja ölni az írónő Harryt???
"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Niphredil Eleanor írta:
Irmo/MissKarrde írta:
Szerintem az ötödik részből sokat lehet "vágni" anélkül, hogy a történet sok csorbát szenvedne. Tényleg nem történik olyan sok minden, csak éppen nagyon sokat agonizálnak a szereplők egyfolytábanRabyn írta: Félek, hogy az ötödikbe nem fog beleférni minden ami fontos és a fő csúcspont a minisztériumi harc lesz. Az is leegyszerűsítve.
Szerintem ez azért nem teljesen így van. Az ötödik könyv szerény véleményem szerint az eddigi megjelent hatból a legösszetettebb és legtömörebb kötet, és habár itt-ott tényleg bele lehet vágni, igen sok fontos, kihagyhatatlan részt tartalmaz.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Irmo/MissKarrde írta:
Szerintem az ötödik részből sokat lehet "vágni" anélkül, hogy a történet sok csorbát szenvedne. Tényleg nem történik olyan sok minden, csak éppen nagyon sokat agonizálnak a szereplők egyfolytábanRabyn írta: Félek, hogy az ötödikbe nem fog beleférni minden ami fontos és a fő csúcspont a minisztériumi harc lesz. Az is leegyszerűsítve.
Szerintem ez azért nem teljesen így van. Az ötödik könyv szerény véleményem szerint az eddigi megjelent hatból a legösszetettebb és legtömörebb kötet, és habár itt-ott tényleg bele lehet vágni, igen sok fontos, kihagyhatatlan részt tartalmaz.
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Rabyn
- Nem elérhető
És azt ne hagy ki, hogy bár korhatárossá kezd válni de ez egy gyerekkönyv a Gyűrűk Urával szemben.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Mert Rowling nyilatkozott valami olyasmit, ha jól tudom, hogy valaki a hetedik részben vissza fog térni. Néhány ismerősömmel együtt azt szeretnénk, hogy ez Sirius legyen Bár azt nem tudom, hogy volt-e szó arról, a visszatérő illető előtte meghalt-e.Rabyn írta: Viszont: Mééért hiszi mindenki azt, hogy Sirius visszajön?
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szerintem az ötödik részből sokat lehet "vágni" anélkül, hogy a történet sok csorbát szenvedne. Tényleg nem történik olyan sok minden, csak éppen nagyon sokat agonizálnak a szereplők egyfolytában, sok a szöveg, sokat rágják át meg kasul a dolgokat. Ezekből sokat ki lehet hagyni. Az elejéből is, mikor Sirius házában vannak. Nem hiszem, hogy azt szeretnénk nézni negyed órán át, amint végigsuvickolják a házatRabyn írta: Félek, hogy az ötödikbe nem fog beleférni minden ami fontos és a fő csúcspont a minisztériumi harc lesz. Az is leegyszerűsítve.
Kép alapján az pl. benne lesz, hogy Umbridge ki akarja dobatni Trelawneyt, pedig ez nem akkora horderejű esemény, így számítani lehet rá, hogy rendesen kidolgozzák ezt az igazgatói poszt átvevést (hu, ez most nagyon magyartalan megfogalmazás).
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Rabyn írta: De ha belegondolsz eddig az összes olyan szereplő aki ugyan nem főszereplő csak epizód, mindig keveset foglalkoztak a filmek. Keveset foglalkoztak Lupinnal, (nem derül pl, hogy ő is tekergő volt) a 4. fimlben Ritával, a többi bajnokkal, Cedrikről és Krumról alig tesz említést a film. Félek, hogy az ötödikbe nem fog beleférni minden ami fontos és a fő csúcspont a minisztériumi harc lesz. Az is leegyszerűsítve.
De ha jobban belegondolunk az ötödik rész - ellentétben pl. a negyedikkel - nem szól olyan nagyon sok mindenről, Harryt agyba-főbe szivatja mindenki 600 oldalon át, majd a végén kapunk egy kis pörgős minisztériumi akciót. Slussz. Szóval én annyira nem félnék tőle, hogy a filmen Umbridge nagyon a háttérbe szorulna...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Rabyn
- Nem elérhető
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Rabyn
- Nem elérhető
Viszont: Mééért hiszi mindenki azt, hogy Sirius visszajön? Neeem jöhet vissza. logikátlan lenne. Bár a HP sztoriban egyébként is van logikátlanság nem is kevés. (olvastam a hat könyvet vagy 20x)
Még mindig mindenkinek ajánlom a www.darkarts.hu -t:)
Nekem se szimpi Umbrigde. És félek kb olyan lesz mint Rita Vitroll a 4. filmben. Alig lesz szerepe.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Támogatom az ötletet )Phaedra/Namarie írta: Tényleg, nem lehetne-é egy közös filmnézést szervezni?
"Well, I'm back."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Tapasztalatból mondom, hogy az ilyen nők bírnak a legundokabbak lenni. Kedves, kellemes küllemű, az arca is békés és olyanokat tud ordítozni, gonosz és undok, hogy el sem hinnéd. én se hittem...Phaedra/Namarie írta: meg nem eléggé undok.
Szerintem nagyon jó választás volt.
Helena Bonham Carter meg az egyik kedvencem, szerintem jólállna neki Bellatrix szerepe, de majd meglátjuk.
Várom már a filmet.
"Well, I'm back."