J. K. Rowling: Harry Potter

Több
16 éve 8 hónapja #356408 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Finwe írta: Bellatrix is úgy halt meg, hogy egy kábító átok szíven találta.

...dehogy!
Mindkét fél arra ment ki, hogy öljön, szó se volt kábító átkokról.
Bellatrix nem véletlenül rémült meg.
(A Stupor egyébként hiába találna szíven, nem halálos, mert csak kábít.)

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #356407 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta:
SPOILER!:!!!!!

Van az rész amikor ronék lemennek a baziliszkuszhoz. ÉS kérdéses volt, hogy hogyan van, hogy ron ki tudta nyitni a kamrát. A másodikban Ginny is ki tudja nyitni amikor Denem megszállja.

nem kötözködni akarok, de: mint írtad Ginnyt megszállta Denem. Ront viszont nem szállta meg senki, csak magától próbálkozott.

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #356402 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
hmmm...azon gondolkodtam, hogy vajon a jó oldalon állók, hogy győzték le a halálfalókat varázspárbajokban? nem láttam seholse példát arra, hogy akár egyszer is használta volna valaki a gyilkos átkot, még háborúban sem, csak kábítottak, Bellatrix is úgy halt meg, hogy egy kábító átok szíven találta.
Így azért elég esélytelen lehetett a küzdelem, a halálfaló rögtön adava kedavrázik, aztán kész vége, 3-szorra csak betalál, ha hasonló képességű is az ellenfél.
Érdekes, hogy annyira még sem zavaró a dolog, szerintem arra volt jó hogy Rowling kitalált egy ilyen két szavas, gyilkos átkot, hogy kiváló drámai helyzeteket lehet teremteni vele, amik olyan feszültséget teremtenek, hogy el is felejti az ember az ebből fakadó esetleges problémákat.
És szokott ez így lenni történetekben, hogyha valami nagyon hiteles drámai történés van, akkor az eltakarja, vagy kioltja az esetleges irrealitásokat.

Több
16 éve 8 hónapja #356381 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
pontosítok: amikro visszatért!

SPOILER!:!!!!!

Van az rész amikor ronék lemennek a baziliszkuszhoz. ÉS kérdéses volt, hogy hogyan van, hogy ron ki tudta nyitni a kamrát. A másodikban Ginny is ki tudja nyitni amikor Denem megszállja.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 8 hónapja #356380 Írta: Finwe

Én már akkor elhúztam volna az országból amikor Voldemort hatalomra került.

Ha tudsz róla, és el is hiszed:)

Több
16 éve 8 hónapja #356375 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: A halálfalók hatalomátvétele:
Egyrészt nem voltak olyan nagyon kevesen, másrészt úgy ellenállást szervezni, hogy nem tudod ki áll az ő pártjukon, vagy imperius hatása alatt, elég nehéz.
Meg azért a támogatottságuk sem volt olyan alacsony, ahogy azt elsőre gondolnánk.

Hát, Hitlernek is sikerült valahogy, pedig ő még Imperiust és társait sem használt... sztem a minisztériumi jelenetből jól látszik, h. simán sokan támogatták, hogy a mugliivadékokat likvidálják... és ne felejtsük el, hogy a Próféta az ő kezükbe került, tehát az emberek csak azt látták, h. a minisztérium mugliellenes rendeleteket hoz, nem tudhatták biztosan h. halálfalók állnak a háttérben (jó ez így most hülyén hangzik, mert így viszonylag egyértelmű, de 1. az emberek hülyék, sokmindent bevesznek vagy nem vesznek észre 2. ha a média a kezükben van nem jut el az igazság 3. vsz sokan voltak úgy, mint annó Féregfark, h. "különben engem ölnek meg"...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 8 hónapja #356373 Írta: Rabyn
Én már akkor elhúztam volna az országból amikor Voldemort hatalomra került.

Több
16 éve 8 hónapja #356361 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Finwe írta: -az egy gyűrű persze egyértelműbben hatása alá vonja viselőjét

A horcruxok is kihatottak a viselőre, aki a medált hordta lehangolt/ingerelt volt, és megtémadta Ron elméjét amikor kinyitotta...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 8 hónapja #356349 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Finwe írta: Más.
KIS SPOILER

Mit gondoltok Xenophilius Lovegood-ról és arról, hogy lepaktált a lánya miatt a halálfalókkal? Ti hogy cselekedtetek volna a helyében? Őszintén?

Ezen már olvasás közben is gondolkodtam, szerintem én nem tudtam volna ilyen "nyugodtan" (már amennyit láttunk belőle) kezelni a helyzetet, főleg, ha pont Harry Potter kopogtat be az ajtómon. Nem tudtam volna hangremegés nélkül csevegve megjegyezni, hogy a lányom a folyóparton van és minden a legnagyobb rendben...
Az öreg Lovegood egyébként nem lepaktált velük, hanem megzsarolták és ennek fejében működött velük együtt, hogy ha a feleségét már elvesztette, legalább a lánya életben maradjon. És szerintem ezért nem lehet hibáztatni, amennyiben egy karaktert lehetne. :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #356343 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli i linantea írta: Bocsánat :oops: Én még nem láttam.

Én se, és köszi hogy beraktad!
bíííp-bip-bíííp :lol:

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
16 éve 8 hónapja #356341 Írta: Finwe

Éppen azért nem látjuk több szemszögből a történéseket mert végig Harry szemszögéből mutatja Rowling. Azt se látjuk Ron mit csinál amikor nincsen ott, nem tudjuk a tanárokról sem, hogy mivel töltik az idejüket ha éppen nem tanítanak.

És ne felejtsd el, hogy ez egy gyerekkönyvnek indult.

Ez teljesen igaz, de Harry szemszögéből is lehetett volna azért többet mutatni, az az írónőn múlt, hogy hova cipeli el harryt, mit mutat meg rajta keresztül. Nem volt ez így rossz csak szerintem túl sok volt a megnyitott szál, inkább ez zavart, ezért sem tudta jól lezárni a történetet,

Engem inkább az érdekelt volna, hogy ott a helyszínen(vagy akár kicsit később) hogyan lépnek tovább a főhősök, végül is nagy trauma érte őket, és fel kellett építeniük egy új életet, egy új világot. Ebből viszont semmit sem láthattunk, csak hogy a végén minden jó, ez így túl nagy váltás, nem hiteles számomra.

Más.
KIS SPOILER

Mit gondoltok Xenophilius Lovegood-ról és arról, hogy lepaktált a lánya miatt a halálfalókkal? Ti hogy cselekedtetek volna a helyében? Őszintén?

Több
16 éve 8 hónapja #356334 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Finwe írta: -ráadásul ha valaki felveszi Szauron rögtön érzi hogy ez megtörtént,

Nem, ez csak a filmben van így és elég nagy hiba.

A könyvben Frodóék csomószor felveszik még Mordor határán is, Szauron mégis elhiszi, hogy Aragornnál van.

A halálfalók hatalomátvétele:
Egyrészt nem voltak olyan nagyon kevesen, másrészt úgy ellenállást szervezni, hogy nem tudod ki áll az ő pártjukon, vagy imperius hatása alatt, elég nehéz.
Meg azért a támogatottságuk sem volt olyan alacsony, ahogy azt elsőre gondolnánk.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 8 hónapja #356332 Írta: Rabyn
Éppen azért nem látjuk több szemszögből a történéseket mert végig Harry szemszögéből mutatja Rowling. Azt se látjuk Ron mit csinál amikor nincsen ott, nem tudjuk a tanárokról sem, hogy mivel töltik az idejüket ha éppen nem tanítanak.

És ne felejtsd el, hogy ez egy gyerekkönyvnek indult.

Több
16 éve 8 hónapja #356331 Írta: Aeglos
Az tényleg gáz, hogy halálfaló, elvileg alig van, mégis lenyomják a Főnix Rendjét. Csak a belső kör kaphatta meg a jegyet, Voldemorthoz legközelebb álló, leghűségesebb emberek. Az olyan lúzerek, mint Grayback, meg a befogók, gyengébb harcosok, mint egy roxfortos diák.

Nekem is a hetes lett a kedvencem, bár a másodikkal erősen versenyzett. Az a könyv tele van nyomokkal. Pl.: DD egyértelműen megmondja Harrynek, hogy horcrux, csak akkor még nem ismerjük ezt a fogalmat, meg Harry úgy tekint Denemre, mint egy "rég elfeledett gyermekkori barátjára". Itt már nagyon gyanús volt, hogy valami nem stimmel.

Több
16 éve 8 hónapja #356315 Írta: Finwe
Nem tudom gondoltatok e már arra hogy milyen párhuzamok vannak (és persze eltérések is) a horcruxok és az egy gyűrű között?

-mindkettő valamilyen módon a készítője lelkét hordozza, ezzel erősebbé is tesze ugyanakkor sebezhetőbbé is, hisz kötődni fog hozzá
-mindkettőnek van egy olyan mágikus ereje, hogy hatással van az őt viselőre, akár akarata alá is rendelheti (ld Ginny és a napló, de a medál is)

az eltérések
-az egy gyűrű persze egyértelműbben hatása alá vonja viselőjét
-ráadásul ha valaki felveszi Szauron rögtön érzi hogy ez megtörtént, és már tudja is hol van, ellenben Voldemort hatalma csúcsán sem jut odáig hogy akár az elpusztulásukat megérezze.
ennyire leszakadt tőle a lelkének ez a része

egyébként most olvastam ki a 7-et, nekem nagyon bejött, szerintem a legjobb rész. főleg Harry, DD, Piton, meg a Dudley egy mondata miatt.
Legjobban a vége tetszett, ahogy Harry lelkileg megérik, és elfogadja sorsát.

Nekem az egész sorozatban az nem tetszett egyébként hogy az író annyi szálat megnyit, annyi történés van, benne elvarratlan szállal... miközben lényeges dolgokat nem fejt ki. Ez főleg az utolsó kötetben irritáló, mikor a halálfalók átveszik a hatalmat. Semmit nem tudunk az egész helyzetről, a háttérről, hogy mehetett ilyen könnyen? Hányan vannak? Mekkora erőt képviselnek? És a Főnix rendjével mi a helyzet?
Az egész nagyon háttérbe szorul, nagyon felszínesen van bemutatva, mintha csak vmi díszlet lenne a háttérben. Akkor már szimpibb a Gyu, ahogy párhuzamosan mutatja be Frodóékat és Aragornékat a 3. kötetben, az hiteles képet nyújt arról hogy mi történik az egész világban.
Ráadásul gyerekek a főhősök, akiknek tulképp minden túlélésük csodával határos, kicsit hitelesebb lett volna, ha Főnix rendje nagyobb szerepet kap a Voldemort elleni küzdelemben.
Nekem így az egész varázslóvirág egy halom szerencsétlenségnek tűnik, hogy ilyen könnyen átvették a hatalmat felettük, pár halálfaló. Persze lehetséges, de akkor már látni szeretnék többet a bukás okaiból, így hiányérzetem maradt kicsit.

Több
16 éve 8 hónapja #356280 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli i linantea írta: Van új PPP:

Áááááá, Dumbledore a végén... :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 8 hónapja #356279 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én még soha egyiket se, úgyhogy fetrengek :D

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 8 hónapja #356268 Írta: Nóli i linantea
Bocsánat :oops: Én még nem láttam.

Több
16 éve 8 hónapja #356267 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli i linantea írta: Van új PPP:

jaaaaaaaaaaajjj... Nóli, pedig úgy megörültem... De ez már ősrégi.
(decemberi, ha jól megnézed.)
Ha jól emlékszem, be is volt rakva...

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 8 hónapja #356251 Írta: Nóli i linantea
Van új PPP:

Több
16 éve 8 hónapja #356247 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nessa írta:

Cerebrum írta: Á, oda se merek nézni, már így is, ha meghallom azt, hogy Snape, vagy látom azokat a bábokat, rögtön két napig csak az jár a fejemben, hogy "Snape... Snape... Se-verus Snape... DUMBLEDORE!" :P

júúúúj ne is mondd.. :lol:

Emlékszem, Nessával egyszer ketten előadtuk!!!
Nagyon komoly volt!!!
Hörmájni!!!

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
16 éve 8 hónapja #356244 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Á, oda se merek nézni, már így is, ha meghallom azt, hogy Snape, vagy látom azokat a bábokat, rögtön két napig csak az jár a fejemben, hogy "Snape... Snape... Se-verus Snape... DUMBLEDORE!" :P

júúúúj ne is mondd.. :lol:

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
16 éve 8 hónapja #356225 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

...és azzal mi a baj? :mrgreen:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 8 hónapja #356223 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Cerebrum írta: De linket nem adtál. :wink:

Te se jót adtál: potterpuppetpals.com :P

Itt még több videó és egy csomó egyéb nyalánkság van.
(pl. Sexy Snape animation, Muggle pants animation, flashes, easter egges PPP animációk.)

Á, oda se merek nézni, már így is, ha meghallom azt, hogy Snape, vagy látom azokat a bábokat, rögtön két napig csak az jár a fejemben, hogy "Snape... Snape... Se-verus Snape... DUMBLEDORE!" :P

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 8 hónapja #356220 Írta: Kar_sa

Cerebrum írta: De linket nem adtál. :wink:

Te se jót adtál: potterpuppetpals.com :P

Itt még több videó és egy csomó egyéb nyalánkság van.
(pl. Sexy Snape animation, Muggle pants animation, flashes, easter egges PPP animációk.)

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 8 hónapja #356217 Írta: Cerebrum

Kar'sa írta:

Cerebrum írta: Ha már ilyen magasröptű dolgokról esik szó, sztem vétek lenne kihagyni a sorból a Potter Puppet Pals videókat... :)

Csak rövid vélemény erről a hozzászólásról:

Kar'sa írta: Nekem csak a PPP-s bábok kellenének... ^^

Mit gondolsz, mire gondoltam PPP alatt??? :roll:

De linket nem adtál. :wink:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 8 hónapja #356214 Írta: Kar_sa

Cerebrum írta: Ha már ilyen magasröptű dolgokról esik szó, sztem vétek lenne kihagyni a sorból a Potter Puppet Pals videókat... :)

Csak rövid vélemény erről a hozzászólásról:

Kar'sa írta: Nekem csak a PPP-s bábok kellenének... ^^

Mit gondolsz, mire gondoltam PPP alatt??? :roll:

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 8 hónapja #356211 Írta: Cerebrum
Ha már ilyen magasröptű dolgokról esik szó, sztem vétek lenne kihagyni a sorból a Potter Puppet Pals videókat... :)

Több
16 éve 8 hónapja #356210 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta:

Encsi írta: milyen lenne már egy Piton tökéletes barbie arccal? 8O :D

Barbie-verzióban? Pl ilyen:
makemydoll.co.uk/s_snape.php

szinte nem is Piton

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
16 éve 8 hónapja #356208 Írta: Aeglos
Én... már nem tudok mit mondani...
Azt hittem, már semmivel nem lehet meglepni HP-vel kapcsolatban, de ez...

Van valakinél hányózacskó? :quasi:
(Azt hittem ennél rosszabb már nem jöhet: elouai.com/harrypotter/characters.php )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.219 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére