- Köszönetek: 0
Christopher Paolini: Eragon
- Altaris
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alyr Arkhon írta:
Egyszer volt egy fiú, aki talált egy sárkánytojást. Lesz egy sárkánya. Egy öreg, gyanús külsejű ember, Gandalf (áthúzva) Obi-wan Kenobi (áthúzva), Hagrid (áthúzva) Brom, magával viszi, és elmondja, hogy ő egy Jedi lovag (áthúzva), mágus (áthúzva) Gyűrűhordozó (áthúzva) Sárkánylovas. És ezért őt üldözi a Birodalom Uralkodója (áthúzva) Voldemort (áthúzva) Szauron (áthúzva), Galbatorix király. Elmennek együtt Mos Eysley-ba (áthúzva) Teirmbe, ami egy kereskedőváros, innen a Halálcsillagra (áthúzva) Dras Leonába, ahol majdnem elfogják őket, ezért gyorsan a börtönszintre (áthúzva) Gil'eadba mennek, útközben sajnos az öreg elhalálozik, mert gonosz Sith lovagok (áthúzva) ra'zacok megölik, de talál új utitársat Aragorn (áthúzva) Han Solo (áthúzva) Murtagh személyében, megmentik a hercegnőt, elmenekülnek a lázadókhoz, akik egy ősi sziklaépítményben élnek, melynek neve Gondolin (áthúzva) Tronjheim.
juj.. hogy én ezen mennyit nevettem!! mondjuk saccperkb... legutolsó: nálam Völgyzugoly(áthúzva)... de hogy így mondod talán a Gondolin se rossz...
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Na, itten van:
Én, még régebben írta: Egyszer volt egy fiú, aki talált egy sárkánytojást. Lesz egy sárkánya. Egy öreg, gyanús külsejű ember, Gandalf (áthúzva) Obi-wan Kenobi (áthúzva), Hagrid (áthúzva) Brom, magával viszi, és elmondja, hogy ő egy Jedi lovag (áthúzva), mágus (áthúzva) Gyűrűhordozó (áthúzva) Sárkánylovas. És ezért őt üldözi a Birodalom Uralkodója (áthúzva) Voldemort (áthúzva) Szauron (áthúzva), Galbatorix király. Elmennek együtt Mos Eysley-ba (áthúzva) Teirmbe, ami egy kereskedőváros, innen a Halálcsillagra (áthúzva) Dras Leonába, ahol majdnem elfogják őket, ezért gyorsan a börtönszintre (áthúzva) Gil'eadba mennek, útközben sajnos az öreg elhalálozik, mert gonosz Sith lovagok (áthúzva) ra'zacok megölik, de talál új utitársat Aragorn (áthúzva) Han Solo (áthúzva) Murtagh személyében, megmentik a hercegnőt, elmenekülnek a lázadókhoz, akik egy ősi sziklaépítményben élnek, melynek neve Gondolin (áthúzva) Tronjheim.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nessa
- Nem elérhető
A könyvet még nem sikerült elolvasnom, a film meg nem igazán maradandó emlék
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
SPOILER (Elsőszülötthöz): a világtól elvonult mester, apuci személye (bár ez korántsem biztos)
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Nessa
- Nem elérhető
Cortez mondanál esetleg ilyet? Nekem nem nagyon tűnt fel...cortez71 írta: Több más dolog pedig a Star Warsból
- cortez71
- Nem elérhető
Több más dolog pedig a Star WarsbólKisvakond írta: Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem csak egy ilyen egyszernézős film lett az Eragonból.Az Árny beszédének jelenete meg nagyon is merős volt A Gyűrűk Urából.
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Gandalf
- Nem elérhető
www.moziplussz.hu/hir.php?id=2818
Még erősen kérdéses, nullszaldó mellett megéri-e a stúdiónak a folytatás megfilmesítése.
- Nessa
- Nem elérhető
Celldömölk a Pilisben? 8O dehogy....Szméagol írta: Celldömölk a Pilisben van? Mert én úgy tudom, ott forgatták...főleg az erdős részeket.
- Szméagol
- Nem elérhető
Timona írta: Narnia topicba keveredett hozzászólások:
Nessa írta:
nem csak egy részét?Draug írta: Most hallom,hogy az eragont magyarországon forgatták : 8O
de egyébként valóban, ha jól emlékszem Celldömölk mellett a Sák-hegyen volt valamiféle díszlet, amit meg is lehetett nézni.
Bár lehet, hogy rosszul emlékszem...Zoltan írta: Nem téved. Én is így tudom. Celldömölkön volt a lázadók tábora és a végső csata szintere.
Celldömölk a Pilisben van? Mert én úgy tudom, ott forgatták...főleg az erdős részeket.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Timona
- Nem elérhető
Nessa írta:
nem csak egy részét?Draug írta: Most hallom,hogy az eragont magyarországon forgatták : 8O
de egyébként valóban, ha jól emlékszem Celldömölk mellett a Sák-hegyen volt valamiféle díszlet, amit meg is lehetett nézni.
Bár lehet, hogy rosszul emlékszem...
Zoltan írta: Nem téved. Én is így tudom. Celldömölkön volt a lázadók tábora és a végső csata szintere.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Noredhel írta: Amúgy ami érdekes lesz: ugyebár a filmben szó sem esett Solembum tanácsairól. (Sőt, róla se ) Ha majd Eragon elmegy kardot keresni, mivel indokolják, hogy tudja, hová menjen?
Vhogy így: Hello, Eragon, kéne kard, mi? hááizéé, volt itt egy macska, nem emlékszel, hogy mit mondott? Tudod, aki nincs benne a filmben....
Egyetértek, se a Bölcsről nem esett szó, se az Ikrekről, akiknek szintén lesz szerepük még a történetben, elég fontos (ráadásul a könyvben kedvenc jelenet az Ikrek-féle elmevizsgálat ) Plusz az áldás sincs benne, bár állítólag azt leforgatták...
Nah, a rendezői változatra én is kíváncsi vagyok
- Kar_sa
- Nem elérhető
Igen, a Ság-hegyenDraug írta: Most hallom,hogy az eragont Magyarországon forgatták : 8O
Kārātārānen a áirâë...
- Draug
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"gondolkodj mielőtt beszélsz, mérlegelj mielőtt cselekszel..."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Az első is úgy volt sz@r ahogy volt...
Végigpörgettem 20szoros sebességgel, és mivel nem éreztem úgy, hogy bármiből is kimaradtam, gyorsan lenyomtam a DELETE gombot...
Kārātārānen a áirâë...
- cortez71
- Nem elérhető
Bár ha kijön egy rendezői változat... Láttam én már olyat, hogy "semmiből teremtettek világokat" (Mennyei királyság rendezői változat pont ez a kategória)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Igen, ez egy nagyon érdekes felvetés.... Nekem a HP&TGOF filmmel is ez a bajom, hogy rengeteg dologról nem esett szó, amire nagyon lényeges események épülnek a továbbiakban...Noredhel írta: Amúgy ami érdekes lesz: ugyebár a filmben szó sem esett Solembum tanácsairól. (Sőt, róla se ) Ha majd Eragon elmegy kardot keresni, mivel indokolják, hogy tudja, hová menjen?
---
Ez most nagyképűnek ható, etc. lesz, de...
én írok egy regényciklust, és úgy vagyok vele, hogy ha kiadják valaha is, és ha utána bárki is megveszi a megfilmesítés jogait, csak úgy adom el, ha szinte despotikus hatalommal beleszólhatok a filmbe, én írhatom a forgatókönyvet, részt vehetek a szereplőválogatáson, meg még sok egyéb kritérium, mert nem akarnám látni lerombolva és tönkretéve semmi áron. Az se számít, ha pénzt nem is kapok a sok plusz melóért. Csak legyen jó a film.
És ha ebbe egy filmstúdió se megy bele? Hát... Akkor is oda fogok pofátlankodni, és mondom, hogy "hát bizony, ezt bele kéne rakni a filmbe", és ha nem tennék bele, szántszándékkal kiszúrnék velük, és a folytatásban kulcsszerepet kapna a kihagyott személy/tárgy/hely, akkor is, ha esetleg az eredeti tervek szerint nem.
De mondjuk az Eragonba is mi lett volna belerakni egy nyavalyás sima macskát legalább??? Budapest nyüzsög a kóbormacskáktól
Kārātārānen a áirâë...
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Kar'sa írta:
Tudtommal ez puszta spekuláció. Megerősítették ezt valahol? Mert én csak azt olvastam, hogy nagyon erre tippelnek, mert beleillik az E-vel kezdődő hatbetűs cím sémába...Alyr Arkhon írta: SPOILER
A harmadik kötet címe Empire.
Namost ha ez nem név (amit alig hiszek), akkor csak a közös sárkány marad hátra amit az egész ország használ.
Egyébként volt már kérdésem, hogy hogy fordítanánk le E-betűsre, merugye a Birodalom az nem E vel kezdődik.
Én az Egységet javaslom.
Nekem egy könyvborítót mutattak, mármint arról készült képet, bár lehet hogy az is fanfiction volt.
Ha zöld és ocsmány, akkor valszeg fiction.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
Tudtommal ez puszta spekuláció. Megerősítették ezt valahol? Mert én csak azt olvastam, hogy nagyon erre tippelnek, mert beleillik az E-vel kezdődő hatbetűs cím sémába...Alyr Arkhon írta: SPOILER
Namost ha ez nem név (amit alig hiszek), akkor csak a közös sárkány marad hátra amit az egész ország használ.
Egyébként volt már kérdésem, hogy hogy fordítanánk le E-betűsre, merugye a Birodalom az nem E vel kezdődik.
Én az Egységet javaslom.
Nekem egy könyvborítót mutattak, mármint arról készült képet, bár lehet hogy az is fanfiction volt.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Én az Egységet javaslom.
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thaurwathiwen írta:
Lin írta: Más: tudjuk milyen színű Galbatorix kardja és/vagy mi a neve?
Eragon le merem fogadni egy kék pengéjűt fog találni a Menoa fa gyökerénél!
SPOILER!
Biztos fekete színű, Eragoné meg száz, hogy kék színű lesz, tehát egyetértek, így mindenkinek lesz sárkányához illő kardja Eragon legalább megszabadult a Nyomorúságtól (bár azért fegyvertelenül sárkánylovasnak lenni, nem egy nagy életbiztosítás, Murtagh igazán ott hagyhatta volna neki a sajátját )
Jut eszembe, akkor Oromisnak aranyszínű lehet a kardja? Milyen színpompás egy társaság...
Hehh... észrevettétek, hogy eddig minden címben benne volt a sárkánylovas személye? akkor lehet, hogy a 3. kötet címe is utalás lesz...
SPOILER
Én az Egységet javaslom.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Lin írta: Más: tudjuk milyen színű Galbatorix kardja és/vagy mi a neve?
Eragon le merem fogadni egy kék pengéjűt fog találni a Menoa fa gyökerénél!
SPOILER!
Biztos fekete színű, Eragoné meg száz, hogy kék színű lesz, tehát egyetértek, így mindenkinek lesz sárkányához illő kardja Eragon legalább megszabadult a Nyomorúságtól (bár azért fegyvertelenül sárkánylovasnak lenni, nem egy nagy életbiztosítás, Murtagh igazán ott hagyhatta volna neki a sajátját )
Jut eszembe, akkor Oromisnak aranyszínű lehet a kardja? Milyen színpompás egy társaság...
Hehh... észrevettétek, hogy eddig minden címben benne volt a sárkánylovas személye? akkor lehet, hogy a 3. kötet címe is utalás lesz...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Aha, szóval ennyi. A dervish mivoltjával tisztában voltamcortez71 írta:
Az, hogy egy iszlám testvériség tagjait nevezték derviseknek. A táncuk pedig a dhikr, Allah dicsőítésre irányuló rituális gyakorlat. Az Eragonban pedig nincs iszlámKar'sa írta: Nem is tudom...
Lehet, hogy csak én vagyok agyilag korlátolt, de nem értem mi a baj...
Oké, félre van fordítva, de a dervishsel mi a baj pontosan?
Bár igazándiból ilyen elven eléggé sok dologba bele lehetne kötni
Mellesleg az angol nem utal sztem egyértelműen a táncra, és semmi szoknya nincs benne.
Kārātārānen a áirâë...
- cortez71
- Nem elérhető
Az, hogy egy iszlám testvériség tagjait nevezték derviseknek. A táncuk pedig a dhikr, Allah dicsőítésre irányuló rituális gyakorlat. Az Eragonban pedig nincs iszlámKar'sa írta: Nem is tudom...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Sil írta:
Úgy, hogy a szerző egy amerikai tizenéves fiú volt. Mit vársz tőle?Remzymama/Tünde írta: érdekes, akkor a szerző hibázott
köszönöm a segítséget - hogy kerüloda a dervis ???
[size=9:2t5vw6jh]Mellesleg a Gyűrűk Urában is van pl egy expresszvonatos hasonlat...[/size]
az egy dolog, de vannak korrektorok, pont erre az esetre
(nem hibáztatom, csak kiszúrhatták volna )
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Úgy, hogy a szerző egy amerikai tizenéves fiú volt. Mit vársz tőle?Remzymama/Tünde írta: érdekes, akkor a szerző hibázott
köszönöm a segítséget - hogy kerüloda a dervis ???
[size=9:33jl78z7]Mellesleg a Gyűrűk Urában is van pl egy expresszvonatos hasonlat...[/size]
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain