George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Volt egy párbeszéden a fb-n a westeros.org-os muksóval, aki járt kint Írországban és látta a forgatást, meg effélék, és ú is megerősített benne, hogy
- A Mások intelligens lények, saját "kultúrával" (Bár ezt ő is idézőjelbe tette, tehát jó eséllyel nem fogunk Mások által írt verseskötetekkel találkozni)
- Ezek élesen különböznek a kékszemű zombiktól amiket emberekből és állatokból csinálnak. (azok ugyanis csak zombik, nem részei a "kultúrának"
Amúgy a leírások alapján a Mások fehérek, de a páncéljuk olyan, hogy "színváltós", beleolvad a környezetbe (Prológus), kék a szemük, rettentő hidegek, (ők hozzák a hideget vagy akkor jönnek amikor nagyon hideg van, ebben asszem a könyvben sem tudnak megegyezni Samwell krónikái) gyorsak, elegánsak, páros viadalban vágják le az egyszeri pökhendi lordokat (Waymarnak volt módja védekezni, ugye...).
Öreg Nan meséi szerint fehér pókokon lovagolnak és az élők vérét isszák.
A könyvben zombilovon lovagol az amelyiket Sam megöl.
Végül de nem utolsó sorban akit megölnek, abból automatikusan kékszemű zombi lesz. (ezért égetik el a vadak a halottaikat)
Gyengéjük az obszidián, ami sebzi őket durván, és erre fura színű vért hullatnak (szégyen de nem emlékszem pontosan Sam hőstettére az obszidiántőrrel).
A zombik viszont a tűzre allergiásak, de az obszidiánra annyira nem (mondjuk asszem láncingen törik el Sam tőre)
Nekem alapvetően nagyon tetszett, hogy a megszokott gonoszokkal ellentétben, de jéghez-hóhoz (a Télhez) passzolóan fehérek. (nem utolsó sorban tán ezért hívják őket angolul White Walker-nek... ami így visszagondolva a filmsorozatban elég furán jön ki)
(A nazgulok sikolya még hagyján, de nekem nagyon hiányzott - a legelső megjelenésüket kivéve - az automatikus, tudattalan félelemaura ami körbeveszi őket. Nameg a Nazgúlok Urának beléptetése Minas Tirithbe...)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 2
Elendur Parmandil írta: Tyrionnak mondta, aki erre beszól neki, hogy micsoda tinilányos gondolkodás ez.
So very typical...
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Tyrionnak mondta, aki erre beszól neki, hogy micsoda tinilányos gondolkodás ez.Felagund írta:
Elendur Parmandil írta: Loras meg szerintem most már nem nagyon nyomul senkire, több megjegyzéséből is az érezhető, hogy ő Renlybe volt szerelmes, és nélküle nem élet az élet.
Pontosan, volt is egy olyan mondata (már nem tudom kinek, és hol), hogy aki látta a nap fényét, azt a gyertya többé nem vonzza, vagy valami ilyesmi
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Loras meg szerintem most már nem nagyon nyomul senkire, több megjegyzéséből is az érezhető, hogy ő Renlybe volt szerelmes, és nélküle nem élet az élet.
Pontosan, volt is egy olyan mondata (már nem tudom kinek, és hol), hogy aki látta a nap fényét, azt a gyertya többé nem vonzza, vagy valami ilyesmi
Ellenben a botrányt felettébb elegánsan sikerült kikerülni olymódon, hogy felvetette magát a Királyi Testőrségbe
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Nem lenne semmi, ha Margaery is ennyire hasonlítana a bátyjához...Felagund írta: A fáknak tudtommal nem lesz arca...
Lorasról szólva meg...Ser Loras egészen egyszerűen meleg, és Renlyvel "járnak", amíg ez lehetséges, ugye Gyakran járnak együtt ""imádkozni"", és ilyenkor senki sem zavarhatja meg őket... Khömmm...
Számos helyen van rá utalás egyébként, hogy a dolog többé-kevésbé köztudott "felsőbb körökben", pl Cersei jegyzi meg Margaery számos udvarhölgyét látva, hogy vajon ő is osztozik-e bátyja hajlamaiban, illetve nagy kedvencem, amikor Jaime szól be Ser Lorasnak, hogy ha nem engedelmeskedik, akkor bizony oda dugja föl a kardját, ahol még Renly se találná meg...
És egyébként is: VIRÁGlovag, már, bakker!!! [/spoiler:us2gptww]
Jaime ezen mondata az ASoIaF nagy aranyköpéseinek egyike. Loras meg szerintem most már nem nagyon nyomul senkire, több megjegyzéséből is az érezhető, hogy ő Renlybe volt szerelmes, és nélküle nem élet az élet.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Felagund
- Nem elérhető
Számos helyen van rá utalás egyébként, hogy a dolog többé-kevésbé köztudott "felsőbb körökben", pl Cersei jegyzi meg Margaery számos udvarhölgyét látva, hogy vajon ő is osztozik-e bátyja hajlamaiban, illetve nagy kedvencem, amikor Jaime szól be Ser Lorasnak, hogy ha nem engedelmeskedik, akkor bizony oda dugja föl a kardját, ahol még Renly se találná meg...
És egyébként is: VIRÁGlovag, már, bakker!!! [/spoiler:gu80v729]
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Loras Renly érdeklődésű.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Loras más érdeklődésű? Én ilyesmire nem emlékszem. Vagy az idősebb nőkre bukik?
Ezt a filmben jó gyorsan lezavarták...Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: A rémfarkaskölykök cukisága kapcsán Ned ezt mondná neked: (...)
Azt hiszem, a vörös levelek már látszottak párszor, talán a deresi fa arca is egyszer...Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Az istenerdőre és az fák arcára is.
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Kösz a linkeket, Juraviel! (a hang még élvezhető )
[...]
LOL. Kár, hogy neki nem a tinilányok az ideáljai...
[...]
A farkaskölykök annyira cukik!!!
Szívesen.
Loras más érdeklődésű? Én ilyesmire nem emlékszem. Vagy az idősebb nőkre bukik?
A rémfarkaskölykök cukisága kapcsán Ned ezt mondná neked:
A lord elgondolkodva szemlélte Jont. A beállt csendet Robb törte meg.
- Magam fogom felnevelni, apám - ígérte. - Meleg tejjel itatok át egy törölközőt és azzal fogom szoptatni.
- Én is! - visszhangozta Bran.
Apjuk hosszan és figyelmesen méregette fiait.
- Könnyű mondani, de nehezebb megtenni. Márpedig nem engedem, hogy ezzel raboljátok a szolgálók idejét. Ha akarjátok ezeket a kölyköket, valóban nektek kell etetnetek őket. Megértettétek?
Bran hevesen bólogatott. A farkaskölyök fészkelődni kezdett az ölében és meleg nyelvével megnyalta az arcát.
- Idomítani is kell majd őket - folytatta apjuk. - Nektek. A kutyaidomárnak semmi köze sem lesz ezekhez a szörnyetegekhez, azt garantálhatom. És az istenek irgalmazzanak nektek, ha elhanyagoljátok, elvadítjátok vagy rosszra tanítjátok őket. Ezek nem kutyák, amelyek pitiznek egy jó falatért
és eloldalognak egy rúgástól. A rémfarkas olyan könnyedén tépi ki egy férfi karját a vállából, ahogyan egy kutya végez a patkánnyal. Biztosak vagytok benne, hogy akarjátok ezt?
- Igen, apám - mondta Bran.
- Igen - csatlakozott hozzá Robb.
- A kölykök amúgy is elpusztulhatnak, bármit tesztek is.
- Nem fognak elpusztulni - közölte Robb -, mert nem hagyjuk, hogy elpusztuljanak.
- Akkor hát tartsátok meg őket! Jory, Desmond, szedjétek össze a többi kölyköt. Ideje visszatérnünk Deresbe.
Felagund írta: Amúgy, hogy némileg ontopic is legyek, nekem nagyon tetszett a rémfarkasos rész (még ha kicsit ilyen 1910-es évek érzésem volt a felvétel láttán ), a tempó talán egy kicsit lassú (pl a rendszeres vágás a fejekre, Jory, Ser Rodrik, stb), de összességében nagyon ott van (Theon, ahogy élből kinyírná a kölyköt ), elég jól eltalálták, na
El bizony. Kíváncsi vagyok már az egészre, már csak két hét. Az istenerdőre és az fák arcára is.
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta:
Ott kezdett el viszketni a tenyerem, ahogy rögtön kirántja Bran kezéből a kölyköt...Felagund írta: Theon, ahogy élből kinyírná a kölyköt
De ezért szeretjük!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Ott töröltem volna képen, amikor rögtön kirántja Bran kezéből a kölyköt...Felagund írta: Theon, ahogy élből kinyírná a kölyköt
- Felagund
- Nem elérhető
Szerintem a dothrakiknak a "legfőbb úr"-ra csak egy szavuk van, ez a 'khal', így hívnak minden fejedelmet, királyt, császárt, hadurat.
A 'ko' meg szerintem egyfajta személyes harcos, vagy testőr akar lenni (megkülönböztetve a vérlovagtól, mert az inkább ilyen közeli fegyverbarátság, kevésbé "professzionális" )
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Amúgy motoszkál bennem a kérdés, hogy a "khal" tulajdonképpen milyen címet jelent? A Khal Rhaggatot Szekérkirályra fordították le, de én úgy képzelem ezt el, mint törzsfői vagy fejedelmi rangot, nem királyt.
A másik dothraki cím: mi a manó a kó? :shock:
A farkaskölykök annyira cukik!!!
- Felagund
- Nem elérhető
Üdv, Martell herceg
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Felagund írta:
Elendur Parmandil írta: C:c legközelebbi Trónok harcás posztjánál majd zengjük dicshimnuszokat Danyről, hm?
Benne vagyok
OFF:
Nymeros?
Igen.
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: C:c legközelebbi Trónok harcás posztjánál majd zengjük dicshimnuszokat Danyről, hm?
Benne vagyok
OFF:
Nymeros?
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Áááá, Lord Walder, alig várom, hogy lássam! A könyvben is nagyon bírtam, ahogy a mindenféle leszármazottait kezeli, meg ahogy nyavalyog (mondjuk Kardok vihara vége felé valahogy kikerült a kedvenceim közül... ).
A Másokról: én sokkal nemesebben félelmetesnek képzeltem volna el (bár nem vagyok mérvadó e tekintetben, a filmes nazgúlon is folyton röhögtem, amikor előadták a "fékező metró"-sikolyukat - bár ahogy hallottam, ezt a Mások is átvették ), mondjuk valami fehér ködből összeálló emberalak, vagy ilyesmi.
LOL. Kár, hogy neki nem a tinilányok az ideáljai...Felagund írta:
Martin írta: Loras Tyrell [...] is the teen idol of the Seven Kingdoms
LOL És milyen igaz
C:c legközelebbi Trónok harcás posztjánál majd zengjük dicshimnuszokat Danyről, hm?
- Felagund
- Nem elérhető
És azt hiszem ki is fejtettem mindent elég részletesen
A két linkelt hozzászólást meg csak átfutottam, de akkor úgy ítéltem, hogy fáradt vagyok az értelmezésükhöz, majd nekifutok újra
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: Juraviel: köszi a videókat
(amúgy: Lysa nagyon más, mint aminek a könyvek alapján elképzeltem, de jellemre és habitusra stimmel, szóval szerintem jó lesz Kate Dickie akcentusa meg rulz )
Szívesen.
Abszolút OFF. Tegnap te voltál Felagund a c:c-n is? Mert ha igen, linkeltem ott egy másik fórumról két hosszabb kommentemet, amin valaki igencsak mosolygott, hogy miért nem tartom én Tolkient fantasy írónak. Kíváncsi lettem volna a véleményedre az általam leírtak kapcsán ( itt és itt ).
Ha meg nem te voltál, akkor is.
- Felagund
- Nem elérhető
Martin írta: Loras Tyrell [...] is the teen idol of the Seven Kingdoms
LOL És milyen igaz
Juraviel: köszi a videókat
(amúgy: Lysa nagyon más, mint aminek a könyvek alapján elképzeltem, de jellemre és habitusra stimmel, szóval szerintem jó lesz Kate Dickie akcentusa meg rulz )
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Amúgy én sokkal méltóságteljesebbnek és magasztosabbnak képzeltem a Másokat, (és nem feketének, hanem fehér-színjátszósnak...) akik lealázóan nyírják ki Ser Waymart, mutatva hogy esélye sincs... Elnéztem volna ahogy elkardozgatnak.
Dettó.
És meg kell hagyni, igazából nem is zombik, szerintem. Vagy ha igen, akkor legalábbis nem a megszokott fantasy értelemben.
Erre alapozom:
"A Mások nem adtak hangot.
[...]
A Más mondott valamit egy nyelven, amelyet Will nem értett. A hangja olyan volt, mint amikor egy téli tavon meghasad a jég. A szavak gúnyosan hangzottak.
[...]
Mélyen lentről olyan élesen hallotta a hangjukat és a nevetésüket, mint a jégcsap."
Ráadásul én fehérnek, jégszínűnek képzeltem őket.
Itt viszont vinnyogott, mint egy véglény, de ezen felül tudok emelkedni, úgy sem szerepelnek sokat.
Szerkesztés: Annyi még, hogy a Fehérmászkák szerintem mások -micsoda szóvicc - lesznek, mint aminek gondoljuk őket.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Amúgy pont fordítva sikerült kicsinálni a felderítőket, nem? Elvileg Will és Ser Waymar halnak meg, és Gared menekül el (pont onnan lehet felismerni, hogy mindkét füle hiányzott).
Végül is mindegy.
És ha levágják a fickó fejét, hogy jön vissza zombiként?
Amúgy én sokkal méltóságteljesebbnek és magasztosabbnak képzeltem a Másokat, (és nem feketének, hanem fehér-színjátszósnak...) akik lealázóan nyírják ki Ser Waymart, mutatva hogy esélye sincs... Elnéztem volna ahogy elkardozgatnak.
Így se volt rossz. csak van egy ilyen heppem a dark side-al kapcsolatban (a nazgúlokkal kapcsolatban is van a GyU filmben)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Tudom, már mindenki unja a sok-sok videót, mert semmi meglepetés nem marad a végére, de nem bírom megállni, hogy ne linkeljem őket. Aki akarja megnézi, aki nem, nem.
Game of Thrones: Other Houses Featurette
Elég rossz minőségű a videó, valamikor meg is akad a kép, de benne van Lysa, az Öreg Frey (itt is legalább olyan patkány lesz, mint a könyvben ), a Viráglovag és Theon is megszólal, Martin meg beszél a többi házról (Tully, Frey, Arryn, Tyrell, Greyjoy).
Game of Thrones: Direwolves
Akinek tegnap esetleg hiányzott a rémfarkasok megtalálása.
Game of Thrones: Inside the Night's Watch (better version)
Az Éjjeli Őrségről és a Falról
Game of Thrones: Creating the Dothraki Language
FEJLESZEDÉS OFF
- Gandalf
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Végül is mindegy.
- Felagund
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(és írja mán meg valaki a HBO-nak hogy ha hó van akkor kéne a párálló lehelet is)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/