Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított kiadását?

Szavazás: Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított és kicsit bővített kiadását, ha már megvan neked egy korábbi (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, mindenképpen
287 57.7%
Igen, de csak ha nem túl drága
158 31.8%
Nem, jobban szeretem a régi magyar változatot
52 10.5%
Szavazók száma: 191 ( LD, Namarie, Lindórie, Olorin.papa, Schreiner János ) Bővebben
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
17 éve 11 hónapja #307776 Írta: Sil

Gandalf írta: A legújabb GyU-kat nem ellenőriztem ezügyben, de lehet, h. igazatok van. :oops: A zöld (Gondolat-kiadó) valóban a legteljesebb, ott G.Á-nak még rövid előszava is van a fordításról, ez az összes többiből kimaradt. Nekem a '95-ös Európa-kiadás van meg, abban benne van, és másnál láttam, h. a '90-es Árkádia-kiadásban is.

Igen, a 90-es kékben is benne van.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #307775 Írta: Namarie

Ben Kenobi írta: Tisztán emlékszem, hogy nincs benne abban... Nam, megnyugodhatsz, marad a csoki. :D

OFF:nem rajongok a csokiért, tehát nyugodtan lehet fogadni velem csokiban.. Zsolnay porcelánben, meg Herendiben kevésbé....(imádom őket)

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #307774 Írta: Ben
Gandalf: Megnéztem, a 2002-es, Európa-féle kiadásban nincs benne, csak egy részlet a hátsó borítón. :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 11 hónapja #307772 Írta: Gandalf
A legújabb GyU-kat nem ellenőriztem ezügyben, de lehet, h. igazatok van. :oops: A zöld (Gondolat-kiadó) valóban a legteljesebb, ott G.Á-nak még rövid előszava is van a fordításról, ez az összes többiből kimaradt. Nekem a '95-ös Európa-kiadás van meg, abban benne van, és másnál láttam, h. a '90-es Árkádia-kiadásban is.

Több
17 éve 11 hónapja #307770 Írta: Ben
Tisztán emlékszem, hogy nincs benne abban... Nam, megnyugodhatsz, marad a csoki. :D

Több
17 éve 11 hónapja #307768 Írta: Namarie

Gandalf írta:

Phaedra/Namarie írta: De Göncz Árpád teljes terjedelmű utószava ugye benne lenne? Anélkül számomra valahogy a legutóbbi sem teljes....

Göncz Árpád A GyU-hoz írt utószót, A Hobbithoz nem! :wink: A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.

megy ma este a kommunikáció köztünk, Istar, úgy veszem észre... :wink: Lényeg: én is a GyU-ra gondoltam, de van az 1981-es kiadás (remélem, az) amiben TELJES terjedelmében benne van. Az én háromkötetesemben pl. frankón nincs teljes terjedelemben, csak a borítón van belőle részlet. Jó, hazamegyek, megnézem, és ha van, jövök a egy csokival... plusz a beismeréssel, hogy tényleg én vagyok az MTT címeres ökre plusz hivatásos szőkéje.

Több
17 éve 11 hónapja #307767 Írta: Ben

Gandalf írta: A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.

Akkor csak nekem van olyan csökött verzióm, hogy nincs benne? :shock: Asszem a 2002-es kiadás, ha minden igaz. Hiányoltam is, mert én a zöld könyvből olvastam először, kölcsönbe volt, és tetszett az utószó, de a sajátomban már nincs benne (max. a hátoldalán egy részlet). :roll: :shock:

Több
17 éve 11 hónapja #307765 Írta: Gandalf

Phaedra/Namarie írta: De Göncz Árpád teljes terjedelmű utószava ugye benne lenne? Anélkül számomra valahogy a legutóbbi sem teljes....

Göncz Árpád A GyU-hoz írt utószót, A Hobbithoz nem! :wink: A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.

Több
17 éve 11 hónapja #307756 Írta: Namarie
De Göncz Árpád teljes terjedelmű utószava ugye benne lenne? Anélkül számomra valahogy a legutóbbi sem teljes....

Több
17 éve 11 hónapja #307419 Írta: Sil

Balázs-babó írta: Kicsit off, bocsánat. Az illusztrált új Hobbit könyv szövegileg megegyezik a kritikai kiadás új magyar fordításával, ugye? Köszönöm előre is a választ!

Nem, ez teljesen új fordítás. Bővebb válaszért katt ide:
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 366#307366

Tears unnumbered

Több
17 éve 11 hónapja #307418 Írta: Balázs-babó
Kicsit off, bocsánat. Az illusztrált új Hobbit könyv szövegileg megegyezik a kritikai kiadás új magyar fordításával, ugye? Köszönöm előre is a választ!

Ha Tolkien-t olvasok, olyan mintha elkerülnék ebből a bajos világból egy vágyott, jobb világba!

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 3 napja #305498 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított kiadását?
Hol tart az ügy? Nekem kéne ez az új kiadás!

Több
18 éve 2 hónapja #300845 Írta: Sil

cortez71 írta: Egyébként némileg lehet, hogy off, de jobb helyet nem találtam hozzá: A javított kiadásban benne lenne a Reader's Companion? Mert mikor kinn jártam Angliában, akkor csak néztem, hogy mi is lehet ez :) Sajnos nem tudtam megvenni, de ha valaki bővebb felvilágosítást tudna róla adni, azt megköszönném.

Nem, az egy teljesen külön könyv. (Bár Angliában van olyan dobozos verzió, hogy LotR + a Reader's Companion egybecsomagolva.) Nézd csak, itt van róla némi infó: katt ide . Én is kinéztem már, benne is van a kosaramban (a keménykötésű verzió, ami fekete borítójú). Főleg a Guide to the Names... érdekel belőle. :wink:
Egyébként októberben jelenik meg ugyanezektől a szerzőktől egy kétkötetes, hasonló mű is, azt is elő lehet már rendelni: katt ide

Tears unnumbered

Több
18 éve 2 hónapja #300841 Írta: cortez71

A Szürke Zarándok írta: Én is nagyon örülnék neki. Bár sokat nem tehetek az ügyben (mondjuk, semmit), de a leglelkesebben támogatom az új, javított kiadás létrejöttét.

A lényeg, hogy annak ellenére, hogy a film végleges lecsengésével az egész Gyűrűk-Ura dolog elhalványulni látszik, mégse adjuk fel a reményt. Tolkien örökérvényű, vagy legalábbis a jelen kor emberének az. És tulajdonképpen jobb is, hogy a film lecsengett, mert most már tényleg csak az maradt a táborban, akit a könyvek és maga Tolkien érdekel. Most jött igazán elő a Tolkien-társaságok szerepe és lehetősége: itt már nem lehet az éppen aktuális hullámot (film) meglovagolni, hanem nehéz küzdelemről van szó. Kiadót kell meggyőzni arról, hogy érdemes javított kiadást megjelentetni, még akkor is, ha feleannyian se veszik meg, mint a film idejében. A médiát és a sajtót kell meggyőzni arról, hogy igenis aktuális még Tolkienről beszélni, írni, rendezvényeket szervezni.

Szóval ez nehéz feladat, de mondhatnám úgy, hogy egyfajta misszió. Úgyhogy hajrá!

A média ott köpi le Tolkient, ahol tudja (lásd Nagy Könyv és az ottani remek szakértők, akik a GyU első 30 oldalán sem jutottak túl). A kiadót pedig nem kell annyira győzködni, ontják a javított Tolkien műveket :) (lásd Hobbit kritikai kiadás, az Alan Lee-s, gyönyörűen illusztrált Hobbit-kiadást). Már tényleg csak egy GyU javított kellene.
Egyébként némileg lehet, hogy off, de jobb helyet nem találtam hozzá: A javított kiadásban benne lenne a Reader's Companion? Mert mikor kinn jártam Angliában, akkor csak néztem, hogy mi is lehet ez :) Sajnos nem tudtam megvenni, de ha valaki bővebb felvilágosítást tudna róla adni, azt megköszönném.

Több
18 éve 2 hónapja #300828 Írta: A Szürke Zarándok
Én is nagyon örülnék neki. Bár sokat nem tehetek az ügyben (mondjuk, semmit), de a leglelkesebben támogatom az új, javított kiadás létrejöttét.

A lényeg, hogy annak ellenére, hogy a film végleges lecsengésével az egész Gyűrűk-Ura dolog elhalványulni látszik, mégse adjuk fel a reményt. Tolkien örökérvényű, vagy legalábbis a jelen kor emberének az. És tulajdonképpen jobb is, hogy a film lecsengett, mert most már tényleg csak az maradt a táborban, akit a könyvek és maga Tolkien érdekel. Most jött igazán elő a Tolkien-társaságok szerepe és lehetősége: itt már nem lehet az éppen aktuális hullámot (film) meglovagolni, hanem nehéz küzdelemről van szó. Kiadót kell meggyőzni arról, hogy érdemes javított kiadást megjelentetni, még akkor is, ha feleannyian se veszik meg, mint a film idejében. A médiát és a sajtót kell meggyőzni arról, hogy igenis aktuális még Tolkienről beszélni, írni, rendezvényeket szervezni.

Szóval ez nehéz feladat, de mondhatnám úgy, hogy egyfajta misszió. Úgyhogy hajrá!

"Ma már minden út görbe."

Több
18 éve 2 hónapja #300478 Írta: Koko

Gandalf írta: Még nem dőlt el. Szertetnénk a következő Tolkien Születésnapon egy újabb fordítói szimpóziumot indítani, mint a hobbit kapcsán, csak ezúttal A Gyűrűk Ura kapcsán, és hamarosan megindul a Pontatlanságok... topic alapján a módosítandó részek végleges összegyűjtése is az MTT részéről. Talán ezekkel sikerül előremozdítani az ügyet, mi mindenesetre nem adjuk fel! :wink:

Oksa. Remélem is hogy nem adjátok fel. Jujj de jó lenne egy az új Hobbit minőségű változat.

Több
18 éve 2 hónapja #300453 Írta: Gandalf

Koko írta: Feltehetek egy kérdést? Lesz ebből még valami?

Még nem dőlt el. Szertetnénk a következő Tolkien Születésnapon egy újabb fordítói szimpóziumot indítani, mint a hobbit kapcsán, csak ezúttal A Gyűrűk Ura kapcsán, és hamarosan megindul a Pontatlanságok... topic alapján a módosítandó részek végleges összegyűjtése is az MTT részéről. Talán ezekkel sikerül előremozdítani az ügyet, mi mindenesetre nem adjuk fel! :wink:

Több
18 éve 2 hónapja #300442 Írta: Koko
Feltehetek egy kérdést? Lesz ebből még valami?

Több
18 éve 2 hónapja #300149 Írta: Altaris
nemrég vettem meg az első fizetésemből (nyári munka) azt a díszkiadást, amibe a hat könyvet mag a függeléket egybekötötték. Fantsztikus!!!! És azóta mióta megvettem már el is olvastam! Annyira szép... meg mondjuk a képekkel nem sok bajom lenne ha annál a résznél közölnék őket, ami a képen ábrázolva van... mert vagy előtte van húsz oldallal, vagy mögötte negyvennel...

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
18 éve 3 hónapja #297835 Írta: Eowyn81
Ha valoban egy jobban es szebben ilusztralt, javitott kiadasrol lenne szo termeszetesen megvennem, bar nekem van egy hatranyom is, Erdelyi vagyok es hozzank kisse nehezen eskesve ernek el az ujdonsagok. Persze ez sem lenne lekuzdhetetlen akadaly, ha megjelenik biztos vasarlo vagyok.

Több
18 éve 4 hónapja #297527 Írta: Lara
Van vmi hír?Végülis már fél éve lett felvetve ez a téma.Lehet tudni vmit a folyamat jelenlegi állásáról?Egy izgatott kíváncsiskodó :)

I make my own luck.

Több
18 éve 5 hónapja #295096 Írta: Sil

cortez71 írta: Más: gyerekek, a Hobbitot az Európa kiadó is újra kiadja? :?
Mert nézegetem most a honlapjukat, és ezt ( europakiado.hu/index.php?l=h&s=3&n=1020 ) találtam. Most akkor mi van? :)

Nocsak, az Alan Lee által illusztrált verzió? :D Akkor lesz megint mire gyűjtögetni... (Bár még előtte megjelenik elvileg a Sketchbook is, legalábbis Ankalimon szerint...) :)

Tears unnumbered

Több
18 éve 5 hónapja #295086 Írta: cortez71

Sil írta: No, népek, ma végre megérkezett az én Drágaszágom: az ötvenedik évfordulós angol nyelvű díszkiadás (a HarperCollins-féle verzió, amire február eleje óta várok). :örvendezik: Lehet majd kicsit élménybeszámolni? Magáról a szövegről még nincs sok benyomásom, csak a kivitelről (olvasni csak hétvégén lesz időm), de azt hiszem, szívesen látnék egy hasonlót magyarul is. :wink:

Igen, az a kiadás gyönyörű, nekem is megvan :)
Más: gyerekek, a Hobbitot az Európa kiadó is újra kiadja? :?
Mert nézegetem most a honlapjukat, és ezt ( europakiado.hu/index.php?l=h&s=3&n=1020 ) találtam. Most akkor mi van? :)

Több
18 éve 5 hónapja #295046 Írta: ystray
Most hogy elolvastam az előzmányeket, nagyon felkeltette a kíváncsiságomat. Igen megvennem.

Több
18 éve 5 hónapja #294873 Írta: Sil
No, népek, ma végre megérkezett az én Drágaszágom: az ötvenedik évfordulós angol nyelvű díszkiadás (a HarperCollins-féle verzió, amire február eleje óta várok). :örvendezik: Lehet majd kicsit élménybeszámolni? Magáról a szövegről még nincs sok benyomásom, csak a kivitelről (olvasni csak hétvégén lesz időm), de azt hiszem, szívesen látnék egy hasonlót magyarul is. :wink:

Tears unnumbered

Több
18 éve 5 hónapja #294557 Írta: Liv Úndómiel
szerintem tok jo h megjelenik az uj kiadas m igy legalabb azok a reszek is belekerulnek amiket goncz arpi nem forditott le.jobb a teljesseg.szerintem.es imadom tolkient!!!!aragorn-viggo,bromir-sean es peter jackson no meg tolkien a kiraly!!!!!!!!

Több
18 éve 5 hónapja #294556 Írta: Liv Úndómiel
egybiztos en tuti megveszem az uj kiadast!!!!!!hulye,aki nem

Több
18 éve 6 hónapja #290197 Írta: Tünde

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta:

Gandalf írta: Figyelem! Pénteken lesz A HOBBIT - Kritikai kiadás hivatalos könyvbemutatója (részletek: www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033 )! Aki részt szeretne venni ezen, hívja fel Ankalimont és igényeljen ingyenes belépőt (máskülönben fizetni kellene érte) legkésőbb péntek reggelig! Aki nem tudja Ankalimon telefonszámát, írjon nekem privit!
Aki erről lemarad, sajnálhatja majd! :wink:

Az meg vajon milyen lesz? Esetleg már volt :oops: :roll:

Ott a link !!! Április 21.-én volt

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 6 hónapja #290182 Írta: Gwendir, a Keresztapa

Gandalf írta: Figyelem! Pénteken lesz A HOBBIT - Kritikai kiadás hivatalos könyvbemutatója (részletek: www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033 )! Aki részt szeretne venni ezen, hívja fel Ankalimont és igényeljen ingyenes belépőt (máskülönben fizetni kellene érte) legkésőbb péntek reggelig! Aki nem tudja Ankalimon telefonszámát, írjon nekem privit!

Az meg vajon milyen lesz? Esetleg már volt :oops: :roll:

Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.

Több
18 éve 7 hónapja #289771 Írta: Gandalf
Figyelem! Pénteken lesz A HOBBIT - Kritikai kiadás hivatalos könyvbemutatója (részletek: www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033 )! Aki részt szeretne venni ezen, hívja fel Ankalimont és igényeljen ingyenes belépőt (máskülönben fizetni kellene érte) legkésőbb péntek reggelig! Aki nem tudja Ankalimon telefonszámát, írjon nekem privit!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.524 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére