- Köszönetek: 4
Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított kiadását?
Szavazás: Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított és kicsit bővített kiadását, ha már megvan neked egy korábbi (was ended 0000-00-00 00:00:00)
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Igen, a 90-es kékben is benne van.Gandalf írta: A legújabb GyU-kat nem ellenőriztem ezügyben, de lehet, h. igazatok van. A zöld (Gondolat-kiadó) valóban a legteljesebb, ott G.Á-nak még rövid előszava is van a fordításról, ez az összes többiből kimaradt. Nekem a '95-ös Európa-kiadás van meg, abban benne van, és másnál láttam, h. a '90-es Árkádia-kiadásban is.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Ben Kenobi írta: Tisztán emlékszem, hogy nincs benne abban... Nam, megnyugodhatsz, marad a csoki.
OFF:nem rajongok a csokiért, tehát nyugodtan lehet fogadni velem csokiban.. Zsolnay porcelánben, meg Herendiben kevésbé....(imádom őket)
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Göncz Árpád A GyU-hoz írt utószót, A Hobbithoz nem! A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.Phaedra/Namarie írta: De Göncz Árpád teljes terjedelmű utószava ugye benne lenne? Anélkül számomra valahogy a legutóbbi sem teljes....
megy ma este a kommunikáció köztünk, Istar, úgy veszem észre... Lényeg: én is a GyU-ra gondoltam, de van az 1981-es kiadás (remélem, az) amiben TELJES terjedelmében benne van. Az én háromkötetesemben pl. frankón nincs teljes terjedelemben, csak a borítón van belőle részlet. Jó, hazamegyek, megnézem, és ha van, jövök a egy csokival... plusz a beismeréssel, hogy tényleg én vagyok az MTT címeres ökre plusz hivatásos szőkéje.
- Ben
- Nem elérhető
Akkor csak nekem van olyan csökött verzióm, hogy nincs benne? :shock: Asszem a 2002-es kiadás, ha minden igaz. Hiányoltam is, mert én a zöld könyvből olvastam először, kölcsönbe volt, és tetszett az utószó, de a sajátomban már nincs benne (max. a hátoldalán egy részlet). :shock:Gandalf írta: A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.
- Gandalf
- Nem elérhető
Göncz Árpád A GyU-hoz írt utószót, A Hobbithoz nem! A GyU-kban pedig eddig mindig benne volt, és nem hinném, hogy ezután kihagynák.Phaedra/Namarie írta: De Göncz Árpád teljes terjedelmű utószava ugye benne lenne? Anélkül számomra valahogy a legutóbbi sem teljes....
- Namarie
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Nem, ez teljesen új fordítás. Bővebb válaszért katt ide:Balázs-babó írta: Kicsit off, bocsánat. Az illusztrált új Hobbit könyv szövegileg megegyezik a kritikai kiadás új magyar fordításával, ugye? Köszönöm előre is a választ!
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 366#307366
Tears unnumbered
- Balázs-babó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ha Tolkien-t olvasok, olyan mintha elkerülnék ebből a bajos világból egy vágyott, jobb világba!
- Anonymous
- Látogató
- Sil
- Nem elérhető
Nem, az egy teljesen külön könyv. (Bár Angliában van olyan dobozos verzió, hogy LotR + a Reader's Companion egybecsomagolva.) Nézd csak, itt van róla némi infó: katt ide . Én is kinéztem már, benne is van a kosaramban (a keménykötésű verzió, ami fekete borítójú). Főleg a Guide to the Names... érdekel belőle.cortez71 írta: Egyébként némileg lehet, hogy off, de jobb helyet nem találtam hozzá: A javított kiadásban benne lenne a Reader's Companion? Mert mikor kinn jártam Angliában, akkor csak néztem, hogy mi is lehet ez Sajnos nem tudtam megvenni, de ha valaki bővebb felvilágosítást tudna róla adni, azt megköszönném.
Egyébként októberben jelenik meg ugyanezektől a szerzőktől egy kétkötetes, hasonló mű is, azt is elő lehet már rendelni: katt ide
Tears unnumbered
- cortez71
- Nem elérhető
A média ott köpi le Tolkient, ahol tudja (lásd Nagy Könyv és az ottani remek szakértők, akik a GyU első 30 oldalán sem jutottak túl). A kiadót pedig nem kell annyira győzködni, ontják a javított Tolkien műveket (lásd Hobbit kritikai kiadás, az Alan Lee-s, gyönyörűen illusztrált Hobbit-kiadást). Már tényleg csak egy GyU javított kellene.A Szürke Zarándok írta: Én is nagyon örülnék neki. Bár sokat nem tehetek az ügyben (mondjuk, semmit), de a leglelkesebben támogatom az új, javított kiadás létrejöttét.
A lényeg, hogy annak ellenére, hogy a film végleges lecsengésével az egész Gyűrűk-Ura dolog elhalványulni látszik, mégse adjuk fel a reményt. Tolkien örökérvényű, vagy legalábbis a jelen kor emberének az. És tulajdonképpen jobb is, hogy a film lecsengett, mert most már tényleg csak az maradt a táborban, akit a könyvek és maga Tolkien érdekel. Most jött igazán elő a Tolkien-társaságok szerepe és lehetősége: itt már nem lehet az éppen aktuális hullámot (film) meglovagolni, hanem nehéz küzdelemről van szó. Kiadót kell meggyőzni arról, hogy érdemes javított kiadást megjelentetni, még akkor is, ha feleannyian se veszik meg, mint a film idejében. A médiát és a sajtót kell meggyőzni arról, hogy igenis aktuális még Tolkienről beszélni, írni, rendezvényeket szervezni.
Szóval ez nehéz feladat, de mondhatnám úgy, hogy egyfajta misszió. Úgyhogy hajrá!
Egyébként némileg lehet, hogy off, de jobb helyet nem találtam hozzá: A javított kiadásban benne lenne a Reader's Companion? Mert mikor kinn jártam Angliában, akkor csak néztem, hogy mi is lehet ez Sajnos nem tudtam megvenni, de ha valaki bővebb felvilágosítást tudna róla adni, azt megköszönném.
- A Szürke Zarándok
- Nem elérhető
A lényeg, hogy annak ellenére, hogy a film végleges lecsengésével az egész Gyűrűk-Ura dolog elhalványulni látszik, mégse adjuk fel a reményt. Tolkien örökérvényű, vagy legalábbis a jelen kor emberének az. És tulajdonképpen jobb is, hogy a film lecsengett, mert most már tényleg csak az maradt a táborban, akit a könyvek és maga Tolkien érdekel. Most jött igazán elő a Tolkien-társaságok szerepe és lehetősége: itt már nem lehet az éppen aktuális hullámot (film) meglovagolni, hanem nehéz küzdelemről van szó. Kiadót kell meggyőzni arról, hogy érdemes javított kiadást megjelentetni, még akkor is, ha feleannyian se veszik meg, mint a film idejében. A médiát és a sajtót kell meggyőzni arról, hogy igenis aktuális még Tolkienről beszélni, írni, rendezvényeket szervezni.
Szóval ez nehéz feladat, de mondhatnám úgy, hogy egyfajta misszió. Úgyhogy hajrá!
- Koko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Gandalf írta: Még nem dőlt el. Szertetnénk a következő Tolkien Születésnapon egy újabb fordítói szimpóziumot indítani, mint a hobbit kapcsán, csak ezúttal A Gyűrűk Ura kapcsán, és hamarosan megindul a Pontatlanságok... topic alapján a módosítandó részek végleges összegyűjtése is az MTT részéről. Talán ezekkel sikerül előremozdítani az ügyet, mi mindenesetre nem adjuk fel!
Oksa. Remélem is hogy nem adjátok fel. Jujj de jó lenne egy az új Hobbit minőségű változat.
- Gandalf
- Nem elérhető
Még nem dőlt el. Szertetnénk a következő Tolkien Születésnapon egy újabb fordítói szimpóziumot indítani, mint a hobbit kapcsán, csak ezúttal A Gyűrűk Ura kapcsán, és hamarosan megindul a Pontatlanságok... topic alapján a módosítandó részek végleges összegyűjtése is az MTT részéről. Talán ezekkel sikerül előremozdítani az ügyet, mi mindenesetre nem adjuk fel!Koko írta: Feltehetek egy kérdést? Lesz ebből még valami?
- Koko
- Nem elérhető
- Altaris
- Nem elérhető
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Eowyn81
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Lara
- Nem elérhető
I make my own luck.
- Sil
- Nem elérhető
Nocsak, az Alan Lee által illusztrált verzió? Akkor lesz megint mire gyűjtögetni... (Bár még előtte megjelenik elvileg a Sketchbook is, legalábbis Ankalimon szerint...)cortez71 írta: Más: gyerekek, a Hobbitot az Európa kiadó is újra kiadja?
Mert nézegetem most a honlapjukat, és ezt ( europakiado.hu/index.php?l=h&s=3&n=1020 ) találtam. Most akkor mi van?
Tears unnumbered
- cortez71
- Nem elérhető
Igen, az a kiadás gyönyörű, nekem is megvanSil írta: No, népek, ma végre megérkezett az én Drágaszágom: az ötvenedik évfordulós angol nyelvű díszkiadás (a HarperCollins-féle verzió, amire február eleje óta várok). :örvendezik: Lehet majd kicsit élménybeszámolni? Magáról a szövegről még nincs sok benyomásom, csak a kivitelről (olvasni csak hétvégén lesz időm), de azt hiszem, szívesen látnék egy hasonlót magyarul is.
Más: gyerekek, a Hobbitot az Európa kiadó is újra kiadja?
Mert nézegetem most a honlapjukat, és ezt ( europakiado.hu/index.php?l=h&s=3&n=1020 ) találtam. Most akkor mi van?
- ystray
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Liv Úndómiel
- Nem elérhető
- Liv Úndómiel
- Nem elérhető
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta:
Gandalf írta: Figyelem! Pénteken lesz A HOBBIT - Kritikai kiadás hivatalos könyvbemutatója (részletek: www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033 )! Aki részt szeretne venni ezen, hívja fel Ankalimont és igényeljen ingyenes belépőt (máskülönben fizetni kellene érte) legkésőbb péntek reggelig! Aki nem tudja Ankalimon telefonszámát, írjon nekem privit!
Aki erről lemarad, sajnálhatja majd!
Az meg vajon milyen lesz? Esetleg már volt
Ott a link !!! Április 21.-én volt
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Gandalf írta: Figyelem! Pénteken lesz A HOBBIT - Kritikai kiadás hivatalos könyvbemutatója (részletek: www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=2033 )! Aki részt szeretne venni ezen, hívja fel Ankalimont és igényeljen ingyenes belépőt (máskülönben fizetni kellene érte) legkésőbb péntek reggelig! Aki nem tudja Ankalimon telefonszámát, írjon nekem privit!
Az meg vajon milyen lesz? Esetleg már volt
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Gandalf
- Nem elérhető