Versek

Több
17 éve 3 hónapja #339539 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek
Arlith: No igen, akik megismernek és megszeretnek, azok elviselik a szókimondást is - erről ismerszik meg a barát. De hát ez már olyan dolog, amibe nem kellene beleütnöm az orrom, úgyhogy húzok is hátra vokálba.

Szméagol:írtam neked egy jó hosszú választ/kritikát, és kidobott a fórum, elszállt a cucc... :( Azért megpróbálom összeszedni, hátha sikerül.
A "legjobb versed":
A téma és a megközelítés nem új (ld. a Szfinx rejtvénye), de jó. Sajnos a szerkezet dominál, a ritmusa olyan semmilyen - nem rossz, csak épp fel sem tűnik. Nincsenek hangsúlyos szavak, amikre visszaemlékszik az ember - nem kell minden szónak ütnie, de kell egy-egy olyan, amire felkapja a fejét az ember, és azt mondja: igen, ezért érdemes volt verset írni! Fejleszteni kellene, hogy zenéljen is a vers, mert a téma valahogy kívánja. Kár, hogy a harmadik sorok osztását nem sikerült következetesebbé tenned. De mielőtt rám küldöd a Gruffacsórt, hozzá teszem: a jó vers éri meg a kritikát. :wink:
Arc: szép, de mindkét versszakban akad, ami megtöri, és elrontja. Apró hibák ezek, az első vsz negyedik sorának első szava lóg ki, és a második vsz harmadik során kell csiszolni, és rendben is lenne. Mivel tényleg apró, könnyen javítható hibák, még akkor is érdemes lenne foglalkozni vele, ha egyébként az "úgyse lesz jó, minek dolgozzam át" csapatot erősíted. (De remélem, hogy nem azt...)
A pókháló: Az első öt sor rendben van, tetszik, előkészít valamit, amit mondani akarsz - és nem sikerül. A hatodik sortól már nem is vers. Kár.

Nessa: neked is írtam valami hosszúkásat, amit elvitt, amikor kidobott a fórum...
A lényeg: ne merj eltűnni, hanem maradj szépen köztünk, írj, tedd is be, és fejlődj, mint eddig is - különben utánad küldöm a Lovasokat! :wink: :D
Amúgy a legfontosabbakat Arlith elmondta, én csak bólogatok. Kár, hogy az első két vsz után elveszítetted a verset, és csak a bizonytalanságod maradt meg.
Ha végigolvasod a topikot, rögtön ki is gyűjthetnéd belőle az érdekes dolgokat - ha jól tudom, ez már régi terv, de eddig még senkinek sem sikerült befejeznie. :) Ja, és mielőtt nekilátnál, nem ártana megtudni, hogyan lehet Guiness-rekordként hitelesíttetni! :D :D :D De ne érts félre, drukkolok neked!
Másrészt tényleg érdemes visszaolvasni a témában. Egyrészt látni fogod, hogy a mostani "krém" milyen vackokat írt, és egyből meglátod a fejlődés lehetőségét :wink: - másrészt olyan, félig-meddig elfeledett gyöngyszemekre találhatsz, mint Lamorak Szimpla-szonettje, Szofi Hársfa-anyácskája, Dingir Feketepiaca, Mau jópár verse, Lautól a ... (nem tudom, mi a címe), és még sorolhatnám napestig - és elnézést kérek azoktól, akiket kihagytam.
Egyébként mindenki, aki úgy érzi, hogy nem fejlődött semmit, és nem megy neki az írás, olvasson vissza egy-két évvel ezelőtti műveihez (próbálkozásaihoz), és egyből jobb kedve lesz! :)

Na most előbb Ctrl-A Ctrl-C, aztán próbálom meg csak elküldeni a hozzászólást... :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #339523 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Versek
Véleményem szerint eddigi legjobban sikerült versem, habár ez nem jelent sokat:

A felkelő nap fényében,
Egy gyermek tipeg az úton.
Nevet, és figyel – egy pillangót bámul.
Továbbtipeg, sietni kell.

A delelő nap fényében,
Szép ifjú poroszkál lovon.
Büszke, s öntudatlan – túl gyorsan él.
Elvágtázik, porviharban.

A lenyugvó nap fényében,
Egy öreg csoszog az úton.
Arca békés, szeme csukva – fülel.
Fapapucsa elkoptatva.

Arc

Arca ifjú még,
Bőre ránctalan,
Benne vad tűz ég,
Izzó mély katlan.

Ha a tűz kiég,
Színe megfakul,
Szeme az égszínkék
Egész megsárgul.

A pókháló

Az idő pókháló-szövevénye
Két végpont közt feszül.
A két végnek neve is van;
Egyik ezüst, másik arany,
Vagy Élet és Halál.
A háló az Életbe kapaszkodik,
De elpattan egy szál,
És a halálba lendül.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #339512 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Versek
Köszönöm a méltatást mindenkinek:)

SÚ: azért egész sokan elviselnek :D

És Nessa: baromi hasznos visszaolvasni, de gyakorlatilag lehetetlen. Időnként én is megpróbálom...
De az írogatást ne hagyd abba, mert tehetséges vagy,csak a gyakorlatot kell megszerezned. El sem tudod képzelni (vagy hát utánaolvashatsz) mennyi rossz verset írtam (na megint magamról beszélek) ide is, hátmég amik be sem kerültek a topikba. És rengeteg dícséretet és mégannyi kritikát kaptam. Szofitól sok szidást is (ugye a ritmus,meg a szótagszám)- most hiányzik is egy kicsit, hogy terelgesse a "fiatalságot" (höhö mondom ezt én). Na annyit akarok most mondani,hogy legutóbbi versed nagyon igéretes. Az elején tartod a ritmust, aztán ez a végére sajna megszakad. Szoktad magadban skandálni a sorokat? Próbáld meg,ha nem, és rájössz mire gondolok. A képek kicsit nyúzottak már, bár van köztük egészen légies is. Ne add fel semmiképp. Kemény feladat vár még rád,de ezen mindenki átesik előbb- utóbb: meg kell találnod a saját hangod. Ha visszaolvasol, sok érdekes kísérletet fogsz találni. :)

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
17 éve 3 hónapja #339510 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Versek
Well: :agree: Ez igen! Jó "látni" Téged :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
17 éve 3 hónapja #339485 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Versek
Te jó ég, ennyi nagyágyút egy helyen!
Arlith: ez tényleg tömény. És iszonyatosan erős!Esküszöm, öröm titeket olvasni!

Nessa: igen, a színvonal erős. viszont szerintem határozottan fejlődsz, úgyhogy a helyedben nem adnám fel!

Altaris: néhol vannak benne zökkenők, de szerintem képekben javulás az előző írásaidhoz képest!

Több
17 éve 3 hónapja #339464 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Versek
well, az külön jó, hogy mivel praepositiokat nem használsz, a mondat azt is tudja jelenteni hogy 'és fény ragyogjon a saját (t. i. a fény) örökkévalóságából/örök mivoltából'...

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 3 hónapja #339456 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Versek
Szárnyakat kaptam,
repülni akartam.
Ki a fényre
Fel, az égbe

Tüskékbe akadtam...
Eltépték a szárnyam.
Lezuhantam
Talpra álltam

Jót akartam tenni,
Mindig segíteni.
Nem tudtam
Csak bajt hoztam

Próbáltam harcolni,
A sátánt legyőzni.
Elbuktam
A földre hullottam

'Nem kellek senkinek!
Haszontalan vagyok...'
Feladtam
Végem van

Senki sem volt melettem
Utolsó percemben.
Elért a végzetem.
Már látom, mi végre születtem.

Sorsom a bukás
Halálom megváltás

gondolom abba kéne már hagynom a versírással való próbálkozást,mert a közelébe sem érhetek az itteni színvonalnak. :oops: ez volt az utolsó amit feltettem.mind1 mert úgyse olvassa el senki.de szándékomban áll elejétől elolvasni az egész topicot, olyan jó...

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 3 hónapja #339442 Írta: január
január válaszolt a következő témában: Versek
Szofi köszönöm ... ja és ne add fel ... nekem is sikerült
mert:

"Mert a szerelem keresi a szerelmet
Hidd el téged is valaki úgy szerethet
Ahogy szeretnéd hogy szeressen
Egy lány vagy épp egy srác"

mert gondolom ez nem sikerül ... gondoltam ez meg ide illik..

Sötét Úr köszönöm
én arra gonoltam egy temetésen hogy a vastól piros e az agyag...
és nem arra hogy nekem is lesz egyszer egy ilyenem
erre csak most gondoltam sajnos

Nilla hova lett? lettél?[/b]

Több
17 éve 3 hónapja #339393 Írta: Sötét Úr
Szofi: vegyétek s vigyétek, ez az én versem, mely tinektek adatik... :wink:
Raia Nagyon szívesen! Egyébként ez is egy régi trükköm, a Szilmarilokban is benne van... :) (Vö. Ajándékok Ura)
Arlith: Ebben nincs vita! Tömény és sallangmentes, Ctrl S vers. Take my bow! Még ütősebb is, mint Well, gátlástalanabbul használod a szavakat és az asszociációkat, és ez - ebben az esetben - jó. (Azért nem irigyellek a hétköznapi létben... Általában a köz nem nagyon viseli el azt, aki így fogalmaz.)

Több
17 éve 3 hónapja #339370 Írta: Arlith
Ikrák
érthetetlen mérhetetlen
év alatt
süllyedés emelkedés
töppedt dobbanások-
sokszor szerettelek
-teli ürességet
tömény keserűséget
csepegtetsz
mézes pálinkával
akarom
akarom,hogy újra éljek
újra megszületni
újult ikerséget
akarom
csak téged
egyedül csak
légy a magány
elhányt magzat
légy a hiány
nem. már az vagy
halak szeme
ketten legyünk
egy rakott kép
csak mi együtt
akarlak

"God's away, God's away

Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 3 hónapja #339368 Írta: Arlith
Well: Megint letaglózó volt olvasni téged. Kicsi ez a hely hozzád mérten. Köszönöm! Annyira jó olyan verset látni, ami elemezhetetlen- mármint,hogy felesleges lenne- mert nincs benne semmi fölösleges cafrang, és annyira tömény,hogy... wasabi na. Én tényleg köszönöm, most nagyon sokat adtál. Ölellek! És írj még!

"God's away, God's away

Több
17 éve 3 hónapja #339311 Írta: Raia Aiwart
Raia Aiwart válaszolt a következő témában: Versek
Köszönöm Sötét Úrnak a tippeket, és hogy megkereste amit az egyszerű halandó nem talált. :D
Tényleg köszi.

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Több
17 éve 3 hónapja #339283 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Versek
Well, jó téged újra olvasni!
efkú: lol - Kosztolányi Boldog, szomorú dal-ának eleje ugrik be róla, szép kontextus hozzá, nem?
, a Mindíg kéne nekünk Valarómába - kis Lassi, táboros újság. Tök jól passzol a tábor keretsztorijához, és gyönyörű:)
január, a legutóbb feltett versed hasonló témát jár körül, mint amit én már képtelen vagyok szavakba önteni. köszönöm. így lelkifurdalás nélkül olvasom és nem agyalok azon, h már megint nem sikerült, megint nem az, ami lenni akart...

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 3 hónapja #339279 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Versek

Acho írta: várom! ;-)

tess:

Isten az égben maradt

Ábrándok világa, s majdan ébredés.
nem lesz több hamis követelés.
elveszik a világ körülöttünk, el fog.
ha nem is múlt még el most.

Felébred a világ, mielőtt elmúlna,
s béke után sóvárog a múltban,
nem lesz esélye jóvátenni azt,
s majdan haldokolva elalszik... ma?

Nem marad akkor ember itt,
Nincs élet, hagyták elveszni,
Az ország lángoban áll, láncok tapossák,
s rózsák, dalok, hangok nyögnek alattuk már.

Sok-sok évnyi sóhaj sóvárgott:
varázslatot: világmegváltót!
engedve a veszélynek: HITTEK
valamiben: a Hazában, Istenben: Valakiben.

Nem számított a tiltás, parancs,
Az mi fontos volt: tízparancs.
Ha mégis megszegték, bánták,
nem tagadták valójukat, Istent várták.

Egy nyári napon gyógyultak,
Terjedt a hír, mint tűz: kivonultak.
Jobb lett? Valóban? Gyógyultunk?
Nem, igazán nem. Inkább kivonultunk.

Azóta eltelt húsz év is majdnem,
S az élet nem jobb, de még azalatt lett,
Mint amilyen volt, bár hinni szabad:
A szívük rab és Isten az égben maradt.
[size=9:103rmkgh]Véleményetekre nagyon kíváncsi vagyok...!!!! Írjatok.. egy-két szó elég.. csak azért nem írok sose, mert nem kaptam kb. eddig a beírtakra csak vmi egy reakciót. gondoltam nem jók, hát nem untatlak titeket... :S...[/size]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 3 hónapja #339150 Írta: Sötét Úr

Raia Aiwart írta: Megkeresné nekem valaki a "Lány akibe szerelmes lett a halál" című verset? Nagyon tetszett, főleg a második része.És ha a sima Keresés-sel keresem, azt írja hogy nem talál semmit.Vagy megint csak én vagyok böte mint általában...
Légyszíves segítsetek!

Na jó! :) Itt találod az első részét, és kicsit később a másodikat. Alig 510 oldallal ezelőtt történt... :wink:
Egyébként a Kereső kreatív használata: tudván, hogy kibukik az ékezetes betűktől, kicseleztem, és az "akibe szerelmes lett a" részletre kerestem. A keresés módját átállítottam arra, hogy minden kulcsszót keressen, és a megjelenítést arra, hogy ne a témát, hanem a hozzászólást mutassa. Ha muszáj ékezetes szóra keresned, az ékezetes betű helyett használd a * karaktert - legtöbbször segít!

Több
17 éve 3 hónapja #339146 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Versek
Ben: Hát, voltak némi rossz napjaim, tudod :D
Altaris: A latin mondat fordítása: és az örök világosság fényeskedjék neki

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
17 éve 3 hónapja #339145 Írta: Acho
Well: hihetetlen vagy!
Altaris: szvsz tedd be! abból csak tanulsz, ha olyanok kritizálnak,akik értenek hozzá(félreértés ne essék, magamat még véletlenül se sorolom ide! de SÚ,Arlith, Liliom, Szofi, Alcar és a többiek / a teljesség igénye nélkül!!/ ... szóval tőlük csak építő kritikát kapsz!) várom! ;-)

Több
17 éve 3 hónapja #339141 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Versek
Well, ez most ütött. :shock:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 3 hónapja #339140 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Versek
Well... :) hm.. tényleg régen jártál erre :P *mit jelent a latin mondat?.. azt sajnos nem értem... egy-két szót ha értek belőle.. azt se biztos.. :s... köszi*

[size=9:xgj42z81]ha kíváncsiak vagytok lenne egy.. hm.. magyaros versem.. *ez a lehető legangyobb furcsaság.. sose mertem ilyen témába vágni, mondván h ez nekem még magas.. de most.. mintha összejött volna.. valakit érdekel?...[/size]

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 3 hónapja #339023 Írta: Well-of-Souls
Köszönöm mindenkinek :) De tényleg, őszintén.

És akkor még egy:

Önarckép

kikérte örökségét,
elparázslott ifjúságát szórta szét a tájra
a városra, mit ismert de övé sohasem volt,
folyóágyként rohant a habzó pusztulásba,
vagy tán csak rablólovag volt, kit megloptak az évek,
vénájából táplálta a színpad-szép világot
meghalt aztán s a tekintetérôl mondták:
"akár a szentek, ô mindent úgy látott"
de mindhiába volt a csend, ha kiáltott, körötte
nem hallották meg a Salve Regina-t
hagyták, hogy elvesszen és nem gyászolta senki,
et lux perpetua eis luceat

Joseph de Maistre

Több
17 éve 3 hónapja #338971 Írta: Acho
január: igen, én is szoktam rajta gondolkodni. amit SÚ írt, abban sok igazság van!
Well:ez zseniális!

Több
17 éve 3 hónapja #338970 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Versek

Sötét Úr írta: Engem ma csípnek,
No lám, szeretnek,
Úgy látszik, népszerű vagyok.
Engem ma csípnek,
Kurvára csípnek
Ezek a rohadt szúnyogok!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ehm... *együttérzőreigazítjaazarcát*
Biztosan púposszúnyogok vagy törpeszúnyogok. Jóval kisebbek, mint a "normál", és igen, van, hogy átférnek a szúnyogháló likain. A csípésekre kenj ecetet.
OFF.END

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
17 éve 3 hónapja #338969 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Versek

Well-of-Souls írta: Kétlem, hogy valaki még emlékszik itt rám, de azért teszek egy erőtlen kísérletet....

Már hogy ne emlékeznék... Irgum-burgum!

Több
17 éve 3 hónapja #338953 Írta: Raia Aiwart
Raia Aiwart válaszolt a következő témában: Versek
Off:Engem a temetéseken az zavar iszonyatosan hogy a lelkész olyanokat mond a halottról, amit
Egyrészt: honnan szed?! Másrészt:nem tartozik rá! :cry:
Bocsánat.

On:Megkeresné nekem valaki a "Lány akibe szerelmes lett a halál" című verset? Nagyon tetszett, főleg a második része.És ha a sima Keresés-sel keresem, azt írja hogy nem talál semmit.Vagy megint csak én vagyok böte mint általában...
Légyszíves segítsetek!

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Több
17 éve 3 hónapja #338700 Írta: Sötét Úr
Well!!!! Mae gowannen, Well! De jó téged újra erre látni! De jó téged újra olvasni!

Amit hoztál, az is jó, igazi aszociális asszociációs gyöngyszemek gurulnak elő belőle. Beleborzongtam egy kicsit a harangkanalakba, és ismerős örömmel üdvözöltem a számomra olyan jellegzetesen Well-es fordulatokat, mint a megroppant idő múlatása - és még sorolhatnám! De az egészet egyetlen szóval is ki tudom fejezni:

Hiányoztál.

Ehhez képest egy banális csacskaság miatt jöttem fel és elő... Szinte szégyen betennem, de pár héttel és pár oldallal ezelőtt írtam olyan gondolatokat, amik miatt szükségesnek érzem, hogy itt legyen.

Engem ma csípnek,
No lám, szeretnek,
Úgy látszik, népszerű vagyok.
Engem ma csípnek,
Kurvára csípnek
Ezek a rohadt szúnyogok!

(A baj csak az, hogy igaz. Nem tudom, milyen mutáns szúnyogok vannak a szobámban, de picik, és baromi fájdalmas-viszketős-egyforintosnyiradagadósakat tudnak csípni... Mindenhol szúnyogháló, fogalmam sincs, hogy hol jöttek be, és hiába csapkodom őket, egyre többen vannak. Igazán dühös azonban akkor leszek, ha a Raid sem hat rájuk - csak az van kéznél ugyanis...)

január: sokkal többen, mint gondolod, sokkal kevesebben, mint szeretnéd. És ott lennének olyanok is, akikre nem is számítasz, és mutogatnak meg sugdolóznak majd: "ki lehet ez? kit temetnek? Józsiék szeretik a töltöttkáposztát? - merthogy azt főztem ebédre. De furcsa, hogy a legtöbb arc új ezen a temetésen... Az Erzsi ma nem tudott eljönni, jött hozzá a lánya Debrecenből. Nézd azt a koszorút, én biztosan nem ilyet csináltattam volna. Mit gondolsz, a pap megint szentségelni fog, amikor belelép a kutyaszarba? Tudod, ott a sarkon mindig belelép..."
Ez vigasztal?

[később] Amúgy is, olyan illetlen dolog, ott feküdni, amikor mindenki más áll... [/később]

Több
17 éve 3 hónapja #338699 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Versek

Well-of-Souls írta: Kétlem, hogy valaki még emlékszik itt rám,

Megsértesz minket kérlek! :evil:
Már hogyne emlékeznénk rád... :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
17 éve 3 hónapja #338698 Írta: január
január válaszolt a következő témában: Versek
egy mondatra inkább egy kérdésre gondolok mostanában elég sokat... hányan mennének el a temetésedre??
gondolt erre már valaki??

Nilla régen írtál valamit , tetszenek amiket írtál eddig

Több
17 éve 3 hónapja #338671 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Versek
8O
Te élsz még, te drága? Na végre előkerültél! *ölel*

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
17 éve 3 hónapja #338666 Írta: Well-of-Souls
Kétlem, hogy valaki még emlékszik itt rám, de azért teszek egy erőtlen kísérletet, és visszaszennyedékezek ezzel az akármivel, tisztelettel.

W

Esztendők fordulóján

Kávéházi naplemente -
a teáscsészékben a felsötétlő árnyak megsűsűsödnek;
az este újságpapírronggyá olvad,
s ahogy magamhoz hívlak,
már későre jár -
valahogy megmerevedik az élet.

Szívverésedet,
a gyomorfekete csendet hallgatom,
s a ritmust, ahogyan a harangok
(a régi teáskanál-nyelvek) fölöttünk összegyűlnek -
a kopottas abrosz vászonrebbenéseit,
az elfolyó gátakba bedermedt életképeket.

Hát így alakult.

Látod, minden mindhiába volt.
Megmondtam: ha hozzám bújsz, a trachea-pengék
ádámcsutkámból a szájpadlásodig hatolnak,
s a házunk is fotokópiává lesz:
se Holnap,
de tán már Ma sincsen benne, csupán egy hús-festmény:
a szeretve értett némaságba -
a kövekre hulló magvak halálordítása.

Zokogva vágtat,
fenékig üríti a magányosság kelyhét a vándor;
álarcot vet az arccá vált fogsorokra,
tanulja a vakolat, a nyers hús igazságát, porba:
a cukorbarna alkonyatba hasít kézfejével,
múlatja a megroppant időt, csorba fénnyel
az éggömböt a földbe rejti, a Holdat a Napba:
a feltámadást a kárhozatba.

S ha azt mondják neki, léteznek más szemhatárok,
"akár az emberek", mondja, "én várok
valamit, de már nem valamire:
ki bennem volt, hidakat égetett, s élve
eltemetett mindent ezen a láthatáron
(ha vannak még napok,
én többé nem várom őket -

mindig is utolsó voltam -
ahová tartoztam,
végül oda jutottam")

Joseph de Maistre

Több
17 éve 3 hónapja #338470 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Versek

Kisvakond írta: Shaman!!!
Ez nagyon tetszik!!!

nekemisnekemis!

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.074 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére