Versek

Több
17 éve 9 hónapja #316411 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Versek
A szentfing nem Istennek(ről) szól hanem e mű írójának se***ből. ez sem vallási.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #316410 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Versek
nem a vallással van a bajom!!!

vallásügyileg két kifogásom van: a "szentfing" kifejezés,és szerintem nem Isten árulta el őt,hanem fordítva!abban igazad van,hogy előre megtervezett volt,de nem nevezném "színjáték"nak!ez viszont tényleg a Vallás topic témája!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #316409 Írta: **Shaman**
minden b. neked van igazad, én nem mondtam az ellenkezőjét. DE!!!! Mi is a bajod a vallással? Mi sért benne? Kivégezték Judást? -Ki. Lógott? Igen. Elárulta Isten?
-Ha mindent megtervezett előre az árulása is benne volt. Ő csak eszköz volt ebben a színjátékban.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 9 hónapja #316405 Írta: Acho
az lehet,hogy zseniális verseket ír,én erről az egy versről írtam,hogy számomra sértő.és nem elsősorban a trágársága miatt,mert olvastam már jó verset,ami, hmm....nem éppen szépirodalmi stílusban íródott! :) ám a vallásos támára kicsit tán jobban oda lehetne figyelni! de mivel ő az öreg róka,ezért nyilvánvaló,hogy kinek adtok igazat... :(
szerk.:OK.bár,ha előbb olvasnál,utána írnál,akkor láthatnád,hogy ezt ott is megteszem! :evil: és nem írnék ide vallási témát,ha te nem hoztad vona fel!mind1!téma nálam lezárva!és kíváncsi lennék a "zseni" verseire,abban az esetben,ha azok nem sértőek vallás tekintetében! :twisted:

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316404 Írta: **Shaman**
Acho: ha a moderátoroknak nem tetszik majd leszedik. Én nem teszem meg ezt a kis örömet neked.

A vallásodról a vallás topikban tegyél beszámolót. Gondolataidat ott vetítsd ki, ez nem az a topik.

Ui: nemsoká megérkezik Szofika úgy is tele van feszültséggel irántam, és akkor kitörli. Esetleg Jacopo, ha nem **** tök részeg vmi kocsmában épp . :D

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 9 hónapja #316400 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Versek

Acho írta: **Isten fattya**: nem gondolod,hogy ez a produkció nagyon nem idevaló?!
azon túl,hogy vallásilag sértő,trágár, és szerintem ízléstelen!

köszönöm a nekem szólót, de hadd védjem meg az úriembert, aki utánam közölt verset, ugyanis köreinkben ő legenda és elég jól tűrjük a verseit, de bizony mást kipaterolnánk innen sürgősen.
bárkit kérdezel, fejből idéz bármilyen (most épp) ***Isten fattya***-idézetet :D

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316399 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Versek
hát éppen lehet h alkotás, de engem is sért... önérzetileg, vallásilag. de ez nem az a topic. meg azért jobban is rejthetnéd(vagy nyilvánvalóvá tehetnéd) az imitációt, mert ha jól tudom, az pont hogy a szószerinti eredeti idézése, de ez nem az. és nem kritizálnám ha olyan szinten lenne mint amilyen az, akitől idéztél.. száz szónak is egy a vége, ne bántódj meg, csak ha verset teszel fel, az ne bántson másokat. nem vagyunk egyformák, ok?

szerkesztve Snuff hozzászólása után:
eh.. akkor nem szóltam semmit, de attól még megmarad a véleményem :D :D:D

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 9 hónapja #316396 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Versek

Acho írta: Snuffles:a vers tetszik,bár egy mukkot nem beszélek franciául! :D

**Isten fattya**: nem gondolod,hogy ez a produkció nagyon nem idevaló?!
azon túl,hogy vallásilag sértő,trágár, és szerintem ízléstelen!szvsz jobb,ha leszeded,mielőtt esetleg a moderátorok szedik le(ez jó tanács volt!).

Szerintem nem fogja senki leszedni...

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316395 Írta: Acho
Snuffles:a vers tetszik,bár egy mukkot nem beszélek franciául! :D

**Isten fattya**: nem gondolod,hogy ez a produkció nagyon nem idevaló?!
azon túl,hogy vallásilag sértő,trágár, és szerintem ízléstelen!

Több
17 éve 9 hónapja #316368 Írta: **Shaman**
Bonty

Anyám ellett, apám vert, s
szellő nevelt.
Vagy nagyot fingott azt lettem?
Szentlélek, szentélet, szentfing?
Fröcsög az életnedv, s röfög a rokon,
károg az anyós, s elmebeteg mindenki a gangon.

Adjátok vissza a rangomat!
és én is röfögök majd Nektek, nem kisiskolás hangon.
Ólban magam alá teszem végtermékem,
S fetrengek benne, mint Júdás a kötélen.
Akit elárult Isten.

Tepertőt zabálunk és zsírt ettünk cukorral,
szegény napok ezek , csokit is akkor látok ha *****ok.
Végigkenem vele a falat s közben magamhoz nyúlok.
Ki nyúl itt?
Alszunk a seggszagú szobába, halovány lámpa fénye piss,
és lákol. És Piss és lá és...

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 9 hónapja #316366 Írta: Snufi
franciások előnyben. macskámról kreált egyszerű kis versike, nem irodalmi műalkotás, csak érzelemkifejezés és vicceskedés. bár attól tartok, erre igencska kevés kritika érkezik majd... :P

J'ai un chat, il est trés beau,
Il aime beaucoup d'eau.
Il est absolument rouge,
Son tete et aussi son coude.

Mon chat est trés tenace,
La cuisine est son place.
Il passe son temps lá-bas,
Mais ce chat ne frit pas.

Il aime coucher sur le fauteuil,
Ne saute jamais par dessus de la seuil.
Nous avons gagné un petit prodige,
Il sera pour toujours un vestige.

2006. október 25.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #316356 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Versek
régóta figyelem ezt a témát... és igazából most vettem a bátorságot h írjak. kritkázni nem igazán tudok/szeretek. maximum véleményt mondok. :D

Nyár

Zenél mellettem a park,
Miközben megyek az öreg fa alatt
Leülök egy padra,
S a köröttem lévő eleveneket figyelem.

A kis tücsök ciripel,
S a veres bundás mókus mászik,
Rigók dalolnak odafenn,
A napfény át-átvilágít
A zöld lombokon.

Zenél mellettem a park,
Pedig már hó vonja be
alattam az út porát.
Mókus alszik, tücsök holt,
Fenn a rigók megfagynak, de
Álmodok, s újra nyár lett idebenn.

no, nem nagy valami, de csak nem haragusztok meg rám érte :D :D:D

Sophie az utolsó két sor nagyon megragadott! tömör velős JÓ :D

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 9 hónapja #316333 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Versek
Nahat Sophie,
koszonom szepen, tenyleg nagyon jol esik.
Talira nem tudok menni, mert egy kicsit messze vagyok, de kivanok nektek jo szorakozast.
Igyekszem tovabba is fejlodni es hulyenek maradni,
Liliom

...

Több
17 éve 9 hónapja #316332 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Versek
Liliom, a Macskád is nagyon tetszik! Megeleveníted, többletjelentést tömörítesz bele, mint a Nyulak-nál, mégis másképp. Olyan Aesopus-i állatmese-fíling: imádom! Még sok ilyet, pls! És ha ráérsz, szívesen látunk szombaton Szentendrén!

Öndefiníció
(Hit)

Szűz visszarettenés vagy,
áldozati átok,
mit ima helyett őröl
megkérgesült zarándok
szeme, szíve, nyelve -
szűz visszarettenés...
Ne idegenkedj, lélek!
Szó és tett itt kevés!

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 9 hónapja #316328 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Versek

Sophie írta: VERSESTALI: SZENTENDRE, FEBR. 10, SZOMBAT DÉLUTÁN 2-KOR TALÁLKOZÓ A HÉVÁLLOMÁSON!!! Verseskötet kedvelt költőtől, saját versek kinyomtatva. Arlith, Well, Snuff, és a többiek - szeretettel hívlak és várlak Titeket! Foglalok asztalt, 3-ra. Azt a nagyot, tudjátok, az Avakum dohányzó részének legvégén. Majd elintézem, h Pink Floyd menjen :wink:

De jó :)
Egyelőre úgy látszik, megyek.
Szép verses napot!
Patiszon

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
17 éve 9 hónapja #316322 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Versek
Hümm, rég írtam ide, most is csak egy kis versike, csak hogy rontsam a színvonalat :D :

Huszonegy-ezer mérföldet mezítláb...
fagyos betonnak illata talpamon.
Szemembe rejtve e nyüzsgő hangyabolyt
zörgetem ablakod - hiába.

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
17 éve 9 hónapja #316262 Írta: Acho
Sophie:bocs,nem kellett volna beleszólnom! a tanácsokat köszi, és igyekszem megfogadni őket! :-) :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #316249 Írta: Liliom
Koszi Sophie, jo hogy irtal, lehet beloled tanulni.

...

Több
17 éve 9 hónapja #316248 Írta: Szofi
Liliom, a Nyulak kimondottan tetszett! Nem kell túlreagálni az ifjoncokat, mi is ilyenek voltunk tizenxévesen, még akármi le7 belőlük!

Acho, az én koromban már a legtöbb esetben igenis a szexre m1 ki a játék, ami nem baj, ha a felek mindketten elégedettek a körítéssel. Nem általánosítottam, akinek nem inge, ne vegye magára. Egy bizonyos személynek, egy bizonyos szituációban szól a 4soros, amit már bánom, h felraktam, hisz ez végtére magánügy.

MINDEN KEDVES LÁNGLELKŰ IFJONCNAK: próbáljátok meg képekkel körülírni, amit éreztek, kerülni a közhelyeket és a ragrímeket. Nem baj, ha nem kötött a forma, sőt, csak a megfogalmazás eredeti és érdekes l1en. Tudom, most ellent mondok magamnak agyöngysor húrja - esetben leírtakhoz viszonyítva, de az már egy haladó szint, és azon belül egy túlzás. De még mindig élvez7őbb, mintha x soron keresztül leírja vki, h mennyire szenved, élőbeszéd-szinten megfogalmazva, képek nélkül. Arwenstar legalább GyU-s karakterek mögé vetíti saját fájásait, és így azok ezen áttétel okán vers- és irodalomszerűbb kategóriába emelkednek. Kéretik nem ledorongolásnak venni eme hozzászólást, bántó szándék nélkül, sőt, segítő szándékkal íródott.

Több
17 éve 9 hónapja #316232 Írta: Acho
még egy vers, hogy kicsit éledjen a topik (értékeléseket természetesen ehhez is, atöbiihez is várnék továbbra is!):

Kegyetlen világ

Van még jó e bús világon?
Van olyan, ki kiáll érte?
Van olyan, ki áldozatot hoz,
és azt mondhatja: megérte!?

Több
17 éve 9 hónapja #315897 Írta: Snufi
Őszintén örülnék, ha el tudnám intézni, hogy legalább egy kicsit, egy-másfél órára be tudjak nézni a versestalira, jó lenne látni titeket, de ez egyelőre nem biztos. Addig még van egy nap, reméljük, sikerül. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #315883 Írta: Acho
köszönöm az észrevételeket!
Arlith:ez kötött forma??nem annak szántam! :-) a többi észrevételeddel egyetértek.a döccenés a végén szándékos,kicsit lassítani akartam a verset.
Liliom:nem igazán értem,jobb lenne, ha egyértelműsítenéd!ha negatív,ha pozitív,akkor is!Máb:érdekes,de jó! Sophie:a vers frappáns,de remélem,nem általánosságban gondolod azt! nem minden férfi/fiú csak azt akarja! :-)

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 5 hónapja #315880 Írta: Szofi
Arlith, köszi :wink:
Máb, még mindig szeretem a verseidet! Ha ráérsz, szívesen látnánk élőben is, 10-én, Szentendrén, délután 2-kor a HÉV végállomáson :wink:
VERSESTALIRA ÚJAK IS JÖ7NEK ÁM!!!
(Snufflesnek & Jacoponak meg kimondottan örülnék pl 8) )

Több
17 éve 9 hónapja #315876 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Versek
Jacopo: :P

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
17 éve 9 hónapja #315869 Írta: Liliom
Acho,
eloszor elintezted hogy ne akarjak Toth Arpadot olvasni, aztan azt is, hogy E.A. Poe-t se, bar ot csak utalva, de lenyeg hogy elintezted.

Ezt ertsd ahogy akarod.

...

Több
17 éve 9 hónapja #315867 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Versek

Arlith írta: Én is ígéretes voltam,de aztán találkoztam Jacopóval :twisted:

He??? :D

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
17 éve 9 hónapja #315854 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Versek
Máb: Általában meg tudom mondani,h mi tetszik egy versben, de most csak az arcomra kiülő vigyorból tudtam.Szóval köszi! És gratu!
Acho:Vége már: Nem stimmel a versben a szótagszám- a hosszú sorokban még csak-csak, bár kis eltérés ott is van, de a rövid sorokban nagyon nem. Ha már hasonló kötött formát választasz, akkor figyelj oda rá, mert nagyon feltűnőek benne a hibák. Folyamatosan toldalékrímeket használsz, meg önrímeket. (Tudod, mint a vala-vala :) )És hát a téma... bár fájdalmas és érthető- és itt szólok,h ez kritika próbál lenni, nem beszólás- szóval a téma kicsit közhelyes,a vers kicsit üres és képszegény. De azért nem borzasztó :) Ha odafigyelsz a hibáidra (legalább a következő verseidnél), akkor izé... szóval akkor jobb lesz neked. Vagy nem. Nah mindegy.
Én is ígéretes voltam,de aztán találkoztam Jacopóval :twisted:
Szerelem-szabadság: Hát... szóval Petőfi után már nem írunk ilyen verset... :P
A Jó északát! -nak nagyon tetszik a ritmusa, nagon kifejezett lüktetése van, és végig pörög tőle a vers, a végén van benne egy kis döccenő, de ez talán hozzáköthető a témához.

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
17 éve 9 hónapja #315833 Írta: **Shaman**
Máb: Perverz vers némi szad-Izmumussal, de jó.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 9 hónapja #315831 Írta: Snufi
Máb: hümm, a mondatvégi pontok miatt van ám neki hangulata. kissé talán nyers az én szememnek. az első néhány sor különösképp tetszik.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #315826 Írta: Máb
Máb válaszolt a következő témában: Versek
Be rég jártam itt. Mármint írásban. Látom vannak itt újak is legalábbis névleg. Jó, hogy nem törlödik a verses topik (nagyon) mert így néhány versemet újra elolvashatom. Itt van tőlem is egy új:

Százszor vágyom a halálodat éjjel.
Reggel hideg vízzel és meleg kávéval kelek.
Fejem a hajvasalástól gőzölög,
s elmerengek szemráncaim kivasalásán.
Stikában újra cigizek és a színpad takarásában
látszólag vizet iszom.
Valamit duruzsolsz nekem,
de már nem értem-túlharsog a zene.
Hát igen! Néha a nemes lovagok csizmája is kireped...
Ismét éjjel van és egy nagy és nehéz könyvet olvasok.
Bevillan egy kép, hogy éppen szétverem vele a fejedet.
Felszívom 70 B-s melleimet és Veled élek továbbra is,
mert azért szeretlek, ha stikában is...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.834 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére