- Köszönetek: 0
Versek
- **Shaman**
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
vallásügyileg két kifogásom van: a "szentfing" kifejezés,és szerintem nem Isten árulta el őt,hanem fordítva!abban igazad van,hogy előre megtervezett volt,de nem nevezném "színjáték"nak!ez viszont tényleg a Vallás topic témája!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- **Shaman**
- Nem elérhető
-Ha mindent megtervezett előre az árulása is benne volt. Ő csak eszköz volt ebben a színjátékban.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Acho
- Nem elérhető
szerk.:OK.bár,ha előbb olvasnál,utána írnál,akkor láthatnád,hogy ezt ott is megteszem! és nem írnék ide vallási témát,ha te nem hoztad vona fel!mind1!téma nálam lezárva!és kíváncsi lennék a "zseni" verseire,abban az esetben,ha azok nem sértőek vallás tekintetében!
- **Shaman**
- Nem elérhető
A vallásodról a vallás topikban tegyél beszámolót. Gondolataidat ott vetítsd ki, ez nem az a topik.
Ui: nemsoká megérkezik Szofika úgy is tele van feszültséggel irántam, és akkor kitörli. Esetleg Jacopo, ha nem **** tök részeg vmi kocsmában épp .
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
köszönöm a nekem szólót, de hadd védjem meg az úriembert, aki utánam közölt verset, ugyanis köreinkben ő legenda és elég jól tűrjük a verseit, de bizony mást kipaterolnánk innen sürgősen.Acho írta: **Isten fattya**: nem gondolod,hogy ez a produkció nagyon nem idevaló?!
azon túl,hogy vallásilag sértő,trágár, és szerintem ízléstelen!
bárkit kérdezel, fejből idéz bármilyen (most épp) ***Isten fattya***-idézetet
"Well, I'm back."
- Altaris
- Nem elérhető
szerkesztve Snuff hozzászólása után:
eh.. akkor nem szóltam semmit, de attól még megmarad a véleményem :D
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Nessa
- Nem elérhető
Szerintem nem fogja senki leszedni...Acho írta: Snuffles:a vers tetszik,bár egy mukkot nem beszélek franciául!
**Isten fattya**: nem gondolod,hogy ez a produkció nagyon nem idevaló?!
azon túl,hogy vallásilag sértő,trágár, és szerintem ízléstelen!szvsz jobb,ha leszeded,mielőtt esetleg a moderátorok szedik le(ez jó tanács volt!).
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Acho
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
Anyám ellett, apám vert, s
szellő nevelt.
Vagy nagyot fingott azt lettem?
Szentlélek, szentélet, szentfing?
Fröcsög az életnedv, s röfög a rokon,
károg az anyós, s elmebeteg mindenki a gangon.
Adjátok vissza a rangomat!
és én is röfögök majd Nektek, nem kisiskolás hangon.
Ólban magam alá teszem végtermékem,
S fetrengek benne, mint Júdás a kötélen.
Akit elárult Isten.
Tepertőt zabálunk és zsírt ettünk cukorral,
szegény napok ezek , csokit is akkor látok ha *****ok.
Végigkenem vele a falat s közben magamhoz nyúlok.
Ki nyúl itt?
Alszunk a seggszagú szobába, halovány lámpa fénye piss,
és lákol. És Piss és lá és...
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
J'ai un chat, il est trés beau,
Il aime beaucoup d'eau.
Il est absolument rouge,
Son tete et aussi son coude.
Mon chat est trés tenace,
La cuisine est son place.
Il passe son temps lá-bas,
Mais ce chat ne frit pas.
Il aime coucher sur le fauteuil,
Ne saute jamais par dessus de la seuil.
Nous avons gagné un petit prodige,
Il sera pour toujours un vestige.
2006. október 25.
"Well, I'm back."
- Altaris
- Nem elérhető
Nyár
Zenél mellettem a park,
Miközben megyek az öreg fa alatt
Leülök egy padra,
S a köröttem lévő eleveneket figyelem.
A kis tücsök ciripel,
S a veres bundás mókus mászik,
Rigók dalolnak odafenn,
A napfény át-átvilágít
A zöld lombokon.
Zenél mellettem a park,
Pedig már hó vonja be
alattam az út porát.
Mókus alszik, tücsök holt,
Fenn a rigók megfagynak, de
Álmodok, s újra nyár lett idebenn.
no, nem nagy valami, de csak nem haragusztok meg rám érte :D
Sophie az utolsó két sor nagyon megragadott! tömör velős JÓ
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Liliom
- Nem elérhető
- Szofi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Öndefiníció
(Hit)
Szűz visszarettenés vagy,
áldozati átok,
mit ima helyett őröl
megkérgesült zarándok
szeme, szíve, nyelve -
szűz visszarettenés...
Ne idegenkedj, lélek!
Szó és tett itt kevés!
"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Sophie írta: VERSESTALI: SZENTENDRE, FEBR. 10, SZOMBAT DÉLUTÁN 2-KOR TALÁLKOZÓ A HÉVÁLLOMÁSON!!! Verseskötet kedvelt költőtől, saját versek kinyomtatva. Arlith, Well, Snuff, és a többiek - szeretettel hívlak és várlak Titeket! Foglalok asztalt, 3-ra. Azt a nagyot, tudjátok, az Avakum dohányzó részének legvégén. Majd elintézem, h Pink Floyd menjen
De jó
Egyelőre úgy látszik, megyek.
Szép verses napot!
Patiszon
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- keshu
- Nem elérhető
Huszonegy-ezer mérföldet mezítláb...
fagyos betonnak illata talpamon.
Szemembe rejtve e nyüzsgő hangyabolyt
zörgetem ablakod - hiába.
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Acho
- Nem elérhető
- Liliom
- Nem elérhető
- Szofi
- Nem elérhető
Acho, az én koromban már a legtöbb esetben igenis a szexre m1 ki a játék, ami nem baj, ha a felek mindketten elégedettek a körítéssel. Nem általánosítottam, akinek nem inge, ne vegye magára. Egy bizonyos személynek, egy bizonyos szituációban szól a 4soros, amit már bánom, h felraktam, hisz ez végtére magánügy.
MINDEN KEDVES LÁNGLELKŰ IFJONCNAK: próbáljátok meg képekkel körülírni, amit éreztek, kerülni a közhelyeket és a ragrímeket. Nem baj, ha nem kötött a forma, sőt, csak a megfogalmazás eredeti és érdekes l1en. Tudom, most ellent mondok magamnak agyöngysor húrja - esetben leírtakhoz viszonyítva, de az már egy haladó szint, és azon belül egy túlzás. De még mindig élvez7őbb, mintha x soron keresztül leírja vki, h mennyire szenved, élőbeszéd-szinten megfogalmazva, képek nélkül. Arwenstar legalább GyU-s karakterek mögé vetíti saját fájásait, és így azok ezen áttétel okán vers- és irodalomszerűbb kategóriába emelkednek. Kéretik nem ledorongolásnak venni eme hozzászólást, bántó szándék nélkül, sőt, segítő szándékkal íródott.
- Acho
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Acho
- Nem elérhető
Arlith:ez kötött forma??nem annak szántam! a többi észrevételeddel egyetértek.a döccenés a végén szándékos,kicsit lassítani akartam a verset.
Liliom:nem igazán értem,jobb lenne, ha egyértelműsítenéd!ha negatív,ha pozitív,akkor is!Máb:érdekes,de jó! Sophie:a vers frappáns,de remélem,nem általánosságban gondolod azt! nem minden férfi/fiú csak azt akarja!
- Szofi
- Nem elérhető
Máb, még mindig szeretem a verseidet! Ha ráérsz, szívesen látnánk élőben is, 10-én, Szentendrén, délután 2-kor a HÉV végállomáson
VERSESTALIRA ÚJAK IS JÖ7NEK ÁM!!!
(Snufflesnek & Jacoponak meg kimondottan örülnék pl )
- Arlith
- Nem elérhető
- Liliom
- Nem elérhető
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
Arlith írta: Én is ígéretes voltam,de aztán találkoztam Jacopóval
He???
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Arlith
- Nem elérhető
Acho:Vége már: Nem stimmel a versben a szótagszám- a hosszú sorokban még csak-csak, bár kis eltérés ott is van, de a rövid sorokban nagyon nem. Ha már hasonló kötött formát választasz, akkor figyelj oda rá, mert nagyon feltűnőek benne a hibák. Folyamatosan toldalékrímeket használsz, meg önrímeket. (Tudod, mint a vala-vala )És hát a téma... bár fájdalmas és érthető- és itt szólok,h ez kritika próbál lenni, nem beszólás- szóval a téma kicsit közhelyes,a vers kicsit üres és képszegény. De azért nem borzasztó Ha odafigyelsz a hibáidra (legalább a következő verseidnél), akkor izé... szóval akkor jobb lesz neked. Vagy nem. Nah mindegy.
Én is ígéretes voltam,de aztán találkoztam Jacopóval
Szerelem-szabadság: Hát... szóval Petőfi után már nem írunk ilyen verset...
A Jó északát! -nak nagyon tetszik a ritmusa, nagon kifejezett lüktetése van, és végig pörög tőle a vers, a végén van benne egy kis döccenő, de ez talán hozzáköthető a témához.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Máb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Százszor vágyom a halálodat éjjel.
Reggel hideg vízzel és meleg kávéval kelek.
Fejem a hajvasalástól gőzölög,
s elmerengek szemráncaim kivasalásán.
Stikában újra cigizek és a színpad takarásában
látszólag vizet iszom.
Valamit duruzsolsz nekem,
de már nem értem-túlharsog a zene.
Hát igen! Néha a nemes lovagok csizmája is kireped...
Ismét éjjel van és egy nagy és nehéz könyvet olvasok.
Bevillan egy kép, hogy éppen szétverem vele a fejedet.
Felszívom 70 B-s melleimet és Veled élek továbbra is,
mert azért szeretlek, ha stikában is...