Versek
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Hoztam egy verset, sdzeretném, ha kapnék rá valamilyen visszaigazolást. (még ha nem is érdemlem meg a belefektetett munkát)
Köszönet a versért Oisinnak (Finn fiának és a Kedvesnek egyaránt)
Visszvágy
--- Hosszan gyűlnek a felhők a
fejem felett ma éjjel ---
Egy újabb
hétvége
hétköznap
hosszú sor
hosszú fény
Újabb éj újabb kép
tükörként ablak-jég
zaklatott idegvég
hol a test hol az ég
felcsavart idősík
zakatol távolít
vigyél-vonat-vissza
vigyél-vonat-vissza
Hosszan gyűlnek az álmok
Hosszan gyűlnek a felhők a
fejem felett ma éjjel
[size=9:25rxyu6f](ez a betű fúj-ul néz ki) [/size]
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- **Shaman**
- Nem elérhető
Segítség ütköznek a kultúrák :--)
Ember lettem!
Világiság, hamvadó hajnalok.
Hagyjátok itt mind, mit adtatok
Veletek maradok.
Csak a Tieidből származtatok.
Talán ma is mint rég,
S az ütköző csillagok,
Ismeretlen vándorok,
Arctalan lovasok, kesergő angyalok.
Mert Ti, és én is egy vagyok.
Egy a semmiben, egy a gáton ki bátor!
Nem, esőt nem kér a lehullott avar,
Mert Fenyőtűk hullnak a szomjazó pázsitra,
S véres hálót sző a pók
és szekérúton megpakolva menekül az Isten.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Timona
- Nem elérhető
Élni az Élet után
Állni a világnak végén,
mintha nem várna semmi;
egy maréknyi félelemmel
a zsebek legmélyén.
S ha a biztosítókötél,
mit magad vágtál el,
- mily meglepő -
szakad,
ne várj senkitől semmit,
feloldozniuk nem szabad.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kiszhobbit: elnézést, de igen. De nem akartalak megbántani vele, hidd el.
Szofi: egyáltalán nem bagatellizálni akartalak vele. Jobban ki kellett volna fejtenem, de fáradt voltam, és nem vettem észre, hogy máshogy is lehet érteni (vagy éppen "csak máshogy lehet érteni") amit írtam.
Arra a folyamatra gondoltam közben (jó, persze, ezt neked nem árulta el semmi... igazad van), amikor az ember addig feszegeti a saját magát saját magától elrejtett ajtókat, míg végül (gyakran pechjére) talál valamit. Az eredmény lehet pozitív, felszabadulhatnak olyan korlátok, amik addig egy kiteljesedéshez vezető utat tiltottak, szembesíthetnek olyan dolgokkal, amelyekkel utána lehet kezdeni valamit, de ugyanígy mindig ott a veszélye, hogy nem véletlenül rejtőzik, ami rejtve van, és olyan dolgok kerülnek a felszínre, amivel még nem kész az ember szembesülni. Volt már szerencsém ehhez is, meg ahhoz is, és nem tudtam, hogy mikor melyik lesz az eredmény. Ahogy az ember az oroszrulettnél sem tudhatja biztosan, hogy pörgethet-e még egyszer.
Amúgy nem az a baj, szerintem, hogy túl komolyan veszed magad, hanem az, hogy mintha nem járnád körbe magad. De ez csak az én megérzésem, azok alapján, amiket olvastam tőled, és egyáltalán nem biztos, hogy minden benne volt, ami a valóság megítéléséhez kell.
Hidd el nekem, hogy eszem ágában sem volt megbántani téged.
Arlith: jaaa... DDD És tényleg ne maradj csöndben. ;o)
Shaman: érdekes... Milyen értelemben használod a "dzsámi" szót? Én egy jelentését ismerem, de az nem illik ide. Viszont lehet, hogy más jelentése is van.
- Arlith
- Nem elérhető
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Ne bagatellizálj, ez nem erről szól. Ha szerinted túl komolyan veszem magam, és ezt oldani akarod, akkor NE ÍGY, kérlek. Rosszul esett.
Arlith, igen, talni kéne. OFF: vasárnap lesz túra Rám-szakadékba, Telcó vezetésével. Részletek a Kósza kommandónál. Én ott leszek...
Shaman, ha jól tudom, Ksathra nem azonos Dingirrel - de le7, h tévedek...
- **Shaman**
- Nem elérhető
Belépett Laksman Déva Kunthi
S a pap ekkor hátrahagyott a meditációval.
Harmadik szemére koncentrált,
S elképzelte a lányt ruhátlan öltözetben.
Csend borult a templomra, a bukás csendje.
A füstölő illata hirtelen abbamaradt.
A gyertyák nem várták meg hogy leégjenek.
Verejtékek, Krisztus verejtékei,
Cseppek, az örökítő magma.
És expresszin szabadult fel.
A dzsámi kiszabadította magát a lótuszból,
és nyelvével empirikusan kavaró mozdulatokat tett.
Kiguvadt szemei csak Lasmant, és főleg annak mezítelen lábát szemlélték.
Kunti fia ekkor egy igazi Rasa táncot adott elő.
Kellő alázattal riszálva fenekét a Brahman előtt.
(ebben a pillanatban Laksman Déva -kunti fia, a brahman és az író is mayában /illúzió/ van)
Az oltáról élettel töltött anyagi testet öltve Durga Istennő buzogánnyal szaladt feléjük.
Ám köddé veszett mihelyt elérte volna Őket.
( mondanom sem kell hogy mind a kettőjüknek Angina Pectorisuk volt.)
Ám Síva által kegyelmet élvező két tébolyult,,
kiket elvetett az Isten oltáráról a szerelem gyümölcse.
Szóval Ők, egyszer s mindörökre eggyé váltlak.
Síva táncol, s gyermekekkel hinti mindazt ki:
pajzánkodik malackodik, disznólkodik.
Így hát Kuntinak gyermeke született akit Durga Dév Dasnak neveztek.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Kiszhobbit: naonszívesen! Várom a többit!
Sötét Úr, csak 18 éven felülieknek írta:
Hogyan tett a 80-as években tisztességtelen ajánlatot a KISZ-fiú a KISZ-lánynak?
"Szeretnék mozgalmi munkát végezni az alapszervedben!"
Aki nem érti, az örüljön, hogy még fiatal. ;o)
Ez most a nevemröl jutott eszedbe?
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Amit a szerkezetre írtál: ez elég erős érv, az ilyenek előtt meghajlok! )))
Shaman: önkritika, paródia? Khirályj!
Artemisz: még mindig van velük egy kis munkám, de nincs elég időm. Azért comingsoon, csak a soon tág fogalom. Sajnos... (
Ráadásul a gépem erősen gyengélkedett aznap éjjel. Az még hagyján, hogy alulexponált, arra fel voltam készülve, és sok helyen sikerült hatékonyan elébe mennem, máshol meg segített a Photoshop. De az autofókusz halódása már-már kínos. De azért vannak jó képek is.
Kiszhobbit: naonszívesen! Várom a többit!
Sötét Úr, csak 18 éven felülieknek írta:
Hogyan tett a 80-as években tisztességtelen ajánlatot a KISZ-fiú a KISZ-lánynak?
"Szeretnék mozgalmi munkát végezni az alapszervedben!"
Aki nem érti, az örüljön, hogy még fiatal. ;o)
Szofi: verbális oroszrulett? )
Arlith: bocsi. Általában szeretem az ilyen hangulatverseket, de ez nagyon kusza nekem. Pedig én is szeretem a fákat. Tudtad, hogy félnek az emberektől? Pontosabban a városi fák. Ez komoly. A budapestieknél nem is csodálkozom rajta, de amikor egy szentedrei, kellemesen nyugalmas részen lévő fa félelmével találkoztam, az nagyon meglepett.
Ja, "Anyámon látom az időt múlni" - ez nagyon itt van. Folyamatos döbbenet számomra, ahogy a szüleim öregednek. És arra gondolok, hogy vajon a saját öregedésem is ennyire (jobban?) meg fog lepni. Trockij mondta: "az öregség a legváratlanabb dolog, ami az emberrel történhet". Anyám szerint igaza volt. /whois Nóra néni?
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
SÚ: azért írtam így, mert valahogy így nekem joban tetszik... ugye az első vsz mindig visszatér, az utolsó meg az első, ill. 5. átirata. Valahogy így jobbnak tűnik nekem.Sötét Úr írta: Alcarcalimo: az a vicc, hogy nem (tudatosan) jött Nóli versére. )
Köd: finom! Csak azt nem egészen értem, hogy a 3 és 4 sorokat miért volt jó összevonni.
[off]Meg azt, hogy miért van az: Veszprémben [size=9:39js7j3o](gyk: ami dombok számában kenterbe veri Rómát)[/size] hogy csinálja a rengeteg kerékpáros, hogy csak lefele láttam menni őket. A csúcs az volt - már direkt figyeltük a barátaimmal a jelenséget - amikor egy "U-alakú" utcán (ami lejött egy völgybe, és felment a túloldalán úgy, hogy nem volt elágazás, kereszteződés, semmi) néztük a lefele ereszkedő kerékpárost, és megállapítottuk, hogy 4 nap után most először fogunk valakit kerékpárral felfelé menni látni. Erre a völgy alján az illető megállt, és szemtelenül hazaért.[/off] )
OFF: ej, ha veszprémi polgár lennél, láthatnád, ez csak optikai csalódás. Ugyanis az eseteben - mmint, ha bicajon ülnél - láthatnád, hogy itt minden út felfelé és széllel szemben halad, PP.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Jó... de miről szól mert nem értem?
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Arlith
- Nem elérhető
"Nézd a teknős hatalmas hátát
Azon hordja az ember világát."
Szofi: Nem tudok rád reagálni, csak fájok veled. Jó lenne látni téged! (És off, de azért nem válaszolok smsben, mert nincs pénzem- tudod, csak a szokásos..)
És most én (reflexió?):
Ezüsthuzal karcolja hajam,
Felköhögöm...
Gúnyos mosoly forog gyomromban
Elémáll lassan a kitalált középkor.
El innen egyszer-
Gennyes révbe érek
Nem kell riasztó-
Szeretem a fákat
Gyökerük akkor majd átfúrja testem
Add hogy kedves férgeket etessem.
Anyámon látom az időt múlni.
Fáj minden egyes új vonal arcán.
Önsajnálat- de csak a régi.
Üdvözlet neked Nóra néni!
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
"de Te csak élj a mában"
durva játékokat játszom
hol a vesztes mindig én vagyok
ha erőm végleg összegyűlt
végzek magammal: meghalok
de még sokáig itt leszek
hogy új máglyát hordjak össze
vagy új keresztet találjak
amire felszögezze
lelkemet a testem
hisz a démon oly erős
maradok aki voltam
"mindíg reménnyel viselős"
A cím egy Ákos- sor, az utsó sor talán Radnóti, talán Weöres?! Gőzöm nincs. Ne ijedjetek meg, semmi bajom. Élek, és még sokáig itt leszek. Csak néha előreszaladok. Mindannyian a halálunk felé haladunk születésünk pillanatától, de ettől csak szebb, értékesebb az egész. Egyszeri és megismétel7etlen minden pillanat. Mert elmúlik...
- **Shaman**
- Nem elérhető
Azon a napon is a köveket rugdostam,
idestova tíz éve ez a kedvenc elfoglaltságom.
Hangra lettem figyelmes, mely a mennyekből harsonán szólt nekem.
Csak Isten tudja ki játszott aznap
Nem! -Kiáltottam fel. S tekintetem az égre pillantott.
Én nem fogok egy nem létező kupát keresgélni!
Hibbant Grál lovagok mellett, porckorongsérvet kapni
S holmi leplekért a világvégére utazni,
Majd egy ládában menekítve, bujdosni ha jön a lufi, vagy a szufi.
Néhány hajért és szőrét a fél lábam lejárni.
Csak az Isten tudja kinek a fogát húzták ki jó pénzért.
És végképp nem fogok egy hegy tetején Isteneket hallgatni.
Ismerem már a szöveget,
Te vagy a kiválasztott, vidd az igét!
S efféle maszlagokkal nem lehet gurut,
négyszakállú, szexmentes manót varázsolni belőlem.
S hogy leüljek egy nagy fa tövébe, és földet egyek az végképp nem megy.
Ilyen fellegekből kapott emissziókból nem kérek.
Ma sem, holnap sem.
Ám a hang csak követett, oda is ahová már a nap sugarai nem értek el.
Táltos repce krémmel kentem fülem tövét, virágzó szantált dörzsöltem magamra.
De a hangok nem hagyták kibontakozódni régi megszokott énem,
kicsi aranybársonyos tufa bölcsőm.
Elmentem hát a Nagy jövendőmondó missziós jóshoz, aki mellékállásban Sámán is volt.
És mit találtam? Egy nagy mangrove fa lepancsolt kérgét,
egy marha nagy ötszázas szöggel., amit még a rómaiak hagytak itt a holtak dombján.
Nem állt más rajta, mint Szabadság miatt zárva!
Ki hallott ilyet a középkor kellős küszöbén hogy szabadság?
Eszem megállt.
Így mivel eszem már nem működött meghaltam, és nem hallottam többet a hangokat.
Persze szent Péter egy nagy elutasító mozdulattal kitessékelt a mennyek tornácáról.
Menjek a …...., persze ez mennyeien volt megfogalmazva.
Odalent meg hozzám vágták, hogy aki ilyen Isteni Emanációkat hall, annak itt NINCS HELYE.
Így lettem hát földhözragadt jíva, akit sehol nem fogadtak...
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Artemisz
- Nem elérhető
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Sötét Úr: csak úgy jött...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Köd: finom! Csak azt nem egészen értem, hogy a 3 és 4 sorokat miért volt jó összevonni.
[off]Meg azt, hogy miért van az: Veszprémben [size=9:331p4mbj](gyk: ami dombok számában kenterbe veri Rómát)[/size] hogy csinálja a rengeteg kerékpáros, hogy csak lefele láttam menni őket. A csúcs az volt - már direkt figyeltük a barátaimmal a jelenséget - amikor egy "U-alakú" utcán (ami lejött egy völgybe, és felment a túloldalán úgy, hogy nem volt elágazás, kereszteződés, semmi) néztük a lefele ereszkedő kerékpárost, és megállapítottuk, hogy 4 nap után most először fogunk valakit kerékpárral felfelé menni látni. Erre a völgy alján az illető megállt, és szemtelenül hazaért.[/off] )
KsathraVairja: igazat hazudni... ez jutott róla eszembe összefoglalásként. Nagyon tetszik! Jók a mintegy-elbátortalanodva befejezetlenül hagyott félmondatos sorok. Az ilyesmi nekem mindig bejön, mert belevonja az olvasót / befogadót a versbe, kénytelen továbbgondolni a cuccot. (Vö. szerény személyemtől a XX. század című verset, valahol párszáz - pontosabban 259 - oldallal ezelőtt.)
Kiszhobbit: Légyszi szorgalmasabban írogatni ide, kifejezetten jó dolgokat csinálsz. A mondanivalóról most nem beszélek, mert megfogott az, hogy szép, tiszta, felépített a szerkezet, és érdekes a játék a belső rímekkel, ami a 4. sorokban elmaradva nyomatékot ad minden vsz végének. Nem tudom, hogy direkt csinálod-e vagy csak úgy jön, de az isten tartsa meg a szokásodat.
Közben elolvastam még kétszer, most már a mondandóra is figyelve. Nos, az nem akkora durr, de nem kell szégyelni sem. Nekem sokkal inkább a versben rejlő zene, a szavak körtánca és összecsengése tetszik, ami kitűnő érzékre vall. (Szerintem.)
Artemisz: végül is majd' mindegy, hogy hova teszed a kötőjelet, de az egyik helyre tényleg kell. Szofi javaslata is jó, de a te elképzelésed legalább annyira. Cép hangulat. Cép halacka! ;o)
Szofi: welcum back! ;o) Szegény Koborlót elég gyorsan "kivégezted" )
Mau: ez egy végtelen történet... Szegény múltidejű igék nem tehetnek semmiről. Ők csak a festék, de nem az ecset és nem a kép. Mégcsak nem is a festő és nem is a vászon. A relativitás érvényét veszti: a törékenység nem inerciarendszer kérdése.
Ellenben ismét élvezettel fürödtem a gondolati overdrive-ban, amit produkálsz. Ködfoltidő, axiómahuszárok, menekülés a paradicsomból - a régi-jó Mau-i rádöbbenések. Ami a terheletlen hátat illeti: rámférne. Épp azt állítja a gerincem, hogy szét akar szakadni.
Mottó: Chuck Norris elszámolt végtelenig. Kétszer. ;o))
Bocsi, most épp vitatkozást hozott ki belőlem a cucc... Đ
Patiszon: Az ötlet nagyszerű, ne hagyd elveszni.
Legyen a Ti szíveteknek nagyon jó!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Szofi: nekem tetszett ez a két szösszeneted, a Reggeli séta érzése, képei különösen.
Mau: ezen el lehet gondolkodni.
Artemisz: a te szösszeneted is aranyos lett!
Ksathra: huh, ezt emésztenem kell még kicsit!
Kiszhobbit: jó
A köd
Mintha sűrű tejfölben úszna a völgy,
- fehéren gomolygó, nehézkes tenger –
néhol szigetként felbukkan egy tölgy, bús ágaira fagyott a december.
[…]
A Viadukton végiggyalogolok,
kétoldalt korlát mutatja az utat,
a lámpák utolsót pislantanak s eltűnnek mind a villanyoszlopok.
Halványsárga szemek közelítenek,
- az utak misztikus ragadozója?
Beleharap a ködbe, szerteszórja; engem itt hagy és én tovább megyek.
Sírva fakad ez a kedvetlen reggel,
nyúlós könnyét arcomra szitálja,
hova tűnt az ősz ezerszín ruhája? Mind kifakult az ónos szürkeséggel.
Eltűnt a Bakony is, csak sötétlő folt,
- mint egy távoli, tompa fenyegetés -
nem hívogat: üldöz, eltaszít, és nem emlékszem, hogy tavasszal milyen volt.
[…]
Mintha sűrű tejfölben úszna a völgy,
- fehéren gomolygó, nehézkes tenger –
néhol szigetként felbukkan egy tölgy, bús ágaira fagyott a december.
Ellepi a várost az ólmos pára,
fullasztóan nehéz a lélegzet.
Elemészt a köd, a szürke végzet; és mi vánszorgunk a tavaszra várva.
2006-03-30
- Artemisz
- Nem elérhető
Szofi/Sophia írta: Szép. Az első sorba a sötét-bársony-ból nekem hiányzik egy kötőjel... Tetszik az ellentét a csillagok és a napsugár között. A teljességet szimbolizálja - nekem legalábbis. Jól jött az a kis Sangria a buszra várva, igaz? Megvan benne az a puha, éleket eltompító hangulat, amit az alkohol nagyon szépen elő tud hozni. Élmény volt, köszönöm. Tőled kissé szokatlan, szvsz az én stílusomhoz közelít...
Hát nyah. Én máshova akartam bökni a kötőjelet, így: sötét bársony-ég
A Sangria nem játszik, azt addig kialudtam. Én nem tudok verselni, ha pia van bennem, olyankor fullasztó betompultságot érzek, és nem tud belém áramolni a Természet teljessége, nem alakul ki bennem az a lebegő feldobottság, amiből általában a verseim születnek.
Köszönöm az elismerést mindenesetre, örülök, hogy tetszik. Nektek írtam, akik ott voltatok.
A tieidet nagyon szaggatottnak érzem, nagyjából kijön belőle, amit láttatni akartál, de szvsz ha még kicsit érlelted volna odabent, lehetett volna még szebb, kerekebb és kisimultabb.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
egy szössz:
Namarie
El ne feledjetek, ha egyszer elmegyek,
Hosszú úton járok, napkeltére várok.
Maradnék veletek, de én mást keresek,
Kincset, melyet álmaimban látok.
Álmokat kergetni, hitetlenben hinni,
Örökké nem lehet. De mégis szeretek
Felhők fölött élni, csillagok közt járni.
Aztán sírok,mert nem találtam meg.
Tudom már, mit teszek,ha egyszer elmegyek
Fénytelen életért maradni nincs miért.
Álmodok egy álmot és egy új világot
Ami tisztább és szebb, mint a miénk.
Vélemény?
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Csobánkáról hazafelé
Sötét bársony ég
pajkos-bölcsen hunyorgó
csöppnyi csillagok
hazaballagok
csordultig telve napsugárral
Szép. Az első sorba a sötét-bársony-ból nekem hiányzik egy kötőjel... Tetszik az ellentét a csillagok és a napsugár között. A teljességet szimbolizálja - nekem legalábbis. Jól jött az a kis Sangria a buszra várva, igaz? Megvan benne az a puha, éleket eltompító hangulat, amit az alkohol nagyon szépen elő tud hozni. Élmény volt, köszönöm. Tőled kissé szokatlan, szvsz az én stílusomhoz közelít...
Cserébe vki vakkant6na vmit az én 2 versemre is...
- Mau Rauser
- Nem elérhető
üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- icke
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Artemisz
- Nem elérhető
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
No comment....
Mi termés:
Reggeli séta
harmatcseppek csillogása
reggel hűvöse
fenékizmaim fájdalma
léptem neheze -
elöttem út, mögöttem nap
célom a Hegy szive
őzek ugranak fel előttem
hátam is sajog
a levegőben könnyű pára
a mocsár felragyog
bokrok tépik meg ruhám
majd tarlón vágok át
de követem, mi lelkemben zeng,
a Hegy hívó szavát
RoveRandom
Visszafordultam félúton -
nem voltam még készen;
vadcsapáson kóborolva
ennyi most a részem.