Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
19 éve 2 hónapja #271050 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek

Kincső (Thilanna) írta:

Alyr Arkhon írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Lamy írta: Köszönöm az invitálást:igyekszem megjelenni (Ajtósi ismert terep: kevesebb bátorság is elég)
Ott pontosan hol szoktak lenni a talik?

Van egy nagy előadóterem színpaddal. :wink:

Ez alapján aligha fog odatalálni.
Viszont a teremnek valószínűleg van száma...
(én nem tudom, de nem is én járok oda...)

De ha ismeri az Ajtósit akkor tudja miről beszélek :P
Amúgymeg 06/30 520 6447 ha nem találsz minket, de csak 4 előtt hívj, mert ha kezdünk kikapcsolom/lehalkítom :wink:

Azért szerintem egy épületszám nem árt. Az Ajtósin lévő ELTE telep vagy mi ugyanis meglehetősen nagy...

Humoros izé:
Adjuk elő megin a KHE-t azt már úgyis tudja mindenki kívülről, majd a közönség tud súgni... :mrgreen: :twisted:
Mos komolyan írjak?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hónapja #271049 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek
Üdvözletem!

gillznek küldtem privátot, de azért bemásolom ide is...

icke írta: Tudom, hogy erőteljes pofátlanság, amit most művelek, de sajnos úgy alakult, hogy e hét pénteken nem tudok menni színjátszókörre :x Egyszeri keresztbeszervezés, remélem, egyhamar nem fordul megint elő... :?
Azért beírom topicba is :)

Viszont egy esetleges humoros darabot támogatok...

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 2 hónapja #271046 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Gandalf: emlékszel mennyi idő alatt tanultukmeg az NHE-t?:)) Ha jol emlékszem oktobertől kezdtünk el egyáltalán valamit is csinálni vele:DDD
Szóval simán meglenne...
esetleg egy régebbit is elővehettek és fel lehet ujítani nananana?? (vagy valamelyik naplot megcsinálni darabnak?)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 2 hónapja #271023 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek

Gandalf írta: Már késő. Nem lenne kész addigra.

:lol: humoros darab talán meglenne. De ahhoz kell szövegkönyv. Alyr? :twisted: Willy Wonka féle Csúcsos süveg csoki?

need more brainz. yourz. now.

Több
19 éve 2 hónapja #271008 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
[size=9:ho7i2o4q]Tudom nem szép dolog egymás után 2hsz-t írni, de ez teljesen más téma.[/size]

A Főnix Színházi Műhelyének mint olyannak fut most egy előadása, Szakonyi Károly: Ördöghegy című darabja.klikk ide az ajánlójáért
Cuével azt találtuk ki, h. (bár mi már láttuk - nagyon jó) szerveznénk az érdeklődő emtétéseknek és minden egyéb csatolt résznek egy közös megtekintést, mégpedig szeptember 25-én vasárnap 18órai kezdésre. :wink: A jegy 500Ft [size=9:ho7i2o4q](kivétel főnixeseknek mert nekünk ingyenes :twisted: )[/size], helyszín Blahától 5 percre (ha jólemléxem).
Akit érdekel, jelezze priviben, e-mailben, sms-ben, élőszóban, stb. :wink:
És akkor kijelöljük a pontos találkozási helyet és időpontot.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 2 hónapja #270992 Írta: Kincső

Alyr Arkhon írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Lamy írta: Köszönöm az invitálást:igyekszem megjelenni (Ajtósi ismert terep: kevesebb bátorság is elég)

De ha ismeri az Ajtósit akkor tudja miről beszélek :P
Amúgymeg 06/30 520 6447 ha nem találsz minket, de csak 4 előtt hívj, mert ha kezdünk kikapcsolom/lehalkítom :wink:

Több
19 éve 2 hónapja #270982 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek

Kincső (Thilanna) írta:

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 2 hónapja #270972 Írta: Kincső

Több
19 éve 2 hónapja #270925 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Színművek
Köszönöm az invitálást:igyekszem megjelenni (Ajtósi ismert terep: kevesebb bátorság is elég)

Több
19 éve 2 hónapja #270912 Írta: Gandalf

Több
19 éve 2 hónapja #270906 Írta: Rabyn
A LEPRE csináljatok (csináljunk) valami humoros darabot is könyörgöm!!!

Több
19 éve 2 hónapja #270864 Írta: Kincső
Lamy: két külön dolog a színjátszókör és az épp készülő darabok, bár az emberekben vannak átfedések. :wink: A színjátszókör péntek du. 4-7-ig az Ajtósi Dürer soron az ELTE BTK épületében zajlik, itt csak önfejlesztünk mindenféle gyakorlattal, nem készülünk konkrét darabbal még egy ideig, de szeretettel várunk, ha van kedved csatlakozni + időd rendszeresen járni. :wink: Jelenleg készülő színdarab (a januári Tolkien Születésnapra) az Aldarion&Erendis, amelyhez viszont már csak egy hímnemű szereplőt (Hallacart) keresünk, illetve sok statisztát (időnként 1-2 mondatos szöveggel) mindkét nemből. :wink:
Ha érdekel gyere :)
(u.i. ez magánvélemény de nemhinném h. bárkinek kifogása lenne ellened :wink: )

Több
19 éve 2 hónapja #270823 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!
Bár én nem vagyok MTT tag, de szívesen csatlakoznék (ha lesz elég bátorságom) a színjátszókörhöz, Tolkien-fanatikus lévén. Pontosan miről is szól a darab és hol lennének a próbák? Ja és milyen sűrűn, mert az időbeosztásom kicsit szűkös, de szívesen találnék rátok szabad órákat.
Köszi

Több
19 éve 2 hónapja #270743 Írta: gillz
Színitosz.

Ma. ADS. 3/4 4.

Több
19 éve 2 hónapja #270511 Írta: Aegnor / Helios
Aegnor / Helios válaszolt a következő témában: Színművek
Szívesen jelentkeznék második Hallacarnak.

[size=9:1pox2kg0]de statisztálnék is mint birka :)
kiválóan tudok bégetni :Beeeeee:[/size]

Voltam és vagyok aki vagyok, nap szülötte, hold szerelmese, jövő hírnöke

Több
19 éve 2 hónapja #270464 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Színművek
A&E emlékeztetőül!

Köv. próba: szombat, 3-tól 6-ig a Margitszigeten, a kolostorromoknál. Ha valaki nem talál oda, 3ig legyen a Palatinus előtti 26-os megállójában, egyébként lehet közvetlenül a helyszínre menni.

Kérem a szöveget aki még nem tudja, most már VÁGJA BE FEJVESZTÉS ÉS FARONBILLENTÉS TERHE MELLETT az 1.től a 14. képig, egyébként ezt is fogjuk próbálni. Ha valaki véletlenül tudja, akkor lehet rajta agyalni, gondolkodni, miegyéb, akiknek házit adtam, gondolkodjék azon, és mellesleg vágja be a szöveget, legalább eddig. Az önszorgalomból történő továbbtanulást nem büntetjük. :)

Mivel a mostani cucc elsőfelvonás próba lesz, Ancalimééknek (Dru, Ille) NEM KELL JÖNNIÜK.

MÉG VÁLOGATUNK....

Eddig csak sokadkézből hallottam ickéről, h érdekelné Hallacar. Fiúk, legyetek szívesek jelentkezni! Nem akkora falat ez a szerep! Továbbá, amennyiben icke megerősíti, h érdekli a dolog, és senki más nem lesz rövid időn belül, akkor nem válogatunk, hanem megkapja. Ami talán nem is baj, de azért jó volna, ha jönnétek még páran.

Mellesleg statisztának eddig csak Adelard jelentkezett, amivel megint nincs bajom, de egyedül öt-hat udvarhölgynyi szerepben elég nehéz dolga lesz. Ide is kellene még több ember, fiúk is, vagy olyan lányok is, akiket nem zavar, ha maszkírozás által egy előadás erejéig fiúnak lesznek nézve. Mindenkit várunk, itt válogatás sincs, mert a háttérben mozogni nem kellenek Oscar-gyanús tehetségek. Persze, őket is várjuk. :)

Ennyi volna a mai dörgedelem... :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
19 éve 2 hónapja #270377 Írta: Dru
Dru válaszolt a következő témában: Színművek
Bocs, de ma nem tudok menni próbára...dolgoznom kell. Sorry.

Több
19 éve 2 hónapja #270365 Írta: gillz
Nos, népek, ím, a határozat:

Csak olyan jöjjön, aki rendszeresen tud járni. Nem unja meg közben. Vállal felelősséget a csoportért. Uff.

Péntekenként 1545re gyertek, hogy négykor átöltözve cipő nélkül a színpadon kezdünk. Ajtósi.

Aki késik/nem jön, az szól, nekem, nem neten, nem mással üzenget. Különben tavalyi szankciók.

Most mozgás lesz, alapok, nem baj, ha utánaolvastok, majd lesz itt irodalomlista, és szeretnénk egy valamit, ha összejön, de az még alakul, majd személyesen.

a sorrend: bemelegítés, beszédtechnika, koncentráció, elmélet/gyakorlat. 4től 7ig, szünettel.

Gyertek, mert kelletek.

Több
19 éve 2 hónapja #270320 Írta: Rabyn
Én ebben az évben úgy néz ki nem fogok tudni járni... Utánaszámoltam a pontjaimnak amit az érettségiviel elérhetek és muszáj két tárgyból emeltszintüznöm ha egyetemre akarok járni.
Esetleg egy magyaros aki felkészítene nincsen köztetek?:) :roll:

Több
19 éve 2 hónapja #270269 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv!

Az első színjátszón úgy döntöttünk, hogy lesz beszédtechnika. Kérek mindenkit, hogy hozza el a fénymásolatokat. Az első alkalmon gyakorlunk, átvesszük az eddigi cuccot. Tehát: Azon az éjjel, Mint a kisfiú, Arany és kék szavakkal, Esti kérdés. Ezek kellenének. Utána továbbmegyünk.
Uff, én beszéltem.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
19 éve 2 hónapja #270166 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

csak így elöljáróban:
a mai színkörös megbeszélés rendkívül sikeres volt, szvsz :)
az első színkörös alkalom változatlanul

szept9-péntek, 15.45 :!: Ajtósi

jelentkezni ekkor és itt lehet. a többit majd gillz elmondja :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 2 hónapja #270020 Írta: Kincső
Öö... Cue hazajön próbára, tudtommal... :roll: :idea:

Több
19 éve 2 hónapja #270011 Írta: Esgal
ALDARIONOSOK!!!!

TUDOM, H KEVESEN NÉZNEK ADDIG NETET - DE LEGYEN MA PRÓBA? CUE NINCS, ÉN SEM LESZEK, TÖBBIEKET NEM TUDOM - SZVSZ RENDEZŐ NÉLKÜL MEG NEM ÉRDEMES... DE HA VAN VALAMI VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ, ESETLEG ERUNTALE HAZAJÖTT MÁR, AKKOR SZÓLJATOK!

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
19 éve 3 hónapja #269553 Írta: Cueddo

a táboros találkozóra tekintettel a színkörös egyeztető megbeszélést egy órával később, tehát

szept3-szombaton 16.00 -tól tartjuk, a kicsivilágban.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 3 hónapja #269425 Írta: Esgal
Figyelem!

Keresünk STATISZTÁKAT az Aldarion és Erendis című, korábban említett nagybecsű satöbbisatöbbi darabhoz. :)

Statiszták kellenének, mert háttéremberek nélkül, valamint háromfős "tömegekkel" nem igazán életszerű a színdarab. Kellenének tengerészek, udvarhölgyek, nemesek, szolgák, miegyéb gyülevész népség, és SOK! Nem jelentene nagy terhet, néha szólunk, h mikor kéne próbára jönni (ne legyen az, ami az eddigi LEPeken, h a népek két nappal a próba előtt tudják meg, hogy hova mikor kell menniük, keltsük már valami rendezett társulat benyomását legalább:)), még az is előfordulhat, h egyeseknek lesznek ilyen egy-két mondatos megszólalásaik is. Szóval, kelletek, emberek, fiúk és lányok egyaránt. Szóljatok, ha vállaljátok.

Más, de hasonló.

HALLACAR szerepére lesz válogatás a közeljövőben. Fiúkat keresünk rá. A szerep nem sok, viszont fontos. Ő Ancalime kitartó kérője, aki kinyomozza, hogy hol heveri ki éppen Ancalime apja ötletével kapcsolatos megrázkódtatását, hogy ti. neki egyszer majd nem ártana férjhez menni. Miután Ancalime pásztorlánynak adja ki magát, ő csakúgy "pásztor lesz". Később összeházasodnak, és bár Hallacar szereti Ancalimét, és tkp. az is viszont, korántsem hasonlítható össze érzelmeik mértéke. Egyelőre ennyit, akit érdekel, szóljon, és kitalálunk valami meghallgatásidőpontot, ami mindenkinek jó. De minél hamarabb!

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
19 éve 3 hónapja #269301 Írta: Cueddo

és van még egy régebbről, Kornis Mihály: Színházi dolgok c. könyvéből.

mindenekelőtt a próbákról.

Próba. Mérvadó színházban nálunk a próba délelőtt tíztől kettőig, majd – ha az esti előadás nem teszi ezt lehetetlenné – délután hattól este tízig tart. És benyúlhat az éjszakába is – de akkor már nincs hozzá műszak. A próba pontosan kezdődik, az igazolatlan hiányzás gázsimegvonással, többszöri hiányzás elbocsátással jár. Jó munkahelyen ez a rendezőre is áll.
Próba végeztén a rendező a segédrendezővel a titkárságon kiíratja a próbarendet, a következő napi próbák időpontját, tárgyát, a hozzá szükséges dolgozókat és a színészek névsorát, akiknek azon a megjelenés kötelező.
A próba fontos, de talán mégsem annyira lényeges része a színészetnek, mint képzeljük.
A legnagyobbak mindig is tisztában voltak ezzel. Sosem szabad elfelejteni, hogy játék. Csortos Gyula mesélte: kamaszkorában dalitársulatoknál volt színész, és vendégházaknál aludt. Egyik házigazdája, egy derék csizmadia reggelenként megkérdezte tőle:
„Hova, hova, művész uram?”
Mire Csortos, illendőm: „Megyek próbálni.”
Így ment ez, napokon át. Végül az öreg csizmadia megunta, és így szólt az ifjú színészhez: „Művész úr, meg ne sértődjék, de ha ennyit próbálja-próbálja, oszt ennyire hiába, nem gondolja, hogy most már abba kéne hagyni?”

A próbafolyamat részei:
- olvasópróba (a rendező vagy az író felolvassa a darabot a színészeknek)
- visszaolvasó próba (a színészek vissza-, pontosabban összeolvassák a szerepeiket, kijavítják a példányukat, ahol szükséges)
- rendelkezőpróba
- részpróbák
- felvonáspróbák
- összpróba (elejétől végig)
- főpróba (előadás-szerűen a darab elejétől végig)

Hazai gyakorlat szerint a részpróbák időszakáig a példány a színészek kezében lehet, attól kezdve viszont csak a memóriájukra és a súgóra támaszkodhatnak. (…)

Elemző próba. A színpadi próbákat megelőző időszak.
Közös asztalnál töltött napokat jelent, amikor a színészek a rendező segítségével sorról sorra megfejtik az eljátszandó mű mondatainak értelmét, megértik a szerkezetét, a konfliktusban összegződő problémákat és a számtalan kihívást, mely a darabban és a szerepekben rejlik. (…)

Rendelkezőpróba. Kezdeti próbaszakasz, amikor a rendező nagy vonalakban ismerteti a színésszel az elképzelése szerinti járások, bejövetelek, kimenetelek, megállások, leülések, felállások, egyszóval a cselekmény alapvető fordulatainak a helyét és jellegét.
Körülbelül egy hétig tart, közvetlenül az olvasópróbák után, a színész ekkor még példánnyal a kezében mozog a színpadon, és olvassa a szerepét, még nem kötelező kívülről tudnia, mert a rendezők attól tartanak, ha a szöveg túl korán rögzül, a színész fantáziája hamar elapad, és neadjisten első ötleteihez fog ragaszkodni a premierig. A rendelkezőpróbákon sok a tötyörgés, a tanakodás, az úgynevezett „keresgélés”. A színész látszólag nem csinál semmit, keresi a helyét, úgy tűnik, feleslegesn húzza az időt. A rossz színész ennél sokkal többet nem is tesz, legfeljebb gondosan el is játssza, hogy „keresgél”, hátha arról eszébe jut valami.
A jó színész számára azonban ez termékeny munkafázis: a kórházi orvos gondos kopogtatásaihoz hasonlítható, midőn, mielőtt felvenné osztályára a beteget, előbb alaposan megvizsgálja. A művész a jelenetek belsejébe fülel: mi van ott, mi hol van, mi működik szabályosan, és mi az, amivel gond lehet: megismeri a szerepet és felméri. (…)

Emlékpróba. A próbafolyamat középső szakasza, amikor a színészeknek már tudniuk kel a szöveget fejből, kívülről, és ha megakadnak, csak a súgóra hagyatkozhatnak, a szereppéldányt már nem tarthatják a kezükben.
Ez a hagyományos színházi előadás létrehozásának döntő szakasza. Jó színházban jó színészek az emlékpróbák mindegyikén más-más megoldással kísérleteznek, és mire az emlékpróbák véget érnek, tudják, hogy mit akarnak. De nem mutatják meg részletesen és teljes egészében, nem csiszolják véglegessé az alakítást. Azt majd az összpróbákon.

Összpróba. Az előadás elejétől a végéig, nem közönségnek, végszükség esetén megállásokkal, de ha lehet, megállás nélkül. Az utolsó előtti próbaszakasz. (…) Az összpróba célja az eddig részleteiben elkészített produkció – vagy felvonás – rendezői megtekintése, színészi megtapasztalása, a későbbi előadás – vagy rész – üzemszerű működtetésének útjában álló akadályok felmérése, és – újabb részpróbák árán – leküzdése. (…)

és még kettő ráadásnak :) ezenkívül szemezgettem még párat, de azokat majd máskor.

Instrukció. A rendezői utasítás latin eredetű neve. Rengeteget segít a színésznek, ha a megfelelő pillanatban adják, és könnyen érthető. Még értékesebb, ha a szerep egészére alkalmazható. Nem árt, hogyha takarékosan bánnak vele, mert a színész a túl sok instrukciótól összezavarodik.
A jó instrukció egyszerű és konkrét. A színész könnyen megvalósíthatja, mert következik abból, amit a színpadon addig tett, és nem áll ellentétben azzal sem, amit később fog tenni. Kivételesen jó instrukció a szerep titkához visz közel, mivel a mű egészét átvilágítja. Végső soron az instrukciók minőségén múlik a rendezői nagyság. (…)

Szereposztás. Bárminemű rendezés legfontosabb határozata. Amelyik rendező ezt tudja, a legfontosabbat tudja. Amelyik rendező ezt elvéti, az első lépésnél rontja el az egészet, jóvátehetetlenül. A jó színházrendezőt, mondják, az emeli a többi fölé, hogy képes az előadásban elfogadtatni, esetleg remeklésre bírni a lényegében tehetségtelent is. (…)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 3 hónapja #269287 Írta: Cueddo

ismét találtam egy hasznos idézetet. szerintem rá is szokhatunk, ha bárki bármit olvas, ami mindannyiunk számára érdekes lehet, azt idézzük be, vagy legalább ajánljuk & mondjuk el, miről szól.

Gabnai Katalin: Drámajátékok (1999, új kiadás), 121-122. o.

Mindenekelőtt és nagyon hangsúlyosan kell felhívnunk a figyelmet a mozgás elsődlegességére a drámai akciók során. Gyerekekkel könnyen és azonnal, felnőttekkel nehezebben tudjuk ezt az elvet elfogadtatni. Érdemes lenne egy kiáltványt intézni a drámatanárokhoz, valahogy így: Becsüljétek meg a némajátékot! Győződjetek meg a mozgás elsődlegességéről, s mindig ebből induljatok ki, mert ha a szóban bíztok, az általatok összetákolt színjáték szétesik, és nem lesz ember, akinek öröme teljék benne.
Közvetítsünk üzeneteket mozgással, s győződjünk meg róla, helyesen értelmezték-e mások azokat. Miért nem értették? Mi volt a pontatlan? Mi volt rosszul hangsúlyozott?

A némajáték kihagyhatatlan előiskola. De ehhez is szükséges, hogy a játékos tudja, merre van keze-lába, hogy pontos testtudata legyen. Ezt szolgálják a már megismertetett előkészítő gyakorlatok, ritmusjátékok és a tánc is, amelytől eddig alig esett szó. Ahogy a szavak kiejtését, úgy a mozdulatok formálását is meg kell tanulnunk. Mindent nem bízhatunk kreatív impulzusokra. Örömet és biztonságot jelent egy meghatározott, pontos mozdulat visszaadása, ismételgetlse vagy épp felismerése. A tér szerkezetének felismerése, alakítása elképzelhetetlen tlrbeli biztonság nélkül. S bár a mindenkori munkák alapozó szakaszában van szükségünk a némajátékra, megesik, hogy közben, amikor már régen szövegel folyik a játék, vissza kell nyúlni a beszéd nélküli gyakorlatokhoz, s így tisztázunk vitás kérdéseket, s így javítjuk a gyenge részeket.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 3 hónapja #269128 Írta: Cueddo

Patiszon: szeretettel várjuk! ;)

a szept3-i megbeszélés arról fog szólni, hogy összeállítunk egy hosszabb távú elképzelést a színkör számára, mondjuk szorgalmi időszak végéig (dec16) előre, amikor majd a vizsgák miatt bezár a bazár pár hétre.

bárki jöhet elvileg a megbeszélésre, de nyomatékosan kérem, hogy csak az jöjjön, akinek van hozzáfűznivalója ahhoz, amiről itt ötleteltünk nemrég. aki csak szimplán jelentkezni szeretne, ill. megerősíteni a tagságát, az ráér 9-én is.

a "hivatalos" színkörös jelentkezés az első alkalom során, szept9-én fog megtörténni. akkor majd összeírjuk, hányan is vagyunk összesen, mert fogalmam sincs :)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 3 hónapja #269121 Írta: Cueddo

Kincső: köszi, hogy megkérdezted a termet. legjobb lesz, ha átmegyünk, időpont úgyis egyezik. kérlek, akkor jelents be minket keddre. ha hatan megyünk, elvileg jut mindenkire kb. egy százas. ez a próba legyen akkor kétórás, legalább jobban odafigyelünk.
kedden HÁROMNEGYED 5-kor találkozunk az Oktogonon, a burgerkirály előtt, hogy pontban ötkor elkezdhessük a próbát. az 5 után érkezőket kivételesen nem várjuk meg.

az első felvonást tanuljátok meg keddre, hogy hozzá tudjunk kezdeni a mozgás beállításához. amíg ez nem megy, addig meg vagyunk lőve. az alábbi képeket pedig már építgessétek magatokban, gondolkozzatok rajtuk, hogy a próbán már valamilyen elképzeléssel álljunk elő.
ha Esgal is jónak látja, az alábbiakat javaslom gyakorlásra, mivel Erendisünk nem lesz:
első felvonás - 1, 3, (5), 6, 8, 14 (első fele), 19.
második felvonás, Ancaliméknek - 10, ill. 11 (első fele).
majd meglátjuk, ebből mit sikerül próbálni - de ha addig is gyakorlunk, az kárunkra nem válhat. lényeg, hogy senki se jöjjön hiába.

szept2-án maradjunk a Margitsziget 16.00-nál, 19.00-ig. akkor a Palatinus-strand buszmegállóban találkozunk, onnan megyünk a kolostorba.
szept2-án fogjuk megbeszélni a próbarendet (kétszer 3 óra hetente), ami aztán egészen a december 16., péntekkel végződő hétig érvényben lesz. szóval tkp. végig, azután már csak a főpróbaidőszak van hátra.
szerintem maradjunk az ajtósin, úgy tudom, Lau elintézte ezt.

ezt szétküldöm most mailben is.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 3 hónapja #269060 Írta: Kincső
Aldarionosok!
(Bocs hogy nem a levlistán írok de most nem jutok e-mailhez.)
Jövő kedden, aug. 30-án 17-19 óra között mehetünk az Oktogonnál lévő terembe, ha akarunk. Mielőbbi visszajelzés kéne, h. ne az utolsó pillanatban mondjuk le ha nem kell.
Jövő pénteken, szept 2-án csak 13-15 óra között mehetnénk, mondtam h. elvileg későbbre terveztünk, de Edina (a tulaj :) ) fél4-re el kell menjen 8a kolleganőjét meg még nem tudta megkérdezni). Középsulisok részéről 13-ra odaérni képtelenség, mindenesetre :P (vsz akkor még óráink lesznek, legalábbis elég régen volt utoljára 5 órám, és az is 12:40-kor érne véget :arrow: úgysem érek oda)

Ősztől ha oda szeretnénk költözni, úgy tűnik a hétfő a legideálisabb-legbiztosabb, mert Edina akkor úgyis bent van; kedd-szerdán rendezvények vannak, csütörtökön nincs bent, pénteken gyakran vidékre megy. No persze ez nekünk annyira nem jó mert pl. kórus is akkor van, igaz 6-tól. Vagy marad az Ajtósi. :P

[size=9:20jd5e8s]u.i. tudom jókor jut eszembe, de tegnap tudatosult bennem... ha mi Zebegénybe hétvégére megyünk, abba a vasárnap is beleesik... és én NEM szeretnék rögtön a 2. főnixes napomról hiányozni... :roll: megköveztek érte, ha én eljövök előbb?... :oops: [/size]

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.086 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére