Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
remélem megtalállak titeket, merhanem, ideges leszek.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- icke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Cueddo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
icke: szvsz NÉGYKOR kell az ajtósin lenni
Csopbontás-ügy:
nostehát. vegyük sorra.
1. ha néha beszédgyakorlat van, néha meg egyáltalán nincs beszédgyak, az úgy nem megy, mert magunkat ismerve végül ez se, az se lesz.
2. én bennelennék, hogy Balázs előbb átveszi velem, hogy mire kell figyelni (vagy épp akárki mással, aki hajlandó lenne csoportot bontani) - de sztem ezzel leginkább az ötvenes évek orosztanáraira emlékeztetnénk, akik egy-két leckével jártak csak a diákjaik előtt
TANULSÁG, egyben megoldási javaslat, melynek két módja kínálkozik
1. csak beszédgyakorlat lesz, Balázzsal, egész csoportnak. első hallásra nehézkesnek tűnik, de egyféleképp mégis működhet. mégpedig úgy, hogy mindenki otthon gyakorol sokat (ezen múlik a dolog!), és a pénteki alkalommal Balázs leellenőrzi, amit feladott otthoni munkára. így a beszédgyak tkp. abból állna, hogy veszünk vmi újat, közösen begyakoroljuk - kapunk további feladatokat otthoni munkára ugyanabból a témakörből - következő óra elején pedig azzal kezdünk, hogy ezt ellenőrizzük egyesével - és utána vesszük az új anyagot megint.
ez így 60 perc. HA mozgalmasabbá akarjuk tenni a dolgot, hogy ne legyen annyi üres idő, és HA azt akarjuk, hogy mindenre jusson idő.
2. a színkör idejéből ki kell szakítani 2x45 percet. és ebben az esetben maradna a bontás:
első 45 percben: Balázsnál beszéd az 1.csop-nak, nálam lazítás-koncentrálás-mélyítés a 2.csop-nak.
második 45 percben CSERE: nálam az 1.csop, Balázsnál a 2.
(a beszédgyak ebben az esetben is úgy működne, ahogy az 1.pontnál írtam!)
ezt az utóbbit sokkal működőképesebbnek, és értelmesebbnek tartom. de ehhez el kell határoznunk magunkat, hogy rászánjuk az időt, így:
I. 45 perc beszéd(1) / konc.(2)
II. 45 perc konc.(1) / beszéd(2)
SZÜNET - 15 perc
III. gillz-féle gyakorlatok, impró, ilyesmi - 90 perc
így 4-től kb. fél 8-ig fog tartani a színkör. ha azt szeretnénk, hogy működjön a dolog, akkor eszerint kéne működni, és kérném, hogy a szereplőválogatások miatt ne szakítsuk félbe a dolgot.
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- icke
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Felőlem. Legyen úgy. Biza. Oké.
/Most mi vaaaaaan?))/
Mindegy, majd megbeszéljük pénteken.
Balázs
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- gillz
- Nem elérhető
Ha a két csoportvezető megbeszéli, h párhuzamosan haladnak, a tanultabb elébb elmagyarázza a másiknak, mi is kéne, akkor azért nem lehetetlen, h működne a dolog... (mmint a csoportbontás).
Esetleg az is lehet, h mivel Cueddo nem nagyon ér rá, ahogy elnézem, valaki más tartja a másik foglalkozást, ha nagyon kell, akkor mondjuk én, miután Balázs jól elmagyarázta, mire kő odafigyelni, meg elmondta, ők mit csinálnak. Ekkor nagyjából lehet párhuzamosan haladni, ha váltjuk a csoportokat, akkor nagy hátrány nem éri egyiket se.
Dreamer: az érveid rövid távra kitűnőek, de hosszabb tartamban kéne gondolkodni, egy-egy csúszás, újravevés azért még belefér, hisz nem heti távban tanulunk meg beszélni
need more brainz. yourz. now.
- Cueddo
- Nem elérhető
Színjátszónépek,
van egy építő javaslatom. mivel egyértelmű, hogy Balázs meg én teljesen különböző témában tanítunk, így azt mondom, egyelőre a tavaszi félévben rekesszük be ezt a csoportbontós cuccot. így tényleg csak az lesz, hogy lemaradunk a fontos dolgokról. (ha mások cserélődnek is, én biztos kimaradok :egoista: )
aztán majd kitaláljuk bölcsen, hogy férhet be minden a színkörbe. mivel ennyi mindenre nincs idő egy alkalommal, egyelőre tegyük rendbe a beszédet, aztán majd jöhet a koncentráció meg ilyesmi. úgy értem, módszeresen. ez itt a lényeg. ha egyszerre nem megy, akkor lassan, de biztosan fogunk haladni.
[size=9:21oxdale](az már teljesen mellékes, hogy a következő 2 hétben épphogycsak ott tudok maradni 5-ig, meg félévvége, meg ilyesmi, ez egyéni szocprobléma.)[/size]
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Estel Adániel írta: OFF: apukád? hmm... :/=
ON: a MarciBerciKarcsiTercsi* is jó gyakorlat egy levegővel...
*[size=9:3njdb970]Papp Tibor: Nevek, de úgy ki emlékszik rá?[/size]
Bocsi papa
Apa csak egy van
Amugy a "Nevek" lesz egyike a besztech vizsganknak
Mozgalmas vizsga lesz , telnyleg gyertek el ha tudtok, sokminden varhato
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
ON: a MarciBerciKarcsiTercsi* is jó gyakorlat egy levegővel...
*[size=9:27shdhya]Papp Tibor: Nevek, de úgy ki emlékszik rá?[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Oké, haver..
neked külön feladat az "Esti kérdést" egy levegővel elmondani, váltakozó hangszínnel, természetesen. Akkor majd beszélhetünk.
Kuldjed apukam, epekedve varom
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Ellene:
- ismét majdnem ugyanazt kell vennem, mert a másik csoport esetleg mégsem gyakorol, és nem fogja tudni, miről hadoválok.
-El fogjuk kezdeni az Esti kérdést, és esetleg, amik kellettek hozzá (előző foglalkozás), azt a másik csoport nem tudja.
Vele:
-Így mindenki foglalkozik mindenkivel:)
-Cue esetleg egészen mást tanít, mint én ( legutóbb: izomlazítás).
-Meg tudom érteni, hogy a másik csoport nem bírta ki nélkülem!
-Úgyis lesz még összevont csoport, ´szal senki nem veszít semmit.
Balázs
P.S.: Ha még esetleg nem tettem volna meg: Dru, bocsánat, hogy úgy leordítottalak a Fornost próbán, azért a vesszőért. Bocsááánaaaaat!
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- gillz
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
neked külön feladat az "Esti kérdést" egy levegővel elmondani, váltakozó hangszínnel, természetesen. Akkor majd beszélhetünk.
Balázs
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- gillz
- Nem elérhető
Beleg Cúthalion írta:
Dreamer_KF írta: Arany és kék szavakkal... Itt is lehet gonoszkodni, lásd: két levegővel az egészet.
KETTOVEL????? micsoda lamerek En eggyel elmondom es ritmusaban
Na jo, gonosz vagyok ha megy majd eggyel, akkor utana mehet suttogva egy levegovel sokkkkkkal nehezebb suttogva!!!!
ne szólj be, haladó népség
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Arany és kék szavakkal... Itt is lehet gonoszkodni, lásd: két levegővel az egészet.
KETTOVEL????? micsoda lamerek En eggyel elmondom es ritmusaban
Na jo, gonosz vagyok ha megy majd eggyel, akkor utana mehet suttogva egy levegovel sokkkkkkal nehezebb suttogva!!!!
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Hölgyek, urak, tündék, orkok, lidércek és őő...Pookák!
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni a gyakorlás fontosságát. Aki kellő bátorságot, időt és energiát érez magában, az legyen szíves HANGOSAN (nem magában motyogva) gyakorolni a József Attila és a Dsida verset. Akár azok is, akik nem az én csoportomban robotoltak
Emlékeztető:
Mint a mezőn a kisfiú: emelkedő hangszólammal, a mássalhangzók hangsúlyozásával. Ne lehessen hallani, hol kezdesz rá, minél fokozatosabban jutsz el a legpörgősebb, legdinamikusabb részhez, annál jobb. Aztán szépen lassul, és végül megáll. Figyeljetek, nehogy hadarjatok, minden szót artikulálni kéretik . A mazohistábbak megpróbálhatják tágítani a tüdejüket (kés nélkül), és egy levegővel elmondani, amíg csak megy
Arany és kék szavakkal: váltakozó hangszólamok, találjátok meg a vers ritmusát. Figyelem! Lassaaaaaaaannnnn..merengően. Aki bátor, az lophat levegőt, azaz nem kortyol az airből a jeleknél. Itt is lehet gonoszkodni, lásd: két levegővel az egészet. Nekem megy, tehát nektek sokkal jobban kell csinálni ...
Aki akarja, az gyakorolja a Szegény kisfiú panaszait is, mégpedig négysoronkénti levegővel. Ez eléggé könnyű. Szerintem.
Balázs, a Gonosz?, Kegyetlen, Véresszájjú Boszorkányúr
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kincső
- Nem elérhető
Rabyn: van egy LEPKHÉnk illetve lehetne egy a HC-shez (vagy másnéven "Csak egy maradhat"-hoz) hasonlót alkotni
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Dae/siss
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Alyr: viszont az egy emberi történet, nem fennkölt mitológia.
Emberi történetnek emberi történet, viszont a szövege sokkal pátoszosabb, vagyis nehezebb... Ettől függetlenül tényleg egyik darab sem való Kapolcsra, sem a téma, sem a résztvevőktől igényelt hosszú felkészülés miatt.
- Rabyn
- Nem elérhető
Aprórpó tudom már mondtam de várok ötleteket, hogy hogyan vagy milyen humoros darabbal készüljünk a nyárra ha van energitáok. Régebbi darabot is fel lehet ám újítani!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Laurelen
- Nem elérhető
hmmm...akkor azért nem találtam...Alyr Arkhon írta: Nem akarok gonosznak tűnni, de ha van olyan történet amit az Aredhelnél kevesebben ismernek, az az Aldarion. Ugyanis az még a Szilmarilokban sincs benne...
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
B.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- gillz
- Nem elérhető
Dru írta: gillz: Nainnát holnap nem válogattok?
hm. Nainna kell a Caltasválogatáshoz, meg ilyenek, sztem a Nainnákata amolyan járulékos módon válogatunk. De pl. téged még keveset hallotunk... úgyhogy sztem gyere. Meg amúgy is
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
gillz írta: yuteszembe: kéne holnapra még válogatás, tehát örülnék, ha Alyr, pl. te ott lennél, meg esetleg Barndir, Ery Icke is Caltassért. ugye. Meg esetleg a Barahírért indulók, meg ilyenek...
Feltéve hogy nem lázasodom be megin (amire azér kicsi az esély) leszek.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Panda
- Nem elérhető
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3