Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
19 éve 7 hónapja #251793 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
yuteszembe: kéne holnapra még válogatás, tehát örülnék, ha Alyr, pl. te ott lennél, meg esetleg Barndir, Ery Icke is Caltassért. ugye. Meg esetleg a Barahírért indulók, meg ilyenek...

need more brainz. yourz. now.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #251785 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Színművek
First contact megvolt. Azért felírom, hátha olvassa valaki a fórumot:

-Tehát: Holnap még mindig az immáron három verset fogjuk gyakorolni, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt otthon elhalasztották 1es renitens egyedek:)
Azért egy-két trükköt még megmutatok, és egy kicsit továbblépünk. De azt ígérem, hogy meg fogtok szenvedni..Mind nagyon szenvedni fogtok..fájni fog..hehe...hehehehe../Ápoló, kérem adja be a betegnek a nyugtatót/

Aztán van rá esély, hogy (majd) ismét "összevont" óra lesz. Egy kis mellkas és orrhang erejéig. Aztán szövegértünk, ezt ismét külön csoportba. Olyan szövegjeim vannak, hogy ketté áll majd a fületek:)
Pl.: Vár a Tao ceti népe..jól hangzik, mi?

Balázs

P.S.: A MOntágh könyv..megnéztem az impresszumot, és a Wacha könyv már feldolgozta a fent említett szakirodalmat. Ezért lehet ismerős egy-egy vers. Hiába, nincs jobb az egyetemi jegyzeteknél ;)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #251744 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Alyr: viszont az egy emberi történet, nem fennkölt mitológia.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251713 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek
Nem akarok gonosznak tűnni, de ha van olyan történet amit az Aredhelnél kevesebben ismernek, az az Aldarion. Ugyanis az még a Szilmarilokban sincs benne...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #251668 Írta: Cueddo

elnézést.
megint korábban járt el a szám, mint hogy végiggondoltam volna a dolgokat.

ha a kapolcs-szervezők nagyonnagyon igényt tartanak ránk, akkor megcsináljuk. de ha nem, akkor nem fogunk erőlködni feleslegesen. beláttam, hogy az egyszem Aldarion is brutálisan leterheli a társaságot, inkább ebbe teszünk bele most mindent, nem próbálunk ötféle darabot egyszerre.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251593 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Színművek
szerintem se lenne jó Kapokcsra az Aredhel.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
19 éve 7 hónapja #251488 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Színművek
Apropó, ki szervezi a kapolcsi megjelenést ?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 7 hónapja #251487 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Cue: a komoly darabokkal tényleg az a baj, hogy a nagytöbbségnek nem jön le.. Kapolcsn tavaly a KHE eggyes polyénjai amik benne voltak a Király Visszatérben SEM jöttek le..
Meg én anyuból indulok ki meg azkoból akik külsösök voltak és látták a Lepen a Feanort és az Aredhelt és nem érették.. El kellett nekik mesélnem...
De próba szerencsee!
Ha bárki érez magában késztetést egy humoros darab megírásához az sikítson:) És írja meg! :)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #251485 Írta: Cueddo

Rabyn: teljesen igazad van. humoros darabokról azért nem írtam, mert nem az én rendezéseim/műveim, szóval az illetékesekre bíznám, hogy megszervezzék. de maximálisan támogatom, hogy vigyünk humorosakat is.

Olórinpapa: igen, gondolok amatőrversenyekre is, csak nem tudom, milyenek vannak, mikor és hol. nagyon hálás lennék, ha megnéznéd, és feltennéd ide a topicba. aztán szemezgetünk belőle, hogy mire vagyunk képesek.
egyelőre versenyen kívüli részvételként áll a máj15-i ösküi Főnixes-párbaj.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251482 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Színművek
Cue, szvsz az aredhel túl hosszú lenne kapolcsra, meg ráférne némi átalakítás. ezenkívül rengeteg embert megmozgat, pl táncosok(most teljesen elfogulatlanul a tánc kell! bele) milyen techinkák lennének kapolcson? és milyen színpad, gondolom szabadtér, ami persze nagyon hangulatos...na de a lényeg az hogy túl nagy "lélegzetvételű" meg némileg pátoszos, de persze azon lehet formázni. szóval át kell gondolni hogy megcsinálható e és ha igen hogyan.

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 7 hónapja #251480 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Színművek
Cueddo!
Én szívesen megpróbálom megszervezni a részvételeteket valamelyik amatőr színjátszó versenyen...
Persze, ha van rá igény, és ti is vállaljátok.
:wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 7 hónapja #251479 Írta: Rabyn
Drágáim humoros darabot nem akartok vinni valahova? Csupa komoly darabbal nem sokra megyünk, ráaádsul ezek mind Szilmarilokosok, és nem sokan értik őket (a Feanor anyuék nem értettéK) arra gondoljatok nagyon, hogy ha külsős helyre viszünk/visztek valamit akkor azt nem csak a Tolkien Guruknak kell értenie, hanem a nagyközönségnek is!

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #251476 Írta: Cueddo
Mi is ez az önálló szereplés?
úgy gondolom, 2006-os LEP utánra már leszünk olyan szinten, hogy külsősök elé is komolyabban kimerészkedhetünk ;) saját magunknak kéne majd megkeresni művházakat, zöldmacskát & egyéb hasonló típusú helyeket, stb., és mennénk előadni, ellenszolgáltatás nélkül. mi lehetőséget kérünk az előadásra, ők meg olyan belépőt szednek, amit akarnak.

Mit adnánk elő?
TOLKIENES DARABOK:
- Feanor
- Aredhel
- Aldarion & Erendis

(ezeken kívül van még: Sorsok-Életek, Gondolin bukása, Fornost) > ezek nem az én munkáim, a rendezőik-íróikra bízom.

NEM-TOLKIENES DARABOK:
- Weöres Sándor: Szkíták
(felmerült még: Weöres: Endymion, Holdbeli csónakos,
Heltai: A néma levente, Madách: Az ember tragédiája.)

:arrow: javasolnám, hogy nyár végén adjuk elő a Szkítákat szabadtéren, ahol lehetőség van rá, kellően előkészítve, meghirdetve, satöbbi :)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251407 Írta: gillz
uff

Cueddo: köszi az ötletet, már gondolkodtam hasonló dolgon, csak nem tudtam, h ezen gondolkodom :P úgyhogy köszi! Ja, ha van még gyakorlatod, mondjad, mondjad, momdjad. És ez mindenkire vonatkozik.

Csoportbontás:
Szerintem is jobb lesz bontani, tehát, akkor két részre kell spontánul oszolni. Meg akkor, kedves Balázs és Cueddo, vegyétek fel egymással a kapcsolatot megbeszélés céljából :twisted:

Több
19 éve 7 hónapja #251367 Írta: Dreamer_KF
Kérem, kedves hölgyem, társaságunk mindig komolyan vesz mindent! :twisted:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
19 éve 7 hónapja #251365 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek
Latom kezd komolyodni a dolog :twisted: ez jo :wink:

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
19 éve 7 hónapja #251364 Írta: Dreamer_KF
Üdv!

Nocsak, ti túléltétek a beszédtechnikáát? Jó, legközelebb majd igyekszem ezen türhetetlen állapoton javítani. Amikor majd csak pár levegővel kell elmondani a "Mint a mezőn..:"-t..hehehe

Felőlem lehet bontani, de sokat lehet tanulni a többiektől, amikor őket figyelitek. Igaz, hogy a 15 fő már egy kicsit cinkes, d eminden belefért, amit terveztem. Ajánlom népszavazásra a dolgot, vagy Gillz mondja meg, mi legyen (Aye, Mom! 8) :P :) )

Balázs

P.S.: For Clan and House! :twisted:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
19 éve 7 hónapja #251302 Írta: Cueddo
egyébirántpedig,

csak egy javaslat gillznek.

színiiskolában olyat szoktunk csinálni, hogy ún. tartalom nélküli jeleneteket adunk elő. mégpedig úgy, hogy magunk írunk egy kb. 6-8 replika terjedelmű párbeszédet, ami önmagában nem jelent semmit, kb. a "jó napot, kérek egy hírlapot, stb."-nek felel meg. aztán ebbe megyünk bele: kik, miért, hol, mi a konfliktus, stb. megadott szöveghez keresünk érzelmi hátteret.

ennek másik változata: a csoportok minden tagja kap egy-egy előre megszabott mondatot, pl. "vigyázz! / kérlek.", vagy "mit mondtál? / tegnapelőtt." és megintcsak meg kell tölteni valamivel.

szerintem ezek is segíthetnének fejlődni az átélésben , (azok mellett, amit egyébként csinálunk az imprózás előtt), ha fogalmazhatok ilyen nagyképűen ;)
szóval, bele lehetne menni, hogy konkrétan hogy kell egy jelenetet felépíteni.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251201 Írta: Cueddo

kedves Színjátszónépek,

szerintem hasznos lenne, ha mégis csoportot bontanánk az alkalmak első 60 percére. nagyon tetszett a beszédgyakorlat, de így rengeteg az üres idő.

a másik csoportnak én fogom tartani a foglalkozást, színiiskolai tapasztalatok alapján :) Balázzsal majd egyeztetünk, hogy nagyjából ugyanaz legyen a téma, hogy senki se maradjon le semmiről.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #251058 Írta: gillz
Drizzt, minden rendben? olyan szétesett vagy :twisted:

egyelőre kapsz haladékot az idézettel, de akkor aztán szép és csilivili legyen! :P

Több
19 éve 7 hónapja #251055 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Színművek
Dreamer, ahogy megláttam az avatart, tudtam, hogy te vagy...persze ez nem célzás :D DD. A tremere vérvonal...na igen...khm...én, mint kötsög tremere ugye nem mondom, hogy nincs igazad :) .
Megyek ma...nem kések...de totál nem volt időm idézetet keresni, mivel nem voltam itthon. Ááááhhh...kövezzetek meeeeeeeeg...plüss kövekkel, ha lehet...rózsaszín és sárga plüss kövekkel.
Jaja, egynémely' jelenet szó szerint beteg volt :) .

Több
19 éve 7 hónapja #250656 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Színművek
Köszönöm az eddigi jelentkezéseket!
De még sok vállalkozó Szellem szunnyad a palackjában, kéretik kilökni a dugókat!

Leguanember írta: Szervusztok Versszeretők, Ékesszólók -Jóbarátok!

Közeleg ez év április 11-e, József Attila egyszázadik születésnapja, melynek alkalmából ünnepelni hívlak Titeket. Immáron negyedik éve a Fillér Utcai Általános Iskola folyamatos versmondással emlékezik a költészet napján, mely egyben rekordkísérlet is. várnak mindenkit, akinek szívügye a vers, akár az iskola tanulója, akár az utcáról betévedő vendég. Gyertek el Ti is, és szavaljátok, olvassátok egy magyar költő versét; együtt tisztelegve a babérkoszorúk előtt!

Április 11-én, hétfőn délután három órától a Moszkva tértől öt percre.
:!: Ha csatlakoztok a csapathoz, írjatok nekem privit vagy emilt (ld. a hozzászólás alsó menüsorában) április 6-ig a választott verssel, polgári nevetekkel :!:

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
19 éve 7 hónapja #250437 Írta: gillz
Salalla.

Most pénteken még mindig meghallgatunk... Vagyis, abban az esetben, ha a férfiaink képesek mind megjelenni, főleg a főszereplőkre pályázók. Mondom, mind. Igen Brandír, te is :twisted:

A színjátszón most egy kis előadáscsoporttal kezdünk múltkori későink jóvoltából, NEM felejtettem el a büntetéseket. Szval ne tessék késni, a táncosok senem.

Hm, ez a verseny cucc jól hangzik, mint mi kivételezettek... :lol: jó lesz, jó lesz.

Salala.

Több
19 éve 7 hónapja #250409 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
Nos, mélységes sajnálatomra legközelebbi pénteken, ápr. 8-án kb. 6-negyed7-kor le kell lépjek színicsopiról... :( [size=9:19zr8cjp](családilag a Vígszínházba megyünk Tévedések vígjátékát nézni :wink: )[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 7 hónapja #250405 Írta: Cueddo

majd megnézem a Wacha Imre-féle könyvet is, de mi a Montághból dolgozunk, és szintén fénymásoltam nektek :) most, az első pár hétben megpróbáljuk becélozni azt az időmennyiséget, ami se nem kevés, se nem sok, minimum 60, maximum 90 perc.

VISZONT NAGYON FONTOS:
ez a beszédcucc heti egy-másfél órában mindössze arra képes, hogy új dolgokat tanuljunk, és ellenőrizzük egymás fejlődését, és tanácsokat adjunk egymásnak a hibák kijavításához. a munka zöme otthonra marad. az igazi fejlődésünk azon múlik, hogy ki-ki mennyi időt szán rá, hogy saját magát fejlessze. ezt mindenkinek saját döntésére bízom, de aki a jövőben komolyabban szeretne színészettel foglalkozni, vagy csak szimplán jobb szerepekhez jutni amatőrként, annak ajánlatos. eddig, mivel nem volt rá lehetőség, nem kértem az önképzést a szereplőktől. most, hogy már lehetséges, szeretném, ha a szereplők rendszeresen járnának, és foglalkoznának ezzel.

hozzáteszem, mindez csak jótanács. én ehhez tartom magam.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #250285 Írta: Dreamer_KF
Helló nép!

Meg kell vallanom, hogy kifejezetten élveztem a legutóbbi péntek délutánt, kora estét. Az imprók némelyike eléggé "beteg"-re sikeredett, ami nem baj, sőt! Nem hiába a malka az egyik legkedveltebb vérvonal ( a tremere mellett, természetesen 8) ).

Nnna, ha letisztázódott ez a csoportbeosztás, és Gillz bizalma még töretlen irányomba, akkor én vó´nék az a srác, aki a beszédtechnikát tartaná. Jó hír, hogy lehetőség szerint minden verset, szöveget, ritmusgyakorlatot fénymásolnék, így sajnos el kell tekintenetek a könyvek vásárlásától. De persze majd mindenkinek előre szólok, hogy melyik verset, és hogyan. Ha be tudjátok szerezni a könyvet, tegyétek ( Wacha Imre: Beszédtechnika), de meglepetést fog okozni. Ez ugyanis jegyzet, ami telis-tele van szebbnél szebb versekkel, szövegekkel.. Instrukciók meg ennyi: ( első óra: megtanulni az Esti kérdést.. :twisted: )

A csoportbontást támogatom, rendkívül nehéz lenne minden emberrel foglalkozni, ha ilyen sokan vagyunk. Na persze, mikor is tértem ki egy kihívás elől? :twisted:

Balázs

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
19 éve 7 hónapja #250178 Írta: Rabyn
Végülis ki fogja a mozgást, beszédet tanítani??

Több
19 éve 7 hónapja #250146 Írta: Cueddo

Beleg & mindenki: beszéltem a tanárúrral, és azt mondta, hogy kivételt tesz velünk, de az nem lenne fair, ha mi is versenyeznénk, mert a technikai tudás töredéke sincs meg nekünk. de nem is a verseny a lényeg, hanem hogy együtt csináljuk az egész cuccot. és helyben kapjuk a feladatot, egy prózai idézetet.

ja, és a csoportbontás: aki nem érti, az keressen vissza szerda-csüt tájára. az óra első felében bontás lesz (légzés-beszéd-mozgás-koncentráció 90 percben), utána pedig jelenetezés együtt, szintén 90 percben. a kettő között negyed óra szünet.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 7 hónapja #250052 Írta: Rabyn
Már nincsen két csoport egy ideje...

Több
19 éve 7 hónapja #250025 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Színművek
Az enyém elég beteg volt ? :P :)
Amúgymeg ez olyan összevont izé volt ? Vagy mán nincs két csoport ?

gillz írta: azért az a tanulás az azt jelenti, h az iskolájukban volt ilyen óra :P de nálam valszeg jobban ért hozzá.

ma viszont április elseje van, vegyétek tudomásul. ha van beteg színjátszószituációtok, ne felejtsétek el ma délutánig :twisted:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.044 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére