Nyomtatás

Tímár Máté és Dániel: Horthanc - Orthanc hóból

Egy építkezés története


2006. február 11-én kimentünk hárman (én + két öcsém) a mellettünk lévő térre, és némi hógolyózás után hóember építésbe kezdtünk, ami hamarosan átcsapott "Építsünk Orthancot!" mozgalomba.



Először sajnos inkább a pisai ferde toronyra hasonlított, de kis küzdelem árán lefaragtuk a különbségeket. Sajnos mikor befejeztük a torony módosításait, vagyis nem kellet többet lefaragnunk a csáléságából, a kisebbik öcsém nem akart leállni a rombolással, és csak farigcsálni szeretett volna, ezért a hidegre való tekintettel be is vonult a házba melegedni.

Eddigre a torony tömegének nagyrésze megvolt, egyenes is volt, csak épp nem nézett ki sehogy. Azokat a díszítéseket amik a filmben vannak lehetetlen lett volna csak megkísérelni leutánozni, de valami jellegzetességet szerettünk volna adni a műnek. Végül a "szarvai" mellett döntöttünk.



Csakhogy azokat nem volt olyan könnyű megcsinálni. Kitaláltuk, hogy vödörbe préselünk havat, hogy majd abból faragjuk ki a szarvakat. Ez korántsem bizonyult egyszerű feladatnak, mert 4-ből 2 derékbatört a próbálkozások alatt. ezeket utólag pótoltuk méretre szabott hóelemekkel.

Miután ezzel kész voltunk, felötlött, hogy egy kis erkélyt is teszünk hozzá, ahonnan Szarumán kinézhet. Ha már erkély van, akkor egy lépcsőt is csináltunk, ezzel kész is volt a mű. Beletettünk egy KFC Happy Meales Szarumánbabát (kis fickó), majd lefényképeztük.



Sajnos elég kis felbontásúra lett állítva a gép, ezt utólag sajnáljuk. Valamint azt is, hogy 16 órára le lett rombolva (13 kor lett kész). Mégcsak nem is tisztességesen, a földig tiporva, ahogy azt Sauron tenné, épphogy ledöntve a közepét. Na szép...





Írta és készítette:
Tímár Máté és Tímár Dániel

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned