Interjú Pandával

Hova jártál és hova jársz most iskolába?
A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumba jártam német tagozatra. Most másodikos vagyok a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán idegenforgalom és szálloda szakon. Efféle hosszú szövegek értelmezéséhez szokott közgazdász leszek.

Mi szeretnél lenni, ha végzel?
Valami sok mozgást igénylő, emberekkel találkozós munkát szeretnék, ami nem is tűnik munkának, például telepített idegenvezető egy szép tengerparton vagy rendezvényszervező. Érdekel még a marketing, országimázs-alakítás, és lehet, hogy mire igazán felnőtt leszek, letelepszem egy wellness- szállodában.

Mikor olvastad a GYU-t és hogy kerültél kapcsolatba az MTT-vel?
A Gyűrűk Urát az első film után olvastam, épp lesérültem edzőtáborban (tájékozódási futás), és a fiúk a kezembe nyomták, hogy ne unatkozzak, amíg ők az erdőben futkorásznak. Két évvel később újraolvastam a könyvet, és akkor már egész mást mondott. Ez 2004. nyarán volt, akkor elkezdtem olvasni a Tolkien.Hu fórumát és ősszel regisztráltam. Az MTT- be pedig 2005. elején léptem be, miután először láttam élőben emtétéseket a maratoni filmvetítésen és valami nagyon megtetszett ezekben az emberekben. A Szilmarilokban szerepel a mondat, hogy "győzedelmeskedtek, mert a szemükben még nem halványult el Aman fénye".

Mióta dolgozol titkárként és ezek milyen feladattal járnak?
2005. őszén lettem titkár, miután Morgana lemondott. Nagyrészt adminisztrációs feladataim vannak, a tagnyilvántartás vezetése, jegyzőkönyvírás a vezetőségi megbeszéléseken és közgyűléseken és a tagság tájékoztatása. Az MTT korábbi jegyzőkönyvei, határozatai nincsenek rendbeszedve, ennek már nekiálltam, de messze a vége. :) A vezetőségi megbeszéléseken hozzászólhatok a dolgokhoz. Az egészben a legjobb a vezetőségi tagok "összeszedése", időpontegyeztetés, kommunikáció felsőfokon. :)

Ezenkívül milyen feladatokat vállaltál?
Titkárként semmit. Az infocsoporttal készítjük a havi és féléves hírlevelet a tagoknak illetve a hírmondót külsősöknek. A Synithosszal felléptem az idei LEP- en, de február óta nem járok a pénteki színkörös megmozdulásokra, sikerült megint lesérülnöm, ezúttal korizás közben, és ez egy kicsit hosszadalmas felépülés. A Tolkien Fogadó szervezőcsapatában is benne voltam. Elég sok mindennel próbálkoztam, a Tolkien.Hu szerkesztői között is szerepeltem egy darabig, de a számítástechnikai trükkök túltettek rajtam. Szoktam infopultozni és mindenfélében segíteni rendezvényeken, a föl- le rohangászás a létfeltételem.

Kik a barátaid és mit szoktatok csinálni szabadidőtökben? Általában azokkal az emberekkel vagyok jóban, akikkel épp csinálunk valamit, így a tavalyi táboros csapattal egy csomót találkoztunk és mentünk erre- arra az országban, meg a vezetőség tagjaival találkozunk ugye a vezetőségik okán. A péntekenként találkozó színjátszósok is egy jó társaság. Persze vannak emberek, akikkel többet beszélgetünk, ha találkozunk, de kiemelten barátként nem szoktam senkivel találkozni, csak mint "mtt- sekkel", egy nagy közösség tagjaival.

10 év múlva is szeretnél itt lenni és szerinted lesz még akkor MTT?
Ez a kérdés akkor eldőlt, amikor az első emberben felmerült. Szerintem a kialakult barátságok megmaradhatnak, ez egy néha összejáró baráti társaság lesz, amit épp a sokszínűsége tart össze. Pár év múlva az emberek nagy része lesz annyira felnőtt, hogy ne változzon, és akkor kialakulhat egy állandó szereposztás. De az MTT, mint szervezet működéséhez folyamatosan szükség van új emberekre és mozgásra.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére