Nyomtatás

MTT Hírlevél (2007. november)

Köszöntő

Kedves Tagtársunk!

Mindenekelőtt Áldott Adventet kívánunk mindenkinek, és örömmel teli készülődést a karácsonyra! Az idei év utolsó Hírlevelében megtudhattok mindent az elnökségi döntésekről és a közgyűlés határozatairól, olvashattok beszámolót a Samhainról, valamint a TLV, a Karácsonyi Est és a Tolkien Születésnap tudnivalóiról. A Tolkien.HU hírei után az éppen aktuális pályázatok és felhívások zárják az aktualitásokat.

Kellemes olvasást hozzájuk!

Üdvözlettel:
Az InfoCsoport


Vezetőségi döntések


A novemberi elnökségi ülésen meghallgattuk RÓZSA időszaki pénzügyi beszámolóját, megbeszéltük a kiírandó pályázatokat, a közgyűléssel kapcsolatos teendőket, de szó volt a Tolkien.HU helyzetéről és a tudományos konferencia előtt álló akadályok leküzdésének lehetőségeiről is.


Rendezvények

Október 31-én egy éjszaka erejéig mindenki ledobhatta magáról a hétköznapok megszokott álarcát és megmutathatta lelkének sötét oldalát, így senkinek sem okozott meglepetést, ha véletlenül kóbor vámpírokkal, sötét tündékkel, halottakkal vagy esetleg egyéb rémisztő lényekkel találkozott a folyosón. Az elmúlt években nagy sikernek örvendő Samhainnak idén az Alternatív Közgazdasági Gimnázium szolgált helyszínül. Ez a rendezvény sem jöhetett volna létre szervezők nélkül: Gillznek köszönhető a helyszín biztosítása, Aeglosnak a dekoráció, a pénzügyi és technikai részletek lebonyolításáért, pedig Celebrom volt a felelős. Köszönjük nekik! A rendezvényről készült élménybeszámolók megtekinthetőek a fórumon.

Hamarosan kezdetét veszi a Tolkien Levelező Verseny 2007-2008. évi versenysorozata. A jelentkezési lapok leadási határideje november 30-án lejárt. A szervezők továbbra is szívesen fogadnak minden segítséget a lebonyolítással kapcsolatban!

December 15-én Karácsonyi Estet tartunk a Batthyányi Alapítvány termében. A rendezvény este 6-tól 9 óráig tart, azonban akik szeretnének részt venni a terem dekorálásában, azokat 5 órára várják. A rendezvényre jelentkezni, illetve az esetleges segítő és fellépő szándékot jelezni Aminak lehet e-mailben (illuin_omral @ freemail.hu).

Megkezdődött a 2008. évi Tolkien Születésnap megszervezése. A helyszín sokak számára ismerős lehet, hiszen a rendezvényt január 5-én ismét az AKG épületében (Budapest, III. ker. Raktár u. 1.) tartjuk.
A rendezvény főszervezője Ankalimon. A színpadi produkciókért Márk (segítője: Milendória), az ismeretterjesztésért Melian (segítője: Gandalf), a logisztikáért Celebrom, az infópultért Rabyn, az árusításért Rózsa, a Hobbit fogadó hangulatáért Ádám (segítője: Lau), a büféért Tünde, a szerepjátékért Gillz, a családi, gyermek és kreatív programokért Newra (segítője: Artemisz), az őrségért Alyr, a ruhatárért pedig Kincső a felelős.
A színpadi produkciókkal készülő emberek a lehető leghamarabb jelezzék Márknak e-mailben (ubi@chello.hu) az előadásra szánt darab műfaját, hosszát és hogy várhatóan mikor lesz megtekinthető állapotban.
Az egyes részlegek vezetői december 14-ig jelezzék Celebromnak bármilyen kommunikációs csatornán, hogy milyen anyagokra lesz szükségük a raktárból! Ha valaki saját maga szerzi be a szükséges anyagot, ne felejtsen el számlát kérni az MTT nevére.
Fontos, hogy még mindig nem jelentkezett tapasztalattal rendelkező ember, a kommunikációs feladatok ellátására. Ankalimon sürgősen várja a jelentkezéseket a tisztség betöltésére. Előzetesen szükség van olyan emberek jelentkezésére is, akik segítenek a bevásárlásban, január 4-én az AKG berendezésében és dekorálásában, valamint a rendezvény estéjén az elpakolásban. Ha valaki a rendezvény idejére kölcsönözni tud projektort, jelezze a rendezvény topicjában, továbbá aki a rendezvényt megelőző, és a rendezvény estéjén benzinköltség térítés ellenében az MTT rendelkezésére tud bocsátani nagyobb légterű járművet, amely alkalmas a raktárban található kellékek helyszínre szállítására, mihamarabb jelezze Celebromnak! Akik szeretnének helyszíni segítséget, előadást vagy egyéb más feladatokat vállalni, jelezzék azt az adott terület felelősének e-mailben.
A szervezéssel kapcsolatos legújabb információk megtekinthetők a rendezvény topicjában, ezért mindenkit kérünk, hogy kísérje figyelemmel a fejleményeket.


Közgyűlés

Az idei őszi közgyűlés (2007. november 17.) legfőbb témái az elkövetkezendő időszakra vonatkozó rendezvények voltak. Az elmúlt évekhez hasonlóan biztosan megrendezésre kerülnek, az alábbi rendezvények: Tolkien Születésnap, Farsang, Tavaszi Találkozó, Nyári Tábor. A Tudományos Konferencia még kérdéses.
A közgyűlés elutasította a Manifesztum átszövegezését, viszont elfogadta a 2008. évi előzetes költségvetési tervezetet, valamint megalapította a Csavardíjat, amely a jövőben félévente kerül majd kiosztásra azok között, akik háttérmunkájukkal folyamatosan hozzájárulnak a Társaság működéséhez. Végre megoldódni látszik a raktár kérdése is, az MTT az Átjáróval közösen fog új helységet bérelni, amint sikerül megegyezésre jutni az adott kerületi önkormányzattal.
A következő tavaszi közgyűlésen vezetőségi választások lesznek.


Média

A Tolkien.HU ebben a hónapban igen sok remek írással lett gazdagabb. Sötét Úr verset írt Mindig címmel, Ardenis a Két Vándorról írt novellát, viator pedig egy szomorú Búcsúról írt nekünk. Namarie két humoros írást is feltöltött (egy, kettő), Ireth Tulckaleumä egy paródiával nevettetett meg minket. Gilgaladnak köszönhetően egy filmkritikát is olvashatunk.

A honlap legsürgetőbb programozási feladataira, a fontosabb javítgatásokra létrejött egy külön munkacsoport, amikor befejezik ezeket a munkákat, akkor kerül fel a lapra az új dizájn. A radikálisabb változásokra még várnunk kell.


Pályázatok és Felhívások

Elkészült a 2007-es tábori kérdőív. A szervezők arra kérnek minden tündét, hogy mihamarabb töltsék ki, hiszen a statisztikai adatok fontos segítséget nyújtanak 2008-as tábor szervezőinek.

Közeleg a következő Lassi lapzártájának határideje. Orsie és Nimdorc december 2. éjfélig várják e-mailben a cikkeket azoktól az emberektől, akikkel előzetesen megbeszélték. Fontos, hogy az irományokat mindkét szerkesztő megkapja, ezért nem elég, ha csak az egyik szerkesztőhöz jutnak el a cikkek! (dorka @ umann.hu és fraktal28 @ gmail.com)

A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet a 2008. évi MTT Farsang fő szervezőinek kiválasztására. A rendezvény szervezésére vonatkozó koncepciót, és a szervezői csapat tagjainak bemutatását tartalmazó leírást december 3. délig kell elküldeni az info @ tolkien.hu címre.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetett pályázni a 2008. évi MTT Tábor szervezésére. Újdonság azonban, hogy a pályázatot két, egymástól különálló részre bontották: első körben tábori koncepciókkal lehetett pályázni, míg a második fordulóban a bírák által legjobbnak ítélt tervezetek megvalósítására pályázhattak szervezni vágyó csoportok. A nyertes koncepciók megtalálhatóak a tábor topicjában, a szervezőgárda összetételéről várhatóan december 3-án születik döntés.

A hírlevelet írja és kiadja: InfoCsoport Elérhetőség: mtt.infocsoport @ vipmail.hu Felelős kiadó: Gandalf gandalf @ tolkien.hu Főszerkesztő: Panni panni @ tolkien.hu

Következő Hírlevelünk 2008. február elején jelenik meg.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned