Tolkien Tábor 2013. - Nan Thurin – A könnyek útján

A Magyar Tolkien Társaság 2013. augusztus 1-11. között immár tizenegyedik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, ami idén a városlődi Iglauer Parkban kap helyet. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Most lehetőségetek van 7 napra is jelentkezni!

 

 

 

A táborról általában

A Magyar Tolkien Társaság táborai évek óta az intenzív alkotótevékenységen és közösségi élményeken keresztül, átélhető módon próbálják a résztvevők számára megmutatni a tolkieni mitológia értékeit. A résztvevők életkora széles skálán mozog, a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, de közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak a közösen töltött napok alatt. A táborba 110-140 főt várunk idén, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

A tábor helyszíne: Városlőd, Iglauer park (http://www.iglauerpark.hu)

Időpontja: 2013. augusztus 1-11.

A táborral kapcsolatos tudnivalók nyomon követhetőek lesznek a Tolkien.hu fórumának 2013-as nyári tábor topikjában is.

 

Kedves Táborozni Vágyók!

Többen jeleztétek, hogy idő-vagy anyagiak híján nem tudtok végig részt venni a táborban, pedig érdekelne titeket. Most lehetőségetek van 7 napra jelentkezni, 25 %-os árkedvezménnyel.
Az egyhetes táborozás augusztus. 4-én kezdődik, és 11-ig tart, azaz a tábor 4. napjától csatlakozhattok a Rejtett Völgy népéhez.
 

A 7 napos tábor árai a következőek:

  • Nem MTT tagoknak : 38 000 Ft
  • Pártoló tagoknak: 36 100 Ft
  • MTT tagoknak: 32 300 Ft

 


A rövidített táborra érkezők számára nem tudunk csoportos utazást, illetve prémium szobát biztosítani.
 Az árba a szállás, étkezés és a programokon való részvétel tartozik bele.

A részvételi díj egy összegben fizetendő legkésőbb július 15-ig! A jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével és a pénz beérkeztével lép érvénybe! (A fizetéssel kapcsolatban bármilyen óhaj, kérdés vagy kérés esetén írj emailt Kutassy Zsófiának (Idhren)  kutassy.zsofia kukac gmail pont com

A jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési lapot, és a lap alján a megjegyzések rovatba írd be: "7 napos tábor"

 

A csapatokról

A 2013-as táborban a táborozókat hat különböző csapatba fogjuk beosztani, míg velük párhuzamosan a kreatív tevékenység keretéül a rendek szolgálnak majd. A tábor legtöbb napján e kettő délelőtt-délután váltja egymást, de lesz egész napos kirándulás és más különleges napi program is. Ezen kívül sok szabadidő és esti tábortűz, illetve teaház biztosít majd a kikapcsolódásra, sportolásra, pihenésre, kötetlen ismerkedésre lehetőséget. Hatféle tevékenységben mélyedhetnek el idén a jelentkezők, táncosok, harcosok, erdőjárók, zenészek, lore-mesterek és vizuális alkotók fogják megmutatni egymásnak a tábor végére, mit is tanultak a tizenegy nap alatt → rendi leírások

A csapatok élén a csapatvezető és egy rendvezető mellett idén egy csapathős is része a csapatnak, aki a keretjátékba való beilleszkedést segíti.

A Középfölde világával való ismerkedésen kívül a táborozók számtalan (egyéni és csoportos) alkotó tevékenységben is kipróbálhatják magukat. Az eddigi táborokban megszokott tevékenységi körök mellett (képzőművészet, zene, tánc stb.) idén a szabad rendi órákkal új és színes lehetőségeket szeretnénk kínálni.

Az eddigi évekhez hasonlóan ismeretterjesztő programok, természetjárás, kreatív és kézműves foglalkozások, színpadi produkciók, hadi- és csapatjátékok, közös éneklések és tábortüzek várnak a leendő táborlakókra.

 

A keretjátékról

A tábori programokat sokéves hagyományainknak megfelelően egy keretjáték fogja össze, amelynek során a résztvevők Középföldén érezhetik magukat. Az idei kerettörténet az Első Korban, a Nirnaeth Arnoediad, azaz a Megszámlálhatatlan Könnyek Csatájának évében játszódik, és az utána történteket meséli el:

Nagy volt a Sötét Úr diadala, mert győzelmét szíve szerint érte el: ember vette el ember életét, árulta el a tündéket, s félelem és gyűlölség támadt azok között, akiknek egyesülniük kellett volna ellene. Fingon birodalma immár nem létezik, Feanor fiai pedig úgy hányódnak, mint falevelek a szélben. Seregük szétszóródott, szövetségük szétesett. Az orkok, farkasok és az áruló keletlakók előtt megnyílt az út Beleriand felé, s senki sem járhatja többé biztonságban az utakat vagy a vadont.

Bár a hadba vonulók rokonai dicsőségesen hazatérő hősöket vártak, nem tért vissza soha senki Fingon seregéből, sem Hador házából. Hír sem jött a csatáról és uraik sorsáról. Éjszaka borult e földekre, s nagy vihar támadt nyugat felől. Keletlakók özönlötték el Hithlum, Mithrim és Dor-lómin területét. Hador népét kifosztották és alattvalóvá tették, a tündék maradékát az északi bányákba hurcolták rabszolgának, csupán néhányuk szökött el. A háború túlélői, az otthonaiktól megfosztottak, bujdosók és üldözöttek a vadonba meg a hegyekbe menekülnek, biztonságot és rejtekhelyet remélve.

A bővebb kerettörténet-leíráshoz kattints ide!

 

Szállás:

Az idei táborban nem tervezünk sátras elhelyezést,4 fős bungalókban és 9 fős faházakban (két szinten 4 ill. 5 fő) lesz lehetőség az alvásra. A táborhoz tartozó villában lévő öt prémium szobát (2 ill. 4 ágyasak), melyekhez saját fürdőszoba tartozik, felár ellenében lehet igénybe venni, itt prioritást élveznek a kisgyermekes családok. Amennyiben érdekelne ez az opció, kérlek vedd fel a kapcsolatot a táborvezetővel.

A szállás nem tartalmazza az ágyneműhuzatot, ezért sajátot, vagy hálózsákot hozzatok! Akinek erre nincs lehetősége, az a jelentkezési lapon jelezze, 500 Ft ellenében tud a helyszín ágyneműt biztosítani.

 

Az étkezésről:

Napi háromszori, egy meleg, és két hideg étkezéssel számolunk, aminek elkészítését előreláthatólag Kovács Anikó (Anikó néni) vállalja. Lehetőség van vegetáriánus, laktóz-és gluténmentes étkezést kérni, kérjük, hogy aki ezt igénybe venné, jelezze a jelentkezési lapon!

Csoportos leutazást szervezünk vonattal Budapestről, veszprémi átszállással Városlődig (a vasúti menetrend függvényében ez még változhat). Az utazással kapcsolatban a tábori levelekben szolgálunk információval.

Figyelem, a részvételi díj az útiköltséget nem tartalmazza!

 

Jelentkezés, és részvételi díjak:

 

Figyelem!


Jelentkezési határidő: 2013. július 15.

 

A fizetési határidők a részletekben fizetést segítik elő; ha egy adott fizetési határidő után jelentkezel, az azt jelenti, hogy a legközelebbi határidőnél az addig esedékes részleteket egyben kell utalnod. Pl. ha május 28-án jelentkezel, akkor a legközelebbi határidőnél már a teljes tábordíjat egy összegben kell utalnod. Amennyiben valamiért nem tudsz utalni, írásban, indoklással jelzed a táborvezetőnek!

 

A rendi beosztásnál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezni!

 

A jelentkezés az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével történik, és az első részlet befizetésével lép érvénybe.

Jelentkezési űrlap

 (Ha csak 7 napra jössz, a lap alján a megjegyzések rovatba írd be: "7 napos tábor" )

A jelentkezések elbírálásakor túljelentkezés esetén figyelembe vesszük az MTT tagságot (csak 2013. március 31. előtt belépett és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező rendes tagok, és az utolsó befizetési határidőig belépett pártoló tagok esetében!), illetve a jelentkezési sorrendet. A jelentkezési határidőn túli jelentkezések esetében csak a jelentkezési sorrend számít, amennyiben lesz még hely a táborban.

A jelentkezések elfogadásáról e-mailben értesítünk mindenkit!

18 éven aluli jelentkezők esetében a szülő/gondviselő írásos beleegyezése szükséges (az űrlap kitöltése mellett), amit az alábbi linkről tölthettek le:

Szülői jóváhagyás

Kérjük kinyomtatni, kitölteni, majd a Magyar Tolkien Társaság, 1203 Budapest, Török Flóris u. 19. címre elküldeni (a borítékra írjátok rá: Tolkien Tábor 2013). Kérjük, hogy a biztonság kedvéért szkennelve is küldjétek el a lenti e-mail címre, hogy legyen egy biztonsági tartalék, ha a postán elkallódna. Amennyiben a szülői nyilatkozat nem érkezik be határidőig, a jelentkezés sajnos nem érvényes!

 

 A teljes tábor árai:

  • Normál ár: 50 000 Ft
  • MTT pártoló tagoknak: 47 700 Ft
  • MTT rendes/támogató/tiszteletbeli tagoknak: 43 100 Ft
  • Prémium szoba felár a villában: szobánként (!) 8.000 Ft a teljes tábor idejére. (2 személyes szoba: 4.000 Ft/fő/tábor, 4 személyes szoba: 2.000 Ft/fő/tábor)

 (A hét napos lehetőség árait lásd feljebb!)

A részvételi díj tartalmazza a szállást, étkezést és a programokon való részvételt.

SZÉP kártyával való fizetésre van lehetőség, kérjük, ha élnétek ezzel a lehetőséggel, jelezzétek a jelentkezési lapon!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnénk a segítségeteket kérni, hogy megkönnyíthessük a táborba való lejutást azok számára, akinek a tábordíj jelenti az akadályt a részvételhez. Amennyiben úgy érzed, le tudsz mondani a téged megillető kedvezményről, hogy azt más kaphassa meg, jelezd a jelentkezési lapodon! Ha nehézséget okoz a tábori díj kifizetése, és szeretnél kedvezményt igénybe venni, írj egy emailt rövid indoklással a tábor vezetőjének, Kutassy Zsófiának (Idhrennek) a kutassy pont zsofia kukac gmail pont com címre!

Az MTT rendes tagokra vonatkozó kedvezményt csak a 2013. március 31. előtt belépett, és a tábor kezdetén tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagok esetén tudjuk biztosítani. A pártoló tagok esetén az utolsó fizetési határidőig, azaz 2013. július 12-éig belépett tagokesetén érvényes a kedvezmény (a pártoló tagság éves tagdíja 1000 Ft). A tagságról és a belépésről az alábbi linken olvashatsz:

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=205&contentType=FAQ&contentId=998&Itemid=205

Ha kérdésed van, bizonytalan vagy tagsági viszonyodról vagy tagdíjadról, akkor keresd Sági Kiss Danit (Alewet) az alewyan kukac gmail pont com címen.

 

A befizetés módja:

A részvételi díjakat átutalással vagy OTP pénztári készpénzbefizetéssel várjuk a Magyar Tolkien Társaság számlaszámára:

OTP-számlaszám: 11709002 -29900837(-00000000)

Fontos! – Semmiképp ne postán fizess, az nekünk komoly pénzbe kerül! Utalásnál, vagy OTP pénztári készpénzbefizetésnél a közleményben kérjük feltüntetni a (polgári) neved, és a “tábor – 1,2,3. részlet” szót! Amennyiben ezt elmulasztod, a Társaság pénzügyekért felelős személye adományként fogja elszámolni befizetésedet!

Befizetési határidők a teljes tábor idejére jövőknek:

  • Első részlet: 2013. ápr. 23. - 15.000 Ft
  • Második részlet: 2013. máj. 24 - 15.000 Ft
  • Harmadik (utolsó) részlet: 2013. júl. 12. - 16.000 Ft/ 13.700 Ft/ 9.100 Ft
    (+ a prémium szoba felár, amennyiben igényled)

 A hétnapos opciókra jövőknek egyetlen fizetési határidejük van, július 15. Eddigre kell a teljes, rájuk vonatkozó összeget befizetni!

2013. július 1. az utolsó határidő, amikor vissza lehet mondani a tábort, ez után egyedi elbírálás alá esik minden eset (az ez után lemondók a befizetett tábordíj 80%-át fogják csak visszakapni).

 

Részletesebb információk a kapcsolódó fórumtopikban, illetve a Társaság facebook-oldalán.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/307884472672216/

 

Kapcsolat:

Kutassy Zsófia, Táborvezető: +36-30/543-69-66, kutassy.zsofia kukac gmail pont com

Főszervezők: foszervezok_nanthurin2013 kukac googlegroups pont com

 

 

A fenti illusztrációk Jenny Dolfen munkái.

 

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 április 2014 22:39

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére