Nyomtatás

KOMT 2020 - További programok

A Kreatív Online Művészeti Találkozó nem csak az időhöz kötött foglalkozásokból áll: készültünk olyan programokkal is, amelyekkel akkor foglalkozhatsz, mikor éppen van rá kedved és időd!

 

Szörnyvadászat Budapest utcáin!

Előfeltétel: okostelefon működő kamerával, WallaMe (http://walla.me/) alkalmazás telepítve Érdemes úgy belekezdened, hogy délután 3-ig végezz - így igazán jók hozzá a fények!

Csavarogj a városban, és találd meg az összes cuki szörnyet! A WallaMe alkalmazás segítségével Randomelf (Tihanyi Tünde) 3D-s szobrász kifejezetten kedves szörnyeit kereshetitek meg Budapest rejtett zugaiban. Némelyik mellé még képet is kaphattok segítségül.

Link a segitő képekre >>> 

 

 

Lábbal rajzolás / mini kósza-kihívás a KOMT-on!

Ajánlunk egy egyénileg teljesítendő kihívást, ha kimennél a levegőre egy rövid időre (10- 30 perc).

Kalandvágyóknak 20:00 előtt pár perccel hazafelé sprintelve (nem Magyarországon lakók a helyi szabályok határán táncolva), de inkább világosban javasoljuk.

Kérjük, tartsátok be a járványügyi előírásokat!

Okostelefonos alkalmazással (vagy lejjebb említett egyéb kreatív módokon) alkothatsz, miközben odakint jársz- mert ami a földön járva a szemnek láthatatlan, a GPS műholdak segítségével látható lesz!

Ötletnek egy latin betűs és egy tengwar felirat, az egyik a budapesti Városligetben készült, a Királydombot használva O betűnek, a másik a margitszigeti Rózsakert párhuzamos sétányait sorvezetőként használva.

1., Találj ki egy ábrát vagy feliratot és rajzold meg papírra, egyetlen, folyamatos vonallal, és ha szükséges, egy- egy szakaszon visszafelé haladva.

2., Keress egy helyet a térképen, utcákat követve vagy a természetben szabadon cikk- cakkozva, ahol megrajzolhatod.

3., A helyszínre érve ellenőrizd a tereptárgyakat, pl. kerítés, bokrok, parkoló autó, nagy sár, és tervezd meg, pontosan merre fogsz menni.

4., Kapcsold be a mobilodon a sport /futó / gyalogló alkalmazást vagy a google maps idővonalát (utóbbihoz kell mobilnet, előbbiekhez nem mindig, csak GPS).

5., Járd le az útvonalat a papírral a kezedben, nagyobb fordulópontoknál ellenőrizd a mobilod kijelzőjén, jó- e az ábra.

6., (Ha valahol elrontod, állj meg és gondolkozz, ne kezdj el össze- vissza járkálni, mert még kaotikusabb lesz a rajz! Vagy haladj visszafelé egy darabig, ahonnan már lehet javítani, vagy állítsd le az egészet és kezdd elölről.)

7., Amikor kész vagy az ábrával, állítsd le az alkalmazást, hogy a hazautat már ne rajzolja be.

8., Töltsd fel a saját lábaddal készült rajzot a KOMT kihívásokba
Ha nincs okostelefonod vagy futós alkalmazásod, készíthetsz gabonaköröket a közeli mezőn, rajzolhatsz boszorkányköröket a fűbe, Nazca- vonalakat a domboldalba, alakzatban szétrúghatod a lehullott leveleket a parkban, vagy ha havazik, a hóba is taposhatsz nyomvonalakat. A lényeg, hogy olyan nagy legyen, hogy lentről ne lehessen látni! Fényképezd le a szemközti dombról, egy fa tetejéről, a nyolcadikról, vagy egy drónnal fölé szállva, és töltsd fel a képet.

Példaútvonalak >>>

 

Pár perc mozgás

Moccanj meg a műhelyek közti szünetekben! A folyosókon és lépcsőkön rohangászás pótlására megcsinálhatod valamelyik videót.

A videók >>>

 

 

Az alábbi programokhoz a Discordon tudtok csatlakozni:

 

#angyalka

Angyalkázás, csak online, kicsit máshogy. :) Összesorsolunk valakivel, akivel a KOMT során valamikor nézzetek be a kávézóba és beszélgessetek egy jót.

Írd be a neved az #angyalka Discord-csatornába, ha részt vennél benne - péntek délig!

 

#kihivasok-bingo

Klasszikus bingó, de most KÖMT/KOMT élményekkel. Ha megcsinálsz egy kihívást vagy megtörténik veled valami az egyik rubrikában leírtakból, csinálj egy képet (szelfit, képernyőfotót, bármit, ami igazolja, hogy teljesítetted), és ikszeld be a rubrikát (a letölthető képen bármilyen képszerkesztő programmal, de ha ez nem megy, egy papírra kinyomtatott/kiírkált verzión, vagy akár csak simán fejben). Ha kiikszeltél egy sort, egy oszlopot vagy egy átlót, kiabáld be a Discordon #kihivasok-bingo csatornába, hogy BINGO, és küldd be a bizonyítékul szolgáló képeket (és ha van, a kiikszelt bingo táblád). A képek jöhetnek akár folyamatosan is – hátha más is kedvet kap!

bingo5x5 comic sans

 

#konyha

Forró kakaó, 3 az 1-ben kávé, sütőtöklé, málnaszörp... Itt kikeverheted magadnak, vagy lehetsz jófej és csinálhatsz másoknak is. 
Ha van bármilyen recepted, aminek elkészítése fel tudná dobni más KOMTolók napját, esetleg képes felidézni az élő KÖMT-ök hangulatát, vagy éppen egyszerű és gyorsan elkészíthető két foglalkozás közti szünetben, akkor ne habozz, a #konyha Discord-csatornán oszd meg bátran mindenkivel.

 

Társasjátékok:

A #tarsasjatek-polc csatornán találtok játékgyűjteményt a kitűzött posztban. Ez csak a polc, innen viheted a játékot játszószobák (jatszoszoba-1, jatszoszoba-2, jatszoszoba-3 hangcsatornák) valamelyikébe, ha van hozzá társaságod. :)

A szöveges csatornára játékajánlást is küldhettek ide nyugodtan, meg „csapatot keresek épp” üzit is!

 

Buli:

Mint a KÖMT-ökön mindig, most is lesznek zenés programok! Reggeli ébresztők és szombat esti party, ezekre lehet majd a ?zeneszoba hangcsatornán csatlakozni. A buli ideje alatt a DJ-k a #dj-pult csatornából vezérlik majd a hangtechnikát, és lesznek köztük, akiktől számot is lehet majd kérni itt. Tageld be az aktuális DJ-t (pl. @Áfi), és írd meg nekik, mire szeretnél bulizni.

 

Minden más:

Mindezek mellett persze lehet csak úgy csevegni is a többiekkel: a #babzsaksarok csatornán írásban, a ?kavezo hangcsatornán szóban, a ?kave-zoo csatornán cuki állatokat videóstreamelve.

A Discord-csatornáink teljes listáját ebben a cikkben olvashatjátok.

Ha olyan sokan szeretnétek videóbeszélgetést folytatni, hogy a Discord már nem bírja, itt olvashattok egy leírást arról, hogyan tudtok új videóbeszélgetést indítani a Teamsen.

 

Utoljára frissítve: péntek, 27 november 2020 11:07

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned