Nyomtatás

Tisztújító közgyűlés 2021. május 8.

Az elnökség összehívta a Magyar Tolkien Társaság online Közgyűlését 2021. május 8-ára. A közgyűlés során tisztújításra is sor kerül.

"Kedves tagok és érdeklődők!

A Magyar Tolkien Társaság (1203 Budapest, Török Flóris utca 19.) Elnöksége összehívja a Magyar Tolkien Társaság online Közgyűlését 2021. május 8-án 9:00-ra.

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlést az Elnökség azonos napirenddel 2021. május 8-án 10:00-re hívja össze. A megismételt közgyűlés a megjelent létszámtól függetlenül határozatképes.

A Közgyűlés a Microsoft Teams alkalmazás „MTT egyesületi tagok” csoportjában zajlik. Ide mindenki a @tolkien.hu végződésű e-mail címével, ennek hiányában a hivatalos tagi e-mail címével tud bejelentkezni. A becsatlakozáshoz kamera és mikrofon szükséges!

A hivatalos tagi e-mail cím az, amelyre a meghívót küldtük. A tagsági adatok a tolkien.hu/kozosseg/feliratkozasok menüpontban ellenőrizhetőek. A titkos (a tisztújításról szóló) szavazások is a hivatalos tagi e-mail címen keresztül zajlanak majd, ezért kérünk minden szervezeti tagot, hogy válaszlevélben erősítse meg, hogy megkapta a meghívót!

Időbeosztás:
09:00-10:00 Csatlakozás, regisztráció
10:00-12:30 Napirendi pontok
12:30-13:00 Ebédszünet
13:00-18:00 Napirendi pontok

A mostani közgyűlés kiemelten fontos alkalom lesz: Tisztújító Közgyűlés, mivel 2021. május 12-én lejár a jelenlegi vezetőség hároméves mandátuma. Várjuk szervezeti tagok jelentkezését az alábbi tisztségviselői posztokra:
- Elnökségi hármasok (3 társelnök vagy 1 elnök + 2 alelnök): a hármas csoportnak együtt kell jelentkeznie, a jelentkezéshez hároméves éves stratégia leadását is kérjük, illetve a hármas tagjaitól pár soros bemutatkozást.
- Felügyelő bizottsági tagok: a Felügyelő Bizottság tagjának jelentkezni is lehet, illetve Felügyelő Bizottsági tagot ajánlani is lehet – a jelentkezőktől egy pármondatos bemutatkozást kérünk, illetve annak leírását, miért szeretné betölteni a posztot.

A jelöléseket és ajánlásokat a jeloles[kukac]tolkien[pont]hu e-mail címre várjuk, lehetőség szerint legkésőbb május 5-ig. Ha a jelentkezéshez korábbi vezetőségi dokumentumokra (stratégia, költségvetés stb.) van szükségetek, azt is ugyanezen a címen kérhetitek el!

A Közgyűlés tervezett napirendje:
- Elnökségi beszámoló ismertetése
- Felügyelőbizottsági beszámoló
- Elnökségi beszámoló elfogadása
- Költségvetési beszámoló ismertetése és elfogadása
- “Egyszerűsített számviteli beszámoló közhasznúsági melléklettel” ismertetése és elfogadása
- Elnökségi tisztújítás (a középtávú működési stratégia ismertetésével)
- Középtávú működési stratégia elfogadása
- Felügyelőbizottsági tisztújítás
- Alapszabály módosítása
- Szervezési Szabályzat módosítása
- Díjszabályzat módosítása
- Programterv elfogadása
- 2021-es költségvetés módosítása
- Bejelentések

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Alapszabály 8. § (5) a) pontja alapján a tagságból eredő kötelezettség ismételt és súlyos megszegésének minősül, ha a szervezeti tag 3 egymást követő először összehívott közgyűlésen nem vesz részt.

Az Alapszabály 15. § (12) bekezdése alapján a Közgyűlési meghívó kézbesítésétől, illetve közzétételétől számított 5 napon belül a tagok és a Felügyelő Bizottság az Elnökségtől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával. A napirend kiegészítésének tárgyában az Elnökség jogosult dönteni. Ha a napirend kiegészítése iránti kérelemről az Elnökség nem dönt, vagy azt elutasítja, a Közgyűlés a napirend elfogadásáról szóló határozat meghozatalát megelőzően külön dönt a napirend kiegészítésének tárgyában. A napirend kiegészítése iránti kérelmekről, illetve az azokkal kapcsolatos elnökségi döntésről a tagokat egy meghívó-kiegészítés igazolható módon történő kiküldésével az Elnökség tájékoztatni fogja, legkésőbb a tervezett időpont előtt 10 nappal.

A Közgyűlésen csak a meghívóban szabályszerűen közölt napirenden szereplő kérdésben hozható határozat, kivéve, ha előzetesen szabályosan kérték a napirend kiegészítését, és azt vagy az Elnökség előzetesen, vagy a Közgyűlés a helyszínen elfogadta, vagy, ha a Közgyűlésen valamennyi részvételre jogosult jelen van, és a napirenden nem szereplő kérdés megtárgyalásához egyhangúlag hozzájárul."

Nem egyesületi tagok a részvételi szándékukat az mtt@tolkien.hu címen jelezketik 2021. május 7. 18:00-ig a technikai részletek egyeztetése érdekében.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned