Nyomtatás

A mese- és novellaíró pályázat eredményhirdetése

Miután a járványhelyzet és az időjárás is némileg javult, 2021. május 15-én végre átadhattuk a 2020. évi Lassi Laurië mese- és novellaíró pályázat díjait a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

 

A Lassi Laurië 2020. nyári számában meghirdetett mese- és novellaíró pályázatra 46 pályázótól összesen 59 alkotás érkezett. (A pályázati kiírás itt olvasható.) A zsűri a tervezett első három (vagy akár kevesebb) helyezés helyett végül hét díjat is kiosztott: két kategóriában hirdetett első három helyezettet, és ezen felül a J. R. R. Tolkien életével foglalkozó írások legjobbjának különdíjat ítélt oda. Mind a heten a Magyar Tolkien Társaság és a Helikon Kiadó kiadványait nyerték meg: a két első helyezett a győztes munkájukat tartalmazó Lassi Laurië mellett a Középfölde Históriája sorozat mind a négy eddig megjelent kötetét.

 

Díjátadó a Múzeumkertben

 

A díjazott művek és szerzők:

Novella kategóriában:
I. Angyal Szabolcs: A Gátak Őre
II. Kalla Balázs (Aldyr): Kedves Naplóm!
III. Kolosy Bettina (Rhune): Lórien rémének tanítása

 

LMNP Rhune   LMNP RZP

 

Mese kategóriában:
I. Matola Szilvia (Hemhet): Az ősz meséje
II. Dancsok Lilla: Törpszív
III. Rákos-Zichy Péter (RZP): Farkasfogú Mordred

 

A legjobb Tolkien életéről szóló mű különdíja:
Karsa Tímea: Frodó születése

 

A két első helyezett alkotás a Lassi Laurië januári (XVIII. évf. 1.) számában olvasható: a továbbiakat a következő számokban, illetve lehet, hogy részben online tesszük majd közzé.

 

Még egyszer gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a részvételt minden pályázónak!

 

LMNP dijazottak

 

Ha szeretnétek időben értesülni az új számok megjelenéséről és a Magyar Tolkien Társaság alkotói pályázatairól, érdemes lehet feliratkozni tematikus hírleveleinkre (előbbihez a Lassi Laurië, utóbbihoz az Alkotó tevékenység témára), és persze a Facebookon is követhetitek a Magyar Tolkien Társaság, illetve a Lassi Laurië oldalát!

 

Utoljára frissítve: kedd, 04 október 2022 15:17

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kapcsolódó elemek