Nyomtatás

SZÍNPADI PRODUKCIÓ PÁLYÁZAT

A Magyar Tolkien Társaság 20. születésnapja alkalmából művészeti pályázatot hirdet, melynek központi témája az egyesület 20 éve, Tolkien életműve és hatása a mindennapi életre.

A Magyar Tolkien Társaság 20. születésnapja alkalmából művészeti pályázatot hirdet, melynek központi témája az egyesület 20 éve, Tolkien életműve és hatása a mindennapi életre.

A pályázatra eredeti, bemutatható és a témának megfelelően szórakoztató, elgondolkodtató és/vagy megindító alkotásokat várunk. Az arra alkalmas műveknek (előzetes egyeztetés után) az MTT Születésnapon is megjelenést biztosítunk.

A téma: Magyar Tolkien Társaság, vagy általánosabban J.R.R. Tolkien művei és munkássága, illetve az ezek nyomán kialakult közösségek.

A “Színpadi produkció” kategóriába várunk minden olyan művet, mely közönség számára élőben, színpadi bemutatóest keretében előadható (például dal, tánc, megzenésített vers, minidráma, kisfilm, stb.).

Pályázati feltételek
  • A pályamű korábban nyilvánosan még nem került bemutatásra/publikálásra.
  • A produktum kapcsolódjon a Magyar Tolkien Társasághoz, J.R.R. Tolkien bármely művéhez, munkásságához, és az ezek nyomán kialakult közösségekhez.
  • A pályázóknak vállalniuk kell, hogy előzetes felkérés esetén a pályamű a 20. MTT Születésnapon bemutatásra kerül.*
  • A pályázatra nem jelentkezhetnek a művészeti pályázat szervezői, illetve ezek hozzátartozói és közeli hozzátartozói.
  • Kizárólag saját művel lehet nevezni.

* A bemutató során a pályamunkát az alkotó(k), az eredeti felvételen szereplő, vagy más felkért közreműködő(k) is előadhatják.

Pályázati követelmények
  • Kitöltött jelentkezési lap.
  • A pályamunkákról jó minőségű felvételt kérünk, melynek elején hangozzon el a pályázó(k) neve, a választott jelige, valamint a közreműködő(k) neve(i).
  • A pályamunkákhoz írásos magyarázat, kommentár csatolható.
  • A pályamunka lehet csoportos produkció eredménye. A tagok száma legfeljebb 5 (ettől indokolt esetben el lehet térni, ezt viszont mindenképp jelezni kell a muveszetipalyazat@tolkien.hu e-mail címre küldött részletes magyarázattal).
  • A pályázót segíthetik közreműködők, a nevüket a pályázatban külön közreműködőként kell feltüntetni. A közreműködők számának megkötése nincs.
  • Egy pályamunka legfeljebb 15 perc lehet.
  • Több fájl esetén azonos jeligével, 01, 02, 03 számozással kell a pályázati munkákat beküldeni.
  • Minden pályázó legfeljebb három művet nyújthat be.
Pályázatok értékelése

A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből és független tagokból álló szakmai zsűri fogja elbírálni.

Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, bemutathatóság, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a téma minél mélyebb rétegeinek visszatükrözése.

Díjazás

Az elbírálást követően a nevezők létszámának függvényében a zsűri első, második és harmadik helyezettet hirdet. Indokolt esetben megosztott díjazás és különdíjak odaítélésére is lehetőség van.

A pályázat eredményhirdetését 2022. június 15-én online hirdetjük ki. A díjak ünnepélyes átadására élőben, a 20. MTT Születésnapi ünnepségen kerül majd sor.

A Magyar Tolkien Társaság meghirdetőként a beküldött pályamunkák nem kizárólagos felhasználási, nyilvános előadási, illetve a tolkien.hu oldalon történő publikálási jogát - a készítő(k) és előadó(k) nevének feltüntetésével - fenntartja.

Nevezési határidő: 2022. június 12. éjfél.

További kérdés, kérés esetén a muveszetipalyazat@tolkien.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 24 április 2022 14:02

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kapcsolódó elemek