Tabor2023 borito 

HAGYD MAGAD MÖGÖTT A MINDENNAPOKAT — LÉPJ BE NÚMENORBA

A tábor helyszíne:
Bükkszentkereszti Ifjúsági Tábor
3557 Bükkszentkereszt, Völgy utca 29.

A tábor időpontja: 2023. július 28-tól augusztus 6-ig
Többféle rugalmas időtartam közül lehet választani!


Jelentkezem!

Díjkalkulátorunk lehetővé teszi a tábordíj előzetes, pontos kiszámítását.

 

0 landing rev slider img 12 

 

Miért gyere Tolkien Táborba?

Elvarázsolt a Tolkien által megálmodott világ? Szívesen lennél része egy kreatív, alkotó közösségnek? Szeretnél új, hasonló gondolkodású emberekkel megismerkedni?

Téged is vár a Magyar Tolkien Társaság huszadik nagy nyári tábora!

Legyél középiskolás vagy egyetemista, családos vagy érett korú, hagyd magad mögött az unalmas hétköznapokat és tölts velünk idén nyáron tíz napot Númenorban!

A táborban nemcsak izgalmas programokon vehetsz részt régi-új barátokkal együtt, hanem részese lehetsz egy nagyívű tolkieni történetnek, amibe Neked is beleszólásod lehet. Kovácsolj új barátságokat, vegyél részt izgalmas küldetésekben, válj részévé a közösségnek – és legyél Te is hős!

 

A történetről

A résztvevők a Tolkien által megálmodott mitológia egy-egy szeletét fedezhetik fel a kerettörténet hőseinek bőrébe bújva. A mese szereplői csapatokat alkotnak majd, ahol együtt, a világot és egymást megismerve fedezhetik fel és formálhatják ezt a történetet.

Ar-Pharazôn, Númenor királya hatalmas flottája élén elhajózott Nyugat felé. Egyetlen hajó várja még a szárazdokkban, hogy vízre bocsássák: a királynő gályája. Egy gondosan válogatott csapat meghívást kapott, hogy befejezzék a hajó építését és lebonyolítsák a hajó névadó ünnepségét, mielőtt először vitorlát bontana. A númenori családok és céhek képviselői útra kelnek, hogy elvégezzék a szertartást és csatlakozhassanak Númenor eddigi legnagyobb vállalkozásához.

Néhányan sötét múltjuk elől menekülnek, másokat becsvágy fűt, vagy régi viszályoknak akarnak pontot tenni a végére egyszer s mindenkorra. A hajó építését sötét pletykák, intrikák és árulás övezi, és a flotta távozásával sokasodnak a baljós jelek...

Vajon sikerül-e bizonyítaniuk rátermettségüket és hűségüket, és milyen végzet várja őket a kikötőben?

 

javitas 2

 

A közösségekről – Csapatok és Rendek

A táborban két állandó közösségnek a tagjai a táborozók: ezek a délelőtti rendek és a délutáni csapatalkalmak.

Az idei táborban a rendhez hasonlóan a csapatalkalmakat tevékenység alapúnak tervezzük. Idén a táborozókat öt különböző identitású csapatba osztjuk be, akik Númenor ősi családjainak tisztes tagjai.

A rendek délelőttönként mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Az idei táborban a rendekben az önálló alkotásban való kiteljesedés mellett szerepet kap a közös alkotás lehetősége is.

Tovább a rendek leírásához >>

 

Mellon-program

A Mellon-program tapasztalt(abb), az MTT közösségében komfortosan mozgó táborozók által önként vállalt résztvevő-mentorálás, a mentoráltak pedig azok a résztvevők, különösen elsőtáborozók, akik segítséget kérnek a közösségbe illeszkedéshez, ezért önként jelentkeztek a programra.

További információk a Mellon-programról >>

 

0 landing rev slider img 12 

 

Szállásról, étkezésről, utazásról

Tabor2023 szallas

Szállás

Összesen 10 db kőházban és 2 db faházban tudjuk elszállásolni a táborozókat. A vizesblokkal nem rendelkező ház(ak) és a sátrazók számára egy közös fürdőház és wc áll rendelkezésre.

Idén számos szállástípus közül lehet választani, és 2 év kihagyás után ismét van lehetőség saját sátorban megszállni. A szállástípusokat a jelentkezési sorrendben töltjük fel.

 

Étkezés
Normál/vegetáriánus

A tábor során napi két hideg (reggeli és vacsora) és egy meleg (ebéd) étkezést biztosítunk kétféle menüben (normál és vegetáriánus), aminek elkészítését ismét a méltán ünnepelt Kovács Anikó (Anikó néni) irányítja.
Az étkezést minden nap gyümölcs egészíti ki.

Ételérzékenység

A speciális étrendet/ételérzékenységeket figyelembe vesszük.
Az ételérzékenységet/speciális étkezési igényt kérjük a jelentkezési lapon feltüntetni! Ezek után a menü összeállításában a szakács konzultálni fog az érintettekkel, hogy mindenki megfelelő ételt kaphasson.
A speciális étkezés a magasabb alapanyagköltségek miatt emelt díjfizetéssel jár.

Figyelem! A menüváltásra csak előzetesen van lehetőség, legkésőbb a tábor előtt két héttel!

Tájékoztatunk, hogy tábori konyhánkon jelentős mennyiségben állati eredetű / glutént tartalmazó alapanyagokkal és összetevőkkel is dolgoznak, és bár mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a mentes alapanyagokkal ne keveredjenek és külön konyhai eszközökkel, önálló munkafolyamokban készüljenek, még a leggondosabb odafigyelés mellett sem lehet 100% biztonsággal kizárni a nyomokban történő keresztszennyeződésének esélyét, ahogy az előfordulhat a beszerzett fűszerek, egyéb alapanyagok előállítása során is.

A gluténérzékenyek számára a napi három fogást a miskolci Süt a nap étteremből hozzuk, akik viszont garantálják a keresztszennyeződés-mentességet.

 

 

0 landing rev slider img 12 

 

 

Rövidebb részvételi lehetőségek

Az idei évben a lehető legrugalmasabb módon biztosítjuk a rövidebb részvételi lehetőségeket. Ezzel szeretnénk kedvezni azok számára, akiknek időben, anyagilag, vagy energiában nem fér bele a 10 napos részvétel.

Tabor2023 idotartamok

 

0 landing rev slider img 12 

 

Kedvezmények

Első táborozóknak idén kiemelt kedvezménnyel:
Ha még sosem táboroztál velünk, akkor 20% kedvezményt biztosítunk.

Hozz magaddal egy újat kedvezmény:
Szeretnénk azoknak is kedveskedni egy 10%-os kedvezménnyel, akik első táborozónak ajánlják a tábort és az ajánlásukra jelentkeznek is az idei táborunkba.

Régi táborozói 10% kedvezmény:
Ha már több tábort kihagytál – a 2016-os nyári táborban voltál utoljára – és ismét csatlakoznál közénk, akkor 10%-os kedvezményt biztosítunk.

Törzstáborozó családi kedvezmény:
10% kedvezmény a család minden tagja számára!

A törzstáborozó családok részvételét támogatva hoztuk létre a családi kedvezményt. Olyan családoknak jár, ahol legalább egy szülő egy 18 éven alatti gyerekével jön és a szülő legalább 5 táborban részt vett.

Ifjúsági kedvezmény:
5% kedvezmény a 18 éven aluliak számára.
A törvényes képviselő nélkül érkező 18 év alatti táborozó köteles a részvételéhez a törvényes képviselője írásos jóváhagyását a szervezőknek előzetesen eljuttatni, és azt a táborban személyesen is átadni, enélkül nem vehet részt a rendezvényen.

14 év alatti gyermeknél a törvényes képviselő köteles megjelölni egy nagykorú, táborban részt vevő személyt is, aki a gyermekéért a tábor ideje alatt felelős lesz.

A százalékos kedvezmények összeadódnak, kivéve: az elsőtáborozói, régitáborozói kedvezmények nem vonhatók össze a többi százalékos kedvezménnyel, a 18 év alatti kedvezmény nem vonható össze a törzstáborozói családi kedvezménnyel – ezek közül mindenkinél legfeljebb az egyiket (a nagyobbat) kell használni.

Kedvezményekről való lemondás / szociális támogatás:
A korábbi évekhez hasonlóan a kedvezményekről le is lehet mondani, hogy azt felajánlhassuk olyanoknak, akik támogatás nélkül nem tudnának részt venni a Táborban.
Az így felszabadult összegre szociális támogatást lehet kérni a jelentkezési lapon – természetesen indoklással.

Magyar Tolkien Társaság tagi kedvezmények:
Az MTT tagoknak pedig természetesen biztosítjuk a szokásos kedvezményeket a tábordíjból. Ha szeretnél többet megtudni a tagsági formákról, katt ide!

Díjkalkulátorunk lehetővé teszi a tábordíj előzetes, pontos kiszámítását!

 

Tabor2023 mittartalmaz

 


Jelentkezem!

 

0 landing rev slider img 12 

 

Elérhetőség

Az alábbi email-címen elérhettek minket:
tabor@tolkien.hu

Telefonszám:
Deák Adrienn (Pillangó)
06304345311

 

Lemondási és fizetési feltételek >>

 

0 landing rev slider img 12 

 

Rendek leírásai

A rendek során délelőttönként mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Az idei táborban a rendekben az önálló alkotásban való kiteljesedés mellett szerepet kap a közös alkotás lehetősége is.

A rendi preferenciát minden esetben a jelentkezéskor kell megadnotok, a beosztásról pedig nyár elején értesítünk. A táborban már nincs lehetőségetek módosítani rajtuk.

Mindenképp jelöljetek egynél több rendet is, ahova szívesen mennétek, mert a létszámkorlátok miatt nem biztos, hogy az első helyen jelölt rendbe kerültök!

 

Felderítők rendje – Kovács Gábor (Borz)

minimum életkor: 16 év

Szívesen vagy a természetben és érdekel téged a világ magad körül – no meg az is, hogy hogyan éld túl azt?

Akkor a Kiránduló Rend neked való!

Númenor tele van különleges, sűrű erdőkkel, izgalmas, néha rejtett ösvényekkel, titokzatos természeti kincsekkel és persze különféle veszélyekkel: légy akár tapasztalt, akár gyanútlan utazó, a szigetország bizony kihívás elé állíthat. A rendben azonban elsajátíthatsz minden tudást, ami ahhoz szükséges, hogy se természet, se ember ne állhasson az utadba!

Hogy minden vándor biztonságban hazaérhessen, megismerjük az erdőjárás összes csínját-bínját: többek között megismerkedhetsz a térképek és a tájékozódás legfontosabb alapvetéseivel, megtudhatod, hogyan válhat a tűz a legjobb barátoddá és a legveszélyesebb ellenségeddé, és azt is megtanuljuk, hogy hogyan mentheted meg társaid életét, ha támadás vagy sérülés áldozatává válnak.

Kommunikálj szavak nélkül, légy láthatatlan varázslat nélkül, találd fel magad bármilyen helyzetben – és élj túl! A Kiránduló Rend téged is vár!

 

Harcos rend – Kovács Kriszti (Kick)

minimum életkor: 16 év

Katana: a feudális Japán uralkodó osztályának félelmetes és tökéletes fegyvere. Szeretnél megismerkedni vele? Szeretnéd hallani a hangját, amikor a tökéletes mozdulat végére érsz? Érdekel a szamurájok erkölcse, viselkedése? Amennyiben szeretnél ezekről bővebben tudni és a katana forgatásából ízelítőt kapni, megtanulni néhány mozdulatot, itt a helyed. Monotonitástűrés és szabálykövetés elengedhetetlen. Légy a sereg része! (Ha balkezes vagy, kérlek csak akkor gyere, ha tudod a jobb kezedet is majdnem ugyanúgy használni.)

 
Mozgásműhely - Táncolni bárki tud! – Schuster Viktória (Narbeleth)

minimum életkor: 15 év

Mindig is érdekelt a tánc, de sosem mertél belekezdeni? Már egy ideje táncolsz, de szeretnél újfajta szemléletekkel is megismerkedni a táncot illetően? Újrakezdő „régi” tánckedvelő vagy? Esetleg van valamilyen fizikai korlátod – sérülés, mozgáskoordinációs problémák, stb. –, amik miatt ezer éve kerülöd a mozgást, akár kifejezetten a táncot, de most mégis szívesen belevágnál?

Indulj bármilyen alapokról, a Mozgásműhely Téged is vár!

Az idei rendhagyó táncműhely azt szeretné minden résztvevőnek átadni, hogy egy kis érdeklődéssel és némi kitartással, képzettségtől és tehetségtől függetlenül táncolni bárki meg tud tanulni. A műhely során egyszerű koreográfiák tanulása mellett testtudat-erősítő gyakorlatokat tanulunk, és figyelmet fogunk fordítani a tánc érzelmeket kifejező oldalára is.

Ha szívesen fedeznéd fel a saját egyéni „táncos” hangodat, ha készen állsz (újra) rátalálni a mozgás örömére, gyere az idei táborban a Mozgásműhelybe!

 

Vairë Műhelye: Textilműves rend – Mikesy Anna (Éogil) és Peller Henriett (Sil)

minimum életkor: 14 év

felár: 2000 Ft

Ha szeretsz a saját két kezeddel alkotni, és nem félsz egy-egy tárggyal hosszabban bíbelődni, szeretettel vár a textilműves rend! A hat alkalom során mindenki elkészíthet egy tárgyat a kezdetétől a végéig, több fonalas-textiles technikát használva, de kisebb, kevésbé összetett munkákra is lesz lehetőség. Megismerkedhetsz a kötés, horgolás, szövés (szövőszéken és kereten), varrás, hímzés alapjaival – és hogy melyiket használod majd, az csak rajtad áll! És persze egy-két egyébbel is készülünk, ami legyen meglepetés :) Előképzettség semmilyen technikában nem szükséges, de nem is kizáró ok.

(A technikák közül nem kell mindet kipróbálnod, választhatsz csak 1-2 technikát is – azonban ha úgy érzed, csak a szövés érdekel, most ne minket válassz, mert a szövőszéken mindenkinek csak nagyon korlátolt ideje lesz.)

 

Képregényalkotó rend – Mariai Dávid és Hradszki Dóra (Miri)

minimum életkor: 14 év

felár: 500 Ft

Fontos: A rendünkbe jelentkezéshez nem szükséges profi rajztudás. Ha fel tudsz vinni egy papírra két pálcikaembert, akik megkülönböztethetők egymástól, gyere nyugodtan.

Mindig is szerettél volna képregényeket rajzolni, csak nem tudtad, hogyan állj neki? Netán szerettél volna megismerkedni a képregények világával? Vagy megtudni, mi fán terem a “zine” meg a “gutter”? Akkor köztünk a helyed. Csatlakozz te is a képregényalkotó rendhez!

A rendi alkalmak során betekintést nyerhetsz a képregények felépítésébe, és a műfaj olyan aspektusaiba, amik túlmutatnak a papíron és tintán. No meg persze készítünk és rajzolunk is képregényt, közösen, a tábor keretjátékának eseményeivel kapcsolatban, és saját ötleteiteket is képregény formába önthetitek…

Az a célunk, hogy a rendi alkalom végére egy átfogó képet kapj erről a művészeti ágról, és vigyél haza egy saját magad által készített képregényt is.

 

Társas játékkészítő rend – Tuska Miklós (Adim)

minimum életkor: 14 év

Szeretsz játszani? Megfejtenéd, mitől lesz jó egy társasjáték? Akkor tarts velem, neked is osztok lapot! A Társas játékkészítő rendben megismerhetsz jó néhány társasjátékot, közben elemeire szedjük a Roll & Write játékokat, hogy átlássuk, hogyan működnek, majd össze is rakhatsz egyet, amit aztán hazavihetsz. Nem baj, ha nem vagy gyakorlott játékos, elég, ha nyitott vagy az ötletekre, és van a paklidban egy kis kreativitás. Tarts velem, és meglátod, a társasjátékok világában nem ez lesz az utolsó dobásod!

 

Élő szerepjáték rend – Sági Kiss Dániel (Alew)

minimum életkor: 16 év

Élő szerepjáték, LARP, “live”, drámajáték, kalandjáték(kockázat) - játszunk is, elemzünk is, alkotunk is. A rend első három alkalmán három rövid játékot próbálunk ki közösen - lesz nyomozás, dráma, intrika, párbaj, küzdelem, kihívások, űrállomások, luxusjachtok, és alkímia. Utána három csoportra oszlunk, és minden csoport egy-egy játékot fog átalakítani, újratervezni, és tolkieni közegbe ültetni - amiket a tábor végén a renden kívüli táborozókkal is lejátszunk. Gyere, játssz velünk, ha még csak most ismerkedsz az élő szerepjátékkal, akkor azért, ha már tapasztalt veterán vagy, és kívülről-belülről ismered a LARP-ozást, akkor azért. Találjuk ki együtt, hogyan lesz númenori történet a varázskönyvekért versengő boszorkányokból, az aszteroidák között sodródó felfedezőkből, vagy Lord Brackburry végrendeletéből.

 

Krónirkász műhely – Barna Bálint (Gandalf)

minimum életkor: 14 év

 Ahogy az elnevezés is mutatja (krónikás + firkász), ez a rend a históriás hagyományokat és a modern újságírást szeretné ötvözni, elsősorban a tolkieni szövegrétegződési sajátosságok és történetszövési módszerek segítségével. Kurzus, műhely és terepgyakorlat egyben, amely során megismerkedünk alapfogalmakkal és sajtóműfajokkal, történelmi és irodalmi mintákkal, megtanulunk kérdezni, információkat begyűjteni, szűrni, feldolgozni, kontextusba helyezni és a célközönség narratívájába illesztve átadni, de mindenekelőtt cikket írni. Az elméleti részek mellett több rövidebb cikket is fogunk készíteni, amelyekből a rendi foglalkozások vége felé összeállítunk egy saját kiadványt a tábori közösség számára. Elsősorban azok jelentkezését várjuk ebbe a rendbe, akik kellő témaérzékenységgel, nyelvhelyességgel, fogalmazási készséggel bírnak, és nem félnek kérdezni vagy utánajárni információknak, összefüggéseknek, véleményeknek.

 

Ifi-rend – Donáth Lili (Somnia) és Várhalmi Sára

A 14 éven aluli táborozók számára külön foglalkozást biztosítunk a rendi idő sávjában, ahol kreatív programokkal és játékokkal készülünk minden nap.

 

Tabor2023 kozossegek 

 

0 landing rev slider img 12 

 

Mellon-program

Mi is az a Mellon-program?

A Mellon-program tapasztalt(abb), az MTT közösségében komfortosan mozgó táborozók által önként vállalt résztvevő-mentorálás, a mentoráltak pedig azok a résztvevők, különösen elsőtáborozók, akik segítséget kérnek a közösségbe illeszkedéshez, ezért önként jelentkeztek a programra.

Mi a célunk?

A célunk a programmal az, hogy a tábor mindenkinek pozitív közösségi élmény legyen: tehát legyen akár elsőtáborozó, akár egyszerűen egy magányosabb résztvevő a mentorált, szeretnénk elérni, hogy ne töltse az egész tábort végig egyedül, amennyiben nem szeretné. Az is célunk emellett, hogy a tábor végére már legyen legalább egy-két jó ismerőse, barátja, akikre tudja, hogy számíthat a mentoron kívül is.

Hogyan is működik ez?

A mentor már tábor előtt egy kis idővel felveszi a kapcsolatot a mentoráltjával, hogy megbeszéljék a táborba érkezést, az első találkozást és az egyéb szükséges részleteket, felmerülő kérdéseket. A mentor a táborban egy mentoráltjával - a program keretén belül - napi maximum kb. 45 percet foglalkozik a közösen megbeszélt módon. Mi azt támogatjuk, hogy legalább napi egyszer-kétszer fusson össze a mentor és mentorált személyesen a táborban egy kis beszélgetésre.

Mi a mentor feladata?

A mentor feladata az, hogy több szinten figyeljen a mentoráltjára, hogy segítsen neki szociálian integrálódni és kapcsolódni a tábori közösséghez: például megkérdezi a mentorálttól, hogy érzi magát, segít neki az ismerkedésben, megegyezéses alapon bemutatja különböző embereknek, korlátozottan tanácsot adhat (szociális kérdésekben). (A mentor ugyanakkor nem a mentorált személyes “mindenese”: tehát nem terapeuta, tábori mindenttudó, konfliktuskezelő, stb., hanem ”csak” egy barát, aki segít a beilleszkedésben!)

Van a mentoráltnak feladata?

A mentoráltnak nincs igazi “feladata” - annyi a fontos, hogy ha a mentora keresi, akkor válaszoljon, reagáljon, tehát ne “tűnjön el”, mert az aggodalomra adhat okot a mentor részéről. Egyébként pedig az a lényeg, hogy élvezze a tábort és hogy sikerüljön beilleszkednie a közösségbe, természetesen olyan tempóban és mértékben, ami neki komfortos.

 

0 landing rev slider img 12 

 

Bármi kérdés esetén:

tabor@tolkien.hu

Deák Adrienn (Pillangó)
06304345311

 

Lemondási és fizetési feltételek >>

 

 Tabor2023 cikkalja

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 27 május 2023 18:39

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére